X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Położna mówiła, że otulaczka albo pieluchy/kocyka używa się też do karmienia, gdy dziecko ma manię wkładania rączek do buzi albo trzymania się za buzię. Są takie dzieci, gdzie nie ma z tym problemu, ale ponoć większość w ten sposób utrudnia karmienie, dlatego się okrywa dziecko z rączkami na klatce piersiowej i można spokojnie karmić.

Cassie - położna też mówiła, że jak ktoś się upiera przy rożku a ma usztywniany to wtedy można wyjąć usztywnienie (zazwyczaj kokos).

Położna mówiła, że dopiero ok. 6 miesięcy używa się kołderki, wcześniej dziecko możne się w nią zaplątać i mieć problemy z oddychaniem. Do 6 msc polecała kocyk.

To w takim razie rezygnuje z rozka usztywnianego
    A w kocyk nie moze sie zaplatac??

małaMyszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly tak kopie ze az mnie boli.

• lys Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Położna mówiła, że otulaczka albo pieluchy/kocyka używa się też do karmienia, gdy dziecko ma manię wkładania rączek do buzi albo trzymania się za buzię. Są takie dzieci, gdzie nie ma z tym problemu, ale ponoć większość w ten sposób utrudnia karmienie, dlatego się okrywa dziecko z rączkami na klatce piersiowej i można spokojnie karmić.

Cassie - położna też mówiła, że jak ktoś się upiera przy rożku a ma usztywniany to wtedy można wyjąć usztywnienie (zazwyczaj kokos).

Położna mówiła, że dopiero ok. 6 miesięcy używa się kołderki, wcześniej dziecko możne się w nią zaplątać i mieć problemy z oddychaniem. Do 6 msc polecała kocyk.

Ok, ale np. w listopadzie w samym takim kocyku to nie będzie dziecku zimno?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzieci jedno z grudnia jedno z kwietnia oboje mieli cienkie kolderki. Latem kocyk.

• Ofka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Nie no serio jestem w szoku. Wychowalam dwojke dzieci i takie 'rady' slysze pierwszy raz...
    Nie neguje nie zniechecam tylko nie moge sobie jakos tego wyobrazic.

A ogolnie najwiekszego szoku doznalam jak ktoras gdzies napisala o otulaczku wobie? Czy jakos tak...
    Nie no serio moze jestem jakas inna ale dla mnie to jest niedo przyjecia.

Moi chlopcy mieli normalne kolderki, koce bez cudowania.
    Rozek kupilam i raz byl uzyty w szpitalu potem wyladowal gdzies nawet nie wiem gdzie, zaluje ze go kupilam.

ROzek usztywniany czy nie, wkladka w usztywnianym jest do wyjecia to tak przy okazji.
    ja pisalam o woombie. Mnie przekonuje na tyle zeby wyprobowac.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Spiworki sa super zwlaszcza latem.

Ale te śpiworki jakieś takie grube się wydają, więc nie rozumiem

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombie i mis szumiś:)

niecierpliwa, KasiaeN., chcebycmama, 5ylwia, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szumisia na bank kupię :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ale te śpiworki jakieś takie grube się wydają, więc nie rozumiem
    To tez zależy jakie. Ja mam jeden taki typowo letni, z cieniutkiego materiału podobnego do flaneli. I dwa grubsze na jesień - zimę.

relgtv73gp3vr7ra.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    To tez zależy jakie. Ja mam jeden taki typowo letni, z cieniutkiego materiału podobnego do flaneli. I dwa grubsze na jesień - zimę.

Aha, człowiek na żywo nie widział, to nie wie ;)

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:

Dokladnie sa dwa rodzaje spiworkow grubsze i cienkie na lato.

Ofka nie Ty, czytalam o tym nie na naszym watku ;)

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Aha, człowiek na żywo nie widział, to nie wie ;)
    A bo teraz tyle tego wszystkiego, że pogubić się można. Dobrze,że ciąża trwa 9 miesięcy to jest czas aby to poogarniac; )

Cassie, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    A bo teraz tyle tego wszystkiego, że pogubić się można. Dobrze,że ciąża trwa 9 miesięcy to jest czas aby to poogarniac; )

Szkoda tylko, że mój mózg jakiś wyjątkowo mało obrotny w tej ciąży :P

KasiaeN., małaMyszka, mayka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lody,lody,lody- wróciliśmy ze szkoły rodzenia, i przed i po musieliśmy zahaczyć o sklep,bo chyba bym umarła bez loda:)
    Na szkole byli ludzie z forum muzyki i śpiewaliśmy kołysanki- fajnie było, panowie dawali radę:)
    Jutro już wizyta, odliczam:)
    No i cholernie martwię się o Euforie, nie może mi wyjść z głowy...
    Lecę do wanny na strzyżenie i do łóżka, dobranoc Siostry!

KasiaeN., lys, niecierpliwa, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem brak wiadomosci to dobra wiadomosc ale w przypadku Euforii serio sie martwie...

lys znam to uczucie moj mozg jest na wakacjach i chyba dobrze sie ma... tylko moglby juz wrocic bo powoli otoczenie bierze mnie za ... typowa blondynke...

lys, KasiaeN., Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Neyla Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę.
    Pierwsze 2 miesiące dziecko śpi w rożku, potem w śpiworku, a pod normalną kołderką np. od 1 roczku?

Moja przyjaciółka swoją miesięczną niunię od porodu pod kocykiem kładzie (urodzona pod koniec marca). Z rożka nie jest zadowolona (jest lekko sztywny i nawet jako przykrycie się nie nadaje)

A co do balkonu, to ja mam zamiar posadzić pelargonie. Mam już skrzynki, muszę kupić tylko keramzyt, ziemię i sadzonki. Rodzaj kwiatków zależy od miejsca. U mnie balkon jest bardzo słoneczny, więc pelargonie się sprawdzą.
    Dzisiaj z mężem po spacerze mieliśmy jeszcze chęć posiedzieć gdzieś na ławce, ale wszystkie zajęte na osiedlu, to poszliśmy na nasz balkon i tam leniuchowaliśmy. Rok temu zrobiłam sobie wypoczynek z palet.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę zatem pojechać do sklepu pooglądać i pomacać te rożki, śpiworki i otulaczki i wtedy może doznam jakiegoś olśnienia :P

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak ja to wszystko ogarnę!? Jak ubierać, czym przykrywać! Ale mam nadzieję, że jakoś sobie z mężem poradzimy :) Z wrażenia zamówiłam sobie książkę: Pierwszy rok życia dziecka :) niech szybko przyjdzie i będę czytać..
    Namówiłam męża żeby zamówił mi w tym miesiącu szafkę na ciuszki dla maluszka.. Chciałabym w czerwcu poprać i poprasować wszystko bo nie wyobrażam sobie w lipcu w upały z wielkim brzuchem prasować.. Nienawidzę prasowania, a szczególnie jak jest gorąco..

Cassie, lys, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta pościel mi się bardzo podoba :D

f1dc12e16b1a2b85med.jpg

5ylwia, KasiaeN., Amberla, Neyla, Cassie, małaMyszka, Laura, maaadzik1207, Aga89 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Jejku jak ja to wszystko ogarnę!? Jak ubierać, czym przykrywać! Ale mam nadzieję, że jakoś sobie z mężem poradzimy :) Z wrażenia zamówiłam sobie książkę: Pierwszy rok życia dziecka :) niech szybko przyjdzie i będę czytać..
    Namówiłam męża żeby zamówił mi w tym miesiącu szafkę na ciuszki dla maluszka.. Chciałabym w czerwcu poprać i poprasować wszystko bo nie wyobrażam sobie w lipcu w upały z wielkim brzuchem prasować.. Nienawidzę prasowania, a szczególnie jak jest gorąco..

Hahhaha ja też nienawidzę prasowania i w sumie nieczęsto to robię i teraz mąż ma ubaw ze mnie, że przez całe życie nie wyprasowałam połowy tego co mnie czeka niedługo ;)
    Może i by mi to prasowanie tak nie przeszkadzało, gdybym nie była w tym taka beznadziejna :P i jak coś jest do porządnego wyprasowania w sensie np. jakaś elegancka sukienka to zawsze męża proszę o pomoc :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 21:47

niecierpliwa, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 930 931 932 933 934 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ