X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Położna mówiła, że otulaczka albo pieluchy/kocyka używa się też do karmienia, gdy dziecko ma manię wkładania rączek do buzi albo trzymania się za buzię. Są takie dzieci, gdzie nie ma z tym problemu, ale ponoć większość w ten sposób utrudnia karmienie, dlatego się okrywa dziecko z rączkami na klatce piersiowej i można spokojnie karmić.

Cassie - położna też mówiła, że jak ktoś się upiera przy rożku a ma usztywniany to wtedy można wyjąć usztywnienie (zazwyczaj kokos).

Położna mówiła, że dopiero ok. 6 miesięcy używa się kołderki, wcześniej dziecko możne się w nią zaplątać i mieć problemy z oddychaniem. Do 6 msc polecała kocyk.

To w takim razie rezygnuje z rozka usztywnianego
    A w kocyk nie moze sie zaplatac??

małaMyszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly tak kopie ze az mnie boli.

• lys Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Położna mówiła, że otulaczka albo pieluchy/kocyka używa się też do karmienia, gdy dziecko ma manię wkładania rączek do buzi albo trzymania się za buzię. Są takie dzieci, gdzie nie ma z tym problemu, ale ponoć większość w ten sposób utrudnia karmienie, dlatego się okrywa dziecko z rączkami na klatce piersiowej i można spokojnie karmić.

Cassie - położna też mówiła, że jak ktoś się upiera przy rożku a ma usztywniany to wtedy można wyjąć usztywnienie (zazwyczaj kokos).

Położna mówiła, że dopiero ok. 6 miesięcy używa się kołderki, wcześniej dziecko możne się w nią zaplątać i mieć problemy z oddychaniem. Do 6 msc polecała kocyk.

Ok, ale np. w listopadzie w samym takim kocyku to nie będzie dziecku zimno?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzieci jedno z grudnia jedno z kwietnia oboje mieli cienkie kolderki. Latem kocyk.

• Ofka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Nie no serio jestem w szoku. Wychowalam dwojke dzieci i takie 'rady' slysze pierwszy raz...
    Nie neguje nie zniechecam tylko nie moge sobie jakos tego wyobrazic.

A ogolnie najwiekszego szoku doznalam jak ktoras gdzies napisala o otulaczku wobie? Czy jakos tak...
    Nie no serio moze jestem jakas inna ale dla mnie to jest niedo przyjecia.

Moi chlopcy mieli normalne kolderki, koce bez cudowania.
    Rozek kupilam i raz byl uzyty w szpitalu potem wyladowal gdzies nawet nie wiem gdzie, zaluje ze go kupilam.

ROzek usztywniany czy nie, wkladka w usztywnianym jest do wyjecia to tak przy okazji.
    ja pisalam o woombie. Mnie przekonuje na tyle zeby wyprobowac.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Spiworki sa super zwlaszcza latem.

Ale te śpiworki jakieś takie grube się wydają, więc nie rozumiem

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombie i mis szumiś:)

niecierpliwa, KasiaeN., chcebycmama, 5ylwia, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szumisia na bank kupię :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ale te śpiworki jakieś takie grube się wydają, więc nie rozumiem
    To tez zależy jakie. Ja mam jeden taki typowo letni, z cieniutkiego materiału podobnego do flaneli. I dwa grubsze na jesień - zimę.

relgtv73gp3vr7ra.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    To tez zależy jakie. Ja mam jeden taki typowo letni, z cieniutkiego materiału podobnego do flaneli. I dwa grubsze na jesień - zimę.

Aha, człowiek na żywo nie widział, to nie wie ;)

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:

Dokladnie sa dwa rodzaje spiworkow grubsze i cienkie na lato.

Ofka nie Ty, czytalam o tym nie na naszym watku ;)

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Aha, człowiek na żywo nie widział, to nie wie ;)
    A bo teraz tyle tego wszystkiego, że pogubić się można. Dobrze,że ciąża trwa 9 miesięcy to jest czas aby to poogarniac; )

Cassie, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    A bo teraz tyle tego wszystkiego, że pogubić się można. Dobrze,że ciąża trwa 9 miesięcy to jest czas aby to poogarniac; )

Szkoda tylko, że mój mózg jakiś wyjątkowo mało obrotny w tej ciąży :P

KasiaeN., małaMyszka, mayka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lody,lody,lody- wróciliśmy ze szkoły rodzenia, i przed i po musieliśmy zahaczyć o sklep,bo chyba bym umarła bez loda:)
    Na szkole byli ludzie z forum muzyki i śpiewaliśmy kołysanki- fajnie było, panowie dawali radę:)
    Jutro już wizyta, odliczam:)
    No i cholernie martwię się o Euforie, nie może mi wyjść z głowy...
    Lecę do wanny na strzyżenie i do łóżka, dobranoc Siostry!

KasiaeN., lys, niecierpliwa, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem brak wiadomosci to dobra wiadomosc ale w przypadku Euforii serio sie martwie...

lys znam to uczucie moj mozg jest na wakacjach i chyba dobrze sie ma... tylko moglby juz wrocic bo powoli otoczenie bierze mnie za ... typowa blondynke...

lys, KasiaeN., Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Neyla Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę.
    Pierwsze 2 miesiące dziecko śpi w rożku, potem w śpiworku, a pod normalną kołderką np. od 1 roczku?

Moja przyjaciółka swoją miesięczną niunię od porodu pod kocykiem kładzie (urodzona pod koniec marca). Z rożka nie jest zadowolona (jest lekko sztywny i nawet jako przykrycie się nie nadaje)

A co do balkonu, to ja mam zamiar posadzić pelargonie. Mam już skrzynki, muszę kupić tylko keramzyt, ziemię i sadzonki. Rodzaj kwiatków zależy od miejsca. U mnie balkon jest bardzo słoneczny, więc pelargonie się sprawdzą.
    Dzisiaj z mężem po spacerze mieliśmy jeszcze chęć posiedzieć gdzieś na ławce, ale wszystkie zajęte na osiedlu, to poszliśmy na nasz balkon i tam leniuchowaliśmy. Rok temu zrobiłam sobie wypoczynek z palet.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę zatem pojechać do sklepu pooglądać i pomacać te rożki, śpiworki i otulaczki i wtedy może doznam jakiegoś olśnienia :P

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak ja to wszystko ogarnę!? Jak ubierać, czym przykrywać! Ale mam nadzieję, że jakoś sobie z mężem poradzimy :) Z wrażenia zamówiłam sobie książkę: Pierwszy rok życia dziecka :) niech szybko przyjdzie i będę czytać..
    Namówiłam męża żeby zamówił mi w tym miesiącu szafkę na ciuszki dla maluszka.. Chciałabym w czerwcu poprać i poprasować wszystko bo nie wyobrażam sobie w lipcu w upały z wielkim brzuchem prasować.. Nienawidzę prasowania, a szczególnie jak jest gorąco..

Cassie, lys, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta pościel mi się bardzo podoba :D

f1dc12e16b1a2b85med.jpg

5ylwia, KasiaeN., Amberla, Neyla, Cassie, małaMyszka, Laura, maaadzik1207, Aga89 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Jejku jak ja to wszystko ogarnę!? Jak ubierać, czym przykrywać! Ale mam nadzieję, że jakoś sobie z mężem poradzimy :) Z wrażenia zamówiłam sobie książkę: Pierwszy rok życia dziecka :) niech szybko przyjdzie i będę czytać..
    Namówiłam męża żeby zamówił mi w tym miesiącu szafkę na ciuszki dla maluszka.. Chciałabym w czerwcu poprać i poprasować wszystko bo nie wyobrażam sobie w lipcu w upały z wielkim brzuchem prasować.. Nienawidzę prasowania, a szczególnie jak jest gorąco..

Hahhaha ja też nienawidzę prasowania i w sumie nieczęsto to robię i teraz mąż ma ubaw ze mnie, że przez całe życie nie wyprasowałam połowy tego co mnie czeka niedługo ;)
    Może i by mi to prasowanie tak nie przeszkadzało, gdybym nie była w tym taka beznadziejna :P i jak coś jest do porządnego wyprasowania w sensie np. jakaś elegancka sukienka to zawsze męża proszę o pomoc :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 21:47

niecierpliwa, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 930 931 932 933 934 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ