X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Wlasnie mi zadzwonil, ze nie kupi bo stolik jest ostatni i caly porysowany :( Tez chcialam jakies roslinki kupic na balkon, ale pojecia nie mam co sie na balkon nadaje, bo w zyciu zadnych kwiatkow nie mialam poza kaktusami

buu szkoda :/ ale może w jakimś leroyu, obi czy gdzieś znajdziesz coś ładnego jeszcze :)
    hehe ja też przez całe życie kaktusy ewentualnie, teraz teściowa zmusiła mnie do pielęgnowania storczyków, których naznosiła już 5... a mam tylko 3 parapety i nie cierpię jak stoi więcej niż jeden... także czekam aż padną ;)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    buu szkoda :/ ale może w jakimś leroyu, obi czy gdzieś znajdziesz coś ładnego jeszcze :)
    hehe ja też przez całe życie kaktusy ewentualnie, teraz teściowa zmusiła mnie do pielęgnowania storczyków, których naznosiła już 5... a mam tylko 3 parapety i nie cierpię jak stoi więcej niż jeden... także czekam aż padną ;)

Jasne, ze sie nie poddam i cos znajde, ale tesco mam pod domem wiec nie marudzil, ze trzeba gdzies jechac i byly w dobrej cenie.
    Haha usmiercenie storczykow to chyba nic trudnego, przynajmniej w moim wykonaniu :P

małaMyszka lubi tę wiadomość

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wiesz, a ja nie mam serca ich załatwic tak na chama ;D więc podlewam, przycinam itd i się wkurzam, że za dużo ich ;D

a może mamy tu na forum jakieś zapalone ogrodniczki, które by nam poleciły co można posadzic na balkonie żeby ładnie wyglądało a nie wymagało za dużo roboty? :D

atdcpx9izbdly3tt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    Niecierpliwa wiesz, a ja nie mam serca ich załatwic tak na chama ;D więc podlewam, przycinam itd i się wkurzam, że za dużo ich ;D

a może mamy tu na forum jakieś zapalone ogrodniczki, które by nam poleciły co można posadzic na balkonie żeby ładnie wyglądało a nie wymagało za dużo roboty? :D

Haha Kochana co zrobic - posadzic?? Chyba sie przejezyczylas, mialas na mysli co mozna kupic wsadzic w ladna oslonke i postawic na balkonie? :P Bo ja taki mam plan ;)

KasiaeN., gianna88, lys, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Haha Kochana co zrobic - posadzic?? Chyba sie przejezyczylas, mialas na mysli co mozna kupic wsadzic w ladna oslonke i postawic na balkonie? :P Bo ja taki mam plan ;)

hehe no dobra, przegięłam :D ale ogólnie chodzi mi o coś co nie padnie od razu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 17:55

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero co sobie obiecalam, ze nie bede jesc lodow to mamuska przyniosla o smaku tiramisu i jak tu oprzec sie pokusie??? Jak nie mam to moge nie jesc, ale jak wiem ze sa to bede dreptac kolo tej lodowki az nie zjem!! wrr gdzie jest moja silna wola ja sie pytam??

• olinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:

hm. ja na parapecie za oknem mam gożdziki kupione w donicze :) codziennie je podlewam i slicznie rozkwitaja :)

gianna88, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Martucha86 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 28 TYGODNIU, 7 MIESIĄCU, III TRYMESTRZE :):):)
    Wasze wpisy czytam codziennie ale nie miałam czasu pisać co u nas, dużo się działo przez ostatnie dni…głównie dobrych rzeczy :)!

Zakończyliśmy malowanie pokoju Staśka i przy okazji Mąż pomalował przedpokój…niby dwa pomieszczenia a bałaganu ogrom. Przyszła też nowa sofa i regał, mogę już zaczynać „towarowanie” bo mam gdzie trzymać cały asortyment dla mnie i Młodego.

W ciągu tygodnia miałam dwie wizyty ale bez podglądania Synka. Badaną miałam szyjkę (45 mm :) ), pęcherz i nerki…te ostatnie z powodu częstego oddawania moczu po kilka kropelek (to po leku się unormowało) ale boli mnie „cos” w okolicy krzyża…albo nerki albo odcinek lędźwiowy kręgosłupa…oby to drugie. Czekam na wynik posiewu moczu.
    Generalnie czuję się bardzo dobrze :)!

Mam nadzieje, że Euforia i Maleństwo mają się dobrze! Podobnie jak Wy czekam na wieści.

Miłego wieczoru Babeczki :)!!!

niecierpliwa, gianna88, Cassie, bosa, lys, Paula_071, kasiuleek, Maniuś, małaMyszka, magda sz, Laura lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham storczyki! Mam pelne parapety! Co jade na zakupy to jakis kupuje.

W donicach mam fuksje. Uwielbiam na nie patrzec. A do sadzenia tak dodatkowo petunie. W tym roku bez nich.

małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

• bosa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nadrobiłam wszystko :)

Już nie pamiętam, co miałam Wam odp. A Pati rzeczywiście brat to niezły przystojniak-dużo zdrówka mu życzę a Ty wyglądasz super :)

Niecierpliwa śliczna sukienka :)

Martucha super,ze u Ciebie wszystko ok :)

Cassie ja też uwielbiam storczyki ale one mnie chyba nie, bo po kilku miesiącach umierają :(

Euforia trzymam za Was kciuki :*

Ale narobiłyście mi ochoty na czereśnie, truskawki i arbuzy mniam mniam a dziś zjadłam pół opakowania lodów. Były takie pyszne,że nawet nie mialam wyrzutów sumienia ;)

3bfe3ce71121911dmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 18:59

niecierpliwa, Martucha86, Paula_071, małaMyszka, Laura, gianna88 lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosa ja tez zjadlam porcje lodow o smaku tiramisu i powiem, ze w zyciu lepszych nie jadlam! Wiec tez wyrzutow sumienia brak! ;)

Dopiero co dzis rano pisalam, ze czuje ruchy max na wysokosci pepka, a teraz sobie leze rece mam splecione pod biustem i zaczely mi skakac! Mala zasadzila mi 2 kopniaki na wysokosci zeber, ale dziwne uczucie

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa- dziwne,dziwne.. pomysl ze ja mam tak caly czas :P jak nie mam stanika i tak jakby leze ale jednak siedze na boku (wiecie o co mi chodzi;p?) i cycek lezy mi na boku to jak mała kopie to mi cycek podskakuje ;D

kasiuleek, Neyla, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jesteścieee!! Ciągle lody, lody! Ja jutro idę na krzywą więc dzisiaj nie jem nic słodkiego:(

niecierpliwa, Malagosia, Cassie, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To samo dzis mialam siedzialam jak Ty na fotelu i lokiec mi podskoczyl :P Na razie mialam dzis 3 kopniaki w sumie tak wysoko, teraz dalej daje czadu na dole :P

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ale jesteścieee!! Ciągle lody, lody! Ja jutro idę na krzywą więc dzisiaj nie jem nic słodkiego:(

To jutro po sobie odbijesz :P Pudlo lodow na sniadanie ;)

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dzisiaj na szkole rodzenia na Klinikach omawialiśmy wyprawkę oraz co warto kupić na początek życia maluszka. Poniżej skany:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe34a08cab5b.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf0adce4874a.jpg

Tam niestety robi się lewatywę (i trzeba ją samemu kupić), przy porodzie naturalnym ponoć można odmówić, ale przy cesarce jest to obowiązkowe. Położna generalnie polecała lewatywę (chociaż sama ją robi, więc moim zdaniem powinna zniechęcać;)), mówi, że jak kobieta się wypróżnia podczas porodu a ma problemy z infekcjami to murowane zakażenie. Ale ponoć duża część kobiet dostaje coś ala biegunkę przed porodem i sama się w ten sposób oczyszcza wtedy nie trzeba robić lewatywy.
    Pampersy trzeba mieć swoje, bo dziecko jest cały czas koło matki i ona sama przebiera. Żeby nie przychodzić jak cygani z wielkimi torbami wystarczy ponoć wziąć 10 sztuk, a potem mąż będzie dowoził w razie potrzeby. Tak samo z ręcznikiem, lepiej zmieniać codziennie, więc to bojowe zadanie dla męża;)
    I WAŻNE. Zalecane, by torbę spakował mąż - tzn. kobieta szykuje rzeczy, ale do torby chowa mąż, bo jak się leży po porodzie, zwłaszcza po cesarce, i nie można wstawać, to jak położna mówi, żeby wyjąć np. majtki czy ręcznik to mąż wie gdzie co jest:)
    Dziękuję! Teraz już się spakuję na spokojnie :D

bosa, Paula_071 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosa kocham te lody!!! Pół pudełka za jednym podejściem to mało ;-) a przecież mam ograniczać słodycze..

Mój mały jest strasznie nisko.. Właśnie czuje, że brzuch mi się rusza ale niestety tego nie widzę bo jest tak nisko..

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula na tym skanie jest adnotacja, zeby nie kupowac usztywnianych rozkow, dlaczego nie??

• lys Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zjadłam loda :D, rożka kit kat :P dobrze, że kupiłam tylko jednego bo jak bym miała więcej to pewnie zjadłabym wszystko...

niecierpliwa, małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę.
    Pierwsze 2 miesiące dziecko śpi w rożku, potem w śpiworku, a pod normalną kołderką np. od 1 roczku?

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 928 929 930 931 932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ