X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wlasnie zdalam sobie sprawe, ze mam spiworek polarowy...

Myslalam, ze tylko ja sie nie lubie z zelazkiem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 21:48

lys, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej kolejny problem okrycie dziecka :D na każdym kroku trzeba się zastanowić, jak tak dalej pójdzie to skończę u psychiatry :D
    Ja planuje kocykiem przykrywać, ewentualnie śpiworkiem. Mam też rożek z którego da się zrobić kołderkę, jest w miarę miękki ale w lecie raczej tego nie użyję.
    Woombie mnie przeraża :)

Paula wrzucam tą listę na 1 stronę :)

Ja dziś miałam szkołę rodzenia 3 i 4 faza porodu ale powiem Wam że średnio jestem zadowolona..była jakaś inna położna i to po nocnym dyżurze więc było nudno. Pokazała kilka pozycji do porodu, powiedziała jak to mniej więcej wygląda kończąc każde zdanie- no wiecie jak... No tak wiemy...przecież juz tyyyle razy rodziłyśmy..:/ najbardziej przydatne co powiedziała to jak wygląda poród w tym konkretnym szpitalu to chociaż tyle że wiem czego się spodziewać po każdej czynności.

małaMyszka, Paula_071, niecierpliwa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i jestem dumna z siebie, 3 pralki uprasowałam :) i plecy mnie nie bolą no szok

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha mąż to mi nawet kupił takie żelazko bezprzewodowe z bazą, bo się wykręcałam że ten kabel mi tak strasznie przeszkadza, że mi nerwy puszczają :P

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Jejku jak ja to wszystko ogarnę!? Jak ubierać, czym przykrywać! Ale mam nadzieję, że jakoś sobie z mężem poradzimy :) Z wrażenia zamówiłam sobie książkę: Pierwszy rok życia dziecka :) niech szybko przyjdzie i będę czytać..
    Namówiłam męża żeby zamówił mi w tym miesiącu szafkę na ciuszki dla maluszka.. Chciałabym w czerwcu poprać i poprasować wszystko bo nie wyobrażam sobie w lipcu w upały z wielkim brzuchem prasować.. Nienawidzę prasowania, a szczególnie jak jest gorąco..

A potem dziecko idzie do przedszkola/szkoly i te poczatkowe problemy wydaja sie jak pryszcz na nosie ;)

lys, małaMyszka, Weridiana, ekropka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie poki co najwiekszym problem jest: jak ubierac niemowlaka urodzonego w sierpniu? Mysle nad tym od grudnia i nic nie wymyslilam.

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jak ma mnie poprosić o wyprasowanie koszuli to woli sam to zrobić :-p
    No nie ma dla mnie nic gorszego ;-) A takie małe ciuszki to chyba się przykłada żelazko i gotowe ;-)
    A jak już urodzimy to nadal będziemy się spotykać na forum i wymieniać doświadczeniami? Czy po porodzie forum umiera? Mam nadzieję, że nie!

małaMyszka, Cassie, lys, Maniuś, niecierpliwa lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Dla mnie poki co najwiekszym problem jest: jak ubierac niemowlaka urodzonego w sierpniu? Mysle nad tym od grudnia i nic nie wymyslilam.
    podobno najlepsza opcja to ubierać malucha tak jak my się ubieramy + dodatkowo jeden rękawek. Ze względu na to, że dziecko głównie leży i nie można dopuścić ani do przegrzania, ani do wyziębienia. Oczywiście warto mieć jakieś okrycie typu kocyk, pieluszka, bo zawsze można przykryć, gorzej jak się dziecko przegrzeje ...

Paula_071 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie wiem ze przegrzanie jest gorsze w skutkach niz przeziebienie i tego sie boje.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Mój mąż jak ma mnie poprosić o wyprasowanie koszuli to woli sam to zrobić :-p
    No nie ma dla mnie nic gorszego ;-) A takie małe ciuszki to chyba się przykłada żelazko i gotowe ;-)
    A jak już urodzimy to nadal będziemy się spotykać na forum i wymieniać doświadczeniami? Czy po porodzie forum umiera? Mam nadzieję, że nie!

oj po porodzie to dopiero się zacznie tutaj

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obysmy tylko wszystkie szczesliwie dotrwaly chociaz do 37tygodnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc! Spijcie spokojnie.

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolorowych

jutro studniówka

5ylwia, Maniuś, Laura, Weridiana, niecierpliwa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam też na pierwszej stronie lista wyświetla się tylko do 22 sierpnia?

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    kolorowych

jutro studniówka
    U nas też :) chyba zrobię z tej okazji jakiś dobry obiad! Oliwierkowi chyba podoba się ten pomysł bo fika w brzuchu :)

Weridiana, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Hahhaha ja też nienawidzę prasowania i w sumie nieczęsto to robię i teraz mąż ma ubaw ze mnie, że przez całe życie nie wyprasowałam połowy tego co mnie czeka niedługo ;)
    Może i by mi to prasowanie tak nie przeszkadzało, gdybym nie była w tym taka beznadziejna :P i jak coś jest do porządnego wyprasowania w sensie np. jakaś elegancka sukienka to zawsze męża proszę o pomoc :D

Ja mogę robić wszystko inne: gotować, prać, myć okna etc. Ale prasowanie to dla mnie jakaś magia! Jak prasuję to jest jeszcze bardziej wygniecione niż przed prasowaniem. Mój mąż jest koszulowy, więc codziennie musi sobie prasować. Ja staram się kupować takie ciuchy, żeby dało się je nosić bez prasowania, ale w razie czego mój mąż to robi. Całe szczęście uważa, że to jest geometryczne zadanie więc bardzo męskie, a ja utwierdzam go codziennie w tym przekonaniu :)

Dobranoc:*

lys, Weridiana, Hermiona, niecierpliwa, małaMyszka, futuremama lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Laura Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy, wróciliśmy z wizyty udanej :D

Dominiś waży 661 gram, wszystko dobrze, zdrowy dzidziuś :D
    Szyjka długości około 37 mm czyli jest dobrze, nie muszę się martwić.
    Mam odstawić duphaston. Pan doktor stwierdził że te bóle podbrzusza już taka moja natura. Pewnie to też te zrosty po operacjach ciągną.

Zwolnienie od samego początku mam chodzące, pytałam.

Dobrej nocy :)

Paula_071, Cassie, lys, Maniuś, Weridiana, niecierpliwa, KasiaeN., kasiuleek, małaMyszka, gianna88, aaaaga, psioszka11, futuremama, Martucha86, Neyla, Aga89, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Hermiona Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie urlop w toku i festiwal filmowy w pełni. Codziennie chodzę do kina na 3-4 filmy. Raj. Mała w kinie myśli, że śpimy i fika jak szalona. Forum w tym czasie posunęło się chyba o jakieś 200 stron, ale widzę, że tematyka podobna :) Pozdrawiam ciepło i wiosennie!

KasiaeN., Cassie, małaMyszka, Y, futuremama, 0na88, Martucha86 lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Jak fajnie na liczniku belly wyglada dwucyfrowa liczba dni do porodu, staje sie to wszystko coraz bardziej realne :)
    Kolejna ciezka noc, kurde czy teraz juz beda same takie???? Abstrahujac, ze na siku obudzilam sie juz przed 24 to do tego bylam mokra jak szczur, a spie w najcienszej koszuli i gdzie tam do prawdziwych upalow?? Oj teraz to dopiero zacznie sie narzekanie :P
    Odnosnie prasowania u mnie dokladnie jak u Pauli maz sam prasuje swoje koszule i koszulki, a ja swoich rzeczy nie prasuje. Jak juz trafi sie jakas wymagajaca prasowania to usmiecham sie do niego :P Myslalam, ze jestem wyrodna zona, ale widze, ze to normalne ;)

5ylwia jakie znikniecie po porodzie, wtedy to dopiero Wasze rady beda mi potrzebne :)

Laura gratuluje wizyty!

Euforia odezwij sie do nas kobieto, bo sie o Was martwimy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 06:41

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się witam.
    U nas pada deszczyk, a wczoraj bylo tak cieplutko... nie ogarniam tej pogody. wczoraj pisalyscie o ubieraniu dzieciaczków. Będę odstawac przy swoim, ze dziecku jedt tak samo gorąco jak nam. Pierwsze dni prxystosowanua i tak spedza w szpitalu, ale potem? Dodatkowa warstwa tak, ale jak jest chlodno, wlasnie dlatego, ze dziecko leży. Ale juz przy upale 30 stopni sprobujcie sie położyć i polezec w takim wozeczku w dlugim rekawku :-)

Cassie, małaMyszka, Ewa123 lubią tę wiadomość

201508091565.png
‹‹ 931 932 933 934 935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ