X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Z tą poduszką mam to samo, wczesniej bardziej mi "pomagała".

Też bym sie nie odważyła na wyjazd pod koniec czerwca, maksymalnie 150km od domu, dalej wolałabym nie jechac. A gdzie jedziecie ?

Tak jak pisałam, mój mąż jedzie na ten weekend do Białegostoku, nie zabieram się z nim, bo w niedziele jest rocznica jego chrześniaka (bratanka) więc ja idę nas reprezentować:) Mieliśmy jechać na Boże Ciało nad morze gdzieś koło Międzyzdrojów, pojedziemy jak będzie pogoda, a jak nie, to nic na siłę. 17 czerwca mąż ma kolejną konferencję w Warszawie, więc mamy plan pojechać tam razem (z Wrocławia to tylko 3,5h), a następnego dnia chyba do Trójmiasta. Żeby wykorzystać że jesteśmy już w połowie Polski:) Wiadomo, jak będę się gorzej czuła to nie pojedziemy, ale ja mam termin dopiero na 23 sierpnia, więc to będą jeszcze ponad 2 miesiące.

Ja przytyłam 3kg i ważę teraz 55,5kg. Jakoś w ogóle nie mam problemów z goleniem, peeling całego ciała robię 2 razy w tygodniu, buty wiążę tak jak przed ciążą. Wczoraj założyłam zwykłą, szerszą bluzkę to mąż do mnie: "weź się ubierz, żeby było widać, że jesteś w ciąży, masz jedyną okazję by korzystać z przywilejów, niech ludzie widzą";)

A poduszka mi się dalej sprawdza, jak się kładę spać koło 23 i budzę się koło 4 na siku to dalej leżę na lewym boku przytulona do poduszki:)

Cassie, Weridiana, kasiuleek, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam ze sklepu zasapana a i tak zapomniałam śmietany. NIe ide 2 raz w duszy mam smietane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 10:56

Weridiana, chcebycmama, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia dacie rade 3mam kciuki

euforia, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia dacie rade 3mam kciuki

euforia, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie umiem spac na lewym boku, spie caly czas na prawym. Jak sie na lewy brzuch poloze to maly zaczyna kopac jak na prawy to spi. Przekrece sie na plecy to juz calkiem rozbudzony.

U mnie ruchy i ogolnie poruszanie i tak jest utrudnione przez te spojenie lonowe. Serio marze zeby juz byl sierpien.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi co pisze pod serduszkiem zacznajacym 26tc?
    Z gory dziekuje

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeby wybrac szpital :)

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Wrocilam ze sklepu zasapana a i tak zapomniałam śmietany. NIe ide 2 raz w duszy mam smietane

Ty zapomnialas smietany, a ja zgubilam jedno przescieradlo, wypralam wszystkie 3, dwa wisza a jednego w calym mieszkaniu nie moge znalezc :P Nie wspominajac juz o ty, ze wczoraj wieczorem zapomnialam o luteinie. Co sie ze mna dzieje, to ja zawsze bylam domowa sekretarka, a teraz sama jej potrzebuje :P

aaaaga, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Umówiłam się na usg 3 trymestru na 12.06, akurat 5 dni przed planowanym wyjazdem wakacyjnym:)

chcebycmama - kurcze, ja się boję, że coś źle pomierzymy i będą bokiem komary wylatywać;) Ale cena jest bardzo konkurencyjna, nam facet wycenił to na dużoooooo drożej.
    Wiesz co poczekaj aż mi ją kurier przywiezie, dam Ci znać czy wszystko jest ok i czy dobrze pomierzylismy. Tez pytaliśmy w sklepie to za ten sam wymiar Pan nam powiedział dwa razy drożej...

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia trzymam kciuki :-) powiedz pielęgniarkom ze koleżanka pisze o nich artykuł ;-) może trochę lepiej o was zadbają .
    Na pewno nie jest łatwo ale masz na forum grupę wsparcia która cały czas jest z tobą i maleństwem
    :-)

chcebycmama, euforia, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Cześć mamuśki,
    Dziś noc fatalna. Do 1 w nocy patrzyłam na łóżeczko i nie mogłam z podniecenia zasnąć. O 3 poszłam siku i zbudziłam Maję, kopała mnie do 7 rano, z wszystkich możliwych stron, mąż czuł na plecach jak się do niego przytuliłam. Ciekawe co będzie za miesiąc, jak już tez te kopniaki są takie zdrowe. Poduszka też już nie zdaje tak dobrze egzaminu, ale mimo wszystko nie wyobrażam sobie spania bez niej, muszę nogę zarzucać wysoko.

Niecierpliwa- super ta kołyska! Co do Lovelli to mi w ciąży dużo rzeczy śmierdzi więc dobrze że sprawdziłaś.

Kurcze zastanawiam się z tą moskitierą, u mnie przez 5 lat widziałam może 2 komary, czasem jakaś mucha wpadnie latem i czy jest sens montowania tej moskitiery?

Zjadłam na śniadanie pół bąbolady i wypiłam czekoladowego mullera, no tylko słodkie bym jadła. Musze coś zrobić z tym cukrem bo dużo za dużo tego spożywam.
    Ja mieszkam na wsi, gdzie jest 6 tys mieszkańców. Wokół pola, lasy... I mnóstwo owadów!

Syn, roczek.
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane

ja nie wiem jak nadrobie ponad 60 stron :-0
    od poniedziałku uwolniłam sie od pracy i nadrabiam zaległości domowe, czyt. zakupy do domu, porządki, sadzenie kwiatów na balkonie itp.
    razem z Klarunią rośniemy, tylo dopadło mnie dzis przeziebienie - suchy kaszel i drapanie w gardle.
    zjadłam 2 kromki z czosnkiem, wypiłam herbate z miodem i cyrtyną, dodatkowo podjadam miód łyżeczką - co jeszzce polecacie ??? czy ten prenalen z rossmana jest skuteczny????

ide choc częsciowo was nadrobic...

chcebycmama, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Cassie- dla mnie ciezko rozstac sie z tymi wiązanymi butami bo je uwielbiam, klasyczne,lakierowane półbuty, są mega wygodne i bardzo mi sie podoba w nich ta klasyczna elegancja wiec się morduje z wiazaniem..ale zaraz bedzie cieplo wiec przechodze na baleriny :)

Aaaa! Wczoraj przyszły moje balerinki co sie was radziłam które wziac! o te:

ff0b1f2c1d9f3e56med.jpg

I jestem baardzo zadowolona :)
    Maciejka rewelacja! :-)

Syn, roczek.
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:
    Witamy się w 26 tygodniu:)
    Mogłaby któraś wstawić info o mnie? O dziecku wyświetla:)
    Informacja koczy się na "Jego kopniaczki mogą być już całkiem silne, ale..."
    I bardzo mnie ciekawi.

Wczoraj byly bardzo silne , ze az bolało. Dzisiaj była kolejna próba badania i faktycznie mały się obrócił. Leżał poprzecznie a dzisiaj już główką w dół:)
    Ale widać tylko tył główki. Ostatnia próba w poniedziałek. I nie będę więcej go męczyć;)

Po badaniu też poszłam do Lidla po sukienkę i dorwałam ostatnią S. Ale zwątpiłam czy się zmieszczę i wzięłam też M, ale muszę ją oddać. Można prawda?
    Pani ekspedientka wkurzyła mnie tylko jak zapytałam czy jest możliwość zwrotu.
    Powiedziała: ,, Chyba Pani wie jaki rozmiar nosi" a ja do niej ze rozmiary są nierówne a po drugie jakby nie zauważyła jestem w ciąży i z tygodnia na tydzień kg przybywa i rozmiar się zmienia! No i poszłam zabierając obie ;)

Niecierpliwa- Kołyska cudna. Sama zaczęłam szukać czy u mnie w okolicy nikt nie chce odsprzedać:)

chcebycmama- tez mamy podobne. Kupiliśmy chyba 2 lata temu i jesteśmy zadwoloeeni:)Na zimę zawsze ściągamy i chowamy:)

Pogoda śliczna. Wczoraj wszystko poprałam a dzisiaj prasowanko;/
    Miłego dnia brzuchatki!:)
    Te kasjerki z lidla mają dość, bo jak jest jakaś akcja promocyjna na ciuchy to potem po 12.00 wszyscy chodzą i robią zwroty.

Kiedyś przyszłam o 8.30 po spodnie dresowe i żadnych juz nie było i do ekspedientki mowie,ze to chyba trzeba przyjść o 6 żeby się do czegoś dostać, a ona na to, że wystarczy popołudniu, bo jest mnóstwo zwrotów, bo ludzie biorą kilka rozmiarów i potem zwracają. :-)

kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina muszę wypróbować te ciastka, narobilas mi smaka :-)
    Dziewczyny wygląda na to ze juz dawno powinnam zakupić poduszkę :-)
    Ja też jeszcze nie mam linii, w poprzedniej ciąży pojawiła się późno. Brzuch wydaje mi się twardy ale położna stwierdziła że jest ok.
    Przewracanie na drugi bok - ciężko, ciężko (pamiętam jak w pierwszej ciąży mąż mi musiał pomagać haha)

Polecam stronkę parenting.pl
    fajnie są opisane poszczególne tygodnie, jak się rozwija dziecko i dolegliwości ciążowe - u mnie się zgadza - jest napisane ze w 29tyg.wody plodowe osiągają największą objętość, a dzidziuś z kolei jeszcze podwoi swoją wielkość więc będzie miał coraz mniej miejsca. No to jeszcze poczujemy kopniaczki :-)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    witajcie kochane

ja nie wiem jak nadrobie ponad 60 stron :-0
    od poniedziałku uwolniłam sie od pracy i nadrabiam zaległości domowe, czyt. zakupy do domu, porządki, sadzenie kwiatów na balkonie itp.
    razem z Klarunią rośniemy, tylo dopadło mnie dzis przeziebienie - suchy kaszel i drapanie w gardle.
    zjadłam 2 kromki z czosnkiem, wypiłam herbate z miodem i cyrtyną, dodatkowo podjadam miód łyżeczką - co jeszzce polecacie ??? czy ten prenalen z rossmana jest skuteczny????

ide choc częsciowo was nadrobic...
    Stodal żabko stodal polecam zdecydowanie.
    Ja miałam tak mocny kaszel i drapanie w gardle że w nocy spać nie mogłam, piłam do 3 razy dziennie i po tygodniu kaszel minął.
    Nawet pytałam ostatnio mojego gin i mówił że kaszel to wypieranie i powiem że strasznie się wystraszyłam :|

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ofka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola daj kochana namiary na te butki ale nie linka kochana bo w tej nie otworze, tylko nazee sklepu czy cos. Dzieki:*

tb73i09k881y3sjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj bylam w Lidlu.
    Musialabyc jakas akcja promocyjna ze strojami kapielowymi, sukienkami i chyba recznikami bo zostaly tylko pojedyncze sztuki gdzieniegdzie porozrzucane.

Ja mimo ze niczego nie mierze jesczcze nie musialam niczego zwracac.

Kurcze kiepsko sie czuje...

• Laura Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie coś w pachwinie boli od rana hmm

Euforia będzie dobrze, trzymaj się, leż i odpoczywaj. Dobrze że się odezwałaś :)

A tak w ogóle to Dzień dobry Wam :) i miłego dnia :)

Weridiana, Cassie, euforia, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Te kasjerki z lidla mają dość, bo jak jest jakaś akcja promocyjna na ciuchy to potem po 12.00 wszyscy chodzą i robią zwroty.

Kiedyś przyszłam o 8.30 po spodnie dresowe i żadnych juz nie było i do ekspedientki mowie,ze to chyba trzeba przyjść o 6 żeby się do czegoś dostać, a ona na to, że wystarczy popołudniu, bo jest mnóstwo zwrotów, bo ludzie biorą kilka rozmiarów i potem zwracają. :-)

O tym nie pomyślałam:)
    Oddam w poniedziałek na spokojnie :P

EUFORIA- ciesze się bardzo, ze jesteście 2w1. Nawet mąż codziennie pyta czy dałaś znać !:)
    Kciuki dalej zaciśnięte :)

euforia, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

‹‹ 945 946 947 948 949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ