SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kkarolinaaaa wrote:Z tą poduszką mam to samo, wczesniej bardziej mi "pomagała".
Też bym sie nie odważyła na wyjazd pod koniec czerwca, maksymalnie 150km od domu, dalej wolałabym nie jechac. A gdzie jedziecie ?
Tak jak pisałam, mój mąż jedzie na ten weekend do Białegostoku, nie zabieram się z nim, bo w niedziele jest rocznica jego chrześniaka (bratanka) więc ja idę nas reprezentowaćMieliśmy jechać na Boże Ciało nad morze gdzieś koło Międzyzdrojów, pojedziemy jak będzie pogoda, a jak nie, to nic na siłę. 17 czerwca mąż ma kolejną konferencję w Warszawie, więc mamy plan pojechać tam razem (z Wrocławia to tylko 3,5h), a następnego dnia chyba do Trójmiasta. Żeby wykorzystać że jesteśmy już w połowie Polski:) Wiadomo, jak będę się gorzej czuła to nie pojedziemy, ale ja mam termin dopiero na 23 sierpnia, więc to będą jeszcze ponad 2 miesiące.
Ja przytyłam 3kg i ważę teraz 55,5kg. Jakoś w ogóle nie mam problemów z goleniem, peeling całego ciała robię 2 razy w tygodniu, buty wiążę tak jak przed ciążą. Wczoraj założyłam zwykłą, szerszą bluzkę to mąż do mnie: "weź się ubierz, żeby było widać, że jesteś w ciąży, masz jedyną okazję by korzystać z przywilejów, niech ludzie widzą"
A poduszka mi się dalej sprawdza, jak się kładę spać koło 23 i budzę się koło 4 na siku to dalej leżę na lewym boku przytulona do poduszki:)Cassie, Weridiana, kasiuleek, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Wrocilam ze sklepu zasapana a i tak zapomniałam śmietany. NIe ide 2 raz w duszy mam smietane
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 10:56
Weridiana, chcebycmama, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie umiem spac na lewym boku, spie caly czas na prawym. Jak sie na lewy brzuch poloze to maly zaczyna kopac jak na prawy to spi. Przekrece sie na plecy to juz calkiem rozbudzony.
U mnie ruchy i ogolnie poruszanie i tak jest utrudnione przez te spojenie lonowe. Serio marze zeby juz byl sierpien.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aaaaga wrote:Wrocilam ze sklepu zasapana a i tak zapomniałam śmietany. NIe ide 2 raz w duszy mam smietane
Ty zapomnialas smietany, a ja zgubilam jedno przescieradlo, wypralam wszystkie 3, dwa wisza a jednego w calym mieszkaniu nie moge znalezcNie wspominajac juz o ty, ze wczoraj wieczorem zapomnialam o luteinie. Co sie ze mna dzieje, to ja zawsze bylam domowa sekretarka, a teraz sama jej potrzebuje
aaaaga, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Umówiłam się na usg 3 trymestru na 12.06, akurat 5 dni przed planowanym wyjazdem wakacyjnym:)
chcebycmama - kurcze, ja się boję, że coś źle pomierzymy i będą bokiem komary wylatywaćAle cena jest bardzo konkurencyjna, nam facet wycenił to na dużoooooo drożej.
Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Euforia trzymam kciuki
powiedz pielęgniarkom ze koleżanka pisze o nich artykuł
może trochę lepiej o was zadbają .
Na pewno nie jest łatwo ale masz na forum grupę wsparcia która cały czas jest z tobą i maleństwem
chcebycmama, euforia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Cześć mamuśki,
Dziś noc fatalna. Do 1 w nocy patrzyłam na łóżeczko i nie mogłam z podniecenia zasnąć. O 3 poszłam siku i zbudziłam Maję, kopała mnie do 7 rano, z wszystkich możliwych stron, mąż czuł na plecach jak się do niego przytuliłam. Ciekawe co będzie za miesiąc, jak już tez te kopniaki są takie zdrowe. Poduszka też już nie zdaje tak dobrze egzaminu, ale mimo wszystko nie wyobrażam sobie spania bez niej, muszę nogę zarzucać wysoko.
Niecierpliwa- super ta kołyska! Co do Lovelli to mi w ciąży dużo rzeczy śmierdzi więc dobrze że sprawdziłaś.
Kurcze zastanawiam się z tą moskitierą, u mnie przez 5 lat widziałam może 2 komary, czasem jakaś mucha wpadnie latem i czy jest sens montowania tej moskitiery?
Zjadłam na śniadanie pół bąbolady i wypiłam czekoladowego mullera, no tylko słodkie bym jadła. Musze coś zrobić z tym cukrem bo dużo za dużo tego spożywam.małaMyszka lubi tę wiadomość
Syn, roczek.
witajcie kochane
ja nie wiem jak nadrobie ponad 60 stron :-0
od poniedziałku uwolniłam sie od pracy i nadrabiam zaległości domowe, czyt. zakupy do domu, porządki, sadzenie kwiatów na balkonie itp.
razem z Klarunią rośniemy, tylo dopadło mnie dzis przeziebienie - suchy kaszel i drapanie w gardle.
zjadłam 2 kromki z czosnkiem, wypiłam herbate z miodem i cyrtyną, dodatkowo podjadam miód łyżeczką - co jeszzce polecacie ??? czy ten prenalen z rossmana jest skuteczny????
ide choc częsciowo was nadrobic...chcebycmama, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Cassie- dla mnie ciezko rozstac sie z tymi wiązanymi butami bo je uwielbiam, klasyczne,lakierowane półbuty, są mega wygodne i bardzo mi sie podoba w nich ta klasyczna elegancja wiec się morduje z wiazaniem..ale zaraz bedzie cieplo wiec przechodze na baleriny
Aaaa! Wczoraj przyszły moje balerinki co sie was radziłam które wziac! o te:
I jestem baardzo zadowolonamałaMyszka lubi tę wiadomość
Syn, roczek.
kasiuleek wrote:Witamy się w 26 tygodniu:)
Mogłaby któraś wstawić info o mnie? O dziecku wyświetla:)
Informacja koczy się na "Jego kopniaczki mogą być już całkiem silne, ale..."
I bardzo mnie ciekawi.
Wczoraj byly bardzo silne , ze az bolało. Dzisiaj była kolejna próba badania i faktycznie mały się obrócił. Leżał poprzecznie a dzisiaj już główką w dół
Ale widać tylko tył główki. Ostatnia próba w poniedziałek. I nie będę więcej go męczyć
Po badaniu też poszłam do Lidla po sukienkę i dorwałam ostatnią S. Ale zwątpiłam czy się zmieszczę i wzięłam też M, ale muszę ją oddać. Można prawda?
Pani ekspedientka wkurzyła mnie tylko jak zapytałam czy jest możliwość zwrotu.
Powiedziała: ,, Chyba Pani wie jaki rozmiar nosi" a ja do niej ze rozmiary są nierówne a po drugie jakby nie zauważyła jestem w ciąży i z tygodnia na tydzień kg przybywa i rozmiar się zmienia! No i poszłam zabierając obie
Niecierpliwa- Kołyska cudna. Sama zaczęłam szukać czy u mnie w okolicy nikt nie chce odsprzedać
chcebycmama- tez mamy podobne. Kupiliśmy chyba 2 lata temu i jesteśmy zadwoloeeni:)Na zimę zawsze ściągamy i chowamy:)
Pogoda śliczna. Wczoraj wszystko poprałam a dzisiaj prasowanko;/
Miłego dnia brzuchatki!
Kiedyś przyszłam o 8.30 po spodnie dresowe i żadnych juz nie było i do ekspedientki mowie,ze to chyba trzeba przyjść o 6 żeby się do czegoś dostać, a ona na to, że wystarczy popołudniu, bo jest mnóstwo zwrotów, bo ludzie biorą kilka rozmiarów i potem zwracają.kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Karolina muszę wypróbować te ciastka, narobilas mi smaka
Dziewczyny wygląda na to ze juz dawno powinnam zakupić poduszkę
Ja też jeszcze nie mam linii, w poprzedniej ciąży pojawiła się późno. Brzuch wydaje mi się twardy ale położna stwierdziła że jest ok.
Przewracanie na drugi bok - ciężko, ciężko (pamiętam jak w pierwszej ciąży mąż mi musiał pomagać haha)
Polecam stronkę parenting.pl
fajnie są opisane poszczególne tygodnie, jak się rozwija dziecko i dolegliwości ciążowe - u mnie się zgadza - jest napisane ze w 29tyg.wody plodowe osiągają największą objętość, a dzidziuś z kolei jeszcze podwoi swoją wielkość więc będzie miał coraz mniej miejsca. No to jeszcze poczujemy kopniaczkilys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:witajcie kochane
ja nie wiem jak nadrobie ponad 60 stron :-0
od poniedziałku uwolniłam sie od pracy i nadrabiam zaległości domowe, czyt. zakupy do domu, porządki, sadzenie kwiatów na balkonie itp.
razem z Klarunią rośniemy, tylo dopadło mnie dzis przeziebienie - suchy kaszel i drapanie w gardle.
zjadłam 2 kromki z czosnkiem, wypiłam herbate z miodem i cyrtyną, dodatkowo podjadam miód łyżeczką - co jeszzce polecacie ??? czy ten prenalen z rossmana jest skuteczny????
ide choc częsciowo was nadrobic...
Ja miałam tak mocny kaszel i drapanie w gardle że w nocy spać nie mogłam, piłam do 3 razy dziennie i po tygodniu kaszel minął.
Nawet pytałam ostatnio mojego gin i mówił że kaszel to wypieranie i powiem że strasznie się wystraszyłamzabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWczoraj bylam w Lidlu.
Musialabyc jakas akcja promocyjna ze strojami kapielowymi, sukienkami i chyba recznikami bo zostaly tylko pojedyncze sztuki gdzieniegdzie porozrzucane.
Ja mimo ze niczego nie mierze jesczcze nie musialam niczego zwracac.
Kurcze kiepsko sie czuje...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Mnie coś w pachwinie boli od rana hmm
Euforia będzie dobrze, trzymaj się, leż i odpoczywaj. Dobrze że się odezwałaś
A tak w ogóle to Dzień dobry Wami miłego dnia
Weridiana, Cassie, euforia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
chcebycmama wrote:Te kasjerki z lidla mają dość, bo jak jest jakaś akcja promocyjna na ciuchy to potem po 12.00 wszyscy chodzą i robią zwroty.
Kiedyś przyszłam o 8.30 po spodnie dresowe i żadnych juz nie było i do ekspedientki mowie,ze to chyba trzeba przyjść o 6 żeby się do czegoś dostać, a ona na to, że wystarczy popołudniu, bo jest mnóstwo zwrotów, bo ludzie biorą kilka rozmiarów i potem zwracają.
O tym nie pomyślałam:)
Oddam w poniedziałek na spokojnie
EUFORIA- ciesze się bardzo, ze jesteście 2w1. Nawet mąż codziennie pyta czy dałaś znać !
Kciuki dalej zaciśnięteeuforia, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość