X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam loda wodnego i mi mało chyba zaraz jakies 2 śniadanko zjem tylko co ?

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez oprócz czosnku, cebuli, miodu, imbiru piłam Stodal.

Laura, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie na bol gardla zalecono tantum verde lub orofar do ssania i to w pierwszym trymestrze. Rewelacja, po dwoch dniach sladu nie bylo po jakimkolwiek drapaniu ;)
    Euforia - trzymam kciuki, zeby malenstwo posiedzialo, tam jeszcze choc z 12 tygodni. Trzymaj sie dzielnie :*

Weridiana, euforia, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wcinam kaszke z sosem truskawkowym z bierdonki, uwielbiam, chcociaż najbardziej lubie gotowana kaszę manną ze świeżymi truskawkami mmmm:):)

Weridiana, Laura, aaaaga, futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Migotkaa właśnie narobiłaś mi ochoty na kaszkę i zaraz lecę sobie ugotować :)

Truskawki właśnie zjadłam przed chwilą, całeeee opakowanie :D

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak upragnęłam truskawek bo przez tydzień nigdzie nie mogliśmy dostać...
    Wczoraj kupiliśmy 3 opakowania w Mili nareszcie i co??
    Wczoraj zjadłam jedno opakowanie, dzisiaj drugie i trzecie stoi w lodówce i jak otwieram to patrzy na mnie ;)
    No nie wiem czy do jutra tam pozostanie jeszcze :D

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie da się z Wami- idę do sklepu po coś słodkiego!
    :)

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama no to teraz rozumiem po co Wam te moskitiery, myślałam że to się tak profilaktycznie kupuje do każdego domu. W takim razie sobie odpuszczam zakup.

Lecę sprzątać w sypialni, w końcu mam dodatkową szufladę (pod łóżeczkiem) to pościele poprzekładam z komody i zrobię więcej miejsca na ciuszki.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam od tesciowej dżem truskawkowy domowy i chyba zaraz usmaze nalesnikow do niego i chyba mam jeszcze twarog w lodowce o tak spadam na nalesy

Laura, magda sz, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Chcebycmama no to teraz rozumiem po co Wam te moskitiery, myślałam że to się tak profilaktycznie kupuje do każdego domu. W takim razie sobie odpuszczam zakup.

Lecę sprzątać w sypialni, w końcu mam dodatkową szufladę (pod łóżeczkiem) to pościele poprzekładam z komody i zrobię więcej miejsca na ciuszki.

Ja właśnie zobaczyłam jak ten biały syf z topoli wpada mi do mieszkania. Owadów raczej nie mamy. Niezależnie czy byłoby dziecko i tak byśmy je zamontowali.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia super, że się trzymacie w dwupaku :) Trzymam kciuki żeby jak najdłużej:)

Mi prenalen syrop i tabletki na gardło bardzo pomogły i szybko przeszło. Do tego też ten spray do nosa, cały czas mi słuzy bo mam strasznie suchy.

Kondycyjnie jest coraz ciężej. Jak długo chodzę to kręgosłup się odzywa, a jak się szybko zerwę i po schodach wspinam to serducho wali jak głupie :D Ale jak w spoczynku tętno miałam ponad 90 to chyba nie ma się co dziwić że przy wysiłku chce wyskoczyć.
    Jak jest w miarę chłodno to jeszcze spoko, ale jak jest duszno to juz jest gorzej.

Pożarłam jaz trochę truskawek i arbuza tak wyczekiwanego. Jeszcze trochę czeka w lodówce i musze się po niego ruszyć :D Co prawda jeszcze nie smakuje tak jak w lecie, ale czaiłam się na niego już i tym razem wygrał. Kocham arbuzy :)

Laura, małaMyszka, euforia, euforia lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wlasnie zjadlam kawalek arbuza ;)

futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja lece do sklepu po boczek do szaszłyków i kiszona kapustę na surówke:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam 4 różne lody i pożarłam już 2...ehh.

Laura, futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Kupiłam 4 różne lody i pożarłam już 2...ehh.
    Psioszka jeszcze dwa :) dasz rade ;)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Psioszka jeszcze dwa :) dasz rade ;)

Ja i 2 i więcej dałabym radę, ale 10kg na plusie robi swoje:)

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sobie kupiłam, wyczaiłam przepyszne smietankowe z sorbetem malinowym, nie kupuje wiekszej ilosci bo by sie nie ulezały:)

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie sobie przypomnialam, co chcialam Wam napisac rano. Bo pisalyscie o wyborach prezydenckich. Podzielam zdanie, ze nie ma na kogo glosowac. A najbardziej mnie smiesza te wybujale programy wyborcze. Wiekszosc kandydatow niestety zapomina albo i nie wiedza co gorsza, na czym polega piastowanie tego urzedu. A Pani Ogorek, to w ogole mysli, ze prezydent RP ma taka wladze jak ten z USA.
    Cassie ja tez uwazam, ze Kukiz w tych wyborach, to jedna wielka farsa. Niestety obawiam sie, ze Ci wszyscy ludzie z FB pojda na niego zaglosowac. Jakby jednak udaloby sie mu wygrac, pakuje manatki, sprzedaje wszysytko i wyprowadzam sie na drugi koniec swiata. Najgorsze, ze ludzie przy okazji wyborow robia sobie jaja z powaznych spraw. Jak juz jestesmy przeciwko komus, to juz lepiej wybrac mniejsze zlo. No i ja chyba zaglosuje na obecnego prezydenta, bo na dzien dzisiejszy nie widze zadnej alternatywy, ale mam jeszcze kilka dni, zeby zapoznac sie z tym co inni soba reprezentuja. Acha no i jestem jedna z tych niewielu osob w tym kraju, ktora chodzi na kazde jedne wybory od kad mam uprawnienia do glosowania. Nawet bylam na moich pierwszych wyborach soleckich w tym roku ;)

magda sz, Pulpecja, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodzę na każde wybory, ale niestety coraz rzadziej jest z czego wybierać :-/

dziewczyny, wylicytowałam właśnie kołyskę :-) a co, trochę więcej niż 85 zł, ale taniej się nie dało, mam nadzieję, że wszystko będzie ok jak w opisie i żadnych niespodzianek...

futuremama, kasiuleek, Aga89, małaMyszka, Martucha86, niecierpliwa lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf Euforia dobrze, że się odezwałaś! Trzymaj się kochana!

Kurde dziewczyny trochę dałyście mi do myślenia.. też wybieram się w połowie czerwca nad morze 400 km.. Ogólnie tak jak Paula czuję się bardzo dobrze, nie mam problemu z butami, goleniem itp. Ale jak będzie za miesiąc tego nie wie nikt.. Wczoraj na grouponie szukałam ofert bo pomyślałam, że dużo chodzić nie będziemy to może znajdę jakąś fajną ofertę na hotel ze spa.. Znalazłam kilka fajnych opcji ale teraz sobie myślę, że kupię, wydam kasę, a okaże się, że nie mogę jechać hmm
    Tak mi się marzy ten wyjazd.. Specjalnie byłam rano w lidlu po strój kąpielowy i co? Nawet 1 szt. nie było! Pojechałam jeszcze raz o 13 z nadzieją, że może jakieś zwroty ale dupa.. :(

małaMyszka, euforia lubią tę wiadomość

‹‹ 946 947 948 949 950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ