X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    robiłyście może badania CRP i miałyście podwyższone?
    ja miałam miesiąc temu 18 po antybiotyku spadło do 11 a teraz 3 tyg po odstawieniu antybiotyku znowu wzrosło do 13 :( wszystkie inne wyniki mam w normie i już nie mam pojęcia skąd to się bierze ...

małaMyszka lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam straszny brak apetytu. Owoce i to c9 bezmiesne zjem ale porcje jak dla malego dziecka.
    Zrobilam sobie spaghetti napoli i zjadlam az polowe porcji.

• Laura Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka a może jesteś lekko przeziębiona jeszcze?

Ja zaraz po przeziębieniu miałam podwyższone miałam jeszcze wtedy kaszel, mój gin mówił że po chorobie CRP jeszcze jakiś czas zostaje podwyższone.

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba będę musiała posłać męża po truskawki :)

futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie nie byłam ani nie jestem chora :( jedyne co to choroby przewlekłe cukrzyca i łuszczyca :/ tylko ze moja gin twierdzi ze one na CRP nie wpływają ... chociaż w internecie zaś piszą że podwyższają :(

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żurek gotowy jeszcze tylko ziemniaczki okraszone cebulka i czekac na męża ale ta zupka mnie kusi :-)
    Magda bardzo ladny kacik i zostaw te sciany w spokoju hihihi

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Laura Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominiś aktywny :D w dzien co dwie godzinki daje znać a w nocy śpi grzecznie :D

Apetyt mam niezły, przytyłam ponad 6 kg i czekam tylko aż pojawią się jeszcze porzeczki mniam :)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    no właśnie nie byłam ani nie jestem chora :( jedyne co to choroby przewlekłe cukrzyca i łuszczyca :/ tylko ze moja gin twierdzi ze one na CRP nie wpływają ... chociaż w internecie zaś piszą że podwyższają :(
    Aśka a może warto wybrać się do domowego lekarza?
    On może lepiej odczyta te wyniki? sama nie wiem....

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dziewczyny chyba będę musiała posłać męża po truskawki :)

Też mam straszną ochotę na truskawki i byłam w sklepie, ale mieli tylko kilka opakowań i same brzydkie nieświeże, więc nie kupiłam :(

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Też mam straszną ochotę na truskawki i byłam w sklepie, ale mieli tylko kilka opakowań i same brzydkie nieświeże, więc nie kupiłam :(
    lys ja przez tydzien nie mogłam dostac truskawek, aż w koncu 3 opakowania kupilam naraz :D
    Truskawki uwielbiam teraz, znaczy się Dominiś uwielbia :D

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:

Luszczyca podwyzsza CRP. Podobnie jak choroby serca czy cukrzyca.

• Martucha86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa mój wynik badania moczu ok:)...czyli odcinek lędźwiowy kręgosłupa daje mi popalić. Najważniejsze że nerki ok:)!
    Truskawki mmm....

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    lys ja przez tydzien nie mogłam dostac truskawek, aż w koncu 3 opakowania kupilam naraz :D
    Truskawki uwielbiam teraz, znaczy się Dominiś uwielbia :D

Oj ja mam taką straszną ochotę na truskawki, ale też nigdzie nie ma grrrrrrrr

No, no chciałam powiedzieć, że to Lily ma takąąąąąąą ochotę na truskawki.... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 15:42

Laura, aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w sumie ani na owoce ani na słodkie nie mam wielkiej ochoty. Ale jak wyobrażam sobie spaghetti to mogłabym jeść nonstop :)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka ja kiedyś zrobiłam CRP tak sama z siebie i wyszło mi 14. Gin mnie opieprzył że mam nie robić więcej bo ciąża sama z siebie jest stanem zapalnym dla organizmu, wiadomo że jakby wynik był 200 czy więcej to coś nie halo ale przy takich do 25 to chyba norma. Mówił że lekki katar już zwiększa CRP i że mam obserwować swoje ciało a nie wyniki, najważniejsze są objawy kliniczne (np. pieczenie w pochwie wtedy trzeba leczyć.

apaczka, Aska87, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys ja też bym truskawki zjadła, ale w sklepach tylko te nie polskie- a one jakoś mi nie podchodzą. Marzą mi się takie polskie, słodkie, czerwone, soczyste mniaaam

lys, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak polskie są najlepsze :) ale jak nie ma jeszcze a ochota przeogromna heh

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Magd Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie macie ciśnienie w ciąży??

ja od kilku dni 90/60, 80/40 max 106,60 jestem tak zmulona i tak nieprzytomna, ze po prostu wysiadam.
    Piję jedną kawę dziennie, ale ona pomaga na 2-3 godziny, nie wiem, czy dzwonić do lekarza, czy poczekać do 14-stego.

odnośnie jedzenia to ja dziś wielką porcję lodów bakaliowo czekoladowych zagryzłam ciastem marchewkowym i właśnie zjadłam pół kilo ogórków małosolnych..

małaMyszka, małaMyszka lubią tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:

no, ale co Twoja gin powiedziała na to CRP?
    Poza tym jaka jest norma dla ciąży? Bo w ciąży CRP może być podwyższone po prostu fizjologicznie, dlatego w ciąży jest chyba inna norma.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Wiem, że na pampersy jeszcze czas ale tak oglądam różne rzeczy i wpadła mi w oko taka opcja:
    http://www.empik.com/pampers-premium-care-jp-pieluchy-jednorazowe-new-born-2-5-kg-1x78-szt-oraz-mini-3-6-kg-2x72-s-pampers,p1102876324,dziecko-p
    .

W symyku są podobne promocje: http://www.smyk.com/pieluchy-pampers?searchCategory=72180501&productPoolId=58828&hideUnavailable=true&qtype=facetForm ale ja się wstrzymuje z kupnem, bo ja się okaże, że noszę wielkoluda który waży ponad 4kg to wtedy jedynki nie będą potrzebne. A pampersów przecież nie brakuje w sklepach, co rusz jakaś promocja.

Byłam w tym sklepie na Wyszyńskiego, mają wózki tylko polskich producentów. Jak kupuje się u nich w sklepie to są 24msc gwarancji na wszystkie wózki, przez neta jest parę zł taniej, ale gwarancja na 12msc. Pan polecał Adamex Pajero. Plus jaki ma ten wózek, to uchwyt do wkładania złożonego stelaża do bagażnika, na który nie zwróciłam uwagi przy innych wózkach. Pamiętacie czy przy Bebetto Holland też on jest? Mój mąż uważa, że musi być ta opcja, bo inaczej się zajedziemy z wkładaniem wózka do samochodu.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ