SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
hej!
robiłyście może badania CRP i miałyście podwyższone?
ja miałam miesiąc temu 18 po antybiotyku spadło do 11 a teraz 3 tyg po odstawieniu antybiotyku znowu wzrosło do 13wszystkie inne wyniki mam w normie i już nie mam pojęcia skąd to się bierze ...
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aśka a może jesteś lekko przeziębiona jeszcze?
Ja zaraz po przeziębieniu miałam podwyższone miałam jeszcze wtedy kaszel, mój gin mówił że po chorobie CRP jeszcze jakiś czas zostaje podwyższone.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
no właśnie nie byłam ani nie jestem chora
jedyne co to choroby przewlekłe cukrzyca i łuszczyca
tylko ze moja gin twierdzi ze one na CRP nie wpływają ... chociaż w internecie zaś piszą że podwyższają
-
Żurek gotowy jeszcze tylko ziemniaczki okraszone cebulka i czekac na męża ale ta zupka mnie kusi
Magda bardzo ladny kacik i zostaw te sciany w spokoju hihihimałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Aska87 wrote:no właśnie nie byłam ani nie jestem chora
tylko ze moja gin twierdzi ze one na CRP nie wpływają ... chociaż w internecie zaś piszą że podwyższają
On może lepiej odczyta te wyniki? sama nie wiem....małaMyszka lubi tę wiadomość
-
lys wrote:Też mam straszną ochotę na truskawki i byłam w sklepie, ale mieli tylko kilka opakowań i same brzydkie nieświeże, więc nie kupiłam
Truskawki uwielbiam teraz, znaczy się Dominiś uwielbiamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAska87 wrote:no właśnie nie byłam ani nie jestem chora
Luszczyca podwyzsza CRP. Podobnie jak choroby serca czy cukrzyca.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Laura wrote:lys ja przez tydzien nie mogłam dostac truskawek, aż w koncu 3 opakowania kupilam naraz
Truskawki uwielbiam teraz, znaczy się Dominiś uwielbia
Oj ja mam taką straszną ochotę na truskawki, ale też nigdzie nie ma grrrrrrrr
No, no chciałam powiedzieć, że to Lily ma takąąąąąąą ochotę na truskawki....Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 15:42
Laura, aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aśka ja kiedyś zrobiłam CRP tak sama z siebie i wyszło mi 14. Gin mnie opieprzył że mam nie robić więcej bo ciąża sama z siebie jest stanem zapalnym dla organizmu, wiadomo że jakby wynik był 200 czy więcej to coś nie halo ale przy takich do 25 to chyba norma. Mówił że lekki katar już zwiększa CRP i że mam obserwować swoje ciało a nie wyniki, najważniejsze są objawy kliniczne (np. pieczenie w pochwie wtedy trzeba leczyć.
apaczka, Aska87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, jakie macie ciśnienie w ciąży??
ja od kilku dni 90/60, 80/40 max 106,60 jestem tak zmulona i tak nieprzytomna, ze po prostu wysiadam.
Piję jedną kawę dziennie, ale ona pomaga na 2-3 godziny, nie wiem, czy dzwonić do lekarza, czy poczekać do 14-stego.
odnośnie jedzenia to ja dziś wielką porcję lodów bakaliowo czekoladowych zagryzłam ciastem marchewkowym i właśnie zjadłam pół kilo ogórków małosolnych..małaMyszka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aska87 wrote:no właśnie nie byłam ani nie jestem chora
no, ale co Twoja gin powiedziała na to CRP?
Poza tym jaka jest norma dla ciąży? Bo w ciąży CRP może być podwyższone po prostu fizjologicznie, dlatego w ciąży jest chyba inna norma.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
futuremama wrote:Wiem, że na pampersy jeszcze czas ale tak oglądam różne rzeczy i wpadła mi w oko taka opcja:
http://www.empik.com/pampers-premium-care-jp-pieluchy-jednorazowe-new-born-2-5-kg-1x78-szt-oraz-mini-3-6-kg-2x72-s-pampers,p1102876324,dziecko-p
.
W symyku są podobne promocje: http://www.smyk.com/pieluchy-pampers?searchCategory=72180501&productPoolId=58828&hideUnavailable=true&qtype=facetForm ale ja się wstrzymuje z kupnem, bo ja się okaże, że noszę wielkoluda który waży ponad 4kg to wtedy jedynki nie będą potrzebne. A pampersów przecież nie brakuje w sklepach, co rusz jakaś promocja.
Byłam w tym sklepie na Wyszyńskiego, mają wózki tylko polskich producentów. Jak kupuje się u nich w sklepie to są 24msc gwarancji na wszystkie wózki, przez neta jest parę zł taniej, ale gwarancja na 12msc. Pan polecał Adamex Pajero. Plus jaki ma ten wózek, to uchwyt do wkładania złożonego stelaża do bagażnika, na który nie zwróciłam uwagi przy innych wózkach. Pamiętacie czy przy Bebetto Holland też on jest? Mój mąż uważa, że musi być ta opcja, bo inaczej się zajedziemy z wkładaniem wózka do samochodu.
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.