X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Jeszcze tego nie ogladalam co za spoiler!!!!:)

hahahahhaah oj tam oj tam

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN.- cudne zdjecia:)

niecierpliwa- a na jaki kolor się zdecydowaliście?

małaMyszka lubi tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:
    KasiaeN.- cudne zdjecia:)

niecierpliwa- a na jaki kolor się zdecydowaliście?

Cr-11, jakos te tkaniny zakardowe mi do gustu nie przypadly

kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie denerwuje juz ten serial bo wszystkich usmiercaja ;( tez plakalam jak bobr.

Spalam jak zabita 2 godz. Zaslinilam cala poduszke hehe, no ale udalo sie odespac nocke.

Jeszcze nie wybralam kolorku poscieli ale cos z rozem szaroscia i moze sowki itp. Mezowi sie nawet podoba :) skompletuje swoj konkretny.

Kasia zarabiaste fotki :)
    Spadam ogladac Trumana :)

Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sposób Was nadrobić, gdy tak mało czasu na neta :-P podczytuje jak tylko złapie sieć i mam chwilkę, ale z tym są problemy :-) tyle zwiedzania, że szok :-) na szczęście Mały grzeczny i dajemy rade nawet w tym upale, choć nogi mocno puchna. Nad morzem byliśmy tylko we wtorek, ale trochę nas przygrzalo mimo wysokiego filtru i mojego siedzenia w polcieniu i polubraniu :-P jakieś zdjęcie bede mogła wrzucić dopiero po powrocie, bo zapomnieliśmy kabelka do aparatu. Dziś byliśmy w Asyżu-przeurocze miasteczko, jutro reszta atrakcji, a w sobotę niestety powrót, całuski bo obawiam się, że jak nadgonie to już będę osa tematem

Laura, lys, Weridiana, niecierpliwa, magda sz, aaaaga, Paula_071, Martucha86, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia co za wspaniałe wieści! Oby synuś jak najdłużej usiedzial w Brzusiu!

euforia, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Siostry! Chyba wszystkie jeszcze śpią:)
    Ja już wcz nie pisałam, późno wróciliśmy. Rodzice szczęśliwie dolecieli do UK, a my poszliśmy do znajomych- ona już w 38tc, więc odliczają. Miałyśmy temat do rozmowy, więc czas szybko zleciał.
    Dziś jedziemy na włości rodziców, ja zostanę tam jeszcze po weekendzie, bo M jedzie w delegację w poniedziałek do DE, a we Wro byłabym sama, więc pojadę do rodzinnego miasta.
    Plan na dziś -pakowanie, a na obiad- pierogi od mamusi.
    Piątek, piąteczek, piątunio.

niecierpliwa, futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc milego dnia!

Ja mam jeszcze godzinke na sen potem kierunek przedszkole ;)

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry i milego słonecznego piatku

chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Ja zaraz wybieram się do sklepów.

Dzisiaj zaprosiliśmy teściów na grilla. Tak pomyślałam, że oni zawsze sami proponują czy mogą przyjechać no i my decydujemy albo tak albo nie. No wypada czasem ich zaprosić tak myślę.

Także dziś trochę roboty w kuchni, ciasto czekoladowe z jabłkami, szaszłyki, sałatke jakaś jeszcze nie wiem jaka. :-)

Moj brzuszek rośnie, przespałam cala noc, staram się nie pić dużo na noc wiec nie wstaje w nocy na siku. Co prawda mam skurcze łydek w nocy i chyba musze więcej magnezu jeść. :-/

Pogoda ma być piękna, choć nie będzie najcieplej.

Śniadanko zjedzone, ciemna bułeczka, sałata maslowa, ser dziurawiec, pomidor malinowy, szczypiorek hmmm pycha!

Miłego dnia!

Aaa Karolinko to ja z Tobą rozmawiałam nt. balsamow brazujacych. Ale nic się nie dowiedziałam, poprostu opalam nóżki i jakoś mi to wychodzi. :-)

Paula_071, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry;)

Zaraz zjem sniadanko,ogarne sie i jade z rodzicami do drugiego miasta,trzeba dziadka do lekarza zawiezc a my z mama do galerii. Mieszkam w miasteczku (ok 11tys mieszkancow) wiec u nas tylko biedronki,lidl,pepco,neonet , rossman itp. No i prywatne sklepy :) A do galerii trzeba jechac 30km,woec co raz jezdzimy:)
    A woeczorem do dziadka na imieniny,mm ale bedzie dobrego zarelka :p mama zrobila.tort bezowy,nie moge sie go doczekac:p

chcebycmama- o widzisz,to Ty:)
    Dla mnie nogi strasznie slabo sie opalaja..twarz,rece,dekolt szybko,a nogi...masakra!

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam:)
    nawet pospałam w nocy, pomimo zjedzonego arbuza na noc wstawałam tylko raz;)
    dziś w planach rozmrozenie zamrażalki i czyszczenie lodówki:)

nogi by pasowało troche opalić ale chyba zdecyduje sie na balsam bo cięzko mi się opalają..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przod latwo opale ale plecy i nogi z tylu? Chyba poczekaja do nastepnego lata :/

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż wczoraj wystrzelił z tekstem, moze by już wystarczyło tych ciuchów małemu bo tylko kupujesz kupujesz kiedy on to zdąży założyc :D
    a ja mu mowie ze przeciez juz takich malutkich nie kupuje tylko większe, chwila namysłu i mówie nie ma jeszcze sweterka ani jednego ani koszuli ani rajtuz ha !
    na to on: no przeciez ja sie nie znam

tak serio to musze zrobić przegląd bo coś mi sie wydaje ze tych w rozmiarze 62 jest już dosyć, 56 napewno, a i 68 jest też całkiem sporo

niecierpliwa, lys, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,
    Przespana cała noc :) Maja wczoraj się wyszalała, dziś dużo spokojniejsza.

Wy o opalaniu a ja zrywam skórkę która mi schodzi z ramion, wygląda to okropnie ale na szczęście pod tą skórą jest też opalona więc nie ma takich plam.

Ja dziś w planie mam posprzątać 1,5m balkon :D mój wieeelki taras... pomalować taką zaporę pod drzwi na biało różowo, zamówić materac i zrobić projekt kąciku z pościelą i ozdobami nad łóżeczkiem.

Mnie od 2 tyg próbują łapać skurcze w łydce w nocy ale jak czuje że się zbliża to prostuje ścięgna do 90 stopni i przechodzi. Też chyba mało magnezu, biorę czasem ale nie regularnie.

Mamasia czekamy na zdjęcia:)

niecierpliwa, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja miałam noc koszmarna. Od 4 rano zmuszam się do snu. Co chwile się budziłam, nie mogłam sobie znaleźć miejsca. I ostatnio tak jest prawie co noc.. A potem w dzień odsypiam.. Co do ciuchów to ja już mam mnóstwo na 56i 62. Póki co większych rozmiarów nie kupuje, bo musze sama zobaczyć w co najlepiej mi się ubiera maluszka, co się najfajniej sprawdza. Liczę, że te do 62 wystarcza na jakieś 3 miesiące,no a po tym czasie liczę, że będę bardzo chciała się wyrwać na zakupy:)

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja 1,5h stałam przy żelazku,ale na szczęście wygrałam tą nierówną walkę:)
    A i właśnie pochłonęłam już loda, o tak na drugie śniadanie o 8:30:)

magda sz, niecierpliwa, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mało 56, za to 62 spooro, no mam nadzieję że wystarczy, ale fakt rajtuz i sweterków brak :)

Cassie mi się plecki ładnie opaliły jak leżałam na boku, zazdrościłam tym które mogą się na brzuchu położyć :D

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, a czym malujesz? Bo ja chciałam się zabrać za odnowienie młynka do pieprzu, ale mama mnie postraszyla, że od farb i lakierów w ciąży się lepiej trzymać z daleka.. Jakas jej koleżanka właśnie przez farby podobno dostała zatrucia ciążowego (to było wprawdzie 30 lat temu, bardziej toksyczne na pewno specyfiki niż teraz). No i plan legl w gruzach, bo mimo wszystko jakoś się wystraszylam :(

Ewa123
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam farby akrylowe które w ogóle nie pachną, tak czy siak przy otwartym balkonie maluje, bardzo szybko schną. Mam serie akrylowych do decoupage z Daily Art- ta trochę śmierdzi i Bondex (z Leroy Merlin)- akrylowa, bezzapachowa. Obie zmywalne wodą, pędzelki również. Idealnie się nadają do malowania drewna. Do metalu trzeba by pociągnąć specjalnym podkładem wcześniej.

Lakier mam z Daily Art ale bezwonny i szybko schnie i też pędzle można wodą. Wychodzę z założenia że jak nie trzeba używać nitro itp. do mycia pędzli to jest ok.

Malowałam już szczotkę do włosów decoupage, ramy obrazów, ramki zdjęć i nie poczułam żadnych dolegliwości. Malowania drzwi bym się nie podjęła ale takie małe rzeczy to można się pobawić.

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 951 952 953 954 955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ