SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak w ogóle my po wizycie
Małej nie podglądałam, ale słyszałam bicie serduszka
I wiecie co? Nie mam cukrzycy ciążowejAleż mnie to cieszy
Na czczo 101 (dużo, ale podobno to nie oznacza cukrzycy), po 1h 154, po 2h 119
niecierpliwa, magda sz, Cassie, futuremama, kasiuleek, małaMyszka, Laura, Paula_071, gianna88, mamasia, Maniuś, bosa lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Ja mam taki klin od szwagierki, czy będę używać wyjdzie w praniu, w szkole mówili że do 3 miesięcy ma być zupełnie płasko.
Ja się właśnie głowię nad materacykiem czy ten
http://allegro.pl/materac-lateksowy-120x60-ochraniacz-gratis-atest-i5122080033.html
czy ten
http://allegro.pl/materac-lateksowo-kokosowy-120x60cm-13cm-gruby-i5317742898.html
do tego zamawiam też prześcieradełka dwa i jeszcze jedną ochronkę nieprzemakalną na zmianę.
Przyszło Gemini- otwieram
edit- Ta Bella mama jest okrooopna na sam widok mi słabo
Ja zamówiłam lateksowo-kokosowy z polecanie położnej- pisałam o tym kilka stron wcześniej.małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
nick nieaktualnyZasiadlam z lodem do forum a wy tu o lodach piszecie
Laktatora nie kupuje, mialam go w poprzedniej ciazy, uzylam raz i sprzedalam.
Odciaganie bolalo mnie jak cholera.
niecierpliwa Poduszka klin jest super! Polecam
Olinka jeszcze sie nie spotkalam zeby facet wyszedl z taka inicjatywa. Idzcie, nie zaszkodzi.
Ciuszki. To co mam kupione jest popakowane w reklamowkach, torbie podroznej itp. Nie wiem ile czego mam i w jakich rozmiarach. Wiem z najmniejsze 56.
Po moich chlopcach rozdalam lub sprzedalam wszystko ale od rozmiaru 98 mam cala kolekcje koszul wizytowych, spodni, spodenek, TShirtow, bluz ciesze sie ze to zostawilam.
Moi duzi chlopcy maja wiecej ciuchow niz ja i maz no ale nie ma co sie dziwic. Jak sa promocje w TakkoFaschion -70% to koszulki kupuje po 1,9euro, koszule wizytowe poniezj 5, spodnie 10, bluzy po 5 itpskarpetek i majtek to maja tyle ze mogliby cale przedszkole ubrac.
Teraz tylko musze ich komody posegregowac i to co za male odlozyc, malemu sie sporo z tych rzeczy przyda.
Fakt spodnie nie bo wygladaja jak po przejsciu huraganu, koszulki tez nie jednak plamka tu plamka tam. Ale bluzy z kapturem i bez oraz koszule wizytowe moga spokojnie poczekac w kartonie az maly podrosnie
Zdalam sobie sprawe ze gdy moj najmlodszy pojdzie do szkoly to najstarszy bedzie mial 15lat :o szok niby tylko 6 i 8 lat roznicy a to jednak bardzo duzo. Zaluje ze nie zdecydowalam sie na ciaze 4lata temu.niecierpliwa, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:katarka i nie skierowali Cie do poradni diabetologicznej z takim wynikiem na czczo ? ;/
dziewczyny macie gdzies zapisane linki Pauli z tej apteki gemini ? albo na której stronie moge je znalesc
Nie, a powinni?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
wg mnie powinni, kryteria rozpoznania cukrzycy ciazowej :
"Obecnie Polskie Towarzystwo Diabetologiczne zaleca wykonywanie 3-punktowego testu obciążenia glukozą (wcześniej wykonywano 2-punktowy). Na podstawie wyników tego testu cukrzycę ciążową rozpoznaje się, gdy spełnione jest co najmniej jedno z 3 niżej przedstawionych kryteriów:
stężenie glukozy w osoczu na czczo od 92 do 125 mg/dl (5,1-6,9 mmol/l)
stężenie glukozy po 60 minutach ≥180 mg/dl (10,0 mmol/l)
stężenie glukozy po 120 minutach od 153 do 199 mg/dl (8,5-11,0 mml/l) "
nie chce Cie broń Boże straszyc , ale może skonsultuj to jeszcze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 11:03
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ona88 ja gdzieś zrobiłam mix z zamówień dziewczyn
Apteka Gemini
- wkładki lakt. canpol 40 szt
- podłady seni 20 szt.
- podpaski bella 20 szt
- canpol majtki 1 razowe -5szt
- babyono majtki wielorazowe- 4 szt
- alantan plus
-linomag zielony
- sudokrem
-linomag puder
- bambino krem
- ziajka oliwka
-oilatum baby żel 300ml do mycia
-oilatum emulcja do kąpieli
-pojemnik na smoczki canpol
-baby ono szczotka do butelek
-baby ono nozyczki,cążki
-clenic płatki
-octenisept
-sol fizjologiczna(chlorek sodu)
Dopiszcie co jeszcze to wrzucę taką listę na 1 stronę żeby była0na88, Y, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Magda sz, mnie ten pierwszy bardziej przekonuje. Ma też włókna kokosowe - według zaleceń. Mieszanka. A ten drugi wychodzi na to że jedna strona taka druga taka i walneli się w opisie:
"Dwustronny
Strona kokosowa przeznaczona dla niemowląt do 9-12m-ca życia a strona lateksowa dla dzieci od 9-12 m-ca życia"
I dziękuję za link, co prawda dopiero w czerwcu ale skorzystamWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 11:07
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
0na88 wrote:wg mnie powinni, kryteria rozpoznania cukrzycy ciazowej :
"Obecnie Polskie Towarzystwo Diabetologiczne zaleca wykonywanie 3-punktowego testu obciążenia glukozą (wcześniej wykonywano 2-punktowy). Na podstawie wyników tego testu cukrzycę ciążową rozpoznaje się, gdy spełnione jest co najmniej jedno z 3 niżej przedstawionych kryteriów:
stężenie glukozy w osoczu na czczo od 92 do 125 mg/dl (5,1-6,9 mmol/l)
stężenie glukozy po 60 minutach ≥180 mg/dl (10,0 mmol/l)
stężenie glukozy po 120 minutach od 153 do 199 mg/dl (8,5-11,0 mml/l) "
nie chce Cie broń Boże straszyc , ale może skonsultuj to jeszcze.
Lekarz mi pokazał, że NORMY na czczo to 92-125, hm...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny50g
Badanie przesiewowe u kobiet w ciąży: test obciążenia glukozą
Druga próbka jest pobierana po 1 godzinie od przyjęcia płynu z 50 g glukozy.
Poziom glukozy Interpretacja
Poniżej 140* mg/dL (7.8 mmol/L) Poziom prawidłowy
Powyżej 140* mg/dL (7.8 mmol/L) Poziom nieprawidłowy, konieczne wykonanie OGTT
* W niektórych laboratoriach punkt odcięcia wynosi >130 mg/dL (7.2 mmol/L)
75g
na czczo - norma do 110
75g po 1 godzinie - norma do 180
75g po 2 godzinach - norma do 140małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Obejrzałam wczorajszy odcinek Greys Anatomy. Ale się spłakałaaaaaaaam
(( Mąż mi zrobił awanturę, że oglądam takie seriale. Eh...
lys, Hermiona, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Cassie wrote:50g
Badanie przesiewowe u kobiet w ciąży: test obciążenia glukozą
Druga próbka jest pobierana po 1 godzinie od przyjęcia płynu z 50 g glukozy.
Poziom glukozy Interpretacja
Poniżej 140* mg/dL (7.8 mmol/L) Poziom prawidłowy
Powyżej 140* mg/dL (7.8 mmol/L) Poziom nieprawidłowy, konieczne wykonanie OGTT
* W niektórych laboratoriach punkt odcięcia wynosi >130 mg/dL (7.2 mmol/L)
75g
na czczo - norma do 110
75g po 1 godzinie - norma do 180
75g po 2 godzinach - norma do 140
Czyli według tych danych wychodzi mi, że moje wyniki są ok, tak?małaMyszka lubi tę wiadomość