X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się wydaje,że nie musi nosić rajtuz. a jak będziecie dziewczyny kupować, to zwróćcie uwagę, żeby wzorek nie odciskał się na delikatnej skórze dziecka (np. rajtuzy w kropeczki).

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka emolient myje i natłuszcza, więc nie jest potrzebne wtedy już mydełko ani oliwka po kąpieli.

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda bardzo fajna ta komoda :) Jeśli można wiedzieć to gdzie ją zamawiałaś??? :)

Dziewczyny za mną tragiczny wczorajszy wieczór i noc!!! Najpierw wkurzyłam się na mojego bo wogole się nie angażuje w organizację życia dziecka. Jak próbuje z nim porozmawiać o remoncie, wózkach itp to on ma zawsze lepsze zajęcie (m.in. komputer albo filmy). Strasznie mnie to irytuje, mówię np że trzeba jechać i farbę kupić itp. Na co on odpowiada że nie mamy samochodu (sprzedaliśmy miesiąć temu) i do tej pory jeszcze nic nie znalazł, nawet nie widziałam żeby sam z siebie szukał :( Na wszystko ma czas, prosiłam go od stycznia żeby ogarną kable od internetu bo leżą na środku przedpokoju i później jak będe szła z dzieckiem to się jeszcze zaplącze w te kable!!! Na pocztątku ciązy mi to nie przeszkadzało bo myślałam - ma jeszcze czas żeby się ogarnąć. Ale teraz mnie to irytuje. Mam wrażenie że wszystko jest na mojej głowie. Miał wybrać fotelik pytam go czy coś czytałam na ten temat.
    Stwierdził że nie ma po co bo i tak nie mamy samochodu i on nie bedzie sobie teraz tym głowy zawracał.
    Nie wiem może przechodzi jakiś kryzys - bo ostatnio powiedział że jest cholernie wystraszony tym że nie długo pojawi się nowy członek rodziny i że boi się tych zmian bo teraz mu jest dobrze (po pracy wraca do domu, obiadek komputerek filmiki czasem jakieś piwko z kolegami).
    A i od 8 dni zbiera się żeby rachunki popłacić!!!! Dodtakowo wkurza mnie że się bardzo odseparował, mało jest ostatnio między nami bliskości.

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w zimie raczej musi, moj siostrzeniec całą zimę chodził, jak brałam go na spacer to ubierałam rajtuzki bluze i na to spiworek, bylo o wiele wygodniej niż w spodniach:) a i po domu też go czesto tak nosiłam, rajtuzki bawełniane i kaftanik:) urodzony we wrzesniu,

a dziewczynki to już wogole super rajtuzki, tunika do tego i gotowa damusia:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych rajtuzek..W sumie też się nad tym zastanawiam. Przeciez to lato będzie więc chyba do sukienek jedynie..raczej nie pod spiochy.. póki co mam tradycyjną garderobę-body, śpiochy, pajace, półśpiochy i spodenki.Ale chyba się skuszę na jakąś sukienusię jeszcze dla Córeńki :) A do kąpieli chcę kupić właśnie emolient żeby już potem nie smarować dziecka oliwkami

Ewa123
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajtuzki, rajstopki itp? Powiedzcie czy takie maleństwo da radę w to ubrać? :P

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam na myśli 4miesieczne dziekco, nie taką maliznę, we wrzesniu sierpniu przeciez nie bedziemy rajstopek zakładac ale juz w listopadzie owszem:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do raczkowania super sa rajstopki i skarpetki antyposlizgowe.

Aga wspoczuje, oprocz rozmowy i jeszcze raz rozmowy nic Ci nie doradze. Znasz meza najlepiej.

Katarka a mials 50 czy 75g?

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurier przywiózł mebelki i akcesoria z Arusia. Bez problemu wniósł do domu, nawet chciałam mu dać na piwko czy coś,ale nie chciał. Rozpakuje gadżety, bo łóżeczkiem to mąż się zajmie:)

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie - 75 g.

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny w piąteczek.
    Aga, mój też się nie angażował, na wszystko miał czas, dodatkowo wkurzał mnie kilkoma innymi rzeczami. ja jestem choleryczka, najpierw działam, potem robię. Zrobiłam mu taki numer, ze wyszłam w sobotę do miasta, wsiadłam w pociąg, pojechałam do kolezanki. napisałam mu tylko sms, że wrócę w niedzielę. Potem wystosowałam jeszcze smsa, w którym wylałam wszystkie żale, ale telefonu nie odbierałam. Od tego czasu (dwa tygodnie) zrobił wszystko o co prosiłam od roku. i jeszcze kwiatka dostałam :-) chyba do niego dotarło, że potrzebuję jego wsparcia. Tyle, że ja wiedziałam, ze takie coś na niego podziała. Na każdego faceta trzeba znaleźć jakąś metodę.
    ja rajtuzki kupię, ale raczej juz właśnie na listopad, ewentualnie październik. mam trochę legginsów, do tunik będą ok jak będzie chłodniej.

201508091565.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mąż się chyba pogubił, przydałby mu się jakiś wstrząs na obudzenie, wiesz co na niego działa, może zacznij od poważnej rozmowy? Czasu co raz mniej, więc niech się w porę ocknie. A jak nie Ty to może ktoś z rodziny niech z nim porozmawia? Mój był taki na początku ale udało się go obudzić.

Tą białą komodę gdzieś w necie mój mąż wynalazł, zapytam później co to za firma bo nie pamiętam.

Psioszka jak złożycie to wstawiaj fotki :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wypróbowałam poduszkę i muszę powiedzieć że spało mi się lepiej :-)
    Być może to ze jest długa i podwyższa moją głowę oraz nogi powoduje że jest więcej miejsca na brzuszek. Budzilam się ze dwa razy w nocy aby przekręcić się na drugi bok, jednak plecy juz mnie tak nie bolały jak wcześniej. Mąż tylko nie mógł mnie objąć ;-) ( dla mnie lepiej bo strasznie mi ciężko na brzuchu jak opiera rękę).
    Pozdrawiam

1usasg185gkausx0.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jedna z 3 części paczki, jak mąż złoży wszystko to wrzucę całość, ale to pewnie jak wróci z delegacji za tydzień.

5759a1d82a603380m.jpg

lys, magda sz, małaMyszka, kasiuleek, mamasia lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o czas na wszystko mój mąż też go miał w pierwszej ciąży i ... urodziłam w 34tyg.
    teraz mam o wiele łatwiej bo pamięta ze może być różnie. Juz nie odkłada na później

Hermiona, magda sz, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio kupiłam fajne rajstopki w Smyku ale cena...20 zł za jedną parę :/ trochę drogo jak za takie maleńkie ubranko (rozmiar 68) ale co zrobić - córeczka musi ładnie wyglądać :D

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarka no to wynik super :)

małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poskladalam pranie i powiem szczerze zmeczylam sie...

Mi sie na tej poduszce w ksztalcie litery I super spi, nie zaluje ze ja kupilam. Po Waszych opisach widze ze te C J wcale takie fajne nie sa.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wypucowałam lodówke i powiem z etez sie zmeczyłam, chyba najbardziej od tego schylania, mycie szuflad półek pod prysznicem nie lada wyzwanie z brzucholem:D

magda sz, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm bo mi się wydają takie rajtuzki w ogóle niepraktyczne, niewygodne itd.
    Ja na początek nie mam zamiaru sukienek kupować, też mi się sukienki wydaja jakieś niepraktyczne, mimo że piękne i urocze.
    No i jak pomyślę o rajtuzkach to w głowie mam tylko jeden obraz - mały brzdąc i te rajtuzki z pupy mu spadające, które non stop trzeba naciągać, poprawiać itd.
    Sama nie wiem, może wyolbrzymiam?

małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 954 955 956 957 958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ