X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    W symyku są podobne promocje: http://www.smyk.com/pieluchy-pampers?searchCategory=72180501&productPoolId=58828&hideUnavailable=true&qtype=facetForm ale ja się wstrzymuje z kupnem, bo ja się okaże, że noszę wielkoluda który waży ponad 4kg to wtedy jedynki nie będą potrzebne. A pampersów przecież nie brakuje w sklepach, co rusz jakaś promocja.

Jeśli chodzi o smyk i empik to oni jakąś umowę mają. Generalnie jak np. w empiku matę zamawiałam (bo dostałam kartę podarunkową do empiku a chciałam na coś dla maluszka wykorzystać) to było jakieś powiązanie ze smykiem, a jak w smyku online zamawiałam pajacyk to w empiku odbierałam.

Teraz patrzę, że jest identyczna oferta więc bez różnicy gdzie się zamówi.

Skurcze łydek niestety mnie tez dopadają, ale to najczęściej jak przestanę regularnie magnez łykać, więc od razu nadrabiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 09:24

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cały karton od bratowej opisany skarpetki i rajstopy, nie otwierałam nawet, bo jak przejrzałam 65sztuk bodziaków w rozmiarze 56,62,68 to wolałam nie robić dalej bałaganu w domu. Oprócz tego są jeszcze inne kartony. Gdzieś za tydzień powinny już być meble do pokoju Juniora, to wtedy posegreguję wszystkie ciuchy, bo nie chce mi się tego przenosić z różnych szafek.

Jaka jestem niewyspanaaaaaaa. Mąż z samego rana wyjechał, dobra żona wstałam i zrobiłam mu śniadanie i kanapki na drogę. Za godzinę muszę wyjść na szkołę rodzenia (dzisiaj 2godzinne spotkanie z psychologiem), a na 15:40 idę na usg piersi. Lekarka na szkole rodzenia nastraszyła, by badać, bo następują różne zmiany hormonalne. Idę sprawdzić.

Cassie, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • olinka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny u nas dziś słonecznie :)
    i w końcu samopoczucie lepsze tylko alergia daje o sobie znać...
    czy byl by ktoś tak dorby i w kleił "27 tydzień " informacje

a słuchajcie bo ja padłam mówiłam wam ze ostatnio kłóce się z moim m o byle co a on przychodzi je obiad wypije piwko i idzie spać .. o tak postanowił żyć nie wytrzymał za długo i wczoraj mi oznajmił że idziemy na terapie ... a ja do niego słucham ??
    a on że on chce sie zmienić i że idzie na terpia. myśle sobie ? oszalał ? a ja do niego po co ci ta terapia
    a on bo chce być dobrym ojcem i mężem, nie chce pić piwa, a włąsnie do mnei dotarło ze już mi mało czasu zostało.
    ja na niego ;o;o siedze przy komputerze i myśle sobie gadania..
    i temat się urwał właśnie o dziwo zadzwownił do mnie z pracy z tekstem że zadzwonił do poradni ( taka poradnia rodzin i uzaleznień ) i w przyszłym tygodniu ma przyjść ustawić terminarz spotkań.
    myślałam że padne ?? i jak ja mam to odebrać ?
    mam stoo myśli czy ma jakiś problem o którym nie chce mi powiedzieć ? czy niby potem chce zwalić przy następnej kłótni że to moja winnna bo on robi wszystko i ma terpie..

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka -mówisz masz ;-)
    Tydzień 27

O Dziecku

Twoje dziecko waży już około 900 gramów (2 funty), a od ciemienia do końca tułowia mierzy około 24 cm (9,45 cali). Długość całkowita Twojego maleństwa to około 37 cm (14 1/2 cali).
    Hura! Oczy Twojego dziecka są teraz otwarte! Dziecko co prawda nie jest w stanie jeszcze dobrze widzieć, ale już całkiem nieźle rozróżnia zmiany natężenia światła. Wzrok dziecka będzie rozwijał się jeszcze do kilku miesięcy po jego narodzinach. Na początku dziecko widzi zaledwie na odległość około 25-30 cm (jest to odległość od twarzy mamy do jej piersi) i najlepiej mu idzie rozróżnianie kontrastowych kolorów. Dlatego też najlepszymi zabawkami / książeczkami dla noworodka są te w kolorach czarno-białych!
    Dziecko wygląda już prawie jak w czasie narodzin, ale jest o wiele drobniejsze i chudsze niż w momencie przyjścia na świat. Jego skóra w dalszym ciągu jest pomarszczona i bardzo delikatna, ale chroni ją tłusta maź płodowa znajdująca się na całym ciele dziecka.
    Od tego czasu możesz już dość regularnie odczuwać rytmiczne “pukania” w brzuchu, jest to coraz częściej pojawiająca się czkawka Twojego maleństwa. Czkawka zazywczaj trwa zaledwie kilka chwil i zupełnie nie przeszkadza dziecku.
    Jeśli Twoje dziecko urodziłoby się teraz miałoby około 85% szans na przeżycie (przy zastosowaniu zaawansowanego sprzętu medycznego). Nie jest to jednak jeszcze jego czas na przyjście na świat, potrzebuje jeszcze około 10 tygodni, aby było uznane za “donoszone”.

O Tobie

Koniec tego tygodnia rozpocznie trzeci trymestr. Wraz z trzecim trymestrem pojawić się mogą nowe objawy, np. skurcze łydek. Skurcze łydek najczęściej występują w nocy i są spowodowane naciskiem rosnącej macicy na żyły i w związku z tym utrudnionym przepływem krwi z nóg do serca, jak również naciskiem na nerwy biegnące z tułowia do kończyn. Gdy dopadnie Cię skurcz, powoli rozprostuj nogę i delikatnie naciągnij palce w stronę piszczeli. Pomocne są również krótki spacer lub masaż łydek.
    W trzecim trymestrze ciąży możesz mieć lekko podwyższony poziom cholesterolu, co jest całkiem normalne. Cholesterol pomaga bowiem w produkcji hormonów ciążowych (np. progesteronu) wytwarzanych przez łożysko. Progesteron jest szczególnie ważnym hormonem mającym istotny wpływ na rozwój biustu i mięśni macicy. Twoje piersi mogą wydawać Ci się teraz ogromne, ciężkie i mogą lekko pobolewać. Możesz być teraz również bardziej podatna na infekcje dróg moczowych. Aby temu zaradzić pij dużo wody.

małaMyszka lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wami brzuchaki ,

ja ubranek tez mam sporo - głownie w rozmiarze 62-68. Obiecałam ze juz nie kupie - bo ja razem z mezem nie mamy tyle w sumie ubrań ile Zosia.
    Cholera ale rajtek tez nie mam dla malej - ok , to tylko kupie jeszcze :D

milego dnia ;)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka szczerze jestem w szoku że mężczyzna wyszedł z taką inicjatywą, ale nie ma co od razu szukać podstępu. Daj mu, a właściwe Wam szansę :)
    Mam znajomych którzy wiecznie się kłócą i nie mogą się dogadać. On też rzucił hasło "terpia" ona się oburzyła. Nie poszli. A teraz tylko patrzę jak z każdym dniem prowadzą coraz bardziej oddzielne życie.
    Nie mówię że terapia zdziałałaby cuda i na pewno byłoby lepiej ale może warto spróbować ;)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka jak sam chce iść to myślę że to dobry pomysł. Pójdziecie zobaczycie jak to jest, na pewno nie zaszkodzi. Szok że facet sam wpada na taki pomysł :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciężaróweczki! Widzę, ze nie tylko moja noc zarwana. Mój mąż przeziębiony, więc całą noc tak chrapał, że nie mogłam spać :( Jak wstałam na siku, to mała się rozszalała i tak z jednej strony mąż tnie komara, a w brzuchu dyskoteka. Dzisiaj już sam mi powiedział, że pójdzie spać do innego pokoju.

Jutro mamy urodzinową imprezkę koleżanki i chyba upiekę jej jakieś ciasto... ostatnio mam wenę na wypieki.

Co do lodów, to też dopadł mnie ich czar... codziennie chociaż jednego zjem.

Na skurcze biorę magnez...rano jak się wyciągam, to boję się, że już mi tak zostanie :P

Kupujecie laktator? Jaki ręczny, elektryczny? Zastanawiam się nad canpol easy start (elek.).

Już powoli zbieram wyprawkę, wczoraj zrobiłam pierwsze zakupy na allegro. Pościel też mi się podoba w szarościach-z jakimś elementem kolorowym.

Zaraz idę na zakupy i biorę się za ciasto. Miłego piątku!

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noi z racji tego ze w zamrażalce zostały lody to musze je zjesc po sniadaniu:D

wczoraj jak weszłam na wage pokazała 70 kg, czyli 9 kg do przodu, wagowo wydaje mi się dużo, ale patrząc na siebie to nie wiem gdzie to 9 kg jest..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 09:56

futuremama, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla ja póki co laktatora nie kupuje, pewnie zrobię tak, że sobie upatrzę i w razie czego popprostu wyśle męża bąz siostrę jezeli byla by taka poptrzeba gdy bede w szpital

A mam takie pytanko, kupujecie ten aspirator frida? a i czy ono nadaje sie do popięcia pod odkurzacz czy to cos innego

Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja mam bardzo malo ubranek ale w czerwcu kupimy juz wiekszosc;)
    Laktator mi sie przydal po porodzie i maz szukal po aptekach bo myslalam ze mi piersi eksploduja:/

W tym miesiacu chcemy malowac 3 pokoje ale nie mam pomyslu na jaki kolor . mam tydzien na wybranie wiec chyba zdaze:)

Butki zarabiste:))))

My mamy ten aspirator i jestem zadowolona choc dzieci chyba nie za bardzo:)

Olinka daj szanse mezowi,moze chce sie zmienic. Nie zaszkodzi wam a moze pomoc.

Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. We wtorek bylam na zakupach w carrefourze i tam sa wyprzedaze ubranek dzieciecych. Kupilam rajstopki po 5 zl i getry po 8 zl a jak wrocilam do domu to szok bo lacznie getrow do rozmiaru 72 mam 44 i tylko 3 pary kupione. Juz nie moge sie doczekac!

Neyla, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Obiecałam sobie, że już żadnych ciuszków nie kupuję! Wczoraj dostałam kolejną reklamowke od siostry i już nie mam gdzie tego trzymać ;-) jeszcze tylko skuszę się na spodenki z lidla bo mam mnóstwo bodziaków więc kupię spodenki, skarpetki i koniec.. Zacznę myśleć o innych rzeczach :) wczoraj dostałam książkę: "moje dziecko rozwój dziecka od 0 do 3" tak się cieszyłam, że będę miała co czytać i z wrażenia przeczytałam całą ;-) teraz czekam na tą z allegro może będzie wymagała więcej czasu..

Neyla, Migotkaa, niecierpliwa, futuremama, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami! Ja od rana naczytalam sie ile juz macie ciuszkow i poszlam do osiedlowego lumpka i dostalam tam jakiegos pie*dolca i wydalam 110 zl :D Jak moj maz uslyszal to mowi chyba juz mamy ciuszkow na caly rok, to go uswiadomilam, ze max ma 1 miesiac a to i tak nie wszystko :P

Rano wypralam firanke, a teraz wlaczylam pralke, na obiad kalafior, ziemniaczki, jajeczko, a wieczorem wizyta w sprawie mojej infekcji, ale raczej nie bedziemy podgladac malej bo mialam usg 2 tygodnie temu :)

Milego dnia brzuchatki!

• Ofka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    hej dziewczyny u nas dziś słonecznie :)
    i w końcu samopoczucie lepsze tylko alergia daje o sobie znać...
    czy byl by ktoś tak dorby i w kleił "27 tydzień " informacje

a słuchajcie bo ja padłam mówiłam wam ze ostatnio kłóce się z moim m o byle co a on przychodzi je obiad wypije piwko i idzie spać .. o tak postanowił żyć nie wytrzymał za długo i wczoraj mi oznajmił że idziemy na terapie ... a ja do niego słucham ??
    a on że on chce sie zmienić i że idzie na terpia. myśle sobie ? oszalał ? a ja do niego po co ci ta terapia
    a on bo chce być dobrym ojcem i mężem, nie chce pić piwa, a włąsnie do mnei dotarło ze już mi mało czasu zostało.
    ja na niego ;o;o siedze przy komputerze i myśle sobie gadania..
    i temat się urwał właśnie o dziwo zadzwownił do mnie z pracy z tekstem że zadzwonił do poradni ( taka poradnia rodzin i uzaleznień ) i w przyszłym tygodniu ma przyjść ustawić terminarz spotkań.
    myślałam że padne ?? i jak ja mam to odebrać ?
    mam stoo myśli czy ma jakiś problem o którym nie chce mi powiedzieć ? czy niby potem chce zwalić przy następnej kłótni że to moja winnna bo on robi wszystko i ma terpie..
    idz koniecznie kochana, wiesz co to za krok dla faceta przyznac przed obcymi ze ma problem? On napewno nie robi tego zeby miec argument w klotni. Mysle ze trzeba to docenic, niewielu facetow samych sie decydyje na terapie bez zmuszaniA. A problem z alkoholem jest powaxny. Moj maz jest trzezwym alkoholikiem, pilasam Wam. Przestal pic zanim sie zwiazalismy ale to dotyczy calej rodziny. U nas w domu nie ma alkoholu, na imprezach nie pijemy. Ja nawet z kolezanka jak ide nievwypije zeby nie smierdziec potem alkoholem. Ewentualnie na wyjezdzie jak bede sama, to tak. wiec ja tez zrezygnowalam a pilam sporo bo i lubie i mam mozliwosci:) ale niezamienilabym tego mojego meza na nikogo...

futuremama, lys, małaMyszka, Paula_071, bosa lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki :)
    A wy od rana o lodach... Masakra. Wiecie, ze jak tu nie zagladalam, to zadnych zachcianek nie mialam i jakos sie jeszcze udaje mi przed nimi bronic ;) Chociaz nie mialam ochote na ciasto drozdowe z rodzynkami i w koncu po tygodniu peklam i upieklam na sobote w keksowce - akurat brat z rodzina nas odwiedzil, wiec sama go nie zjadlam :p
    Olinka ja uwazam, ze terapia, tym bardziej, ze sam chce, to bardzo dobry pomysl.
    Ja swojego czasu tez korzystalam z pomocy psychologa (choc indywidualna), mialam terapie przez jakis czas. Nie jest to latwe doswiadczenie, ale bardzo pomaga, nabrac dystansu, nazwac wszystkie emocje, co jest niezwykle trudne. Jednak latwiej jest sie uporac z nazwanymi emocjami anizeli z blizej nieokreslonym rozaleniem. Latwiej sie wtedy rozmawia. Choc ja musialam sie uporac sama ze soba i z relacjami rodzinnymi, bo zbyt wiele od siebie dawalam i to mnie jeszcze bardziej dolowalo, bo mialam poczucie, ze zawodze wszysykich.
    Nie ma co sie bronic, warto sprobowac, moze to bardzo poprawic Wasze relacje i dzieki temu oboje poczujecie sie szczesliwsi :)

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myslicie o kupnie tej poduszki??
    http://allegro.pl/poduszka-klin-60-x-36-cm-dla-niemowlat-nowe-wzory-i5294611657.html

• Ofka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa dziendobry w 7 miesiacu

psioszka11, futuremama, 5ylwia, Martucha86, kasiuleek, lys, małaMyszka, Laura, Paula_071, gianna88, Maniuś, bosa lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Co myslicie o kupnie tej poduszki??
    http://allegro.pl/poduszka-klin-60-x-36-cm-dla-niemowlat-nowe-wzory-i5294611657.html

Ja będę taką poduszkę kupowała :)

lb17w98.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki klin od szwagierki, czy będę używać wyjdzie w praniu, w szkole mówili że do 3 miesięcy ma być zupełnie płasko.

Ja się właśnie głowię nad materacykiem czy ten
    http://allegro.pl/materac-lateksowy-120x60-ochraniacz-gratis-atest-i5122080033.html
    czy ten
    http://allegro.pl/materac-lateksowo-kokosowy-120x60cm-13cm-gruby-i5317742898.html

do tego zamawiam też prześcieradełka dwa i jeszcze jedną ochronkę nieprzemakalną na zmianę.

Przyszło Gemini- otwieram :)

edit- Ta Bella mama jest okrooopna na sam widok mi słabo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 10:55

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 952 953 954 955 956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ