X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie moja C wygląda jak I :D tak ją zmordowałam, ale i tak jest super. Nie śpię w niej tak jak na obrazkach tylko układam jak pasuje. Przydałaby się jeszcze jedna żeby zarzucić brzuszek..

Apaczka ja właśnie oglądałam rajstopki na allegro to ceny cą chore. Ja nie mam porównania ale Wy doświadczone macie porównanie z cenami przed podniesieniem tego Vatu?

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Magda bardzo fajna ta komoda :) Jeśli można wiedzieć to gdzie ją zamawiałaś??? :)

Dziewczyny za mną tragiczny wczorajszy wieczór i noc!!! Najpierw wkurzyłam się na mojego bo wogole się nie angażuje w organizację życia dziecka. Jak próbuje z nim porozmawiać o remoncie, wózkach itp to on ma zawsze lepsze zajęcie (m.in. komputer albo filmy). Strasznie mnie to irytuje, mówię np że trzeba jechać i farbę kupić itp. Na co on odpowiada że nie mamy samochodu (sprzedaliśmy miesiąć temu) i do tej pory jeszcze nic nie znalazł, nawet nie widziałam żeby sam z siebie szukał :( Na wszystko ma czas, prosiłam go od stycznia żeby ogarną kable od internetu bo leżą na środku przedpokoju i później jak będe szła z dzieckiem to się jeszcze zaplącze w te kable!!! Na pocztątku ciązy mi to nie przeszkadzało bo myślałam - ma jeszcze czas żeby się ogarnąć. Ale teraz mnie to irytuje. Mam wrażenie że wszystko jest na mojej głowie. Miał wybrać fotelik pytam go czy coś czytałam na ten temat.
    Stwierdził że nie ma po co bo i tak nie mamy samochodu i on nie bedzie sobie teraz tym głowy zawracał.
    Nie wiem może przechodzi jakiś kryzys - bo ostatnio powiedział że jest cholernie wystraszony tym że nie długo pojawi się nowy członek rodziny i że boi się tych zmian bo teraz mu jest dobrze (po pracy wraca do domu, obiadek komputerek filmiki czasem jakieś piwko z kolegami).
    A i od 8 dni zbiera się żeby rachunki popłacić!!!! Dodtakowo wkurza mnie że się bardzo odseparował, mało jest ostatnio między nami bliskości.

Ja bym po prostu spisała listę wszystkiego co ma mąż zrobić, do tego do każdego zadania wyznaczyłabym termin do kiedy ma być ono zrealizowane (oczywiście terminy sensowne i realne) i taką rozpiskę z uśmiechem na twarzy wręczyłabym gagatkowi z informacją, że czas się brać do roboty i bez dyskusji.

Pulpecja, małaMyszka, Weridiana, Aga89 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys sukieneczka to raczej na jakieś wyjście, po domu bodziaki :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Cassie moja C wygląda jak I :D tak ją zmordowałam, ale i tak jest super. Nie śpię w niej tak jak na obrazkach tylko układam jak pasuje. Przydałaby się jeszcze jedna żeby zarzucić brzuszek..

Apaczka ja właśnie oglądałam rajstopki na allegro to ceny cą chore. Ja nie mam porównania ale Wy doświadczone macie porównanie z cenami przed podniesieniem tego Vatu?
    Magda, ceny rajtuzek, tych porządniejszych oczywiście, są wysokie niestety. Wola ma bardzo fajne i dobrej jakości, ale ceny też z księżyca. A potem jak starsza dziewczynka i lubi nosić spódniczki i sukienki to dużo się tego kupuje.

201508091565.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam póki co dwie pary kupione. Co prawda wczesniej zajmowałam sie dziewczynkami, a czekamy na chłopca ale wtedy sprawdziły sie super. Do raczkowania i po domu zdecydowanie, Jak było chłodniej - pod spodnie czy do pajacyk. Mam rozmiar 62-68. Na początku wiadomo maluszkowi się nie przydadzą, tylko śpiochy czy półspiochy, ale jak będzie miał te 3 mies i będzie częściej nosił jakieś spodnie i będzie chłodniej nie będe sie martwić że spodenki się podwinęły i gdzieś mu zawiewa ;)

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Poskladalam pranie i powiem szczerze zmeczylam sie...

Mi sie na tej poduszce w ksztalcie litery I super spi, nie zaluje ze ja kupilam. Po Waszych opisach widze ze te C J wcale takie fajne nie sa.

Ja mam C i nie oddałabym jej za nic w świecie :) już mężowi zapowiedziałam, że rezygnuje z normalnych poduszek i ta zostaje w łóżku na zawsze :P
    A tak serio to odkąd śpię z tą poduszką ciążową to nie mam bólu karku i potylicy, który mnie męczył nieustannie, mimo że używałam przeróżnych poduch włącznie z ortopedyczną.

Weridiana, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w kwestii raczkowania - odkryłam kiedyś przypadkiem takie cudo :-)
    http://allegro.pl/yo-nakolanniki-antyposlizgowe-do-raczkowania-abs-i5080840077.html

201508091565.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam dziewczyny, odezwę się w miarę możliwości. Miłego weekendu!

Weridiana, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh to muszę pomyśleć też o rajtuzkach.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 25 tygodniu :)

Wy już o rajtuzkach a ja dopiero co zakupiłam dwa ciuszki, trochę też dostałam od siostry po małym :)
    ....ale ale od czerwca wpadam w szał zakupowy :D
    W lipcu pozostanie nam tylko wózek i łóżeczko :)

niecierpliwa, Martucha86, kasiuleek, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane potrzebuje Waszej porady. Tak jak Wam pisalam wczoraj umowilam wizyte u lekarz bo od kilku dni cos w srodku w pochwie mnie pieklo, a dzis od rana jak reka odjal nic...i teraz nie wiem czy mam jechac i sprawdzic czy nie??

• lys Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa lepiej pojechać i sprawdzić

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja bym pojechała i sprawdziła, a jak nawróci się jutro??
    lepiej sprawdzić co to było

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Amberla Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys , jak opadają to znaczy ze zły rozmiar albo źle uszyte. :) faktycznie jak małe dziecko to najlepsze body,pajace itp. Ale uwierz, że jak pierwszy raz ubierzesz córeczkę w malutka sukienunie to się zakochasz :) zima i jesienia rajtki wręcz konieczne szczególnie pod spodnie na zimno
    latem w upały tylko niepotrzebne. A tak to rajtki są super praktyczne i wygodne :)
    lys wrote:
    Hmmm bo mi się wydają takie rajtuzki w ogóle niepraktyczne, niewygodne itd.
    Ja na początek nie mam zamiaru sukienek kupować, też mi się sukienki wydaja jakieś niepraktyczne, mimo że piękne i urocze.
    No i jak pomyślę o rajtuzkach to w głowie mam tylko jeden obraz - mały brzdąc i te rajtuzki z pupy mu spadające, które non stop trzeba naciągać, poprawiać itd.
    Sama nie wiem, może wyolbrzymiam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 14:12

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, dobrze że wspominacie o rajtuzkach, bo ja za chiny o tym nie pomyślałam.
    Mi się chyba wydaje, że to niewygodnie dla dziecka, bo sama nie lubię rajstop, mimo że lubię sukienki :P

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka - piszę to setny raz, ale co tam;) tu jest poradnik diabetologiczny https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CCwQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.cukrzyca.info.pl%2Fcontent%2Fdownload%2F10888%2F166435%2Ffile%2F37906-51405-1-SM.pdf&ei=fKlMVcu3NILOygP02oDYAg&usg=AFQjCNHWWFuW2Kb6eNasN8e4xGApOhHURQ&bvm=bv.92885102,d.bGQ

Cukrzycę u ciężarnych rozpoznaje się gdy:
    Na czczo 92–125
    60. minuta ≥ 180
    120. minuta 153–199

Prawda jest taka, że drugi i trzeci pomiar jest najważniejszy (który u Ciebie jest ok), ale na czczo masz zdecydowanie za wysoki. Pewnie nie ma co wpadać w panikę, ale dla spokoju ducha ja bym się przeszła do diabetologa. Nie wiem skąd jesteś, ale we Wrocławiu czeka się ok 2 tygodni (wiem, bo moja mama wczoraj umówiła się na 18 maja), ale trzeba mieć skierowanie np. od ginekologa lub internisty.

Nudna była pani psycholog na szkole rodzenia, takie pitu pitu. Ale znowu dali nam dużo gadżetów/próbek. Zdziwiona jestem, że Dada biedronkowa się reklamuje i daje próbki pampersów.

Lecę do usg piersi, do wieczora.

0na88, Katarka, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze mi się przypomniało, że u mnie też położna mówiła,żeby brać materac lateksowo-kokosowy. Ponoć sam lateks jest za miękki. Najpierw dziecko ma spać na stronie kokosowe, a jak będzie większe to na lateksowej. Grykę też odradzała ze względu na alergię.

niecierpliwa, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, pojade i sprawdze, tym bardziej ze wrocilam z 3h maratonu po lumpeksach i przy sisiu znow czulam dyskomfort :/

Dzisiaj spielam tylek i obeszlam chyba z 10 km, 4 lumpeksy ale w dwoch bylo wszystko za polowe ceny. Wydalam 200 zl, ale moge niesmialo powiedziec, ze chyba mam juz wszystko :) Debatowalyscie na temat sukienek, ja dzis kupilam chyba z 12, moze i sa malo praktyczne, ale tak sliczne, ze rozsadek nie wygral tej bitwy, a za 3,4 zl zal bylo nie brac takich pieknosci ;) Dobrze, ze maz pracuje w tej okolicy, gdzie mam ulubione ciucholandy bo nie musialam taksowki zamawiac i wracac jak rumun :D A mojemu to az galy wyszly jak zobaczyl ile nakupilam, a polowy i tak jeszcze nie widzial :P Zeby i jego serducho nacieszyc kupilam rampersy z napisem I love you Daddy - to na pewno go skruszy ;) Ide robic obiadek, bo za godzinke maz przyjdzie, a ja ciuszki ukladam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 14:41

lys, 0na88, Amberla, apaczka, Ewa123, Y, małaMyszka, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakupowałam w tej aptece ... niby nic konkretnego a pieniadze sie po prostu roztopiły.
    Nie sadziłam ze bedzie mnie cieszył zakup majtek siateczkowych , czy podpasek poporodowych ale cholera - cieszy :)

niecierpliwa, lys, apaczka, Ewa123, Y, Paula_071, kasiuleek, małaMyszka, Neyla, mamasia lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny które lubią czytać książkę
    polecam wam "projekt dziecko"
    opowiada ona o kobiecie która nie chciała dzieci potem starała się zajść jej problemy i koljeny tygodnie ciaży.. dosłownie jak to czytam to widze siebie/ nas
    kupiłam książke w biedronce za cał 9,99
    cena atrkcyjna a do snu fajnie się czyta fajnym lekki językiem :):)

a tak wyglada
    http://lubimyczytac.pl/ksiazka/161096/projekt-matka-niepowiesc

0na88, kasiuleek, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

‹‹ 955 956 957 958 959 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ