SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Cassie moja C wygląda jak I
tak ją zmordowałam, ale i tak jest super. Nie śpię w niej tak jak na obrazkach tylko układam jak pasuje. Przydałaby się jeszcze jedna żeby zarzucić brzuszek..
Apaczka ja właśnie oglądałam rajstopki na allegro to ceny cą chore. Ja nie mam porównania ale Wy doświadczone macie porównanie z cenami przed podniesieniem tego Vatu?małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Aga89 wrote:Magda bardzo fajna ta komoda
Jeśli można wiedzieć to gdzie ją zamawiałaś???
Dziewczyny za mną tragiczny wczorajszy wieczór i noc!!! Najpierw wkurzyłam się na mojego bo wogole się nie angażuje w organizację życia dziecka. Jak próbuje z nim porozmawiać o remoncie, wózkach itp to on ma zawsze lepsze zajęcie (m.in. komputer albo filmy). Strasznie mnie to irytuje, mówię np że trzeba jechać i farbę kupić itp. Na co on odpowiada że nie mamy samochodu (sprzedaliśmy miesiąć temu) i do tej pory jeszcze nic nie znalazł, nawet nie widziałam żeby sam z siebie szukałNa wszystko ma czas, prosiłam go od stycznia żeby ogarną kable od internetu bo leżą na środku przedpokoju i później jak będe szła z dzieckiem to się jeszcze zaplącze w te kable!!! Na pocztątku ciązy mi to nie przeszkadzało bo myślałam - ma jeszcze czas żeby się ogarnąć. Ale teraz mnie to irytuje. Mam wrażenie że wszystko jest na mojej głowie. Miał wybrać fotelik pytam go czy coś czytałam na ten temat.
Stwierdził że nie ma po co bo i tak nie mamy samochodu i on nie bedzie sobie teraz tym głowy zawracał.
Nie wiem może przechodzi jakiś kryzys - bo ostatnio powiedział że jest cholernie wystraszony tym że nie długo pojawi się nowy członek rodziny i że boi się tych zmian bo teraz mu jest dobrze (po pracy wraca do domu, obiadek komputerek filmiki czasem jakieś piwko z kolegami).
A i od 8 dni zbiera się żeby rachunki popłacić!!!! Dodtakowo wkurza mnie że się bardzo odseparował, mało jest ostatnio między nami bliskości.
Ja bym po prostu spisała listę wszystkiego co ma mąż zrobić, do tego do każdego zadania wyznaczyłabym termin do kiedy ma być ono zrealizowane (oczywiście terminy sensowne i realne) i taką rozpiskę z uśmiechem na twarzy wręczyłabym gagatkowi z informacją, że czas się brać do roboty i bez dyskusji.Pulpecja, małaMyszka, Weridiana, Aga89 lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Cassie moja C wygląda jak I
tak ją zmordowałam, ale i tak jest super. Nie śpię w niej tak jak na obrazkach tylko układam jak pasuje. Przydałaby się jeszcze jedna żeby zarzucić brzuszek..
Apaczka ja właśnie oglądałam rajstopki na allegro to ceny cą chore. Ja nie mam porównania ale Wy doświadczone macie porównanie z cenami przed podniesieniem tego Vatu?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja mam póki co dwie pary kupione. Co prawda wczesniej zajmowałam sie dziewczynkami, a czekamy na chłopca ale wtedy sprawdziły sie super. Do raczkowania i po domu zdecydowanie, Jak było chłodniej - pod spodnie czy do pajacyk. Mam rozmiar 62-68. Na początku wiadomo maluszkowi się nie przydadzą, tylko śpiochy czy półspiochy, ale jak będzie miał te 3 mies i będzie częściej nosił jakieś spodnie i będzie chłodniej nie będe sie martwić że spodenki się podwinęły i gdzieś mu zawiewa
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Cassie wrote:Poskladalam pranie i powiem szczerze zmeczylam sie...
Mi sie na tej poduszce w ksztalcie litery I super spi, nie zaluje ze ja kupilam. Po Waszych opisach widze ze te C J wcale takie fajne nie sa.
Ja mam C i nie oddałabym jej za nic w świeciejuż mężowi zapowiedziałam, że rezygnuje z normalnych poduszek i ta zostaje w łóżku na zawsze
A tak serio to odkąd śpię z tą poduszką ciążową to nie mam bólu karku i potylicy, który mnie męczył nieustannie, mimo że używałam przeróżnych poduch włącznie z ortopedyczną.Weridiana, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witamy się w 25 tygodniu
Wy już o rajtuzkach a ja dopiero co zakupiłam dwa ciuszki, trochę też dostałam od siostry po małym
....ale ale od czerwca wpadam w szał zakupowy
W lipcu pozostanie nam tylko wózek i łóżeczkoniecierpliwa, Martucha86, kasiuleek, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Kochane potrzebuje Waszej porady. Tak jak Wam pisalam wczoraj umowilam wizyte u lekarz bo od kilku dni cos w srodku w pochwie mnie pieklo, a dzis od rana jak reka odjal nic...i teraz nie wiem czy mam jechac i sprawdzic czy nie??
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Lys , jak opadają to znaczy ze zły rozmiar albo źle uszyte.
faktycznie jak małe dziecko to najlepsze body,pajace itp. Ale uwierz, że jak pierwszy raz ubierzesz córeczkę w malutka sukienunie to się zakochasz
zima i jesienia rajtki wręcz konieczne szczególnie pod spodnie na zimno
latem w upały tylko niepotrzebne. A tak to rajtki są super praktyczne i wygodnelys wrote:Hmmm bo mi się wydają takie rajtuzki w ogóle niepraktyczne, niewygodne itd.
Ja na początek nie mam zamiaru sukienek kupować, też mi się sukienki wydaja jakieś niepraktyczne, mimo że piękne i urocze.
No i jak pomyślę o rajtuzkach to w głowie mam tylko jeden obraz - mały brzdąc i te rajtuzki z pupy mu spadające, które non stop trzeba naciągać, poprawiać itd.
Sama nie wiem, może wyolbrzymiam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 14:12
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Katarka - piszę to setny raz, ale co tam;) tu jest poradnik diabetologiczny https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CCwQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.cukrzyca.info.pl%2Fcontent%2Fdownload%2F10888%2F166435%2Ffile%2F37906-51405-1-SM.pdf&ei=fKlMVcu3NILOygP02oDYAg&usg=AFQjCNHWWFuW2Kb6eNasN8e4xGApOhHURQ&bvm=bv.92885102,d.bGQ
Cukrzycę u ciężarnych rozpoznaje się gdy:
Na czczo 92–125
60. minuta ≥ 180
120. minuta 153–199
Prawda jest taka, że drugi i trzeci pomiar jest najważniejszy (który u Ciebie jest ok), ale na czczo masz zdecydowanie za wysoki. Pewnie nie ma co wpadać w panikę, ale dla spokoju ducha ja bym się przeszła do diabetologa. Nie wiem skąd jesteś, ale we Wrocławiu czeka się ok 2 tygodni (wiem, bo moja mama wczoraj umówiła się na 18 maja), ale trzeba mieć skierowanie np. od ginekologa lub internisty.
Nudna była pani psycholog na szkole rodzenia, takie pitu pitu. Ale znowu dali nam dużo gadżetów/próbek. Zdziwiona jestem, że Dada biedronkowa się reklamuje i daje próbki pampersów.
Lecę do usg piersi, do wieczora.0na88, Katarka, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
A i jeszcze mi się przypomniało, że u mnie też położna mówiła,żeby brać materac lateksowo-kokosowy. Ponoć sam lateks jest za miękki. Najpierw dziecko ma spać na stronie kokosowe, a jak będzie większe to na lateksowej. Grykę też odradzała ze względu na alergię.
niecierpliwa, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Dzieki dziewczyny, pojade i sprawdze, tym bardziej ze wrocilam z 3h maratonu po lumpeksach i przy sisiu znow czulam dyskomfort
Dzisiaj spielam tylek i obeszlam chyba z 10 km, 4 lumpeksy ale w dwoch bylo wszystko za polowe ceny. Wydalam 200 zl, ale moge niesmialo powiedziec, ze chyba mam juz wszystkoDebatowalyscie na temat sukienek, ja dzis kupilam chyba z 12, moze i sa malo praktyczne, ale tak sliczne, ze rozsadek nie wygral tej bitwy, a za 3,4 zl zal bylo nie brac takich pieknosci
Dobrze, ze maz pracuje w tej okolicy, gdzie mam ulubione ciucholandy bo nie musialam taksowki zamawiac i wracac jak rumun
A mojemu to az galy wyszly jak zobaczyl ile nakupilam, a polowy i tak jeszcze nie widzial
Zeby i jego serducho nacieszyc kupilam rampersy z napisem I love you Daddy - to na pewno go skruszy
Ide robic obiadek, bo za godzinke maz przyjdzie, a ja ciuszki ukladam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 14:41
lys, 0na88, Amberla, apaczka, Ewa123, Y, małaMyszka, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
-
Nakupowałam w tej aptece ... niby nic konkretnego a pieniadze sie po prostu roztopiły.
Nie sadziłam ze bedzie mnie cieszył zakup majtek siateczkowych , czy podpasek poporodowych ale cholera - cieszy
niecierpliwa, lys, apaczka, Ewa123, Y, Paula_071, kasiuleek, małaMyszka, Neyla, mamasia lubią tę wiadomość
-
dziewczyny które lubią czytać książkę
polecam wam "projekt dziecko"
opowiada ona o kobiecie która nie chciała dzieci potem starała się zajść jej problemy i koljeny tygodnie ciaży.. dosłownie jak to czytam to widze siebie/ nas
kupiłam książke w biedronce za cał 9,99
cena atrkcyjna a do snu fajnie się czyta fajnym lekki językiem
a tak wyglada
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/161096/projekt-matka-niepowiesc
0na88, kasiuleek, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość