SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
olinka wrote:dziewczyny czy jak się przewracanie z boku na bok, śmiejecie się to boli was brzuch na wysokości pępka taki kujący jak by kolka ??
Ja mam małą przepuklinę (nieoperacyjna) i migruje mi w miarę jak brzuch rośnie. Czasami boli...właśnie taki kłujący ból.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
olinka wrote:dziewczyny czy jak się przewracanie z boku na bok, śmiejecie się to boli was brzuch na wysokości pępka taki kujący jak by kolka ??
Mnie przy przewracaniu z boku na bok ciągnie brzuch ale bardziej u dołu, coś jakby był taki ciężki i więzadła się napinały. Aż czasami go muszę rękami podtrzymywaćmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
To widzę sporo nas jest z tym samym problemem
Bo jak dla mnie przewracanie się z boku na bok robi się trudnym zadaniem. Na poprzedniej wizycie pytałam o to ginekologa i powiedział, że to wszystko jest normalne
Mam do Was pytanie: macie już skurcze Braxton-Hicksa? Jakie to uczucie? Ja chyba jeszcze nie mam, przynajmniej nic takiego nie zauważyłam a może po prostu nie wiem na co zwracać uwagę.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
O widzicie czyli mamy prawie tak wszystkie
Ja mam skurcze Braxtona z tym że ja mam bolesne i trwaja kilka sekund
a raczej powinny byc bezbolesne.
Mój doktor powiedział że ja mam bolesne dlatego że jestem po operacjach i zrosty tam są......
Edit. brzuch jak balon w srodku się robi i do tego mam bóle kilka sekund to trwa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 19:00
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja w nocy mam problem jak mam wzdęcie i trzeba się przewrócić na drugi bok.
Sylwia jakie słodkie zdjęciaMoże i racja że takie dopasowane ładniej podkreślają figurę ale już wiem co powie babcia hahaha
Wow mąż chce zamawiać wózek nawet dziś, sama go powstrzymałam bo mam kilka pytań do sklepu o gwarancje itp. ale się najarał.. chyba chce już mieć z głowy całą wyprawkę żeby w końcu coś odłożyć z pensji bo tak to co miesiąc coś.
Kuzwa zjebany sąsiad ćpun z dołu katuje nas taką "muzyką" że chyba się musimy eksmitować bo głowa pęka. Zagłuszam to jak mogę jakąś Enyą bo mi dziecko zwariuje.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dzięki Magda ja zrezygnowałam z łóżeczka z szuflada na rzecz podwójnej komody i rozglądam się za czymś ciekawym. Musze pomierzyc czy mi wejdzie bo bardzo mi się podoba
Poza tym bardzo dobrze wyglądasz w tej sukience, brzuszek ładnie podkreślony i w cale nie wyglądasz jak grubo. Ja w nic sprzed ciąży nie wchodzę
Dzięki dziewczyny za pomoc i dobre rady odnośnie facetaCzeka Nas poważna rozmowa i lepiej to zrobić jak najszybciej niż jakąś frustracja między Nami ma narastać. Dodatkowo oznajmie mu ze od następnego tygodnia bierzemy się za robotę i jak chce to mogę mu zrobić listę zadań. Na razie nie bardzo miałam kiedy zacząć rozmowę bo wrócił z pracy i pojechał do sklepu na zakupy bo koledzy do niego wieczorem przychodzą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 19:29
magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
My juz po wizycie, okazalo sie ze glowka malenstwa cos uciska i zrobily mi sie zylaki. Dowiedzialam sie, ze w ciazy to calkiem normalne i stad to moje wrazenie, ze mi pochwa puchnie. Pani dr przepisala mi jakies tabletki do lykania i powiedziala, ze to sie moze jeszcze nasilic.
Dopadl mnie jakis dol, nie dosc, ze wczoraj w pracy nasluchalam sie jak to ladnie wygladam, ale brzuch to mam maly to jeszcze dzis spotkalam sasiadke, ktora zauwazyla, ze jestem w ciazy, gratulowala i jak sie dowiedziala, ze mam termin na sierpien to mi powiedziala, ze to musi byc jakies malenstwo bo brzuch maly i oczywiscie zaczelam sobie wkrecacPulpecja, magda sz, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa przecież wielkość dziecka nie zależy od wielkości brzucha. To jaki masz brzuch zależy od wielu czynników, między innymi siły mięśni, predyspozycji genetycznych, budowy, figury no i ułożenia dziecka. Skoro wszystko z dzidzia w porządku, to tylko się cieszyć.
niecierpliwa, magda sz, kasiuleek, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Usg dzis nie mialam, dopiero za tydzien, a ja juz mam dosc tlumaczenia kazdemu ze przez rok robilam codziennie 100 brzuszkow i mam silne miesnie brzucha, a juz mnie wkurza to gadanie. Ludzie nawet nie zdaja sobie sprawy, ze moga komus zrobic przykrosc taka paplanina
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 20:22
małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
-
Kochana, jak ćwiczyłas, to mięśnie ci elegancko wszystko trzymają. A ludzmi sie nie przejmuj, nie musisz wyglądać grubasnie zeby komus było lepiej. To sie dopiero zdziwią jak urodzisz takie malenstwo kolo 4 kilo i zaraz po porodzie będziesz miala plaski brzuszek
niecierpliwa, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa ludzie chyba myślą że jak powiedzą że oo jaki mały brzuszek to będzie nam miło czy coś że nie przytyłyśmy- wiesz o co chodzi, a nie mają pojęcia jak potrafią tym wkurzyć. Wcale nie masz małego brzucha
z drugiej strony jak mi na początku gadali oo Jezu jaki brzuch-pewnie blizniaki - to też się wkurzałam więc kochana i tą stronę i w tą nie dobrze
mogliby mówić po prostu- słodki brzuszek i tyle
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa ja też mam mały brzuch i też wszyscy mi mówią, że jest mały. A dzisiaj jak taksówkarz, całą drogę jakieś sprośne aluzje do mnie robił, to już w ogóle byłam pewna, że mój brzuch jest mały skoro nie zauważył że jestem w ciąży (ciężarnych raczej nie traktuje się jak obiekt seksualny)
Nic się nie przejmuj.
EDIT Moja w 23t2d ważyła 595g, a w 25t2d 911g.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 20:32
niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Musialam sie wygadac, juz mi lepiej
Nikt nie potrafi jak Wy postawic do pionu :*
Pulpecja albo to ja sie zdziwie jak po porodzie mi zostanie duuzy brzuszek
Lys a moze taksowkarza kreca ciezarneWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 20:34
Pulpecja, małaMyszka, Neyla, Cassie lubią tę wiadomość