X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    dziewczyny czy jak się przewracanie z boku na bok, śmiejecie się to boli was brzuch na wysokości pępka taki kujący jak by kolka ??

Ja mam małą przepuklinę (nieoperacyjna) i migruje mi w miarę jak brzuch rośnie. Czasami boli...właśnie taki kłujący ból.

małaMyszka lubi tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    dziewczyny czy jak się przewracanie z boku na bok, śmiejecie się to boli was brzuch na wysokości pępka taki kujący jak by kolka ??

Mnie przy przewracaniu z boku na bok ciągnie brzuch ale bardziej u dołu, coś jakby był taki ciężki i więzadła się napinały. Aż czasami go muszę rękami podtrzymywać ;)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jak apaczka przy przekrecaniu ciagniecie i napinanie bardziej u dolu i po bokach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 18:16

apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka mnie nie boli brzuch ale za to plecy, zwłaszcza w krzyżu czuję taki rwący ból.

1usasg185gkausx0.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam dyskomfort przy przewracaniu się, taki jakiś cięzki brzuch i pobolewa ciągnie jakby....

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak samo jak Laura , choc to tez zalezy od dnia .

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę sporo nas jest z tym samym problemem ;) Bo jak dla mnie przewracanie się z boku na bok robi się trudnym zadaniem. Na poprzedniej wizycie pytałam o to ginekologa i powiedział, że to wszystko jest normalne :)

Mam do Was pytanie: macie już skurcze Braxton-Hicksa? Jakie to uczucie? Ja chyba jeszcze nie mam, przynajmniej nic takiego nie zauważyłam a może po prostu nie wiem na co zwracać uwagę.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzicie czyli mamy prawie tak wszystkie ;)

Ja mam skurcze Braxtona z tym że ja mam bolesne i trwaja kilka sekund
    a raczej powinny byc bezbolesne.
    Mój doktor powiedział że ja mam bolesne dlatego że jestem po operacjach i zrosty tam są......

Edit. brzuch jak balon w srodku się robi i do tego mam bóle kilka sekund to trwa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 19:00

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy mam problem jak mam wzdęcie i trzeba się przewrócić na drugi bok.

Sylwia jakie słodkie zdjęcia :) Może i racja że takie dopasowane ładniej podkreślają figurę ale już wiem co powie babcia hahaha :)

Wow mąż chce zamawiać wózek nawet dziś, sama go powstrzymałam bo mam kilka pytań do sklepu o gwarancje itp. ale się najarał.. chyba chce już mieć z głowy całą wyprawkę żeby w końcu coś odłożyć z pensji bo tak to co miesiąc coś.

Kuzwa zjebany sąsiad ćpun z dołu katuje nas taką "muzyką" że chyba się musimy eksmitować bo głowa pęka. Zagłuszam to jak mogę jakąś Enyą bo mi dziecko zwariuje.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga pytałam się o komodę seria Pepe
    http://www.meblepumo.pl/product-pol-2737-Podwojna-komoda-Pepe.html

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Magda ja zrezygnowałam z łóżeczka z szuflada na rzecz podwójnej komody i rozglądam się za czymś ciekawym. Musze pomierzyc czy mi wejdzie bo bardzo mi się podoba :-) Poza tym bardzo dobrze wyglądasz w tej sukience, brzuszek ładnie podkreślony i w cale nie wyglądasz jak grubo. Ja w nic sprzed ciąży nie wchodzę :-(

Dzięki dziewczyny za pomoc i dobre rady odnośnie faceta :-) Czeka Nas poważna rozmowa i lepiej to zrobić jak najszybciej niż jakąś frustracja między Nami ma narastać. Dodatkowo oznajmie mu ze od następnego tygodnia bierzemy się za robotę i jak chce to mogę mu zrobić listę zadań. Na razie nie bardzo miałam kiedy zacząć rozmowę bo wrócił z pracy i pojechał do sklepu na zakupy bo koledzy do niego wieczorem przychodzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 19:29

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie, okazalo sie ze glowka malenstwa cos uciska i zrobily mi sie zylaki. Dowiedzialam sie, ze w ciazy to calkiem normalne i stad to moje wrazenie, ze mi pochwa puchnie. Pani dr przepisala mi jakies tabletki do lykania i powiedziala, ze to sie moze jeszcze nasilic.

Dopadl mnie jakis dol, nie dosc, ze wczoraj w pracy nasluchalam sie jak to ladnie wygladam, ale brzuch to mam maly to jeszcze dzis spotkalam sasiadke, ktora zauwazyla, ze jestem w ciazy, gratulowala i jak sie dowiedziala, ze mam termin na sierpien to mi powiedziala, ze to musi byc jakies malenstwo bo brzuch maly i oczywiscie zaczelam sobie wkrecac :(

Pulpecja, magda sz, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa przecież wielkość dziecka nie zależy od wielkości brzucha. To jaki masz brzuch zależy od wielu czynników, między innymi siły mięśni, predyspozycji genetycznych, budowy, figury no i ułożenia dziecka. Skoro wszystko z dzidzia w porządku, to tylko się cieszyć.

niecierpliwa, magda sz, kasiuleek, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg dzis nie mialam, dopiero za tydzien, a ja juz mam dosc tlumaczenia kazdemu ze przez rok robilam codziennie 100 brzuszkow i mam silne miesnie brzucha, a juz mnie wkurza to gadanie. Ludzie nawet nie zdaja sobie sprawy, ze moga komus zrobic przykrosc taka paplanina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 20:22

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, mi na przykład brzuch wyszedl bardzo szybko, ale mam teraz niewiele większy niz dwa miesiące temu. W poprzednich ciążach mialam duuzo większy i ogolnie bylam cala wieksza. A niunia calkiem spora i wszystko ok.

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, jak ćwiczyłas, to mięśnie ci elegancko wszystko trzymają. A ludzmi sie nie przejmuj, nie musisz wyglądać grubasnie zeby komus było lepiej. To sie dopiero zdziwią jak urodzisz takie malenstwo kolo 4 kilo i zaraz po porodzie będziesz miala plaski brzuszek :-)

niecierpliwa, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ludzie chyba myślą że jak powiedzą że oo jaki mały brzuszek to będzie nam miło czy coś że nie przytyłyśmy- wiesz o co chodzi, a nie mają pojęcia jak potrafią tym wkurzyć. Wcale nie masz małego brzucha :) z drugiej strony jak mi na początku gadali oo Jezu jaki brzuch-pewnie blizniaki - to też się wkurzałam więc kochana i tą stronę i w tą nie dobrze :) mogliby mówić po prostu- słodki brzuszek i tyle :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, ze moja przy waszych dzieciaczkach wydaje mi sie jakas mala bo w 23t6d wazyla 606 gramow

• lys Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja też mam mały brzuch i też wszyscy mi mówią, że jest mały. A dzisiaj jak taksówkarz, całą drogę jakieś sprośne aluzje do mnie robił, to już w ogóle byłam pewna, że mój brzuch jest mały skoro nie zauważył że jestem w ciąży (ciężarnych raczej nie traktuje się jak obiekt seksualny)
    Nic się nie przejmuj.

EDIT Moja w 23t2d ważyła 595g, a w 25t2d 911g.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 20:32

niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musialam sie wygadac, juz mi lepiej ;) Nikt nie potrafi jak Wy postawic do pionu :*
    Pulpecja albo to ja sie zdziwie jak po porodzie mi zostanie duuzy brzuszek :P

Lys a moze taksowkarza kreca ciezarne :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 20:34

Pulpecja, małaMyszka, Neyla, Cassie lubią tę wiadomość

‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ