X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze nie mozna w ciazy Acodinu na kaszel, ale miod ma wlasciwosci anty kaszlowe.

Paula w wawie od zawsze byl RWE ale od 2 lat jest kilku dostawcow, ja zostalam przy RWE ale sasiadka zmienila i placi wiecej bo doliczaja za liczniki od RWE. A kolezanka co miala doplacic 1000zl to zle jej naliczyli, faktura faktura ale trzeba tez patrzec ile jest na liczniku.

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy wyborze lozeczka patrzylam na gabaryty, wiadomo ze jak bardziej odkryte cos niz zabudowane to wydaje sie mniejsze, a tak to funkcjonalnosci wiecej chyba nie ma.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dopłatę, bo taka kijową prognozę nam zrobili, a faktycznie dużo więcej zużywaliśmy, generalnie piekarnik codziennie chodził, bo jakoś nas wzięło na dania z piekarnika.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://4kids.com.pl/produkt/opis/6357/lzeczko_bartek_ii_biale_z_pojemnikiem
    Ja kupiłam takie łóżeczko, odbieram w poniedziałek.

niecierpliwa, kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda.sz mozesz podeslac jeszcze raz link do materaca, ktory zamawialas?

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Paula w wawie od zawsze byl RWE ale od 2 lat jest kilku dostawcow, ja zostalam przy RWE ale sasiadka zmienila i placi wiecej bo doliczaja za liczniki od RWE. A kolezanka co miala doplacic 1000zl to zle jej naliczyli, faktura faktura ale trzeba tez patrzec ile jest na liczniku.

Aaaa, ok. My od początku jesteśmy w Tauronie, więc mamy chyba ich liczniki. Ale jutro faktycznie pójdę im się przyjrzeć.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Miru Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos na dobranoc : wzruszajacego :)

http://www.popularnie.pl/niewidoma-na-usg/?ciacho

kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wylaczylam juz kompa ale wpisz w allegro materac lateksowo kokosowy 120x60 gruby. Sprzedawca to byl e tygrysek sklep czy cos takiego

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Usg dzis nie mialam, dopiero za tydzien, a ja juz mam dosc tlumaczenia kazdemu ze przez rok robilam codziennie 100 brzuszkow i mam silne miesnie brzucha, a juz mnie wkurza to gadanie. Ludzie nawet nie zdaja sobie sprawy, ze moga komus zrobic przykrosc taka paplanina

Mi tez tak mowia. A wiesz co im odpowiadam?
    " bede miala syna a to my gentelmen i dba o dobry wyvlad mamy" koniec z takimi tekstami.

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobić Was nie można...
    Cały dzień próbowałam...
    Jestem tak zestresowana, że brak słów. Mały od rana nie fikał... Już chciałam do szpitala jechać, zjadłam płatki z mlekiem i popiłam kakao -puchatka bo słodkie i dopiero teraz synu mój się wita.

etygrysek to sklep, który mam za blokiem w sumie. Ale rzadko wchodzę, bo ta laska mnie drażni. Będę zamawiała on linę i odbiorę gotowe zamówienie, żeby tam nie wchodzić na dłużej niż 3 sekundy...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy Wam też tak nogi puchną, stopy??
    Ręce chyba też....

Chciałam założyć sandały i niestety jakieś takie stopy popuchnięte że szok :/

Pijecie duzo wody??
    bo mi woda jakoś nie wchodzi, to może dlatego tak puchnę....

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za nerwy! Oczywiście w klatce zaczęło mnie boleć. Wzięłam magnez i chyba nie zasnę ze strachu.

Nawet przez stetoskop nie było słychać czy fika. Normalnie koszmar jakiś.

Ale jest ok.

Neyla lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nic nie puchnie (oby tak zostało), a piję dużo ponad 2l płynów dziennie.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam dwie parówki i idę spać...

Kolorowych snów życzę!!!

Weridiana lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 02:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi ruchami to rzeczywiście można się zdenerwować. Musimy jednak pamiętać że regularność zaczyna się dużo później. Jeśli chodzi o wielkość brzuszka to jest ważny jego przyrost. Tutaj zaczynają mierzyć po dwudziestym którymś tygodniu. Ja miałam pierwszy pomiar w 27tyg. (Od spojenia lonowego w górę. ) i tak co 2 tyg. Jeżeli rośnie to ok, jeśli nie to sprawdzają na usg.

niecierpliwa, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was. Ja juz nie śpię i zastanawiam się co by tu robić. Na razie wypuscilam królika z klatki, troche sie pobawilismy. Kupiliśmy córce na Wielkanoc i wszyscy oszalelismy na jego punkcie :-)
    Malamyszka, ja przedwczoraj tak się stresowalam. Caly dzien nie czulam małej, albo nie wiedzialam czy czuje, bo ciagle jakies wzdecie miałam. Chodziłam zalamans i chciało mi sie ryczec. W koncu wieczorem łaskawie sie gwiazda ryszyla. Ale chyba musiała wczesniej siedziec jakoś z tylu, bo nie kopala jak zawsze. A wczoraj juz normalnie. Ja mam lozysko na przedniej ścianie i nie chce od razu panikowac jak jej nie czuje, ale ten strach i durne myśli to koszmar.

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja:)
    Pokręciłam się na łóżku od 6, chwilę polezałam bo mały fikał to leżałam i głaskałam brzuszek a teraz popijam kawke:)

Wczoraj wieczorem myślałam, że padnę, osprzątałam się lodówke wymyłam a wieczorem nie miałam nawet siły iść pod prysznic,a tak się cieszyłam w ciągu dnia że mam tyle energii, no coż jednak trzeba dawkować wysiłek rozsądniej...

Magda, wyglądasz cudnie, ja bym nie kupowała nowej na jeden raz, ja też chodze w takiej sukience,tylko eleganckie baleriny do tego, ostatnio jak poszliśmy na spacer to ludzie się ogladali, ahh jak mi było miło:):)

Co do dopłat, ja w tym roku dostałam rozliczenie za centralne ogrzewanie, i dostaliśmy 1500 zł zwrotu hih:D z racji tego ze mieszkamy w bloku i pokoje są nieduze, najwiekszy 17 m2 to ani razu nie odkrecaliśmy grzejników, w zimie jest poprostu ciepło, tak że ja chodze w krótkim rekawku zawsze po domu

Paula_071, magda sz, małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)
    Piekna pogoda, maz jedzoe na zlot motocyklowy,mi tez sie chce!

Wstane,ogarne troche dom,tesciowa ma.przyjsc zeby ja pomalowac...

Hm..co tu dzisiaj robic woeczorem?..

Magda-jak tylko wstane zrobie zdjecie w tej sukience:)
    I to racja- ciazowe znieksztalcaja,w kazdej ciazowej wygladam jak krowa!

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłam na sniadanko bułke z pasztetem, oh jaka była dobra, a jak małemu smakowała bo fika :):)

Neyla, lys, małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,

wczoraj po zakupach w aptece kupilam jeszcze pare rzeczy na allegro , becik , 2 kocyki , okrycia kapielowe i znow jakies pierdolki i zliczylam ze w aptece i na allegro wczoraj zostawilam ponad 800 zl z czego 100 zaplacilam za termometr na podczerwien ze mierzy odrazu temperature jedzenia , wody i nie trzeba budzic dziecka zeby m temperature zmierzyc... dobrze ze to auto sprzedalam bo sadzilam ze najdrozsze zakupy to wozek i mebelki a tu prosze jak sie zsumuje takie poszczegolne drobne rzeczy to piekna suma sie robi. Jestem glodna jak cholera a dopiero na tarczyce lek zazylam - z zegarkiem w reku czekam az 30 min przeleci ...

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 959 960 961 962 963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ