SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda- no mi tez bardziej podoba się z zakietem, ale jezeli bedzie pogoda
"na krótki rękaw" to w nim bedzie mi za goroąco bo jest bawełniany z wstawkami skórzanymi, jest dosyc ciepły...wiec nie bede miała wyboru i wtedy założe narzutke
Ja trawke tez wyczuje z daleka..specyficzny smrodek ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 09:25
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nie , to jest na podczerwien - wlaczasz guzik i kierujesz "wiazke swiatla- tego promieniowania" na czolo , czy na wode , czy butelke - i podaje Ci wynik . Bez kontaktu ze skora czy z woda itd...
EDit : jestem beznadziejna w tlumaczeniuWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 09:41
niecierpliwa, małaMyszka, Y lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:nie , to jest na podczerwien - wlaczasz guzik i kierujesz "wiazke swiatla- tego promieniowania" na czolo , czy na wode , czy butelke - i podaje Ci wynik . Bez kontaktu ze skora czy z woda itd...
EDit : jestem beznadziejna w tlumaczeniu
spoko, zrozumiałam:DmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry brzuchatki u mnie noc w miare tylko 2 razy pobudka na siku
Ale mialam sen normalnie trzeba mnie chyba zamknac w pokoju bez klamek bo to chyba jakies chore jest
Snilo ni sie ze siedzialam na murku ze znajomymi z podstawowki ( ktorych od tamtej pory nie widzialam ) murek byl wzdluz ulicy na przeciw kamienicy im bardziej w dol ulicy tym murek wyzszy no i siedze na tym murku i sie rozglądam a tam facet w oknie taki staruszek myje okno klapkiem takim góralskim ze skory a to były takie podwojne stare okna i on zostawil tego klapka pomiedzy szybami ba ja patrzę a tam tych klapkow bylo wiecej zamknal okno i sobie poszedl a ja sie obudzilam.
małaMyszka, Y, zabka11, lys lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Dzien dobry brzuchatki u mnie noc w miare tylko 2 razy pobudka na siku
Ale mialam sen normalnie trzeba mnie chyba zamknac w pokoju bez klamek bo to chyba jakies chore jest
Snilo ni sie ze siedzialam na murku ze znajomymi z podstawowki ( ktorych od tamtej pory nie widzialam ) murek byl wzdluz ulicy na przeciw kamienicy im bardziej w dol ulicy tym murek wyzszy no i siedze na tym murku i sie rozglądam a tam facet w oknie taki staruszek myje okno klapkiem takim góralskim ze skory a to były takie podwojne stare okna i on zostawil tego klapka pomiedzy szybami ba ja patrzę a tam tych klapkow bylo wiecej zamknal okno i sobie poszedl a ja sie obudzilam.
się naśmiałam, a myślała że tylko na mnie psychiatryk czeka co do snówmałaMyszka, Y, aaaaga lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry! Noc minela mi zaskakujaco dobrze dopiero o 4 obudzilam sie na siusiu i potem juz sen na czuwaniu
Od 7 rano ogarniamy mieszkanie cd po remoncie i wreszcie zaczyna to jakos wygladac, o 12 jedziemy po komode do salonu, a potem do tescia na imieniny wiec wieczorem bede miala co nadrabiac
Myslalam, ze tylko ja jestem "matka wariatka" i jak mala nie kopie godzine to juz swiruje. Raz dziennie uzywam detektora i to mnie mocno uspokaja.
Zastanawiam sie tylko nad jednym juz pare dni nie czulam jak sie wypina, zawsze z raz dziennie wypinala sie na chwilke z jednej strony, a od paru dni nie, co o tym myslicie???
Ona88 dzieki za link do termometra, chyba tez sie na niego skusze, ale pierw zapytam poloznej co o tym sadzi
Ja do tej pory wydalam 1,5tys na wyprawke, a mam wrazenie ze nic konkretnego nie mam
Milej soboty kochane!małaMyszka lubi tę wiadomość
-
0na88 wrote:Link do termometru - choc wyglada jak pilot do TV
http://www.aptekagemini.pl/termometr-microlife-nc-150-b-kontakt-1szt.html
Ja kupiłam ostatnio ten termometr http://www.aptekagemini.pl/termometr-microlife-ifr-100-skroniowo-uszny.html
chodziło mi o to żeby mierzył temperaturę również w uchu. Trochę już go testowałam i wydaje się okmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja ze wzgledu na to ze jestem panikara to np. bete robiłam tylko jedną, nie sprawdzałam jak przyrasta-bo bym zaraz srała pod siebie jaki wynik,bym sie niecierpliwila,potem bym panikowała bo np.zle cos policzyłam itp.
Nie kupowalam detektora bo wiem ze jakbym nie mogla znalezc tętna to tez bym robiła pod siebie..
Ale teraz juz sie to zmieniło i jestem spokojna, na szczescie moje dziecie jest bardzo aktywne i od momentu w którym poczułam ruchy (ok 18tc) czuje je codziennie
Ale jeszcze jedna rzecz mnie różni:
Jeszcze nie robiłam żadnych zakupów, mam pare ubranek z tych używek od ciotki,ale trzeba jeszcze kupic a kupic
Zaczne III trymestr i zaczne zakupy:PmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny!
Ja prawie nie spalam, mecza mnie bole spojeni lonowego. Juz pod palcem czuc ze jest spore rozejscie kosci. I powoli czy z pasem czy bez nie ma roznicy, bol ten sam
Dobrze ze we wtorek mam wizyte, zobacze co lekarz na to powie.
Ale serio tym bolem jestem juz zmeczona.
Ja mam termometr do ucha i tez dziecka do pomiaru budzic nie musze.
Chcialam kupic na podczerwien to moj sie smial ze po co mi to skoro on ma taki przyzad do pomiaru ciepla na podczerwien (jakis sprzet z Boscha)
Malego nie budze, nie zaczepiam gdy sie nie rusza.
Dziecko wyrabia sobie juz swoje pory czuwania i snu, jesli teram bede mu to zaburzac po porodzie bede plakac ze spac nie chce...
Jedynie jesli za dluga przerwa w ruchach to siegam po mleko lub cos slodkiego - efekt jest natychmiastowy
Slicznie wygladacie, wszystkie!
No i nie ma sensu patrzec na wielkosc brzuszka, przeciec to wszystko zalezy jak sie dziecko ulozy. Jednym dzieci siedza bardziej w brzuchu innym w plecach.
Z moimi chlopakami na tym etapie mialam juz duzo wiekszy brzuszek.
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witajcie!
Dziewczyny super wygladacie w tych sukienkach!
Jak tak czytam co Wy już macie dla maluszków to mi się włos na głowie jeży... Co prawda mam termin na koniec sierpnia, ale i tak jestem przerażona.
Mam ubranka dla dziecka, nie wszystko ale już spory wór się zebrał. Mam kocyk, reczniczek, pozytywke, która już włączam synkowi w brzuszku. Wózek i nosidełko będę mieć od kuzynki. Łóżeczko kupują tesciowie pod koniec czerwca.
Nasza sypialnia jest jeszcze w rozsypce. Musimy zagipsowac dziury po wymianie instalacji elektrycznej. Pomalować, wymienić parapet, położyć podłogę, drzwi juz wymienione.
Potem przenosimy łóżko, wstawiamy łóżeczko, kupujemy szafę przesuwna i remontujemy pozostałe pokoje razem z korytarzem.
Dlaczego tak wszystko na raz? Bo wszystko rozgrzebalismy całe piętro, bo nie umiałam zajsc w ciaze... gdy zrobiliśmy totalna demolke zobaczyłam 2 kreseczki na teście.
No i teraz nie wiadomo za co się chwycić... dodam, że łazienka juz po remoncie tylko szukamy plytkarza, który prawdopodobnie przyjdzie w lipcu, bo ma tyle pracy...
Mam nadzieje, ze nasz synek nie zechce wyjść za wcześnie na drugą stronę brzucha...termin mam na 29 sierpnia.
A co do wielkości brzuszka to tez mam mały, ale się z tego cieszę, bo wiem, że maluszek ma odpowiednią wielkość i wagę.małaMyszka lubi tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Moja koleżanka w 7 miesiacu miała taki brzuszek że tylko w czymś baaardzo opiętym bylo troszke widac plusem jest to ze 2 tyg po porodzie ją widzialam i płaska jak deska juz była
Chcebycmama- na 29 sierpnia masz termin? ale według usg tak? bo ja według om mam na 26sierpnia a widze ze nasze suwaczki różnią sie tylko jednym dniem, wiec myslałam że masz na 27 sierpniaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 10:56
Malagosia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo i glowa mnie boli od wczoraj... przed spaniem wzielam paraetamol i dzisiaj fakt boli polowe mniej ale jednak boli...
Wkurzylam sie wczoraj bo sie okazuje ze Nas tez czeka remont...
Koles od ktorego wynajmujemy Nasz dom wczoraj sie zapowiedzial ze bedzie w tym roku wymienial podlogi i malowal elewacje domu...
Cholera nie mogl tego rok temu zrobic?
Przeciez wie ze jestem w ciazy i raz nie mam sily sprzatac, nie mam ochty na halas trzy caly dom bedzie wywrocony do gory nogami...
Chyba od tego mnie ta glowa rozbolala...
-
Kkarolinaaaa wrote:Moja koleżanka w 7 miesiacu miała taki brzuszek że tylko w czymś baaardzo opiętym bylo troszke widac plusem jest to ze 2 tyg po porodzie ją widzialam i płaska jak deska juz była
Chcebycmama- na 29 sierpnia masz termin? ale według usg tak? bo ja według om mam na 26sierpnia a widze ze nasze suwaczki różnią sie tylko jednym dniem, wiec myslałam że masz na 27 sierpniamałaMyszka lubi tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
ale sie odcharowałam, byłam pod prysznicem, nożki ogolone reszta tez:D zrobiłam delikatny peeling oprocz brzucha oczywiscie, przeraziłam sie bo uda zaczeły puszczac rozstepy buuu, no cóz trudno mam nadzieje ze wróca do siebie po porodzie:)
ja mam na 8 sierpnia wgm, a na usg pokazuje 2 sierpnia, zdałam sobie sprawe ze 37 to juz ciaza donoszona więc jeszcze 9 tyg od dziś ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 11:11
-
Migotkaa no tak. Masz rację z ta ciaza donoszona.
No ja juz pod koniec czerwca chce mieć wszystko w miarę ogarnięte dla dziecka w naszej sypialni. W lipcu chce mieć spakowana torbę przez meza.
Poza tym jeżeli ginekolog na wizycie powie, że to już tuż tuż no to trzeba będzie przyspieszyć. Wszystko można kupić przez internet i w 2 dni dostarczają, wiec mój stres jest jakoś uspokojony.
Jak już będzie lazienka i sypialnia to potem pójdzie gładko.
Jeżeli chodzi o kupowanie rzeczy dla dziecka typu laktator, podgrzewacz do butelek, jakaś niania to wszystko myślę wyjdzie w praniu czy nam potrzebne czy nie. Na zapas nic nie będę kupować.małaMyszka lubi tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku.