X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie bierzecie witaminy ? Ja od początku biore femibion, no i własnie mi sie kończy i tak sie zastanawiam czy dalej brać ten femibion (jednak to najdroższe witaminy...) czy jakies inne tańsze ?
    Z jednej strony mysle sobie ze wyniki mam ciągle super i moze to wlasnie zasługa femibionu ?

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

Ja na allegro zostawiłam na razie 230zł... powoli też zbieram już te wszystkie rzeczy. A żeby było lżej z budżetem, to sobie rozłożyłam na części :)

Dzisiaj mamy imprezkę u znajomej na działce...oby tylko było ciepło. Zaraz jadę do galerii po prezent urodzinowy, no i chyba spróbuję mojego wczorajszego improwizowanego wypieku :D

Miłej soboty.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dziewczyny, jakie bierzecie witaminy ? Ja od początku biore femibion, no i własnie mi sie kończy i tak sie zastanawiam czy dalej brać ten femibion (jednak to najdroższe witaminy...) czy jakies inne tańsze ?
    Z jednej strony mysle sobie ze wyniki mam ciągle super i moze to wlasnie zasługa femibionu ?

Ja od początku biorę pregnę plus, cena tez nie jest niska bo ponad 40 zl, chociaz ja znalazłam apteke gdzie są po 22.99;)

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

A my jedziemy oglądać dzisiaj wózki, mąż mnie namawia :D

Miłego słonecznego dnia życzymy :)

0na88, Paula_071, małaMyszka, Y lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pregne plus , choc ostatnio diabetolozka mi sie do nich doczepila ze podobno powinnam stosowac jeszcze dodatkowa supementacje DHA bo ze pregna ma jej malo :/

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjecia sukienki :)

Bez niczego wygląda tak:
    f7e5b165eda05278med.jpg

298592fcb8eb1e36med.jpg

Jak bedzie bardzo ciepło to na wierzch zakładam tą narzutke:

388c806656cc959bmed.jpg

A jak będzie chłodniej to ten żakiecik:

6c6e78f1b9a9022emed.jpg

No i wiadomo- dojdzie jeszcze kopertówka i biżuteria :)

Moze byc ?

Pati Belgia, magda sz, małaMyszka, Laura, kasiuleek, psioszka11, Maniuś, mamasia, witaminkab lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę DOPPELHERZ AKTIV MAMA- 60 tabletek 35 zł ale bierze się 2 dziennie więc cena porównywalna do innych witamin ;) wcześniej brałam vitamin plus mama ale nie było dha więc zmieniłam ;-)

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

• olinka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    ja ma dziś jakoś zły dzień w nocy spać nie mogłam brzuch mnie ciegnie boli hm.. sama nie wiem czy boli jakos mi nie wygodnie na wysokości pępka, ciężko mi chodzić schylać się siedzieć. moze dlatego że brzuch jak nie rusł jak teraz z dnia na dzień rośnie..
    hm.. może ja jestem dziwna ale z tym brzuchem nie czuje sie atrrakcyjna chociasz wiem że w środku jest móje najwieksze szczęście.

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:

Ja biorę codziennie Mumomega (wszyscy spotkani gin, położna i panie w aptece zgodnie przytakują, że to najlepsze kwasy omega - chyba, że im płacą za to;)), witaminę D 1000j., magnez oraz kwas foliowy. Ponieważ biorę osobno tabletkę z tłuszczami, to tylko 1-2 razy w tygodniu biorę witaminową tabletkę (szukałam takiej, żeby nie było DHA) teraz biorę Elevit w ramach uzupełnienia witamin. Jem bardzo różnorodnie i wydaje mi się, że zdrowo więc nie chciałam brać codziennie witamin. Wyniki też mam ok.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina jaka sexy mamuśka, dekoldzik nózka mrrrr:D

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do ruchów to moj skrzat cały czas kopie ma przerwy mac godzinne a jak już mu się zdaża ze ponad godzine cisza to czuje takiego stracha próbuje się sama supokajać ale cieżko a w głowie czarne myśli

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mnie mala nie kopie to co chwile zaczepiam brzuch , albo go tarmosze , albo pije cos zimnego z lodowki , albo pukam palcem itd.. az maz sie na mnie drze zebym dala jej spokoj i zebym ja zostawila :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 09:04

Paula_071, małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Ja mnie mala nie kopie to co chwile zaczepiam brzuch , albo go tarmosze , albo pije cos zimnego z lodowki , albo pukam palcem itd.. az maz sie na mnie drze zebym dala jej spokoj i zebym ja zostawila :D

hehe to tak samo jak mój.. mówi przestać męczysz go..

0na88, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie kopie też już dosc czesto, w nocy jak wstane na siku to kopie, z rana kopie i jak sie poloze to tez zawsze:)

wczoraj jadłam winogrono i polozyłam sobie miseczke na brzuchu to tylko podskakiwała, na co moj mąż "wez ta miskę bo go wkurzasz"

0na88, magda sz, Laura, Martucha86, apaczka, niecierpliwa, małaMyszka, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka- dziekuje, ale na te baleroniki to jeszcze rajstopy bede musiała załozyc;p

Moja Pola też kopie bardzo czesto i ok 1-2h przerwy to jest max :)

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki.
    My mamy już przesuwną szafę zamontowaną. Super wyszła ;)
    Wystawiliśmy rzeczy wszystkie meble z dołu na OLX. Przyjechał wczoraj facet i wszystko kupi. W pon przyjedzie odebrać. Cieszę się tak ogromnie, że szkoda gadać. Myślałam, że nigdy się nie pozbędziemy tych gratów. A tak to facet wynajmuje mieszkania i potrzebuje do urządzenia. Dzięki temu opróżni nam się cały salon i uwaga.... pomalujemy go przedpokój gdzie są schody. A czemu jestem dumna. Bo P po malowaniu góry powiedział, że na tym kończy Że jeszcze tylko kuchnię i łazienkę... i zostałby ten nieszczęsny salon i korytarz... a tak to pomieszczenie będzie puste wiec stwierdził że też zrobimy. A w pon jak zabierze graty to zamówię mebelki do pokoju Pauli i ławke do korytarza ;) Eh... Zaczyna w końcu ten dom wyglądać ;) Tyle na to czekałam :D

kasiuleek, niecierpliwa, małaMyszka, Y, Paula_071, zabka11, mamasia lubią tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że tylko mój mąż taki przewrazliwiony na punkcie zaczepienia dziecka ;-) jak nie czuję to też albo pukam albo puszczam jakaś muzyczke z telefonu i przykladam do brzucha ;-) zawsze działa! Chociaż ostatnio rzadko się to zdarza bo synek rusza się cały czas :)

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka opowiesc z miska the best :D

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry bry:)
    Ona daj linka na termometr:)

Myszka moja mnie wczoraj w dzien straszyla ale w odbila w nocy..:) ten tygrysek ma srednie opinie Myszka ze niby tam chaos i balagan takze masz racje:) ale nikt inny nie mial takiego materaca wiec juz kupilam. Lateks kokos, sam lateks moze byc za miekki, naczytalam sie ze z powodu miekkich matercy sa czestsze smierci lozeczkowe wiec oczywiscie weszlo mi juz w banie.

Karolina superowo wygladasz:) mysle ze z zakietem lepiej niz z narzutka, tak bardziej seksi:) Zazdraszam duzych luster w domu, ja mam male i czuje sie przez nie wielka bo nie lapie sie z profilu haha

Wiecie co o 2 w nocy obudzil mnie zapach maryski..az mi sucho w gardle sie zrobilo, nastepnie uslyszalam dudnienie- pojebany sasiad wlaczyl swoja kocia muzyka i naparzal basami..po pol godz znowu bylam moherem i zadzwonilam po policje, myslalam ze oszaleje przez te basy, Maja je ewidentnie czula bo tak mocno mnie kopala i sie wiercila ze malo brzucha mi nie rozsadzila. Interwencja pomogla...a z ta marihuana to sobie wybrazcie gosc mieszka podemna pewnie palil na balkonie, mialam tylko uchylone okno w kuchni a poczulam ja az w sypialni... Niezly mam nos co..

Aa i mialam piekny sen, szkola rodzenia, wyciagaja nam na probe dzieci z brzuszka do kangurowania na godzine i wkladaja z powrotem. Nie moglismy z mezem przestac calowac malutkiej, machala tak nozkami, oczywiscie twarzyczka jak na usg pokazalo :) podobna do meza... No ale byla boska! Oby wiecej takich snow :)

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane!
    Poszliśmy spać jakoś po 2. Niewyspana jestem. Już dawno tak długo nie siedzieliśmy.

Jakieś sny miałam dziwne. Ehhh zmęczona jestem. W ogóle śniła mi się moja gin, która powiedziała, że mały już jest tak duży, że mam się szykować do cc i to już niedługo, czyli w lipcu. Masakra, co za stresy...

Mąż wypije kawkę i idziemy po chlebek na śniadanko. Ugotowane jajeczka z kropką majonezu, tak mi się chce jajec...

Po drodze do fryzjera, bo M. musi już włosy ściąć, no i pierwsza próba jazdy pociągiem z piesą :D ciekawa jestem jak to zniesie.

Nie wiem jeszcze co na obiad. Wczoraj upiekłam pieczeń i sos z suszonych prawdziwków, trochę zostało, ale na obiad chyba będzie za mało. Może coś wykombinuję :D

Miłej soboty życzę.
    W miarę możliwości będę czytać hhehehe

lys lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ