X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera... Aż mnie kusi by pójść i kupić coś dla Laury. Ale rozsądek wygrywa, bo mam tego tyle po Pauli ze ostatnio i tak oddałam trochę na biednych bo była zbiórka , takich rzeczy. Co Paula praktycznie nie nosiła albo mi się nie podobały. :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie nie masz racji .

Kryteria rozpoznania cukrzycy ciążowej wg PTD, PTG 2014
    (75g OGTT)
    Na czczo Po 1 godz. Po 2 godz.
    >92-125 mg/dl ≥180 mg/dl >153-199 mg/dl
    Niezależne od czasu trwania ciąży kobiety z nieprawidłową glikemią na czczo lub w przeprowadzonym
    teście OGTT wymagają wdrożenia opieki diabetologicznej zgodnie z zaleceniami PTD i PTG. Rutynowym
    postępowaniem jest zalecenie samokontroli glikemii, stosowanie diety z ograniczeniem węglowodanów
    prostych, a w razie braku jej skuteczności – insulinoterapii.
    PTD – Polskie Towarzystwo Diabetologiczne
    PTG – Polskie Towarzystwo Ginekologiczne

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, dziewczyny, zwariować można przez te wyniki :/

lb17w98.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynika z tego, że mój organizm radzi sobie z glukozą, więc skąd taki wynik na czczo? :/

lb17w98.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka , w dziale "problemy i komplikacje " jest temat "cukrzyca ciążowa" - w ktorym tez jestem , mozesz wrzucic swoje wyniki i poprosic dziewczyny o interpretacje.

Albo zadzwoń nawet to jakiejkolwiek poradki diabetologicznej z prośba o interpretacje wyniku -myśle że nie beda robić problemu.

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Nadrabiam was od rana.
    Bol gardla dalej, dzis juz megakaszel, a przy nim bol brzucha...:/
    Wczoraj jadlam miod lyzeczka, herbata z miodem i cytryna, syrop z cebuli, kromki z czosnkiem....kupilam tez tantum verde spray i prenalen tabletki do ssania...
    Dzis bez poprawy, wrecz kaszlisko mi sie mega zrobilo, wiec wlasnie wypilam mleko z czosnkiem i miodem...
    Nie wiem co jeszcze moge zrobic...goraczki nie mam....
    Jutro mamy wyjazdowy turniej tanca z corka i chyba nie pojade, bo wstretny mam ten kaszel :(..a tam jednak skupisko tlumow bedzie....nie chce ryzykowac i jeszcxze cos gorszego zlapac, jak organizm oslabiony...choc bardzo mi zal, bo uwielbiam te emocje....
    Jestrem bez sil, dzis tylko zdolalam pranie powiesic i kuchnie ogarnac...
    A mam tone prasowania....ale nie dam rady....:/

magda sz, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,ale sie obkupiłam !
    -narzutka jeansowa (typu dluga koszula jeansowa)
    -narzutka bawełniana
    -narzutka szyfonowa typu kimono (na sukienke na komunie, sukienka taka bardzo po ciele,ladnie w niej brzuszek wyglada,ale nie miałam nic na wierzch jak bedzie cieplo)
    -2 bluzki ciązowe (bokserki)
    -sukienka odcinana pod biustem, na upały
    -okulary przeciwsłoneczne
    Wszystko fajne w ciąży i po ciąży :)
    Jaj ! szaleństwo :) ale jaka radocha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 15:42

Katarka, 0na88, Y, niecierpliwa, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Hejka

Nadrabiam was od rana.
    Bol gardla dalej, dzis juz megakaszel, a przy nim bol brzucha...:/
    Wczoraj jadlam miod lyzeczka, herbata z miodem i cytryna, syrop z cebuli, kromki z czosnkiem....kupilam tez tantum verde spray i prenalen tabletki do ssania...
    Dzis bez poprawy, wrecz kaszlisko mi sie mega zrobilo, wiec wlasnie wypilam mleko z czosnkiem i miodem...
    Nie wiem co jeszcze moge zrobic...goraczki nie mam....
    Jutro mamy wyjazdowy turniej tanca z corka i chyba nie pojade, bo wstretny mam ten kaszel :(..a tam jednak skupisko tlumow bedzie....nie chce ryzykowac i jeszcxze cos gorszego zlapac, jak organizm oslabiony...choc bardzo mi zal, bo uwielbiam te emocje....
    Jestrem bez sil, dzis tylko zdolalam pranie powiesic i kuchnie ogarnac...
    A mam tone prasowania....ale nie dam rady....:/
    Żabko zakup stodal i zrób sobie syrop z cebuli

Edit. nie zauważyłam że syrop z cebuli już pijesz, to pij nadal na pewno też pomoże :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 15:52

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka- zrób inhalacje i napar z imbiru wypij :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka lepiej jeszcze dopytaj.. Ja miałam 75g na czczo 81, po 1h 159, po 2 h 115. interpretacja wyników w moim lab: prawidłowa glikemia na czczo 70-99, nieprawidłowa glikemia na czczo 100-125 wskazane wykonanie testu OGTT; cukrzyca >126.
    Mimo, że mieszcze się w normach moja pani dr powiedziała, że wskazana dieta, ograniczyć owoce i zakaz słodyczy i soków.. Stwierdziła, że przez 3 miesiące dam radę! Łatwo powiedzieć.. Zwłaszcza jak się wchodzi na forum gdzie nie ma dnia bez tematu lodów i innych pyszności ;-)

małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalyscie o balkonach-ja w zeszlym roku mialam lawende i ozdobna trawke, ale wyrosly mi z obu mega krzaczory i w tym roku stwierdzilam ze musze miec cos kolorowego-kupilam wiec petunie stojace.od ciotki doistalam takie pnace mini drzewko.jak maz skonczy robic boczne drewniane balustrady to jeszcze zrobi mi stolik w tym samym kolorze.wtedy tylko krzesla dokupimy i sztuczna trawe na podloge i bede mogla tam urzedowac :)

Wczoraj zrobilam porzadki z zimowymi butami i szpilkami.
    Zostalam z 4parami balerinek i dwa parami sandalkow-jedne kupilam dwa dni temu w pepco. I do porodu wystarczy ;)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka a może to alergiczne? Ja się dziś obudziłam z katarem, chrypą, suchością w gardle i łzy mi same lecą. Chyba coś mega pyli :/
    Ale fakt odpuść ten turniej żeby Cie nie rozłożyło.

Karolina jaką masz sukienkę na komunię? Ja mam extra elastyczną z przed ciąży, szkoda wydawać mi kasy na nową taka elegancką ciążową bo i tak ta komunia mnie dobije- rower dla chrześniaka. Czy ja nie wyglądam w niej jak hipopotam, w sensie takiej dopasowanej? Podejrzewam że buty będę miała płaskie raczej, w kościele chłodno więc żakiecik beżowy na to.
    fcd98605f659e97fm.jpg

Y, Laura, aaaaga, Aga89, kasiuleek, małaMyszka, psioszka11, Maniuś, mamasia, witaminkab lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się Kobietki :-) dostałam właśnie karuzelę i jestem bardzo zadowolona :-) jest cudowna !! http://www.beppe.pl/sklep/pozytywki/10248
    Byliśmy wczoraj oglądać wózki... eh.. myślałam o adamexie, ale po wizycie w sklepie stwierdzam że odpada.. chyba skupimy się na Tako.. Mój mąż ma 196 cm wzrostu i to chyba jedyny wózek który ma w miarę wysoko rączkę do prowadzenia.. zostaje tylko wybrać model.

lys, 0na88, magda sz, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 27 tygodniu = 7 miesiącu - dzisiaj dosyć późno
    Wrzucę się pod prysznic i spróbuję Was nadrobić... Znowu hheheheheh

Y, Martucha86, Laura, olinka, kasiuleek, Maniuś lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- ja tez mam sprzed ciazy bardzo dopasowana :) jutro zrobie zdjecie i pokaze :)

Ladnie wygladasz,jestes szczuplutka tylko masz brzuszek wiec nie mow na siebie tak!:)

Y- my tez kupujemy tako (maz ma 190cm),ogladalam chyba wszystkie.modele i zdecydowanie tako extreme,bardzo lekko go sie prowadzi i podbija,kolezanka go ma i bardzo chwali,jej synek ma rok (wyglada na 1,5:p) i ma luz w spacerowce no i gondola jest duza :)

Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma prawie 2m i bierzemy Baby Designa, właśnie weszłam na stronkę sklep Dino i do końca maja jest promocja więc pewnie będziemy zamawiać pod koniec miesiąca.

Karolina ta sukienka mimo że jest rozciągliwa była dopasowana przed ciążą więc teraz jest max wypchana dlatego tak się trochę czuje, chyba że to przez to że lustro, jest wąskie i fakt że się w nim nie mieszczę.. :D 76 kg to nie wiem czy taka malutka jestem. Te takie ciążowe-eleganckie zwykle są takie że pod cyckami jest luz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 16:42

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Żabka a może to alergiczne? Ja się dziś obudziłam z katarem, chrypą, suchością w gardle i łzy mi same lecą. Chyba coś mega pyli :/
    Ale fakt odpuść ten turniej żeby Cie nie rozłożyło.

Karolina jaką masz sukienkę na komunię? Ja mam extra elastyczną z przed ciąży, szkoda wydawać mi kasy na nową taka elegancką ciążową bo i tak ta komunia mnie dobije- rower dla chrześniaka. Czy ja nie wyglądam w niej jak hipopotam, w sensie takiej dopasowanej? Podejrzewam że buty będę miała płaskie raczej, w kościele chłodno więc żakiecik beżowy na to.
    fcd98605f659e97fm.jpg

Magda bardzo ładnie wyglądasz :) Dopasowane sukienki podkreślają brzuszek i nie zniekształcają tak figury jak te luźne ;-) Dla przykładu podsyłam moją "stylizację" na komunię ;-) Z przodu laska, z boku hipcio do tego poruszający się jak pingwin! :)

493b6945185e58b8med.jpg

Za miesiąc wesele brata i będę właśnie szukać dopasowanej ale rozciągliwej sukienki :)

niecierpliwa, Weridiana, 0na88, magda sz, Aga89, kasiuleek, małaMyszka, Pati Belgia, psioszka11, Maniuś, bosa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja nie wiem. Wkleilam wyniki znalezione na stronie i je wkleilam. Myslalam ze sa wiarygodne.

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka z tym kaszlem wybierz się do lekarza. Niestety ale czasem taka infekcja narobi więcej szkody niż antybiotyk. Ja też próbuję naturalnych środków jednak nie zawsze sobie poradzą.

1usasg185gkausx0.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy jak się przewracanie z boku na bok, śmiejecie się to boli was brzuch na wysokości pępka taki kujący jak by kolka ??

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

‹‹ 956 957 958 959 960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ