SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Cholera... Aż mnie kusi by pójść i kupić coś dla Laury. Ale rozsądek wygrywa, bo mam tego tyle po Pauli ze ostatnio i tak oddałam trochę na biednych bo była zbiórka , takich rzeczy. Co Paula praktycznie nie nosiła albo mi się nie podobały.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Cassie nie masz racji .
Kryteria rozpoznania cukrzycy ciążowej wg PTD, PTG 2014
(75g OGTT)
Na czczo Po 1 godz. Po 2 godz.
>92-125 mg/dl ≥180 mg/dl >153-199 mg/dl
Niezależne od czasu trwania ciąży kobiety z nieprawidłową glikemią na czczo lub w przeprowadzonym
teście OGTT wymagają wdrożenia opieki diabetologicznej zgodnie z zaleceniami PTD i PTG. Rutynowym
postępowaniem jest zalecenie samokontroli glikemii, stosowanie diety z ograniczeniem węglowodanów
prostych, a w razie braku jej skuteczności – insulinoterapii.
PTD – Polskie Towarzystwo Diabetologiczne
PTG – Polskie Towarzystwo GinekologicznemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Katarka , w dziale "problemy i komplikacje " jest temat "cukrzyca ciążowa" - w ktorym tez jestem , mozesz wrzucic swoje wyniki i poprosic dziewczyny o interpretacje.
Albo zadzwoń nawet to jakiejkolwiek poradki diabetologicznej z prośba o interpretacje wyniku -myśle że nie beda robić problemu.Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hejka
Nadrabiam was od rana.
Bol gardla dalej, dzis juz megakaszel, a przy nim bol brzucha...
Wczoraj jadlam miod lyzeczka, herbata z miodem i cytryna, syrop z cebuli, kromki z czosnkiem....kupilam tez tantum verde spray i prenalen tabletki do ssania...
Dzis bez poprawy, wrecz kaszlisko mi sie mega zrobilo, wiec wlasnie wypilam mleko z czosnkiem i miodem...
Nie wiem co jeszcze moge zrobic...goraczki nie mam....
Jutro mamy wyjazdowy turniej tanca z corka i chyba nie pojade, bo wstretny mam ten kaszel..a tam jednak skupisko tlumow bedzie....nie chce ryzykowac i jeszcxze cos gorszego zlapac, jak organizm oslabiony...choc bardzo mi zal, bo uwielbiam te emocje....
Jestrem bez sil, dzis tylko zdolalam pranie powiesic i kuchnie ogarnac...
A mam tone prasowania....ale nie dam rady....
magda sz, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny,ale sie obkupiłam !
-narzutka jeansowa (typu dluga koszula jeansowa)
-narzutka bawełniana
-narzutka szyfonowa typu kimono (na sukienke na komunie, sukienka taka bardzo po ciele,ladnie w niej brzuszek wyglada,ale nie miałam nic na wierzch jak bedzie cieplo)
-2 bluzki ciązowe (bokserki)
-sukienka odcinana pod biustem, na upały
-okulary przeciwsłoneczne
Wszystko fajne w ciąży i po ciąży
Jaj ! szaleństwoale jaka radocha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 15:42
Katarka, 0na88, Y, niecierpliwa, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Hejka
Nadrabiam was od rana.
Bol gardla dalej, dzis juz megakaszel, a przy nim bol brzucha...
Wczoraj jadlam miod lyzeczka, herbata z miodem i cytryna, syrop z cebuli, kromki z czosnkiem....kupilam tez tantum verde spray i prenalen tabletki do ssania...
Dzis bez poprawy, wrecz kaszlisko mi sie mega zrobilo, wiec wlasnie wypilam mleko z czosnkiem i miodem...
Nie wiem co jeszcze moge zrobic...goraczki nie mam....
Jutro mamy wyjazdowy turniej tanca z corka i chyba nie pojade, bo wstretny mam ten kaszel..a tam jednak skupisko tlumow bedzie....nie chce ryzykowac i jeszcxze cos gorszego zlapac, jak organizm oslabiony...choc bardzo mi zal, bo uwielbiam te emocje....
Jestrem bez sil, dzis tylko zdolalam pranie powiesic i kuchnie ogarnac...
A mam tone prasowania....ale nie dam rady....
Edit. nie zauważyłam że syrop z cebuli już pijesz, to pij nadal na pewno też pomożeWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 15:52
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Katarka lepiej jeszcze dopytaj.. Ja miałam 75g na czczo 81, po 1h 159, po 2 h 115. interpretacja wyników w moim lab: prawidłowa glikemia na czczo 70-99, nieprawidłowa glikemia na czczo 100-125 wskazane wykonanie testu OGTT; cukrzyca >126.
Mimo, że mieszcze się w normach moja pani dr powiedziała, że wskazana dieta, ograniczyć owoce i zakaz słodyczy i soków.. Stwierdziła, że przez 3 miesiące dam radę! Łatwo powiedzieć.. Zwłaszcza jak się wchodzi na forum gdzie nie ma dnia bez tematu lodów i innych pysznościmałaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość
-
Pisalyscie o balkonach-ja w zeszlym roku mialam lawende i ozdobna trawke, ale wyrosly mi z obu mega krzaczory i w tym roku stwierdzilam ze musze miec cos kolorowego-kupilam wiec petunie stojace.od ciotki doistalam takie pnace mini drzewko.jak maz skonczy robic boczne drewniane balustrady to jeszcze zrobi mi stolik w tym samym kolorze.wtedy tylko krzesla dokupimy i sztuczna trawe na podloge i bede mogla tam urzedowac
Wczoraj zrobilam porzadki z zimowymi butami i szpilkami.
Zostalam z 4parami balerinek i dwa parami sandalkow-jedne kupilam dwa dni temu w pepco. I do porodu wystarczy
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Żabka a może to alergiczne? Ja się dziś obudziłam z katarem, chrypą, suchością w gardle i łzy mi same lecą. Chyba coś mega pyli
Ale fakt odpuść ten turniej żeby Cie nie rozłożyło.
Karolina jaką masz sukienkę na komunię? Ja mam extra elastyczną z przed ciąży, szkoda wydawać mi kasy na nową taka elegancką ciążową bo i tak ta komunia mnie dobije- rower dla chrześniaka. Czy ja nie wyglądam w niej jak hipopotam, w sensie takiej dopasowanej? Podejrzewam że buty będę miała płaskie raczej, w kościele chłodno więc żakiecik beżowy na to.
Y, Laura, aaaaga, Aga89, kasiuleek, małaMyszka, psioszka11, Maniuś, mamasia, witaminkab lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się Kobietki
dostałam właśnie karuzelę i jestem bardzo zadowolona
jest cudowna !! http://www.beppe.pl/sklep/pozytywki/10248
Byliśmy wczoraj oglądać wózki... eh.. myślałam o adamexie, ale po wizycie w sklepie stwierdzam że odpada.. chyba skupimy się na Tako.. Mój mąż ma 196 cm wzrostu i to chyba jedyny wózek który ma w miarę wysoko rączkę do prowadzenia.. zostaje tylko wybrać model.lys, 0na88, magda sz, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witam się w 27 tygodniu = 7 miesiącu - dzisiaj dosyć późno
Wrzucę się pod prysznic i spróbuję Was nadrobić... Znowu hhehehehehY, Martucha86, Laura, olinka, kasiuleek, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Magda- ja tez mam sprzed ciazy bardzo dopasowana
jutro zrobie zdjecie i pokaze
Ladnie wygladasz,jestes szczuplutka tylko masz brzuszek wiec nie mow na siebie tak!
Y- my tez kupujemy tako (maz ma 190cm),ogladalam chyba wszystkie.modele i zdecydowanie tako extreme,bardzo lekko go sie prowadzi i podbija,kolezanka go ma i bardzo chwali,jej synek ma rok (wyglada na 1,5:p) i ma luz w spacerowce no i gondola jest duzaY, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Mój ma prawie 2m i bierzemy Baby Designa, właśnie weszłam na stronkę sklep Dino i do końca maja jest promocja więc pewnie będziemy zamawiać pod koniec miesiąca.
Karolina ta sukienka mimo że jest rozciągliwa była dopasowana przed ciążą więc teraz jest max wypchana dlatego tak się trochę czuje, chyba że to przez to że lustro, jest wąskie i fakt że się w nim nie mieszczę..76 kg to nie wiem czy taka malutka jestem. Te takie ciążowe-eleganckie zwykle są takie że pod cyckami jest luz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 16:42
-
magda sz wrote:Żabka a może to alergiczne? Ja się dziś obudziłam z katarem, chrypą, suchością w gardle i łzy mi same lecą. Chyba coś mega pyli
Ale fakt odpuść ten turniej żeby Cie nie rozłożyło.
Karolina jaką masz sukienkę na komunię? Ja mam extra elastyczną z przed ciąży, szkoda wydawać mi kasy na nową taka elegancką ciążową bo i tak ta komunia mnie dobije- rower dla chrześniaka. Czy ja nie wyglądam w niej jak hipopotam, w sensie takiej dopasowanej? Podejrzewam że buty będę miała płaskie raczej, w kościele chłodno więc żakiecik beżowy na to.
Magda bardzo ładnie wyglądaszDopasowane sukienki podkreślają brzuszek i nie zniekształcają tak figury jak te luźne
Dla przykładu podsyłam moją "stylizację" na komunię
Z przodu laska, z boku hipcio do tego poruszający się jak pingwin!
Za miesiąc wesele brata i będę właśnie szukać dopasowanej ale rozciągliwej sukienkiniecierpliwa, Weridiana, 0na88, magda sz, Aga89, kasiuleek, małaMyszka, Pati Belgia, psioszka11, Maniuś, bosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny czy jak się przewracanie z boku na bok, śmiejecie się to boli was brzuch na wysokości pępka taki kujący jak by kolka ??