X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    a co studiujesz? O ktorej egzamin bedziemy trzymac kciuki. Ja po zajeciach pojechalam z mezem do rosmana, wzielismy karte rossne i spisalismy ceny (maz mial liste wydrukowana) potem obiad w rosyjskiej knajpce, placki ziemniaczane z cebula i boczkiem zapiekane ze smietana w piecu oraz pielmienie.mniam.

podyplomówka - international human resources management, egzamin jest o 12 :)

mmmmm placki ziemniaczane też bym zjadła :D

idę wziąć prysznic i do łóżka z notatkami, zostało mi 20 zagadnień do wkucia

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam z imienin tescia myslalam, ze jestem obzarta jak bak a teraz chyba dopadl mnie maly glod :P

Wczoraj podjelam decyzje, ze kupujemy lozeczko, ktore mozna przerobic na tapczanik z mysla, ze posluzy nam do 3-4 lat, nawet znalazlam takie, ktore mi sie podoba, ale ma 120×60, a dzis znowu zasialyscie u mnie zwatpienie, ze lepiej wziasc wieksze:P

Jutro musze dokonac pomiarow i jak mi sie zmiesci to wezme chyba to
    http://allegro.pl/showitem/description/5323593566.html

• Ofka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    cisza bo weekend jest he he

ofka a tą książkę to masz jak mi podesłać?
    podaj mi adres na priv kochana to wysle jasne.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu są opinie o lidlowym termometrze który będzie w poniedziałek w sprzedaży: http://www.bangla.pl/opinie/p7028/lidl-bezdotykowy-termometr-dla-dzieci-silvercrest

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Tu są opinie o lidlowym termometrze który będzie w poniedziałek w sprzedaży: http://www.bangla.pl/opinie/p7028/lidl-bezdotykowy-termometr-dla-dzieci-silvercrest

Paula, a wlasnie w tej chwili rozmawialam z mezem, ze w poniedzialek rano ruszam do lidla po termometr, no ale oszczedzilas mi drogi. Ciekawe czy ten z apteki, o ktorym rano pisaly dziewczyny bedzie jakis zdatny

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja też właśnie pomyślałam że go kupię...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, właśnie dotarliśmy do domku, podróż całkiem całkiem, lecz z opóźnieniem przez czwartkowy pożar na lotnisku w Rzymie, ale całe szczęście nie odwołali lotu. Nogi mam jak balony, bo tyle godzin dało w kość ( tak a propos tematu puchniecia) :-/

Magda, Karola wspaniałe wyglądacie w tych kieckach!

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Siostry!
    Nie pośpię dzisiaj... Najpierw Leon pierwszy raz od 4 rano buszował, a później Fado o 6 już chciał iść na dwór, no i jakoś już się rozbudziłam. Wczorajszy koncert hmmm podobno udany:) wytrzymałam ponad godzinę- niestety stojący, co prawda mąż zorganizował mi krzesło,ale brzuch mi się tak napinał,że wróciłam do domu,mąż został i bawił się dobrze.
    Dzień zapowiada się słonecznie, na obiad jedziemy do teściów, poza tym większych planów nie mamy.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Jak zwykle pobudka o 6, jestesmy juz po sniadanku, maz skreca komode, a ja robie liste zakupow do ikei bo dzis jedziemy ;) Na obiad kurczak w gyrosie, frytki i surowka z mlodej kapusty ;) Popoludniu wizyta u znajomych takze zapowiada sie mila niedziela mimo, ze pochmurna.
    Milego dnia!

Co do kopania w nocy/nad ranem to wszystkie piszecie, ze Was to rozbudza ja mam zupelnie odwrotnie jak klade w nocy reke na brzuchu i ona ladnie sobie podskakuje to ja wtedy spokojnie zasypiam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 07:35

psioszka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Paula, a wlasnie w tej chwili rozmawialam z mezem, ze w poniedzialek rano ruszam do lidla po termometr, no ale oszczedzilas mi drogi. Ciekawe czy ten z apteki, o ktorym rano pisaly dziewczyny bedzie jakis zdatny

Ja się tam właśnie zastanawiam, czy to kwestia tego termometru czy te wszystkie na podczerwień są takie tandetne... Co termometr rtęciowy to rtęciowy, ale wiadomo, że przy małym dziecku nie ma zastosowania.

małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/ciaza/przebieg-ciazy/2009/co-lubi-maluch-w-brzuchu.aspx

Fajny artykul, az mi lezka poleciala sama nie wiem czemu, przeciez wszystko to juz wiemy ;)

• lys Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dziś wyspana i w dobrym nastoju. Ja też lubię jak mnie mała kopie w nocy, dobrze mi się śpi, wczoraj tak szalała, że zastanawiałam się co ją tak wzięło na fikanie o północy :)

EDIT Od wczoraj myślę i myślę, kupować standardowe łóżeczko czy większe z funkcją tapczanika? Jak zwykle lektura forum się udziela ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 08:44

niecierpliwa, Amberla, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dzień dobry :)

Dziś wyspana i w dobrym nastoju. Ja też lubię jak mnie mała kopie w nocy, dobrze mi się śpi, wczoraj tak szalała, że zastanawiałam się co ją tak wzięło na fikanie o północy :)

EDIT Od wczoraj myślę i myślę, kupować standardowe łóżeczko czy większe z funkcją tapczanika? Jak zwykle lektura forum się udziela ;)

Gdyby nie to, że to łóżeczko co mamy dostałam od wujka, to jakbym miała kupować to chyba bym się zastanowiła nad takim, które można potem przerobić na tapczanik;)
    Ja jutro zamawiam mebelki do Pauli z tąd:
    www.meblezych.pl - seria Nicea - Szafa, komoda i regał. I muszę pomyśleć nad pomalwoaniem standardowego łóżka 200x90 na biało. Szkoda, że nie mam takich zdolności jak chyba MagdaSz - bo bym się pobawiła też w decupage ;D
    W tym momencie szukam jeszcze do pokoju dywanu i lampy. Drugą lampę stojącą będę miała prawdopodobnie od rodziców - drewnianą - też pomaluję na biało i kupię klosz jakiś pudrowy różowy ;D

• Amberla Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do stylowego pokoju - to zerknijcie sobie na:
    www.caramella.pl
    Mają drooooogie meble .... z płyty... - Ale jak ktoś lubi metkę - w końcu to meble dzieci gwiazd ;P
    Mi byłoby jednak żal dawać za jedną szafę taką kasę.... ale są ludzie którzy lubią ;D

• Miru Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przekonał fakt jak koleżanka kupiła łóżeczko małe. Zapłaciła 650 zł. Mała prawie w nim nie spala. Po roku kupili takie większe ale z barierka po boku żeby nie spadła 550 zł. Nie było ono duże. A za 3 lata kupili normalny tapczan. 750 zł. Wiec w ciągu 4 lat 3 łóżka i fajna suma. To stwierdziliśmy ze lepiej dołożyć i mieć najdłużej. To jest tak jak te łóżeczka z Ikei rośnie z dzieckiem.
    a my planujemy drugie dziecko są 4-5 lat to akurat ;)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupujemy jakieś tam zwykłe białe łóżeczko, a gdy trzeba bedzie przejsc na coś wiekszego kupimy łóżko regulowane z ikei :) Moja kuzynka ma i baardzo chwali bo jak Lidka miała 1,5 roku przeszli na nie, teraz ma 9 lat, rozsuneli je na maxa juz i ma duuzo miejsca w nim :) a jak była mała to nie spadła bo "balustradki" były blisko siebie :)

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S49046068/

niecierpliwa, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe rozwiązane z tym łóżkiem z ikea, tylko wizualnie... nie jest ono ładne.

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla mnie wizualnie pasuje,zwykły tapczanik :) zreszta, widziałam je na zywo i tez mi sie podobało :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to jest chyba z 5 wzorów tych z Ikei.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Miru Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tylko przeraza ten materac który jest skladany z części czy on nie gniecie.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
‹‹ 964 965 966 967 968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ