X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Z tego co wiem to jest chyba z 5 wzorów tych z Ikei.

tak widziałam, ale mi się żadne nie podoba :P

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Materac jest ok:) Tam masz takie wstawki jak do stołu ;p i tego się wcale nie czuje, no mówie siostry córka uzywa takiego łóżeczka juz pare lat i są bardzo zadowoleni :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nawet mi się podoba

http://mamaania.com.pl/environment/cache/images/500_500_productGfx_c284d8a776316fa01880819db4d80606.jpg

małaMyszka, niecierpliwa, kasiuleek lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja się tam właśnie zastanawiam, czy to kwestia tego termometru czy te wszystkie na podczerwień są takie tandetne... Co termometr rtęciowy to rtęciowy, ale wiadomo, że przy małym dziecku nie ma zastosowania.
    Paula, pomysl, ze 20-30 lat temu innych
    nie było, a dzieciom jakoś temperature też się mierzyło.
    a z tego, co wiem, to w aptekach juz rtęciowych nie ma, tylko takie elektroniczne pod pache.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 09:36

201508091565.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozesz jeszcze raz wkleic link? bo u mnie on sie nie miesci i nie moge skopjowac w całosci .. rozdziel go zeby był w 2 linijkach ;p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może teraz?

http://mamaania.com.pl/Biale-Lozeczko-Tapczanik-z-szuflada-i-barierka-ZUZIA-140x70.html

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny :)

Po wczorajszym ogladaniu wózków postanowilismy z mężem ze zastanowimy się nad dwoma :)
    Nemo i lub Arte 3x3
    ładne, podobaja nam się szczególnie Arte waży około 12 kg ma stelaż alu
    a kolor czerwono czarny :)

Miłej niedzieli życzymy :D

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz mi się udało :P

Mi podoba się o te podoba:
    http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-drewniane-zuzia-biale-okazja-i5302876559.html

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie niedzielnie:)
    wczoraj dalismy czadu bo jak wyszlismy z domu o 15 to wrocilismy po 1.. i Maja tak mnie za to skopala ze zastanawialam sie na IP bo kopy byly bardzo mocne i jeden po drugim, wystawiala stope albo kolano bo kratery na brzuchu mialam po 20min troche sie uspokoila no i ok 9 pobudka mamusiu bo chce jesc. Fakt ze wczoraj zjadlam masakrycznie duzo i moze skumulowala sie energia. Dzis relax, chyba namowie meza na basen, wczoraj chyba 30 osob pytalo sie jak sie czuje itp. Gardlo mi boli od mowienia, na szczescie tylko 2.osoby odwazyly sie dotknac brzucha po zapytaniu on zgode bo bym tego nie przezyla jakby wszyscy mnie lapali za brzucha. Fajnie bylo popatrzec na wszystkich pijanych, to byla chyba taka pierwsza fest impreza od kad jestem w ciazy.

Ciesze sie ze lozeczko juz stoi bo bym miala watpliwosci teraz jakie zamowic bo wybor jest przeogromny. Jutro zamawiamy wozek i fotelik. Wyprawka zmierza ku koncowi. Zostanie tylko wanienka, posciel,koszule do karmienia no i ten termometr ale po tym artykule troche mam mieszane uczucia do tych z podczerwienia..no nic musimy pomyslec.

Udanej niedzieli kochane:*

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znajomi też mają takie z ikei tylko inny kolor i też mała ma już 9 lat (skończy w lipcu) i jest ok.
    Moja kuzynka tez tego typu miała tylko innej firmy i chrześnica (też w tym wieku) nadal korzysta.
    A drugiej dziewczynce kupili takie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S09033954/ i z kompletem białych mebli wygląda super i dziewczęco, zmieniają się tylko dodatki :D

Także też będziemy później myśleć o taki "rosnącym" łóżeczku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 10:05

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Ja chora nadal.....kaszel mnie dusi i doszedl mega katar i bol glowy....:(
    Masakra.....nie mam czym oddychac....
    Nie wiem czy wziac ten apap czy nie....niby to paracetamol to moze cos pomoze....
    Ale nie chce tez truc malutkiej....
    Echhhhh sama nie wiem,,..
    Jutro chyba pojde do swojej rodzinnej lekarki, bo gin jest dopiero w czwartek....

Kurcze to chyba odpuszcze ten termometr z lidla....mialam kompletowac wyprawke w tym miesiacu,ale musze poczekac na kase z Zusu, bo mamy mase wydatkow w tym miesiacu (m.in. zielona szkola Julci, ubezpieczenie auta), ciekawe kiedy zus mi laskawie zaplaci -mam zwolnienie od 26 kwietnia do21maja.......pewnie jeszcze poczekam sobie....tym bardziej ze 3pierwsze dni placil mijeszcze pracodawca...
    Musze zadzwonic do ksiegowej i zapytac czy juz wyslala to moje zwolnienie do zusu....

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w niedzielę...
    Na śniadanko jajca... Za chwilę idziemy na spacer i do urn. Mężuś dzisiaj po 15 jedzie grać w piłkę a my co będziemy robić??? Hmmmmm lenistwo wskazane...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie leje.....julcia do 12:20 na szkoleniu z tancow latynoamerykanskich, na obiad rosol (musze tylko ugotowac makaron) a na drugie obrac ziemniorki, obsmazyc udka i salata ze smietana.
    dzis w planie wygrzewanie sie pod kocem i leczenie domowymi sposobami.nie ruszam sie z domu.

Jutro rano musze odwiezc Julcie do szkoly wiec wstapie do lidla po ten top ciazowy.i moze pokaze sie rodzinnej, niech mnie chociaz oslucha.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termometr z Lidla i jestem zadowolona. Sprawdzałam temperaturę mieszoną przez niego jak i przez elektroniczny ( pod język itp.) i pomiar miarodajny. Ja się nie zawiodłam. Do tego pokazuje mi temp w pokoju ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ale cudowna pogoda :D
    Cieplo, slonce, uwielbiam to!

U Nas jest dzisiaj dzien matki :) dostalam od dzieci recznie robione prezent :D

Milegod dnia!

Weridiana, futuremama, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka idź koniecznie do lekarza, ja miałam takie objawy jak ty, jak po tygodniu ból głowy był nieustający (dosłownie) to dostałam antybiotyk (amoxicilin). Przeszło momentalnie. Podobno jest to antybiotyk podawany w ciąży bo się inaczej wchłania niż pozostałe dlatego jest bezpieczniejszy dla płodu.
    Być może w twoim przypadku nie będzie to potrzebne ale lepiej sprawdź.
    Były już opisywane przypadki na forum ze dziewczyny lądowały w szpitalu z komplikacjami, rozwiniętą infekcją i dostawały wtedy końskie dawki różnych leków (juz nie tak bezpiecznych),

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Juz mi się udało :P

Mi podoba się o te podoba:
    http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-drewniane-zuzia-biale-okazja-i5302876559.html

My to kupujemy ;) Choc chcialabym funkcyjne to sie nie zmiesci

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ciekawe rozwiązane z tym łóżkiem z ikea, tylko wizualnie... nie jest ono ładne.

Moim zdaniem to fajne rozwiazanie, a wizualnie zalezy od dodatkow ;)

• olinka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewuszki :):)
    u mnie dziś szaro i ponuro ;)
    Mąż spi to całom noc był w pracy tylko wstał zjedliśmy śniadanko- o dziwo udało nam się bez nerwó i normalnie porozmawiać i poszedł dalej w kimono. ja jeszcze w szlafroku popijam kole o której całom noc marzyłam.
    Mój mały zazwyczaj w nocy fika a dziś jest bardzo spokojny czego ja nie lubie dostałam co prawda pare kopniaczków ale to nic z tym co on potrafi.. ijak zwykle powód by sie martwić
    u mnie dziś na obiad ziemniaczki i mielone z mizeriom

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• mamasia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w kolejnym tygodniu ciąży :D drugie pranie już wyprane (mimo niedzieli, ale jak mus to mus - babcia zawsze mi wpajała by dzień święty święcić i nie wykonywać prac tym bardziej głośniejszych), czekam na ostatnie i do teściów na obiadek (całe szczęście, bo w lodówie pustka, więc będzie trzeba zahaczyć i o sklep :P). niestety nogi mam jeszcze napompowane, ale sporo kilometrów natrzaskały w gorącu, do tego lot i taki efekt - mam nadzieję, że mi nie pękną (zimne okłady, diosmina, podkolanówki uciskające w ruchu)

niecierpliwa, kasiuleek, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
‹‹ 965 966 967 968 969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ