X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Witamy sie niedzielnie:)
    wczoraj dalismy czadu bo jak wyszlismy z domu o 15 to wrocilismy po 1.. i Maja tak mnie za to skopala ze zastanawialam sie na IP bo kopy byly bardzo mocne i jeden po drugim, wystawiala stope albo kolano bo kratery na brzuchu mialam po 20min troche sie uspokoila no i ok 9 pobudka mamusiu bo chce jesc. Fakt ze wczoraj zjadlam masakrycznie duzo i moze skumulowala sie energia. Dzis relax, chyba namowie meza na basen, wczoraj chyba 30 osob pytalo sie jak sie czuje itp. Gardlo mi boli od mowienia, na szczescie tylko 2.osoby odwazyly sie dotknac brzucha po zapytaniu on zgode bo bym tego nie przezyla jakby wszyscy mnie lapali za brzucha. Fajnie bylo popatrzec na wszystkich pijanych, to byla chyba taka pierwsza fest impreza od kad jestem w ciazy.

Ciesze sie ze lozeczko juz stoi bo bym miala watpliwosci teraz jakie zamowic bo wybor jest przeogromny. Jutro zamawiamy wozek i fotelik. Wyprawka zmierza ku koncowi. Zostanie tylko wanienka, posciel,koszule do karmienia no i ten termometr ale po tym artykule troche mam mieszane uczucia do tych z podczerwienia..no nic musimy pomyslec.

Udanej niedzieli kochane:*

U mnie dzis dokladnie to samo. Wczoraj bylismy na imprezie, a dzis po sniadaniu mala tak sie rzuca do tej pory, ze tez zaczelam sie martwic. Te kopniaki nie sa bolace, ale do przyjemnych nie naleza. Rano z nudow podczytywalam czerwcowki i mam za swoje :/ Wyczytalam o tragedi u jednej z majowek i zaczelam sobie wkrecac dnd tej durnej lepetyny! Od rana o niczym innym myslec nie umiem :/
    Wiem, ze u Nas bedzie wszystko dobrze! Musi...a dzieciaczki sa coraz wieksze i silniejsze dlatego kopniaki tez przybieraja na mocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 12:06

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sumie cały weekend mamy rozrywkowy. W piątek byli koledzy mojego A. To wyszli po drugiej a wczoraj byliśmy na grillu u znajomych troszkę zmarzlam ale i tak było super. Po całych dniach spędzonych samotnie w domu fajnie jest tak wyjść do ludzi :-)

Martwi mnie tylko jedna rzecz wczoraj skusilam się na pyszna sałatkę z kozim serem a dziś wyczytałam ze dla kobiet w ciąży jest nie wskazany. Teraz tylko myślę żeby mojej kruszynce to nie zaszkodziło.

małaMyszka lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa dokladnie im wieksze dzieci tym bardziej czuc kazdy ruch. Za miesiac bedzie ostro :) czasem jedzenie mi cofa z tych kopniakow.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczki kopia mocno zle, nie kopia jeszcze gorzej jednym slowem ciezarnej nie dogodzisz ;)

zabka11, Cassie, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poki maly mnie nie kopie po pecherzu to nie marudze ;)

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my zaraz zjemy obiadek a potem jedziemy do drugiego miasta do kina na film "ze wszystkich sił" a potem koniecznie na lody ! :P

Oglądałyscie ten film ? Ponoć bardzo fajny ?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To łóżeczko "ZUZIA" super, też takie chcemy tylko z szufladą ;)
    Ja się śmieję z naszego dziecka że juz bardziej "komunikatywne" jest :D I śmiesznie to wygląda, bo już mniej miejsca ma i widać nie tylko kopniaki czy jak całkiem sie przekręca ale też jak "właściwie nie wiem co robi" i jakieś drgania na brzuchu widać, czuć jakieś gmeranie od środka itd. Aż chciałabym czasami mieć taki podgląd, żeby zobaczyć co on właściwie tam wyrabia :D
    Czasem jak lekko zaboli to chcę ponarzekać, ale zaraz sie opamietuję bo przypomina mi się jak kilka dni mało o czułam, więc już wolę żeby był bardziej aktywny niż mało :D A wtedy mąż się ze mnie śmieje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 14:15

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem senna. Miałam ugotować makaron z pesto, a zeżarłam 2 lody lion, jeden za drugim. Pychotka, ale no jestem głodna więc jednak makaron musi być :P

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my bedziemy brać bez szuflady bo jak łóżeczko bedzie u nas w sypialni to nawet nie bedzie jak tą szuflade wyciągnąc;p a po drugie zamawiamy dużą szafe wnękową i komode która bedzie miała az 8 szuflad wiec obejdzie sie bez szuflady w łóżeczku :)

Jeszcze zobacze łózeczka w hurtowni w ktorej bedziemy zamawiac wózek, jak tam mi nic nie podpasuje to kupimy te :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wy bierzecie Magne b6 codziennie? i po ile razy?

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore 2x2, rece mi drętwieją i mam ogolnie niedobór (z krwi wyszlo) ale jutro mam wizyte i sie okaze ile mam brac bo teraz biore na wlasna ręke tyle..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dziewczyny a czy wy bierzecie Magne b6 codziennie? i po ile razy?

Ja biore 1 tabletke, czasami 2 dziennie

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę jak mi się przypomni, zazwyczaj raz lub 2x dziennie

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

Ewa123
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to biore raz na jakis czas jak czuje twardnienie itp. Tyle tych tabsow biore ze mozna sie pogubic.
    zgroza spalam 3 godz takie tera drzemki. Jedziemy na burgera :) snil mi sie hehe

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore rano i wieczorem,ze wzgledu na dretweienia rak.

Ja leze po kocem, tony chusteczek wokol mnie, katar non stop, przegladam lozeczka turystyczne,bo takie kupujemy ze wzg. na mala ilosc miejsca i mobilnosc.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MG z B6 biore raz dziennie rano w zasadzie od poczatku ciazy.

Mu wlasnie pogrilowalismy. Dzieci szaleja na rowerach a ja sie plaszcze na lezaku :)
    Cudowna pogoda

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cassie, zazdroszcze..u mnie pogoda brzydka..pochmurno, co raz deszcz..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. U nas wieje i zimno okropnie, wczoraj burza brr... Ja juz na szczescie nic nie ogladam i niczego nie szukam bo zostaly mi tylko pampersy, przewijak i stelaz pod wanienke. Ale dzien senny to fakt i to puchniecie jest okropne czuje sie jak banka. Do tego bola mnie plecy i krocze! Jak siedze i mam wstac to jakby mnie rozrywalo.

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tak głowa boli, że szok. Położyłabym się spać, ale brat ma do mnie wpaść, więc tak siedzę i wzdycham tylko.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też makaron z pesto.
    Mąż pojechał grać. Przeszłam się z małą. Wstąpiłam do bankomatu, bo jutro idę do fryzjera:-)

Po drodze wymyśliłam kolację i właśnie ją szykuję.

Pada praktycznie cały dzień. Pospałabym, ale najpierw przygotuję kolację i z głowy.

Zabko - my też chcieliśmy turystyczne, ale ostatnio koleżanka mnie oświeciła, że przez materiał i siateczkę dziecko często zezuje... Jeśli chodzi o wymiary to w sumie to to samo. Drewniane też jest najczęściej 120x70 czy jakoś tak.

Teraz sama nie wiem. Chociaż mamy w zapasie jakieś pół roku zanim mały wyrośnie z kosza Mojżesza.

lys lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 966 967 968 969 970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ