X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie ciagle waham z tym lozeczkiem....kolezanka wychowala bliznieta w turystycznych i nie miala problemu z nauka wstawania itp.
    Lozeczka turystyczne sa tez dwupoziomowe, wiec nie ma koniecznosci schylania sie.
    Mozna normalnie zamontowac karuzele, posciel itp. materacyk dodatkowy trzeba zakupic tylko.
    Ja mam tak malo miejsca w sypialni, ze lozeczko drewniane bedzie od frontu i tylu niedostepne,zatem pozniejsza opcja wyciaganych szczebelkow mnie nie ratuje, bo i tak to wejscie bedzie zastawione.
    W turystycznychjest otwierany bok i to rozwiazuje u nas problem.

Osobiscie bardziej podoba mi sie drewniane, ale co zrobic, jak nie bedzie unas praktyczne????:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 19:30

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Mysza, no gdzieś widziałam nowy McF z Marsem, mam nadzieję że mi się to nie śniło.. bo ostatnio jakoś te fantazje kulinarne mi się śnią hehe :D
    jeeeeeeeeeeeeeeeeesssssssssssssssssssstttttttttttttttttttttttttttttttt

kosztuje 6,90 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

magda sz lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Paula, pomysl, ze 20-30 lat temu innych
    nie było, a dzieciom jakoś temperature też się mierzyło.
    a z tego, co wiem, to w aptekach juz rtęciowych nie ma, tylko takie elektroniczne pod pache.

W aptekach nie ma, ale ja kupowałam na allegro. Można za parę złoty kupić. Moja bratowa kupowała ze złotą końcówką zamiast rtęci - pediatra jej poleciła, ale taki sam problem z pomiarem.
    Kkarolinaaaa wrote:
    No my bedziemy brać bez szuflady bo jak łóżeczko bedzie u nas w sypialni to nawet nie bedzie jak tą szuflade wyciągnąc;p a po drugie zamawiamy dużą szafe wnękową i komode która bedzie miała az 8 szuflad wiec obejdzie sie bez szuflady w łóżeczku :)

W komodzie juniora będzie 10 szuflad:O I jeszcze szafa szeroka 2,5m pod sam sufit. I szafka z półkami. Będzie gdzie trzymać te wszystkie jego rzeczy:) Chociaż jak wda się w tatusia to będą się kłócić za parę lat czyje garnitury mają wisieć w garderobie;)

Byłam dzisiaj na rocznicy komunii, było całkiem miło. I pogoda dopisała:) Udało mi się założyć spódnicę ołówkową sprzed ciąży - szok! Objadałam się tortem bezowym - pychotaaaaa:)

Mąż już wraca, idę nastawić wodę na herbatę;)

małaMyszka, Pulpecja, niecierpliwa lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Turystyczne to wg mnie jako dodatek na wyjazdy itp. ale nie na co dzień do domu.
    Racuchyyyy- serca nie macie, ja jutro rano mam glukozę więc dziś jedyne słodkie co zjadłam to na śniadanie płatki z mlekiem. Jutro pierwsze co robię po glukozie to idę na loda z MC jakas nowość z Marsem czy coś :)

Gotuję ogórkową, choć od wieków nie gotowałam ale kurde tylko młode ziemniaczki są więc będzie średniawka.
    jadlam tego loda jest to smietankowy z karmelem i kawalkami czekolady ...slodki jak nie wiem

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Ofka myślałam że to będzie dobre ale fakt może być za słodkie, hhaah a szczególnie po glukozie. Dobrze że w domu ogórkowa- widzicie u mnie się nic nie zmienia słodko-kwaśno all day all night... :D

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od tego dzisiejszego upalu wypilam hyba z 6L wody + inne napoje.

Tak, mi tez czas leci jak szalony.

• Ofka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Kurcze Ofka myślałam że to będzie dobre ale fakt może być za słodkie, hhaah a szczególnie po glukozie. Dobrze że w domu ogórkowa- widzicie u mnie się nic nie zmienia słodko-kwaśno all day all night... :D
    dobry byl, naprawde tyle ze troche slodki...ale marsa nie przypomina, mars ma jeszcze takie nadzionko oprocz karmelu, tam tego nie ma...ja zarlam slodkie przed testem na glukoze i wyszla ok, po tescie zjadlam 6 ciasteczek rafalkow wiecie jakie? Talie malutkie ciasteczka jak mini ptysie z bita smietana.... zrobilam to z pazernosci, bo cukiernia byla pod labo i myslalam ze sie porzygam...

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypralam pierwsza sterte ciuszkow. Rozwiesilismy z mezem i dotarlo do mnie ze to 2 i pol miesiaca jeszcze Jezuuuu (bo ja mam cesarke na dwa tygodnie przed terminem)

tb73i09k881y3sjt.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi McF ze snikersem nie smakowały - za słodkie i jakoś te orzechy nie pasowały, ale myśle że marsa i tak spróbuje:D Oreo były pyszne, nie wiem czemu wycofali:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 09:08

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a my dzisiaj jak bylismy po lody w mc to mąż standardowo- McF z lionem i polewa karmelowa a ja wziłam duze lody z polewa karmelowa mniam :) Ale wlasnie dumałam nad marsem :)

Kiedys kupilismy tego se snickersem, ale to byla porażka..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka ja tez bede miala cc 2 tyg przed terminem.
    Prac bede w czerwcu ;)

Dobranoc!

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi czas nie płynie jakoś szczególnie szybko wręcz bym powiedziała, że się dluzy. Ale to pewnie dlatego, że jestem bardzo niecierpliwa. 2 lata temu przed ślubem było to samo. Mimo, że każdy dzień wypełniony był od rana do wieczora to miałam wrażenie, że oczekiwanie na Ten Dzień trwa wieki :) no ale w końcu się doczekałam wiec teraz tez jakoś zleci ten ostatni trymestr. Ale 3 miesiące to kupę czasu jeszcze! Co do słodyczy to mam to samo.. Pierwsze 3 miesiące w ogóle mi nie wchodziły za to teraz nadrabiam. Codziennie coś słodkiego musi być :/

małaMyszka, Weridiana, niecierpliwa lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny która dzisiaj miała końcowe zaliczenie? (Podyplomowe? ) Iys?
    W każdym bądź razie mam nadzieję że poszło dobrze bo trzymałam kciuki :-)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój czas to jakiś taki selektywny ;-) do terminu porodu mi się dłuży ale jeśli chodzi o rachunki to za szybko to leci ;-)

małaMyszka, Ewa123 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Dziewczyny która dzisiaj miała końcowe zaliczenie? (Podyplomowe? ) Iys?
    W każdym bądź razie mam nadzieję że poszło dobrze bo trzymałam kciuki :-)

dziękuję dziękuje :D, tak, był egzamin i nie było źle, wyniki będą dopiero za kilka dni, ale dałam radę :)

Weridiana, małaMyszka, Cassie, Ewa123, Paula_071, Aga89, mamasia lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super :-) gratuluję serdecznie !!!
    Ważne że już z głowy :-)

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys gratulacje. Ja juz nie spie, od 3 dni zgaga.jest nie do zniesienia. To nie zgaga to jakies pieklo. Nawet nie piecze tylko boli... caly przelyk. Iwo od wczoraj jak wsciekly. Caly dzien kopie. Dzis juz zaczal. Do tej pory raczej byl spokojny....dzis sprobuje pociagnac diete, zupa warzywna niezabielana, zero lodow (mam tiramisu z biedronki, niedobre, ale maz nie zje przeczytalam ze maja troche alko w skladzie, wino, i w smaku tez czuc alkohol, on nie moze takich rzeczy jesc absolutnie). Moja mama wrocila wlasnie z wycieczki Peru, Boliwia, Chile, dostalam chilijska chuste do noszenia dla malego ale nie umiem jej wiazac...dzisiaj dentysta, jutro wizyta, pojutrze fryzjer i wizyta w pracy. Szczescie w nieszczesciu, ze bylm w szpitalu i chcialam zglosic sie po pieniadze do ubezpieczyciela z grupowki w pracy, okazalo sie ze mnie od roku nie ubezpieczaja. A caly czas twierdzili ze tak. Nie zorientowali sie od prawie dwoch lat ze mi skladki nie potracaja... ja pierdole. Gdyby sie nie zorientowali z tym szpitalem teraz to gowno bym dostala za urodzenie malego. No i kasa za szpital przepadla. Jadevwypelnic deklaracje na siebie i meza, podobno kase za urodzenie dostane bez karencji, jak nie to pozabijam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 04:50

małaMyszka, magda sz, lys lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też nie śpię.

Mąż od pół godziny w toalecie. Na przemian góra i dół. Jest zatruty na 150% tylko czym????
    Jedliśmy to samo. Ja się czuję dobrze, a on biedny wyjść nie może.

Idę mu zrobić herbatę miętową.

Jak nie wyjdzie za 15 min to dzwonie po kolegów...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka! Co za ludzie!!!

Lys gratulacje!!!

lys lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja tak samo już nie śpie.
    całom noc spać nie moglam bo oczywiście mojego męża już od paru dni ząb boli a do dedentysty nie pójdzie no bo jak przeciesz woli mi marudzić stękać i jęczeć. on zasnoł to mnie złapał kaszel i katar wiec wyszłam zrobic sobie inhalacje i już spać mi się odechciało..
    u mnie za oknem niebo ciemne chodż słońce się próbuje przebijać..

czytałam wasze posty o lodach !!! chce loda z maka ;D

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

‹‹ 968 969 970 971 972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ