SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mimo krótkich starań nie moge uwierzyc w to co sie dzieje, ze JA bede mamą ! JA!? Mamą?! Że w domu bedzie malutki człowieczek? Jakos wydaje mi się to nierealne!
My jestesmy po slubie 3 lata,ale przez 2 lata nie myslelismy o dziecku bo chciałam skończyc studia, dopiero jak skończyłam zaczelismy, ale rok po slubie juz chcielismy barrdzo..tylko człowiek myslał rozumem-dzienne studia na kosmetologii (zapachy,duzo chemii,wielu rzeczy nie mogłabym wykonywać,na dodatek dojezdzałam 40km) w ciaży to troche wyzwanie...
Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witamy i my:)
Śniadanko zjedzone, trzeba sie ogarnąć i iśc po zakupy na obiad;) mąż zarzyczył sobie sznycelki:)
Zamowiłam mojemu synusiowi rożek dziś, dumałam czy wogole zamawiać, ale stwierdziłam ze nie bed e za niego przespłącać, a nóż widelec sie przyda noi głównie z myślą o męzu ze w początkowych dniach łątwiej bęzie mu dziecko nosic, a zresztą przyda się zeby połóżyć małego na łóżku jak się rozłoży czy cos:)
http://allegro.pl/rozek-becik-antyalergiczny-usztywniany-kokosem-i5278214849.html aaa wzięłam w autka, typowo chłopiecy hih:)psioszka11, niecierpliwa, lys, Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Nam udało się w 4 cyklu. Po 3 razie zaszłam w ciążę, ale niestety radość nie trwała długo, bo w 6 tygodniu okazało się, że jest to ciąża biochemiczna. Po tym odczekaliśmy 4 miesiące (miałam problemy zdrowotne, musiałam czekać na operację)i zaraz po operacji udało się zajść
Też nie mogę w to uwierzyć czasem, bardzo się ciesze, ale jednocześnie boje, żeby tym razem los nam nie splatal jakiegoś figla znowu..dmucham i chucham na siebie i swój brzuszek, modle się codziennie, żeby donosic ta ciążę do sierpnia i urodzić zdrowe dziecko. Ale to już 27 tc, musi być dobrze!
Laura, psioszka11, futuremama, Paula_071, lys, Maniuś, Amberla, chcebycmama, małaMyszka, Weridiana, kasiuleek lubią tę wiadomość
Ewa123 -
Hej dziewczyny
witam sie w 29 tygodniu ciązy , 70 % za mna :-o , robie herbate i postaram sie was nadgonic po weekendzie . Za wizytujace trzymam kciuki ! ja zdam relacje jutro
milego dniaLaura, psioszka11, Ewa123, magda sz, rybka1988, niecierpliwa, Paula_071, Martucha86, lys, Maniuś, zabka11, chcebycmama, małaMyszka, kasiuleek, Cassie, Y lubią tę wiadomość
-
Hej, witam się z po weekendzie
Pokój Tomusia pomalowany i bardzo ładnie wyszło, szafa i komoda z Ikei kupione, złożone więc prezentuje się już całkiem całkiemjeszcze tylko łóżeczko i będzie czuc w domu ten klimat, że Maluch niedługo w nim zamieszka
Byłam w też w Lidlu dziś, bodziaki, spodenki, topy ciążowe, troszkę kupiłam i humorek z rana rewelacjaA ilosc ludzi - masakra!
Wczoraj byliśmy u przyjaciół poznac ich małego synka, który urodził się 10 dni temudawno nie widziałam takiej kruszynki, niby nie taki mały bo 58cm, 3800g ale to i tak takie maleństwo, że szok!
Trzymając go na rękach doszło do mnie, że jeszcze 3 msce i będziemy mieli takiego swojego bobasa 24h/7. Z jednej strony nie mogę się doczekac aż przytulę swojego synka ale z drugiej przywołało obawy czy damy radę!?... no damy, pewnie, że damy!
futuremama, psioszka11, Laura, aaaaga, Ewa123, magda sz, niecierpliwa, Paula_071, Martucha86, lys, Maniuś, zabka11, Amberla, małaMyszka, Weridiana, mamasia, kasiuleek, Cassie, Y lubią tę wiadomość
-
nam udało się w 9 cyklu intensywnych starań, wcześniej było będzie to będzie nie to nie, nie zabezpieczaliśmy się, ale powiem Wam ze te 9 miesiecy było dla mnie strasznie cięzkie, tyle ile ja się wypłakałam, a jak dostałam @ to byłam co miesiąc załamana, nie mogłam uwierzyć w II kreski, bałam się ze sie nie uda..
dzis nosze pod sercem małego człowieczka i kocham Go nad życie!
aa dziąsła bolą;/ czeka mnie zmiana stanika bo zostają mi straszne slady pod obwodem i plamy mi sie zrobiły, mam nadzieje z eto ostatnia zmiana..lys, chcebycmama, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
Podziwiam dziewczyny, które starały się po kilka lat! na prawdę mega szacunek za tą Waszą siłę!
ja bym chyba zwariowała...
My staraliśmy się 7 miesięcy, masa badań, wizyt, niby wszystko ok a nie chciało się udac. Każda @ to morze wylanych łez. Testy owulacyjne, zioła, do tego ten ciągły stres,o określonej porze, monitoringi. Byłam bliska depresji o ile to już depresja nie była
Ale w końcu w listopadzie się udało, w pierwszy test nie mogłam wierzyc, w betę też nie, dopiero jak zobaczyłam bijące serduszko 23 grudnia uspokoiłam się i uwierzyłam! teraz jestem najszczęśliwszą kobietą pod słońcem, codziennie zasypiam z uśmiechem na ustach dotykając brzucha
kocham tego mojego szkraba całym sercem
Laura, futuremama, Martucha86, lys, Maniuś, zabka11, Amberla, małaMyszka, mamasia, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Jej dziewczyny jak czytam Wasze historie to lzy leca ze wzruszenia! Dla mnie czas od sierpnia do listopada to byl koszmar ale tyle lat?! Podziwiam i tym bardziej gratuluje, ja zobaczylam przez pare miesiecy jaka krucha psychicznie jestem, jak jedna "rzecz"mnie zalamuje, czulam ze wariuje, wszedzie widzialam dzieci, wozki, ciezarne,reklamy w tv z dziecmi doprowadzaly mnie do takiego ataku placzu ze sie zachodzilam. Ale udalo sie nam!
jakie to wspaniale miec w sobie cud zycia
za niedlugo bedziemy pisac o kolorach kupek, ulewaniu, totalnym zmeczeniu
niecierpliwa, Laura, Maniuś, zabka11, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
Magda-miałam to samo, ryczeć mi się chciało jak ciągle słyszałam od kogoś "słyszałaś ze X jest w ciaży?" zaciskalam zeby i sie cieszyłam,a wewnątrz serce mi pękało, czemu nie ja ..
Jak zaszłam w ciaże to ryczałam tez jak glupia, nie mogłam w to uwierzyc ze w końcu widze 2 kreski!
Zawsze marzyłam o dziewczynce ale tak sobie myslalam "to juz by było za piekne zeby bylo prawdziwe" i jak sie dowiedziałam ze to bedzie coreczka to ponownie sie poryczałam z radosciLaura, zabka11, małaMyszka, Weridiana, Cassie lubią tę wiadomość
-
Nam się udało po prawie 2 latach
Bywało ciężko, wzloty i upadki ale z perspektywy czasu jakoś miło to wspominam
Nie mam traumy. Udało się w 2 cyklu po hsg kiedy w sumie stwierdziłam "co będzie to będzie, jak nie teraz to może kiedyś", zaczęłam planować podróże i organizować inaczej życie. W domu miałam jeden jedyny test ciążowy i powiedziałam sobie, że zrobię go dopiero jak naprawdę będzie szansa na 2 kreski. No i 9 grudnia tak się stało
Zbieram się niedługo do Lidla, mam nadzieję, że uda się coś kupić
Miłego dnia!futuremama, Laura, lys, małaMyszka, Weridiana, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Też wszędzie widziałam dzieci, ciężarne, przestałam wchodzic nawet na fb bo ciągle ktoś wstawiał zdjęcia bobasów, ogłaszał, że się spodziewa. Nie mogłam na to patrzec bo tylko ryczec się chciało. Jak dobrze, że ten etap już za nami dziewczyny! Jeszcze trochę i będziemy tulic nasze dzieciaczki
Karmic piersią też chcę, będę walczyc ale nie ukrywam, że cholernie boję się, że będzie bolałotym bardziej, że moje cycki zawsze mega delikatne były. Więc oby Synek delikatnie się z nimi obchodził
Laura, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Mi się kiedyś wydawało, że karmić piersią każda może a jedynie ilość pokarmu może być problemem. A teraz podczytując dziewczyny które już urodziły okazuje się że jeszcze brodawki mogą być jakieś wklęsłe, albo za małe a biust za duży. Jakieś zapalenia itd.
Mąż się tylko ze mnie śmieje żebym przestała sobie pierdoły do głowy wbijać i o jakichś nakładkach czy czymś mysleć dopiero jak rzeczywiście by wyszły jakieś problemy
Oby nasz syn w tej kwestii nie wdał się w tatusia, bo on ponoć w ogóle nie chciał piersi, tylko butelka i nie było wyjścia.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Boziu, dzisiaj ważenie
Zjadłam sniadanie i juz nic nie jem
Za to jak wróce to...
Zrobie na obiad łososia pieczonego w pysznej marynacie (koperkowej) + pieczone ziemniaczki + sos z jogurtu naturalnego, czosnku i kopru!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 09:53
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hejka, ja nadal razem z Antosiem, i dzisiaj zostal osiagniety moj I cel czyli przetrwac do 28 tc. Teraz czas na II cel- przetrwac do konca maja. Za chwike bede miala usg, dam Wam znac po...trzymajcie kciuki za 1 kg!!!!!
gianna88, Miru, Kkarolinaaaa, apaczka, niecierpliwa, futuremama, magda sz, Paula_071, rybka1988, psioszka11, Laura, 0na88, Martucha86, lys, zabka11, Maniuś, Ewa123, aaaaga, Malagosia, Aga89, małaMyszka, Amberla, chcebycmama, Weridiana, mamasia, kasiuleek, Cassie, Y lubią tę wiadomość