X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i Myszka, co ten Twój mąż jadł? ładnie go wzięło :/

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam w sklepie, kurde pokusiło mnie na zelki i loda oczywiscie, troche ogarne i chyba pojde sie przejsc do pepco, potrzebuje pudełka na lekarstwa bo poki co sie peletaja po szafkach

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam dzis fajną tacę białą w biedrze za niecałe 10zł - przyda sie w kuchni na syropy, wody, soki, które stoją na blacie :-)

jezuuu...głowa mi eksploduje zaraz..:-( .a mam tyle prasowania...nie wiem czy dam rade to zrobic...:/
    całe szczeście mam obiad z wczoraj (rosół + ziemniorki, sałata ze śmietaną i jajo do tego)
    na jutro w planie spaghetii bolonese.

kurde chciałam sobie witaminy na allegro zamówic i ta masc maltan na brodawki od razu i mi cos allegro szwankuje i nie mogę złożyć zamówienia :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 11:39

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam sobie tortille na drugie sniadanie, po 45 minutach stwierdzilam, ze malo i zjadlam druga!! Chyba musze to pod obiad podciagnac :P

Maly edit: zaraz pekne!

Tak jak przypuszczalam, czas dzis dluzy mi sie niemilosiernie, a jeszcze maz w pracy do 18, gdybym umiala to bym sie wziela za skrecanie mebli :P
    Mieszkanie wysprzatane, krupnik gotowy i planow brak...Tak bym chciala aby juz byl piatek, zebym mogla zobaczyc moja Krolewne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 11:58

Laura, chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość

• olinka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do inhalacji to ja robie z soli fizjologicznej dodaje adrovent albo berodual ewentualnie flikstoide, pulmicort, ventolin

a ja dziś poprosiłam mame by kupiła mi termometr w lidlu popołudniu ma mi go przywiezie to dam znać jak działa :)

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogarnęłam dom, pranie, odkurzanie- odpuściłam mycie podłóg, bo znowu jak się zginam to od razu mnie na wymioty bierze. Wczoraj zwymiotowałam w wannie, jak nogi goliłam:/. Uciskam chyba Leona za bardzo i dlatego. A i zgaga wróciła...:/

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My o pierwsze staraliśmy się trochę dłużej,... tak ponad półtorej roku pod dwa. W tym jakieś 8 msc badania i wszystko. I u mnie był problem i u P. Lekarz delikatnie powiedział, że jeśli P odstawi leki na nadciśnienie to parametry się poprawią, ale że on nie może powiedzieć, żeby odstawil....bo wiadomo zdrowie. Ja byłam stymulowana prawie 8 msc i dupa. Dopiero kiedy w ogóle nie planowaliśmy, zajęliśmy się innymi sprawami - mnie zwolnili z pracy, miałam operację laserowej korekty wady wzroku - zaraz po zabiegu usłyszałam, że nie powinnam przez pół roku zachodzić w ciążę a musiałam zajść dokładnie w dniu zabiegu ( bo miałam wtedy owulację a serduszkowanie było 2 dni wcześniej).
    O drugie zaczęliśmy próbować coś koło maja. P. znów definitywnie odstawił leki na nadciśnienie i też chwilę trwało. We wrześniu okazało się, że jestem - zapisałam się do czerwcówek... i w 7 tyg poronienie samoistne całkowite. Pamiętam, że czytałam, że do nawet 8 tyg można potem czekać na okres. I czekałam i czekałam... a że mieliśmy wtedy dużo na głowie to czas mijał. W końcu zaniepokojona, ze to tyle trwa zrobiłam test... A tu dwie kreski - jedna ledwo ledwo widoczna. No i szok i niedowierzanie - bo jak to po poronieniu nawet nie doczekałam pierwszego okresu, a może to beta z poprzedniej ciąży? Ale badanie krwi już potwierdziło na 100 % że to Laura się rozwija w brzuszku :D

zabka11, Paula_071, futuremama, chcebycmama, lys, Martucha86, małaMyszka, mamasia, apaczka, Laura, Maniuś, kasiuleek, Weridiana, Y lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    co do inhalacji to ja robie z soli fizjologicznej dodaje adrovent albo berodual ewentualnie flikstoide, pulmicort, ventolin

a ja dziś poprosiłam mame by kupiła mi termometr w lidlu popołudniu ma mi go przywiezie to dam znać jak działa :)

Po poczytaniu opini na temat tego lidlowego termometra i tego z apteki gemini zdecydowalam, ze kupie ten model, ktorego linka podeslala bodajze Ona88 ;)

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny! nie było mnie trochę, bo w końcu wzięliśmy się za remont. za dużo pomóc nie mogę, ale zajmuję się logistyką a mąż wykonaniem. a wiecie jak jest jak się zacznie szukać jednej rzeczy to o następnej sobie człowiek przypomina i schodzi pół dnia na internecie bądź w sklepach.
    zaraz będę nadrabiać i odpisywać o ile się połapie :) oczywiście cały czas podczytywałam co z Tobą euforia i jak wszystkie bardzo trzymam kciuki!

małaMyszka, Weridiana, euforia lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:

Ja w rezultacie też kupiłam termometr. Zaczęłam czytać opinie o innych termometrach i nie znalazłam żadnego, który miałby być super na 100%. Mierzy chyba ok, bo ja mam temperaturę 36,7 a mąż 36,5. Wiadomo, nie chodzi o to, żeby co do dziesiątej było dokładnie tylko pokazało mniej więcej czy maluch ma gorączkę.

Ale zaczął się super czas! Mam rzodkiewkę, koperek, lubczyk z maminego ogródka:) Pychota! :) Już się nie mogę doczekać kiedy będzie groszek:)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • zabka11 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Po poczytaniu opini na temat tego lidlowego termometra i tego z apteki gemini zdecydowalam, ze kupie ten model, ktorego linka podeslala bodajze Ona88 ;)

mozecie wrzucic jeszzce raz ten link?
    ja tez nie zdecydowałam sie na ten lidlowski termometr.
    echhh za duzo tego na rynku jest i człowiek juz nie wie, co kupic.
    kiedys był jeden jedyny rtęciowy i nie było wyboru-ten albo żaden ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 12:12

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • futuremama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka ja nie zwymiotowałam ale mało brakowało jak starałam sie podwozie ogarnąć. Jest coraz ciężej.
    Mi do wizyty zazwyczaj się czas dłużył a dzis szybko mija. Lekki stresik choć sama nie wiem czemu.
    Jak tak mówicie to raczej po południu w lidlu już nie zastanę tych spodni w rozmiarze 56;/

małaMyszka, psioszka11, Laura lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    mozecie wrzucic jeszzce raz ten link?
    ja tez nie zdecydowałam sie na ten lidlowski termometr.
    echhh za duzo tego na rynku jest i człowiek juz nie wie, co kupic.
    kiedys był jeden jedyny rtęciowy i nie było wyboru-ten albo żaden ;-)

http://www.aptekagemini.pl/termometr-microlife-nc-150-b-kontakt-1szt.html

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)

A u mnie lidl w remoncie. Wiec nic sobie nie kupię.
    Ale wczoraj kupiłam w galerii krótkie dresowe spodenki, bo już się nie mieściłam w zadne... no i koszulki i biustonosz D80... juz o dwa rozmiary mi biust urósł. Raczej się nie ciesze, jedna piers chyba waży 2 kg...

Piękna pogoda, posprzatane, zaraz idę do ogrodu. :-)

Aa i szukam sukienki na wesele na 20 czerwca... ciekawe czy coś znajdę. :-)

małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten wasz termometr microlife wczoraj był bardzo zachwalany przez farmaceutke. :-) bo pytałam, który najlepszy dla małego dziecka.

niecierpliwa, małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 12:44

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nadal na Sorze...

Jestem już tak zmęczona, że glowa mnie boli. Nie chcecie wiedzieć jak wygląda mój mąż.

Mały się pręży i fika co jakiś czas, ale robię się głodna a jak wrócę do domu to będę musiała wracać.

Siedzę w biurze z dziewczynami i nie mogę się nadziwić... Jednego pacjenta przyjmują 45 min. Przecież to skandal!!!

Nie wyobrażam sobie, że tu wrócę w taki syf i bajzel... Ojojoojjo

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamyszka - ale co jest konkretnie mężowi?????????zatrucie pokarmowe???odwodnienie????????

na sorze niestety zawsze wszystko trwa.....ech jak byłam z Julcią to ponad 4 godziny...a chodziło o sprawdzenie głowy po uderzeniu o posadzkę z płytek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 13:14

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest ten termometr microlife w niżej cenie

http://www.sklepmedyczny.net/pokaz_produkt.php?idprod=419&ceneo

http://hurtmedyczny.pl/pl_PL/p/Termometr-bezdotykowy-microlife-NC-150-plastikowe-Etui-5lat-gwarancji/1535

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 13:29

0na88, Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja idę się położyć, coś dziś średnio się czuję. Zbiera mnie co chwilę na wymioty i słaba jestem.Sen może pomoże.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
‹‹ 972 973 974 975 976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ