X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i Myszka, co ten Twój mąż jadł? ładnie go wzięło :/

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam w sklepie, kurde pokusiło mnie na zelki i loda oczywiscie, troche ogarne i chyba pojde sie przejsc do pepco, potrzebuje pudełka na lekarstwa bo poki co sie peletaja po szafkach

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam dzis fajną tacę białą w biedrze za niecałe 10zł - przyda sie w kuchni na syropy, wody, soki, które stoją na blacie :-)

jezuuu...głowa mi eksploduje zaraz..:-( .a mam tyle prasowania...nie wiem czy dam rade to zrobic...:/
    całe szczeście mam obiad z wczoraj (rosół + ziemniorki, sałata ze śmietaną i jajo do tego)
    na jutro w planie spaghetii bolonese.

kurde chciałam sobie witaminy na allegro zamówic i ta masc maltan na brodawki od razu i mi cos allegro szwankuje i nie mogę złożyć zamówienia :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 11:39

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam sobie tortille na drugie sniadanie, po 45 minutach stwierdzilam, ze malo i zjadlam druga!! Chyba musze to pod obiad podciagnac :P

Maly edit: zaraz pekne!

Tak jak przypuszczalam, czas dzis dluzy mi sie niemilosiernie, a jeszcze maz w pracy do 18, gdybym umiala to bym sie wziela za skrecanie mebli :P
    Mieszkanie wysprzatane, krupnik gotowy i planow brak...Tak bym chciala aby juz byl piatek, zebym mogla zobaczyc moja Krolewne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 11:58

Laura, chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość

• olinka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do inhalacji to ja robie z soli fizjologicznej dodaje adrovent albo berodual ewentualnie flikstoide, pulmicort, ventolin

a ja dziś poprosiłam mame by kupiła mi termometr w lidlu popołudniu ma mi go przywiezie to dam znać jak działa :)

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogarnęłam dom, pranie, odkurzanie- odpuściłam mycie podłóg, bo znowu jak się zginam to od razu mnie na wymioty bierze. Wczoraj zwymiotowałam w wannie, jak nogi goliłam:/. Uciskam chyba Leona za bardzo i dlatego. A i zgaga wróciła...:/

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My o pierwsze staraliśmy się trochę dłużej,... tak ponad półtorej roku pod dwa. W tym jakieś 8 msc badania i wszystko. I u mnie był problem i u P. Lekarz delikatnie powiedział, że jeśli P odstawi leki na nadciśnienie to parametry się poprawią, ale że on nie może powiedzieć, żeby odstawil....bo wiadomo zdrowie. Ja byłam stymulowana prawie 8 msc i dupa. Dopiero kiedy w ogóle nie planowaliśmy, zajęliśmy się innymi sprawami - mnie zwolnili z pracy, miałam operację laserowej korekty wady wzroku - zaraz po zabiegu usłyszałam, że nie powinnam przez pół roku zachodzić w ciążę a musiałam zajść dokładnie w dniu zabiegu ( bo miałam wtedy owulację a serduszkowanie było 2 dni wcześniej).
    O drugie zaczęliśmy próbować coś koło maja. P. znów definitywnie odstawił leki na nadciśnienie i też chwilę trwało. We wrześniu okazało się, że jestem - zapisałam się do czerwcówek... i w 7 tyg poronienie samoistne całkowite. Pamiętam, że czytałam, że do nawet 8 tyg można potem czekać na okres. I czekałam i czekałam... a że mieliśmy wtedy dużo na głowie to czas mijał. W końcu zaniepokojona, ze to tyle trwa zrobiłam test... A tu dwie kreski - jedna ledwo ledwo widoczna. No i szok i niedowierzanie - bo jak to po poronieniu nawet nie doczekałam pierwszego okresu, a może to beta z poprzedniej ciąży? Ale badanie krwi już potwierdziło na 100 % że to Laura się rozwija w brzuszku :D

zabka11, Paula_071, futuremama, chcebycmama, lys, Martucha86, małaMyszka, mamasia, apaczka, Laura, Maniuś, kasiuleek, Weridiana, Y lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    co do inhalacji to ja robie z soli fizjologicznej dodaje adrovent albo berodual ewentualnie flikstoide, pulmicort, ventolin

a ja dziś poprosiłam mame by kupiła mi termometr w lidlu popołudniu ma mi go przywiezie to dam znać jak działa :)

Po poczytaniu opini na temat tego lidlowego termometra i tego z apteki gemini zdecydowalam, ze kupie ten model, ktorego linka podeslala bodajze Ona88 ;)

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny! nie było mnie trochę, bo w końcu wzięliśmy się za remont. za dużo pomóc nie mogę, ale zajmuję się logistyką a mąż wykonaniem. a wiecie jak jest jak się zacznie szukać jednej rzeczy to o następnej sobie człowiek przypomina i schodzi pół dnia na internecie bądź w sklepach.
    zaraz będę nadrabiać i odpisywać o ile się połapie :) oczywiście cały czas podczytywałam co z Tobą euforia i jak wszystkie bardzo trzymam kciuki!

małaMyszka, Weridiana, euforia lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:

Ja w rezultacie też kupiłam termometr. Zaczęłam czytać opinie o innych termometrach i nie znalazłam żadnego, który miałby być super na 100%. Mierzy chyba ok, bo ja mam temperaturę 36,7 a mąż 36,5. Wiadomo, nie chodzi o to, żeby co do dziesiątej było dokładnie tylko pokazało mniej więcej czy maluch ma gorączkę.

Ale zaczął się super czas! Mam rzodkiewkę, koperek, lubczyk z maminego ogródka:) Pychota! :) Już się nie mogę doczekać kiedy będzie groszek:)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • zabka11 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Po poczytaniu opini na temat tego lidlowego termometra i tego z apteki gemini zdecydowalam, ze kupie ten model, ktorego linka podeslala bodajze Ona88 ;)

mozecie wrzucic jeszzce raz ten link?
    ja tez nie zdecydowałam sie na ten lidlowski termometr.
    echhh za duzo tego na rynku jest i człowiek juz nie wie, co kupic.
    kiedys był jeden jedyny rtęciowy i nie było wyboru-ten albo żaden ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 12:12

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • futuremama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka ja nie zwymiotowałam ale mało brakowało jak starałam sie podwozie ogarnąć. Jest coraz ciężej.
    Mi do wizyty zazwyczaj się czas dłużył a dzis szybko mija. Lekki stresik choć sama nie wiem czemu.
    Jak tak mówicie to raczej po południu w lidlu już nie zastanę tych spodni w rozmiarze 56;/

małaMyszka, psioszka11, Laura lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    mozecie wrzucic jeszzce raz ten link?
    ja tez nie zdecydowałam sie na ten lidlowski termometr.
    echhh za duzo tego na rynku jest i człowiek juz nie wie, co kupic.
    kiedys był jeden jedyny rtęciowy i nie było wyboru-ten albo żaden ;-)

http://www.aptekagemini.pl/termometr-microlife-nc-150-b-kontakt-1szt.html

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)

A u mnie lidl w remoncie. Wiec nic sobie nie kupię.
    Ale wczoraj kupiłam w galerii krótkie dresowe spodenki, bo już się nie mieściłam w zadne... no i koszulki i biustonosz D80... juz o dwa rozmiary mi biust urósł. Raczej się nie ciesze, jedna piers chyba waży 2 kg...

Piękna pogoda, posprzatane, zaraz idę do ogrodu. :-)

Aa i szukam sukienki na wesele na 20 czerwca... ciekawe czy coś znajdę. :-)

małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten wasz termometr microlife wczoraj był bardzo zachwalany przez farmaceutke. :-) bo pytałam, który najlepszy dla małego dziecka.

niecierpliwa, małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 12:44

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nadal na Sorze...

Jestem już tak zmęczona, że glowa mnie boli. Nie chcecie wiedzieć jak wygląda mój mąż.

Mały się pręży i fika co jakiś czas, ale robię się głodna a jak wrócę do domu to będę musiała wracać.

Siedzę w biurze z dziewczynami i nie mogę się nadziwić... Jednego pacjenta przyjmują 45 min. Przecież to skandal!!!

Nie wyobrażam sobie, że tu wrócę w taki syf i bajzel... Ojojoojjo

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamyszka - ale co jest konkretnie mężowi?????????zatrucie pokarmowe???odwodnienie????????

na sorze niestety zawsze wszystko trwa.....ech jak byłam z Julcią to ponad 4 godziny...a chodziło o sprawdzenie głowy po uderzeniu o posadzkę z płytek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 13:14

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest ten termometr microlife w niżej cenie

http://www.sklepmedyczny.net/pokaz_produkt.php?idprod=419&ceneo

http://hurtmedyczny.pl/pl_PL/p/Termometr-bezdotykowy-microlife-NC-150-plastikowe-Etui-5lat-gwarancji/1535

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 13:29

0na88, Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja idę się położyć, coś dziś średnio się czuję. Zbiera mnie co chwilę na wymioty i słaba jestem.Sen może pomoże.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
‹‹ 972 973 974 975 976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ