X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Ja już też nie śpię.

Mąż od pół godziny w toalecie. Na przemian góra i dół. Jest zatruty na 150% tylko czym????
    Jedliśmy to samo. Ja się czuję dobrze, a on biedny wyjść nie może.

Idę mu zrobić herbatę miętową.

Jak nie wyjdzie za 15 min to dzwonie po kolegów...
    o kochana jesli to jelitowka to zebys sie nie zarazila...

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    o kochana jesli to jelitowka to zebys sie nie zarazila...
    Wygląda fatalnie. Już drugą godzinę prawie chodzi do łazienki. Podłączę mu za chwilę kroplówkę, to chociaż mi się nie odwodni.

Toaletę za każdym razem dezynfekcja skinseptem... A chodzę sikać co 5 min...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzionek! Dzis od rana moja Julka bardzo spokojna, wczoraj dawala tak czadu caly dzien, a dzi jeszcze odsypia. Sniadanko juz gotowe, czeka az zglodniejemy, maz wyprawiony do pracy :)
    Co do plynacego czasu to ostatni tydzien zlecial mi nawet nie wiem kiedy, ale ten zapewne bedzie sie dluzyl bo w piatek wizyta i juz sie doczekac nie moge az zobacze Julcie, ale ja tez jestem bardzo niecierpliwa i jak sobie mysle, ze to jeszcze az 3 miesiace to mnie skreca z niecierpliwosci, choc jak sobie mysle, ze dopiero co byl styczen i jak to szybko przelecialo, to wiem ze nim sie obejrze bedzie sierpien ;)

małaMyszka, lys, Weridiana lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Siostry!
    Weekend widzę udany:)
    Wczoraj mąż skręcił łóżeczko i poukładaliśmy wszystko, gęba mi się śmieje:) Budziłam się w nocy i nie wierzyłam,że po tylu latach walki w naszej sypialni stoi łóżeczko- dla naszego syna...Aż boję się cieszyć tym widokiem!
    Ogarnę zaraz sypialnię to wrzucę Wam fotkę.
    Dziś w planie sprzątanie , a na obiad gotuję fasolówkę.
    Czy któraś się wybiera na warsztaty Mamo to Ja we Wro? a może któraś była w Askocie na targach?
    Miłego poniedziałku!

Maniuś, aaaaga, Paula_071, lys, Weridiana, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leonowe łóżeczko:

d8c5034791cc8badm.jpg

3a5a3a1a3906c600m.jpg

magda sz, Maniuś, Laura, niecierpliwa, aaaaga, Cassie, Migotkaa, kasiuleek, Martucha86, lys, Weridiana, zabka11, Aga89, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuski,
    My wlasnie czekamy na 1 pobranie po glukozie, smakowala z cytrynka jak lemoniada :) szkoda ze nie ma lezanki bo bym sie polozyla spac, ostatni raz o 6 wstalam i wyszlam z domu przed ciaza, rano nie wierzylam w co sie dzieje ze to juz rano. Ostatnio dziwne rzeczy dzieja sie w domu...chyba zamowie egzorcyste, co noc cos spada w kuchni..jak nie lyzka do zupy z wieszaka to dzis z mebli spadl pojemnik plastikowy na jedzenie mimo ze lezal tam z tydz...no duchy jakies...

psioszka11, Weridiana, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc !

O jak lemoniada ? :D Ja dzisiaj ide na wizyte i dzisiaj dostane skierowanie na glukoze, bboje sie tego jak cholera :/

Psioszka- podziwiam takie osoby jak ty..i inne co starały sie o dziecko ileś lat.. My staralismy się 5miesiacy, potem zrobilismy przerwe bo musiałam wyrównać ths, wyrównałam i zaszłam w 1 cyklu, ale te 5 miesiecy to dla mnie bylo jak pare lat, tak mi sie to dłuzyło,płakałam za kazdym razem jak dostałam @ no jak przypomne sobie te miesiace to masakra..a co mówic pare lat, ile to trzeba miec cierpliwosci,siły..

psioszka11, Laura, futuremama, Paula_071, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane. Trzymajcie kciuki dzisiaj mam wizytę na 14 przed szkołą rodzenia. Mam nadzieje, że córcia podrosła do Waszych maleństw. Wczoraj miała adhd pod ręką czułam łokcie i kolanka tak fikała :-) tylko o 12 w nocy więc walczyłam bo chciałam czuć ale też spać...

Cassie, Laura, niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Cześc !

O jak lemoniada ? :D Ja dzisiaj ide na wizyte i dzisiaj dostane skierowanie na glukoze, bboje sie tego jak cholera :/

Psioszka- podziwiam takie osoby jak ty..i inne co starały sie o dziecko ileś lat.. My staralismy się 5miesiacy, potem zrobilismy przerwe bo musiałam wyrównać ths, wyrównałam i zaszłam w 1 cyklu, ale te 5 miesiecy to dla mnie bylo jak pare lat, tak mi sie to dłuzyło,płakałam za kazdym razem jak dostałam @ no jak przypomne sobie te miesiace to masakra..a co mówic pare lat, ile to trzeba miec cierpliwosci,siły..

Karolinka, jednym dane jest szybciej, inny później, a niektórym niestety wcale. Wczoraj nawet powiedziałam do męża ,że to do mnie ne dociera, że ja jestem w ciąży.Chyba jak zobaczę to maleństwo w łóżeczku to uwierzę. Mam nadzieję,że moja historia i innych dziewczyn skończy się pozytywnie.
    Ostatnio jak byłam w labo spotkałam dziewczynę- widuję ją od kilku lat, ja siedziałam z brzuchem, a ona dalej w trakcie kolejnej stymulacji-walczy- wtedy dziękuję temu u góry,że się udało,że mogę cieszyć się tym wszystkim co dzieje się teraz.

Maniuś, aaaaga, Kkarolinaaaa, Laura, niecierpliwa, lys, Weridiana, zabka11, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w 26 tc :-) noc burzliwa 2 razy siku a od 4:20 koty spac nie daly za to teraz grzecznie odsypiaja wczoraj synek szalal pierwszy raz tak mnie kopnął to az zabolalo maz w koncu cala dyskoteke czul pod ręka cieszyl sie jak mysz do sera heheh. Wieczorem po tych popisach malego brzuch mnie bolal i wiezadla ciagnely
    Milego dzionka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 08:44

Laura, Maniuś, niecierpliwa, Martucha86, lys, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i my mowimy dzien dobry...pogoda zapowiada sie swietnie :) pranie sie juz pierze...
    My staralismy sie 2 lata,a dokladniej,21 cykl byl tym szczesliwym :) trwalo to dla mnie wieki...i niekiedy nadal nie dowierzam ze nosze pod sercem naprawde nasz cud...dziekuje Bogu ze nam sie udalo <3

Laura, aaaaga, psioszka11, magda sz, niecierpliwa, Paula_071, Martucha86, lys, zabka11, małaMyszka, mamasia, Weridiana lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka- pewnie ze bedzie dobrze :) juz wszystkie jestesmy jednak w zaawansowanej ciaży, dzieciaczki są silne :)

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc! Milego dnia!
    Powodzenia na wizytach :)

Ja za chwilke uciekam na kontrole do dentysty a jutro USG :) nie moge sie doczekac :)

Moj maly mi ciagle daje po pecherzu.
    No i wiadomo co mocniej kopnie to biegiem do wc, bez wkladki ani rusz.

Milego dnia!

psioszka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka też tak mam, jeszcze do mnie nie dociera do końca że po 15 latach starań będziemy mieć dzidziusia :). Mąż jak patrzy na mój brzuszek np. w łazience jak do kąpieli się rozbieram to mówi, Kochanie będziemy mieli dzidziusia :D masz piękny brzuszek ;)

Dzień dobry wszystkim :)
    Chyba zacznę zamawiać ciuszki na allegro, już mnie korci a tym bardziej jak czytam i widzę że Wy już tyle macie :)

Maniuś, aaaaga, psioszka11, Ewa123, magda sz, Miru, Paula_071, Martucha86, lys, zabka11, Amberla, małaMyszka, Weridiana, mamasia, Neyla, kasiuleek, Cassie lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytujące :)

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura- 15 lat ? Jezu..ale jesteście silne dziewczyny!

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie junior jest bardzo nisko i naciska na pęcherz wiec co chwile latam do wc na pare kropelek ale na szczescie jeszcze nie trafil z kopem w pecherz
    U nas pogoda sloneczna nie mam nic w planach obiad mam z wczoraj schabowy wiec luzik chyba jakis seans filmowy sobie zrobię
    My w sumie staralismy sie poltora roku w miedzy czasie byla jedna proba udano-nieudana i tez czasami do mnie nie dociera ze mam pod sercem nasz cudowny skarb
    A czas raz szybciej raz wolniej mija :-)

Laura, psioszka11, małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Laura Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Laura- 15 lat ? Jezu..ale jesteście silne dziewczyny!
    Tak Karolina, 15 lat temu była ciąża pozamaciczna a później nic....rok temu staralismy się w klinice, przeszlismy wszystkie możliwe badania i do tego 3 nie udane inseminacje.
    Udało się w grudniu naturalnie :D

Dzidziuś urodzi się w sierpniu zrobi nam piękny prezent na 15 lat małżeństwa, które obchodzimy we wrześniu :)

Cuda się zdarzają :D

futuremama, aaaaga, psioszka11, 0na88, magda sz, niecierpliwa, Paula_071, Martucha86, lys, Maniuś, zabka11, Amberla, chcebycmama, małaMyszka, Weridiana, mamasia, Neyla, kasiuleek, 5ylwia, Cassie lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• futuremama Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się nie staraliśmy długo ale i tak wciąż ciężko mi w to uwierzyć :) Myśleliśmy o dziecku dawno, ale wiadomo, chciało się życie jakoś poukładać - a i tak swoje figle płata i mało ma wspólnego z oczekiwaniami niegdyś stawianymi :D
    To wszystko jest tak niesamowite że ciężko uwierzyć, że ten skaczący brzuch to najprawdziwszy mały człowiek:)
    Dziś wizyta także zobaczymy jaki wielki :D A potem warsztaty MTJ, zobaczymy czy uda nam sie zdązyć na nie.

Laura, Ewa123, psioszka11, rybka1988, niecierpliwa, Paula_071, lys, Maniuś, zabka11, Amberla, chcebycmama, małaMyszka, Weridiana, mamasia, kasiuleek, Cassie lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś byłam w lidlu po body, spodenki, kupiłam sobie biały top ciążowy i sukienkę (chociaż sukienka to raczej na po ciąży bo juz ledwo w nią wchodzę). 8 rano a ludzi miliony.. Jakby za darmo rozdawali :)

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
‹‹ 969 970 971 972 973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ