X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Psioszka ja też raczej dotrę na warsztaty MTJ :) a czy chcemy się jakoś rozpoznać czy pozostajemy anonimkami wsród pozostałych :P?

Daj znać ,jak było. Co prawda nie byłam na warsztatach, ale to nie przeszkadza,żeby się spotkać i poznać:)

małaMyszka, Paula_071, mamasia lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Kasiulek - gratuluje udanych zakupów i wizyty:-) duzy chłopczyk z wasz ego synka:-)

5ylwia - śliczna sukienka:-)

Małamyszka -bedzie wszytsko dobrze, wiem ze to trudne, ale poczekaj az lekarze znajdą przyczynę, szkoda zebyś narażała siebie i synka na jakies niechciane choróbsko....

Amberla - pięknie wyglądasz:-) ja mam niewiele mniejszy brzuszek, pocieszyłaś mnie swoją fotką, bo juz myslałam ze jestem z nas wsyztskich największa (nawet magda sz ostatnio przystopowała;-) )

rybka - w twoim poście lubię tylko drugie zdanie. ojej przykro mi - a jakie masz objawy tej gestozy??? na oddział cie kłądą własnie w powodu gestozy czy szyjki? na taka szyjkę nie mogą założyć krązka???? trzymaj sie dzielnie!

No rośnie rośnie ;) U mnie zawsze brzuch się wydaje ogromny w porównaniu do reszty ciała. A na razie jakies 95 cm w pępku ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę dziewczyny do szpitala. Tak mnie napieprza kręgosłup i zaczęło z przodu boleć i kazała mi moja lekarka jechać, sprawdzić. Mam nadzieję, że to tylko ten kręgosłup a nie szyjka :/

psioszka11, Weridiana, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Jadę dziewczyny do szpitala. Tak mnie napieprza kręgosłup i zaczęło z przodu boleć i kazała mi moja lekarka jechać, sprawdzić. Mam nadzieję, że to tylko ten kręgosłup a nie szyjka :/

Powodzenia! Daj znać co się dzieje.

bl9ci09kql96ri27.png

• olinka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny moja najlepsza przyjaciółka jest na potrzymaniu od 27tygodnia
    teraz jestr w 38
    i właśnie dzwoniła że jest w szpitalu ma skurcze rozwarcie na 1,5 palca
    już nie wstrzymują tylko każą czekąc
    aż mi się gorąco zrobiło.. jejkuś ;)

Weridiana, małaMyszka, psioszka11, Cassie, Neyla, Paula_071, 5ylwia, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• euforia Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po usg, ale nie ma co napisac. Trafilam na jakiegos idiote, ktory stwierdzil ze po 12 dniach moje dziecko zmniejszylo sie o 80 gram. Jak sie zapytalam jak to mozliwe to powiedzial ze to tylko potencjalna waga i rownie dobrze moze wazyc 950 gram. Szkoda slow...

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia- piękna sukienka! w życiu bym nie powiedziała że taka taniocha! Zrobisz furorę na weselu :)

Rybka- Trzymam kciuki żeby okazało się że jednak ok. Ale dziecię spoore :) Moja koleżanka miała gestozę przy 1 i 2 dziecku, strasznie była spuchnięta, ale dietka specjalna, częste badania i było ok :) aczkolwiek 2 cesarki mała (w sumie to sama chciała)

Żabka- zazdroszczę takiej córci :) mam nadzieję że moja również będzie taką zdolniachą :) i to jaką śliczną :)

Myszka współczuje sytuacji :/ oby lekarze szybko mu pomogli, bidulek z Twojego męża- najpierw ten ząb teraz to, normalnie cierpiętnik. Dobrze że pojechaliście na SOR, mój mąż to by się zapierał nogami, musiałabym po cichaczu po karetkę dzwonić a ratownicy musieliby go w fartuch ubrać żeby wywiezc do szpitala..najważniejsze że facet daje sobie pomóc

No a u mnie to byłam u koleżanki na pyysznym obiadku :) (bigosik z młodej:) po badaniach spałam 3 godziny :D drzemka 3 godzinna to stały element dnia :D
    A wyniki glukozy 75ml takie:
    na czczo- 77
    po 1h- 127
    po 2h- 121
    Więc chyba jest ok :) właśnie jemy bąboladę :) Loda z MC odpuściłam bo ziiimno było :(

małaMyszka, kasiuleek, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia co za barany...da się dogadać z innym lekarzem na powtórkę USG ? jest jakaś litościwa oddziałowa co by pomogła i doradziła?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w domu.

Lekarz się zmienił na dyżurze i poczułam się o wiele bezpieczniej. Nie wytrzymałam i poszłam na autobus. Po drodze kupiłam wode dla M i snikersa jakiegoś intense ??? Limited Edition??? Ciemna czekolada... Nie pełno mleczna. Taki wynalazek.

No o stoję na przystanku i koledzy akurat jechali zatrzymali się na światłach i pytają czy idę do szpitala? No to mówię, że tak. Powiedzieli , żebym lepiej szła z buta, był wypadek na skrzyżowaniu. No to poszłam...

Wypadek - dwa auta osobowe i autobus miejski. Ależ atrakcje.
    A jak stałam to słyszałam, że leci kareta i nagle ucichła. Potem dwa wozy straży pożarnej no i na koniec policja technicznym ;-) pierwsza myśl - o się coś posrało i się cyknęli...

Korek na jedynym dojeździe do szpitala... Hmmm no cóż strażacy ładnie kierowali ruchem.

Dotarłam do M. Wyglądał już lepiej. Lekarz od razu się przywitał i powiedział co i jak.
    W ciągu pół godziny miała zlecieć ostatnia kroplówka i wypis. Zapytałam czy mogę zostawić wodę i ok.
    Przyszłam po chwili, bo trochę się zluzowało i nie przeszkadzałam. Lekarz podchodził co chwilę i pytał czy lepiej czy gorzej jak po wodzie itp. I podobno cały czas tak się zachowywał.
    Mój drugi ulubieniec hehehehe

Na koniec przychodzę. M. ma wypis w garści i co???? Zwrócił całą wodę, którą wypił... Wypis z automatu cofnięty. Kolejna dawka leków i pół godziny na reakcję.

Teraz M. zasnął. I dobrze. Mam nr do doktorka i kazał w razie W dzwonić. Ale tym razem jak będzie gorzej to dzwonie po karetkę. Trudno. Nigdy nie chciałam kolegom dokładać roboty, ale zdrowie jest ważniejsze. Zbierają pijaków z ulicy, to czego ja mam się wstydzić czy bać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 21:51

mamasia, mamasia lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia - trafiasz na jakichś imbecyli Kuźwa można się wkurzyć!!!!
    Co za debile!!!

Magda masz chyba taka samą krzywą jak ja. Aż muszę sprawdzić hehe hehe hehe

magda sz lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    My już w domu.

Lekarz się zmienił na dyżurze i poczułam się o wiele bezpieczniej. Nie wytrzymałam i poszłam na autobus. Po drodze kupiłam wode dla M i snikersa jakiegoś intense ??? Limited Edition??? Ciemna czekolada... Nie pełno mleczna. Taki wynalazek.

No o stoję na przystanku i koledzy akurat jechali zatrzymali się na światłach i pytają czy idę do szpitala? No to mówię, że tak. Powiedzieli , żebym lepiej szła z buta, był wypadek na skrzyżowaniu. No to poszłam...

Wypadek - dwa auta osobowe i autobus miejski. Ależ atrakcje.
    A jak stałam to słyszałam, że leci kareta i nagle ucichła. Potem dwa wozy straży pożarnej no i na koniec policja technicznym ;-) pierwsza myśl - o się coś posrało i się cyknęli...

Korek na jedynym dojeździe do szpitala... Hmmm no cóż strażacy ładnie kierowali ruchem.

Dotarłam do M. Wyglądał już lepiej. Lekarz od razu się przywitał i powiedział co i jak.
    W ciągu pół godziny miała zlecieć ostatnia kroplówka i wypis. Zapytałam czy mogę zostawić wodę i ok.
    Przyszłam po chwili, bo trochę się zluzowało i nie przeszkadzałam. Lekarz podchodził co chwilę i pytał czy lepiej czy gorzej jak po wodzie itp. I podobno cały czas tak się zachowywał.
    Mój drugi ulubieniec hehehehe

Na koniec przychodzę. M. ma wypis w garści i co???? Zwrócił całą wodę, którą wypił... Wypis z automatu cofnięty. Kolejna dawka leków i pół godziny na reakcję.

Teraz M. zasnął. I dobrze. Mam nr do doktorka i kazał w razie W dzwonić. Ale tym razem jak będzie gorzej to dzwonie po karetkę. Trudno. Nigdy nie chciałam kolegom dokładać roboty, ale zdrowie jest ważniejsze. Zbieraj pijaków z ulicy, to czego ja mam się wstydzić czy bać?

Jasne, nie ma co ryzykować. Oby nie było takiej potrzeby,ale dzwoń od razu w razie czego! Zdrówka dla męża.
    Ja uciekam pod prysznic i do łóżka, dziś ciężki dzień.

bl9ci09kql96ri27.png

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Jednak nie. 77/121/89 u mnie

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka normalnie mąż przeżywa 1 trym ciąży :)

małaMyszka, futuremama lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia wrote:
    Ja po usg, ale nie ma co napisac. Trafilam na jakiegos idiote, ktory stwierdzil ze po 12 dniach moje dziecko zmniejszylo sie o 80 gram. Jak sie zapytalam jak to mozliwe to powiedzial ze to tylko potencjalna waga i rownie dobrze moze wazyc 950 gram. Szkoda slow...

I takiej sytuacji boje sie najbardziej, przeciez taka informacja moze o zawal doprowadzic, nie wspominajac juz o pacjentce, ktora stara sie nie urodzic w 28 tc!!! Euforia no, ale powtorza badanie czy jak????

• euforia Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Euforia co za barany...da się dogadać z innym lekarzem na powtórkę USG ? jest jakaś litościwa oddziałowa co by pomogła i doradziła?
    Pewnie za TYdzien lub dwa powtorka...polozna ktora mnie wiozla mowila ze nie ma takiej mozliwoci zeby dziecko sie zmniejszylo a jezeli przeplywy sa dobre to na pewno uroslo. Tej wersji bede sie trzymala.

magda sz, Cassie, aaaaga, niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka, lys, Paula_071, Laura, mamasia, zabka11, psioszka11, gianna88, Martucha86, futuremama, Maniuś, Amberla, witaminkab, Y lubią tę wiadomość

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• Neyla Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Tez byłam w lidlu i ogladałam legginsy, masakra ! strasznie są wąskie w brzuszku!

Mi udało się upolować ostatni stanik 85D (!!) i legginsy M. Zmierzyłam dopiero w domu i powiem, że są mega wygodne.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co to za pacan Cie badal????!! Maja szczescie, ze trafili na tak spokojna pacjentke bo ja bym mu niezle kolo piora narobila! :/

Weridiana, euforia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez tych lekarzy na zawal mozna zejsc...

euforia dzieci w tym czasie tk szybko na wadze przybieraja ze nie moze byc mniejsze. Lekarzowi sie najwidoczniej pracowac nie chcialo.
    Wspolczuje sytuacji.

Weridiana, euforia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Neyla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Niby leżę... Niby odpoczywam... Oglądam House'a a myślami jestem w szpitalu... Nie wiem co tam się dzieje... Mam czekać na info, wiem że jest pod opieką. Może śpi albo coś, ale strasznie się martwię...

Wiem, co czujesz...ale będzie dobrze.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Weridiana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia , szkoda ze nikogo znajomego nie masz w tym szpitalu. Trzymam mocno kciuki, może w końcu trafi się ktoś bardziej myślący.
    Wiadomo że waga jest orientacyjna ale wobec tego po co ją mierzą ? Ach szkoda słów. .

euforia, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 976 977 978 979 980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ