X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Daj znać ,jak było. Co prawda nie byłam na warsztatach, ale to nie przeszkadza,żeby się spotkać i poznać:)
    Było całkiem, całkiem, lecz merytorycznie warsztaty bezpieczny maluszek bardziej mi się podobały ;-) tu z kolei więcej gratisów-próbki palmers, johnson&johnson, dadą, jelp, omegamed, pieluszka enfamil, przylepka do auta "baby on board", sliiaczek, woda mtj i miesięcznik oraz multum ulotek :-)

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Jadę dziewczyny do szpitala. Tak mnie napieprza kręgosłup i zaczęło z przodu boleć i kazała mi moja lekarka jechać, sprawdzić. Mam nadzieję, że to tylko ten kręgosłup a nie szyjka :/
    Trzymam kciuki, daj znać co i jak

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    My już w domu.

Lekarz się zmienił na dyżurze i poczułam się o wiele bezpieczniej. Nie wytrzymałam i poszłam na autobus. Po drodze kupiłam wode dla M i snikersa jakiegoś intense ??? Limited Edition??? Ciemna czekolada... Nie pełno mleczna. Taki wynalazek.

No o stoję na przystanku i koledzy akurat jechali zatrzymali się na światłach i pytają czy idę do szpitala? No to mówię, że tak. Powiedzieli , żebym lepiej szła z buta, był wypadek na skrzyżowaniu. No to poszłam...

Wypadek - dwa auta osobowe i autobus miejski. Ależ atrakcje.
    A jak stałam to słyszałam, że leci kareta i nagle ucichła. Potem dwa wozy straży pożarnej no i na koniec policja technicznym ;-) pierwsza myśl - o się coś posrało i się cyknęli...

Korek na jedynym dojeździe do szpitala... Hmmm no cóż strażacy ładnie kierowali ruchem.

Dotarłam do M. Wyglądał już lepiej. Lekarz od razu się przywitał i powiedział co i jak.
    W ciągu pół godziny miała zlecieć ostatnia kroplówka i wypis. Zapytałam czy mogę zostawić wodę i ok.
    Przyszłam po chwili, bo trochę się zluzowało i nie przeszkadzałam. Lekarz podchodził co chwilę i pytał czy lepiej czy gorzej jak po wodzie itp. I podobno cały czas tak się zachowywał.
    Mój drugi ulubieniec hehehehe

Na koniec przychodzę. M. ma wypis w garści i co???? Zwrócił całą wodę, którą wypił... Wypis z automatu cofnięty. Kolejna dawka leków i pół godziny na reakcję.

Teraz M. zasnął. I dobrze. Mam nr do doktorka i kazał w razie W dzwonić. Ale tym razem jak będzie gorzej to dzwonie po karetkę. Trudno. Nigdy nie chciałam kolegom dokładać roboty, ale zdrowie jest ważniejsze. Zbierają pijaków z ulicy, to czego ja mam się wstydzić czy bać?
    Masz rację, nie ma co się szczypac, jak będzie trzeba to dzwon, choć życzę by juz nie było takiej konieczności i mąż szybko powrócił do pełni sił

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:
    A to mój wstydniś <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b534cd138953.jpg
    Rozbroił mnie, słodziak :-)

kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Całkiem fajnie było. Ale jestem tak zmęczona, że idę spać. Jutro napiszę:)
    Paula a tak swoją drogą to czy Ty nie jesteś ta drobna blondyneczka, która dziś miała jasne spodnie i bodajże zielony sweterek :-P?

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:

Dziewczyny potraficie człowieka dowartościować teraz się zastanawiam, czy nie będę wyglądać lepiej niż panna młoda ;-)
    Jest takie prawdopodobieństwo :-)

bzkxskf.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Siostry!
    Kasiuleek cudne zdjęcie!
    My już po śniadanku, bułka z oliwkami do tego twarożek i ogórek zielony- pycha:)
    Dziś pakowanie i siebie i męża, wieczorem szkoła rodzenia- dalsza część śpiewania kołysanek , a po mąż mnie zawiezie do rodziców do domu i śmiga do Niemiec.
    Pogoda ma być dziś piękna, już się boję tych upałów, bo wczoraj ciężko już mi było.
    Miłego wtorku!

kasiuleek, Weridiana, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc milego dnia :)

100dniowka! (-14dni do cc) szok ale ten czas leci!

O 17 wizyta z USG :)

niecierpliwa, mamasia, Weridiana, futuremama, Maniuś, Paula_071, Laura, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wstalam ide siusiu do kubeczka i budze syna. Trzeba jechac na wyniki a tak mi sie nie chce ze szok.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta moja tesciowa to kurwa umie zaczac mi dzien. Zebym przyszla dzisiaj pracowaj w tum sklepie na 9 (dowiaduje sie o 7:40) to nie mozna chocoaz dzien wczesnoej?? I co? I mam po drabinie sie czepiac tam?bo jej sie nie chce? ://///

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się na początku 28 tygodnia :) wiecie co dziewczyny, dziś po wstanie specjalnie zmierzylam obwód brzucha i wyszło mi 85 cm.. Najmniej z Was :( zaczęłam się martwić, że może mała nie rośnie.. Następna wizyta dopiero za 2 tygodnie, nie wiem jak ja wytrzymam. Mam nadzieje, ze wielkość brzucha nie jest zależna od wielkości dziecka..

kasiuleek, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    102cm +8kg

Ewa nie jest zalezna wierz mi ;) wszystko zalezy jakiej budowy jestes i jak sie dziecko ulozylo :)

Mnie dzisiaj spotkal 'komplement' sasiadka plus size stwierdzila ze moj brzuszek bardzo powoli rosnie i jest malutki ;)

Ewa123, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy,
    poczytując WAs zmierzyłam się w brzuchu i jest 98

Żabka bardzo spuchłąś, ja sie trochę boję bo na ciepło zawsze puchłam przed ciążą, czy samo puchnięcie jest szkodliwe ?

Myszka dobrze, że z męzem lepiej:)

Sylwia ja bym tez postawiła na złote dodatki i może złote delikatne buciki?

Czy któaś z Was przyrządzała zielone szparagi, przyznam się ze ja nigdy nie jadłam i nie przyrzadzałam a wyglądały smakowicie w lidlu wczoraj..

Ewa123, 5ylwia, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będąc wczoraj u koleżanek w pracy jak powiedziałam ze mam 9 kg na plusie to nie mogły uwierzyć, no cóż jakoś sie te kg rozeszły;)

Co do wagi dzieci, jak siostra leżała w szpitalu to leżały z nią 2 dziewczyny które zaraz poszły rodzić, dzieciaki któe się urodziły były o 30-40 dkg lżejsze niż z pomiaru usg, myśle ze to jest zalezne od tego jak dzieciątko się ułoży, kilka lat temu jak siostra rodziła to lekarz powiedział ze dzieciątko malutkie niecałe 3 kg a urodziła synusia o wadze 3800 :)
    Myślę ze wieksze, starsze dziecko jest gorzej zmierzyć w brzuszku

Ewa123, Weridiana, Laura, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki:-)
    Ja też juz wstałam, zjadłam śniadanko, zalicytowałam kilka rzeczy na allegro i teraz pora na belly. Na dworze cudna pogoda, aż chce się żyć.
    Ja na wyniki w czwartek ide, morfologia, mocz i krzywa cukrowa :-) mam nadzieję,że dam radę. najgorsze jest to, że nie można nic zjeść, a ja bez sniadanka czuję się koszmarnie.
    Ewa, obwód brzucha nie zależy od wielkości dziecka. Może taka twoja uroda, nie ma co się zamartwiać na zapas.
    Miłego dnia.

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Witamy się na początku 28 tygodnia :) wiecie co dziewczyny, dziś po wstanie specjalnie zmierzylam obwód brzucha i wyszło mi 85 cm.. Najmniej z Was :( zaczęłam się martwić, że może mała nie rośnie.. Następna wizyta dopiero za 2 tygodnie, nie wiem jak ja wytrzymam. Mam nadzieje, ze wielkość brzucha nie jest zależna od wielkości dziecka..

Dzień dobry:)
    Nie martw się. Ja tez mam ok 85cm a synek waży juz prawie 1kg! ;)
    Byłam właśnie na badaniach w laboratorium. Ustawiłam się bez kolejki bo było ok 50 osób :/
    No i pewien Pan zapytal dlaczego idę bez kolejki. Odpowiedziałam ze w ciąży wchodzi się poza kolejka a on do mnie ze brzucha nie widać!
    Dodam że mam ubrane dopasowana bluzke i wg mnie brzuch jest już całkiem duży :) zwłaszcza w porównaniu z ostatnimi tygodniami.

Ewa123, Laura, niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam 85 cm i dzidzia spora bo 3 tyg temu bylo juz 900 gram

kasiuleek, Ewa123, magda sz, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, pocieszylyscie mnie :) już myślałam, że coś ze mną nie tak :)

Ewa123
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Paula a tak swoją drogą to czy Ty nie jesteś ta drobna blondyneczka, która dziś miała jasne spodnie i bodajże zielony sweterek :-P?

Tak, to ja:) Bardzo mnie ciekawi jak mnie rozpoznałaś:)

Ja po śniadaniu mam 87cm. Mam +4 na wadze. Niby to nie jest dużo, ale ja od 10 lat ważyłam zawsze 52-53kg i jak teraz widzę 57 na wadze to tak dziwnie. A Wy przed ciążą miałyście skoki wagi, czy też ważyłyście mniej więcej tyle samo?

mamasia, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa dziewczyny dobrze piszą. To też może zależeć ile cm miałaś wcześniej bo jak jesteś drobna i miałaś 60 cm w pasie a teraz 85 to spora różnica. Ja mam 99 cm w pępku, a wcześniej 69. Powoli robi się ciężko...

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
‹‹ 978 979 980 981 982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ