SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
gianna88 wrote:u mnie 101cm (wcześniej coś koło 67) i +12kg, więc chyba wygrałam jeśli chodzi o kg hehe
Ja miesiac temu mialam +10kg i od tego czasu nie wchodze na wage wiec pewnie bym wygrala gdybym sie tylko zwazyla, a wole zyc w blogiej nieswiadomosci
W ogold dzien dobry dziewczynki!
Ja juz oblecialam lumpeksy bo dzis -50% tyle ludzi, ze musialam uwazac na brzuch coby koszykiem nie dostac, ale zakupy udane upolowalam sobie czarne zwiewne, idealne na lato alladyny dlugosc 7/8 i bluzeczke z esmary odcinana pod biustem takim grubym sznurem jakby zeglarskim super to wygladaNo i firanke do pokoju Julki choc nie wiem czy nie bedzie za dluga, ale to maz bedzie skalal po drabinie jak wroci
Na obiadek krupnik i golabki z siekanej kapusty od mamuskiDostalam walowe na 3 obiady wiec gotowanie odpada do czwartku
Slonko tak prazy, ze ciezko wysiedziec na balkoniemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Cassie wrote:Ide powoli szykowac obiad.
Dzisiaj kotlety schabowe, kalafior i ziemniaczki z koperkiem.
Oj ale bym zjadła taki zestawjeszcze 25 minut do trzeciego pobrania i będę mogła coś zjeść. Takaaàaa głodna jestem masakrycznie. I mam reflux po tej glukozie.
Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
futuremama wrote:A ja dziś w planach leczo
Pogoda za oknem cudna, a ja w pracy do 16
Podziwiam, ja zdycham w domu jak mam coś zrobić- zadyszka, zmęczenie itd, nie wyobrażam sobie ,że zbieram się na 7 do mojej roboty i siedzę tam dniówkę- na prawdę szacun!
A co do ciuchów, to wcz byłam na zakupach w Auchan- swoją drogą mają mega promocje, bo jakieś urodziny marketu są czy coś. Ale do rzeczy- wyhaczyłam super sukienko-tunikę za 30zł- jak dla mnie super, bo rozmiary duże, a mi ciężko coś znaleźć zwłaszcza w ciąży, i balerinki za 15zł- oczywiście szału jakościowego nie ma,ale na sezon będą do polatania.niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
futuremama wrote:gianna to daj znać, bo wielu zachwala szparagi a ja nigdy nie jadłam. Mąż też wczoraj zagadywał jak to ise właściwie je
Ja co prawda zielonych nie jadlam,ale biale jem jak jest sezon bardzo czesto,uwielbiam!
Gotuje ja a na patelni rozpuszxzam troche maselka i dodaje sezam,polewam tym szparagi,mniaammałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Ja co prawda zielonych nie jadlam,ale biale jem jak jest sezon bardzo czesto,uwielbiam!
Gotuje ja a na patelni rozpuszxzam troche maselka i dodaje sezam,polewam tym szparagi,mniaam
Ja też nigdy nie jadłam,a chętnie bym spróbowała. Słyszałam,że ważny jest czas gotowania, bo przegotowane są nie do zjedzenia- więc ile to powinno trwać?! A prócz śmietany i masełka- tych dwóch sposobów, znacie jeszcze jakieś?
Napiszcie do czego ich smak można porównać?!małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej hej. Witam się ze szpitala z oddziału. Jestem od dziś. Chcieli mnie położyć juz wczoraj ale na moja prośbe zgodzili się na rano, bo musiałam mamę i Pawła zorganizować do opieki nad Paula. Szyjka się skrocila jest między 26 a 28 mm wiec zastrzyki na plucka i lęki i rozkurczowe dostaję żeby nie bolał ten kręgosłup.... Książki do czytania wzięłam. Oj mam nadzieje że się nie zanudze na śmierć
psioszka11, Cassie, Weridiana, lys, KasiaeN., małaMyszka, Paula_071, zabka11, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Mi też już ciężko, zwłaszcza że teraz mało się dzieje ale ktoś musi być w biurze. Także czas się wlecze strasznie, ale teraz byle do końca maja
Już niedługo
Kiedyś próbowałam zupę-krem szparagową i jakoś mi nie bardzo. Chyba bym musiała spróbować u kogoś kto potrafi je przyrządzić i wtedy ewentualnie sama próbować żeby ich nie zmarnować
Amberia to odpoczywaj. No gdzie te maluchy sie tak spieszą...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 11:08
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Szparagi sa super szczegolnie zielone za bialymi juz tak nie przepadam. Ja robie w piekarniku odcinam zgrubiale koncowki klade na papier do pieczenia obkladam maslem i zabkiem czosnku i do piekarnika na 15 min potem posypuje bulka tarta i pod grila na 5-10 min i jem jako dodatek do obiadu
Mozna tez ugotowac w osolonej wodzie i polac zasmazka lub sosem holenderskim i do tego ziemniaczki z koperkiem i jajo sadzone mniamKasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Biale wrzucam do gotujacej,osolonej wody na 9-10min,zalezy od ich grubosci,zielone gotuje sie chyba 15min,ale nie jestem pewna, a do czego smak porownac..hm...chyba nie da sie do noczego jego porownac:p one maja bardzo delokatny smak,np.moj maz nie lubi bo dla niego maja za slaby smak,a ja uwielbiam;)
-
Dzien dobry
Ja tez dotarlam na wczorajsze warsztaty. Bylam z mezem i nawet mu sie podobalo. Jak Wasze wrazenia? Tak rozgladalam sie w nadziei, ze kogos rozpoznam, jednak nie jestem tak utalentowana jak mamamiaJedyna znajoma buzia, byl kolega z podstawowki, ktorego lata nie widzialam
My sie troche spoznilismy, bo mielismy problem z zaparkowaniem :p Na dzien dobry pomylilismy sale, mielismy trafic do 3-ki, a weszlismy do 1-ki, zeby nie robic zamieszania, tak juz zostalismy ;)Akurat byl film o krwi pepowinowej - nuda. W sumie w kazdym bloku tematycznym drugi temat byl zdecydowanie bardziej interesujacy. Bardzo mi sie podobal temat chustonoszenia, moze dlatego, ze zawsze podobalo mie sie noszenie w chuscie i szczerze jestem jeszcze bardziej zafascynowana. No i nie wyglada, zeby to bylo jakies bardzo trudne
Babeczka opowiadajaca o karmieniu piersia - rewelacja, moglabym jej sluchac i sluchac, swietnie przedstawila temat. Kwestie pielegnacji maluszka, tez ciekawie opowiadala, pomimo, ze wystepowala pod patronatem j&j, to podobalo mi sie, ze nie uznawala tego za jedyny sluszny wybor - no i troche mi sie rozjasnilo i uporzadkowalo. Sadzilam, ze temat rytmu dnia dziecka bedzie ciekawszy, ale kobita czytajac opracowanie z laptopoa, zwyczajnie mnie usypiala, normalnie nie moglam sie skupic na niczym - porazka. Mialam wrazenie, ze nie usypiala tylko mnie
Probek cala masa - w odroznieniu od mamami dostalam niebieska etykietke na szybe "LITTLE PRINCE ON BOARD" - chyba byly rozneMoj maz zdecydowanie cierpial, ze dostalismy rozowa pieluszke flanelowa OMG, faceci :p
Ogolnie wrazenia bardzo pozytywne, do domu wrocilam niezwykle zmeczona, padlam jak muchaSpalam do 9-tej
Za tydzien wizyta - ciekawe co u naszego maluszkaBrzuchol przez ostagnie dni zdecydowanie wydelo i mam wrazenie, ze jest o polowe wiekszy niz jeszcze tydzien temu
Milego, slonecznego dnia dziewczynki :*
futuremama, Weridiana, lys, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Szparagi sa super szczegolnie zielone za bialymi juz tak nie przepadam. Ja robie w piekarniku odcinam zgrubiale koncowki klade na papier do pieczenia obkladam maslem i zabkiem czosnku i do piekarnika na 15 min potem posypuje bulka tarta i pod grila na 5-10 min i jem jako dodatek do obiadu
Mozna tez ugotowac w osolonej wodzie i polac zasmazka lub sosem holenderskim i do tego ziemniaczki z koperkiem i jajo sadzone mniam
A jaki one mają w ogóle smak?do czego to porównać?
Amberla, dużo zdrówka dla Was. Ja normalnie się boję z rana tu zaglądać, bo co chwilę któraś w szpitalu, co się dzieje?!małaMyszka lubi tę wiadomość
-
futuremama wrote:gianna to daj znać, bo wielu zachwala szparagi a ja nigdy nie jadłam. Mąż też wczoraj zagadywał jak to ise właściwie je
też nigdy nie jadłamw Lidlu mnie skusiły bo ładnie wyglądały
Nie wiem czy je lubię więc na pierwszy raz wrzucę je w tę potrawkę, żeby w razie co móc wybrac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 11:18
-
Psioszka nie wiem do czego porownac szparagi heheh ich smak jest delikatny szoaragowy:-)
nie bede Ci mieszala spróbuj sama jednym smakuje innym nie
psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Amberla, odpoczywaj, leż dzielnie, wszystko na pewno będzie dobrze:)
kurcze, masakra z tymi szyjkami... ja od rana się schizuję, że mi też się skracajak chodzę to ciągle mnie kłuje, położę się przechodzi... może to ucisk macicy na szyjkę czy coś w tym stylu ale weź wytłumacz kobiecie w ciąży
oby przeszło bo wizyta za ponad 2 tyg.
w brzuchu też co jakiś czas mnie coś zaciągnie, zaboli... ehh skąd wiedziec co jest normą a co powinno niepokoic, przecież każdy inaczej odczuwaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 11:30
-
Gienna mam to samo. Co jakiś czas mnie zakluje gdzieś tam na dole, czasem w brzuchu, czasem w pochwie i tez od razu mam stracha, że coś złego się zaczyna dziać. Też mam wizytę za 2,5 tyg i bardzo juz odliczam dni. W ogóle panikara się zrobiłam, mąż mówi ze jak się nie uspokoje w końcu to urodze znerwicowane dziecko. No łatwo mu powiedzieć, madrala jeden
Ewa123