SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
gianna88 wrote:u mnie 101cm (wcześniej coś koło 67) i +12kg, więc chyba wygrałam jeśli chodzi o kg hehe

Ja miesiac temu mialam +10kg i od tego czasu nie wchodze na wage wiec pewnie bym wygrala gdybym sie tylko zwazyla, a wole zyc w blogiej nieswiadomosci
W ogold dzien dobry dziewczynki!
Ja juz oblecialam lumpeksy bo dzis -50% tyle ludzi, ze musialam uwazac na brzuch coby koszykiem nie dostac, ale zakupy udane upolowalam sobie czarne zwiewne, idealne na lato alladyny dlugosc 7/8 i bluzeczke z esmary odcinana pod biustem takim grubym sznurem jakby zeglarskim super to wyglada
No i firanke do pokoju Julki choc nie wiem czy nie bedzie za dluga, ale to maz bedzie skalal po drabinie jak wroci 
Na obiadek krupnik i golabki z siekanej kapusty od mamuski
Dostalam walowe na 3 obiady wiec gotowanie odpada do czwartku 
Slonko tak prazy, ze ciezko wysiedziec na balkonie
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Cassie wrote:Ide powoli szykowac obiad.
Dzisiaj kotlety schabowe, kalafior i ziemniaczki z koperkiem.
Oj ale bym zjadła taki zestaw
jeszcze 25 minut do trzeciego pobrania i będę mogła coś zjeść. Takaaàaa głodna jestem masakrycznie. I mam reflux po tej glukozie.
Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

-
futuremama wrote:A ja dziś w planach leczo
Pogoda za oknem cudna, a ja w pracy do 16 
Podziwiam, ja zdycham w domu jak mam coś zrobić- zadyszka, zmęczenie itd, nie wyobrażam sobie ,że zbieram się na 7 do mojej roboty i siedzę tam dniówkę- na prawdę szacun!
A co do ciuchów, to wcz byłam na zakupach w Auchan- swoją drogą mają mega promocje, bo jakieś urodziny marketu są czy coś. Ale do rzeczy- wyhaczyłam super sukienko-tunikę za 30zł- jak dla mnie super, bo rozmiary duże, a mi ciężko coś znaleźć zwłaszcza w ciąży, i balerinki za 15zł- oczywiście szału jakościowego nie ma,ale na sezon będą do polatania.
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
futuremama wrote:gianna to daj znać, bo wielu zachwala szparagi a ja nigdy nie jadłam. Mąż też wczoraj zagadywał jak to ise właściwie je

Ja co prawda zielonych nie jadlam,ale biale jem jak jest sezon bardzo czesto,uwielbiam!
Gotuje ja a na patelni rozpuszxzam troche maselka i dodaje sezam,polewam tym szparagi,mniaam
-
Kkarolinaaaa wrote:Ja co prawda zielonych nie jadlam,ale biale jem jak jest sezon bardzo czesto,uwielbiam!
Gotuje ja a na patelni rozpuszxzam troche maselka i dodaje sezam,polewam tym szparagi,mniaam
Ja też nigdy nie jadłam,a chętnie bym spróbowała. Słyszałam,że ważny jest czas gotowania, bo przegotowane są nie do zjedzenia- więc ile to powinno trwać?! A prócz śmietany i masełka- tych dwóch sposobów, znacie jeszcze jakieś?
Napiszcie do czego ich smak można porównać?!

-
Hej hej. Witam się ze szpitala z oddziału. Jestem od dziś. Chcieli mnie położyć juz wczoraj ale na moja prośbe zgodzili się na rano, bo musiałam mamę i Pawła zorganizować do opieki nad Paula. Szyjka się skrocila jest między 26 a 28 mm wiec zastrzyki na plucka i lęki i rozkurczowe dostaję żeby nie bolał ten kręgosłup.... Książki do czytania wzięłam. Oj mam nadzieje że się nie zanudze na śmierć
psioszka11, Cassie, Weridiana, lys, KasiaeN., małaMyszka, Paula_071, zabka11, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Mi też już ciężko, zwłaszcza że teraz mało się dzieje ale ktoś musi być w biurze. Także czas się wlecze strasznie, ale teraz byle do końca maja
Już niedługo 
Kiedyś próbowałam zupę-krem szparagową i jakoś mi nie bardzo. Chyba bym musiała spróbować u kogoś kto potrafi je przyrządzić i wtedy ewentualnie sama próbować żeby ich nie zmarnować
Amberia to odpoczywaj. No gdzie te maluchy sie tak spieszą...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 11:08
-
Szparagi sa super szczegolnie zielone za bialymi juz tak nie przepadam. Ja robie w piekarniku odcinam zgrubiale koncowki klade na papier do pieczenia obkladam maslem i zabkiem czosnku i do piekarnika na 15 min potem posypuje bulka tarta i pod grila na 5-10 min i jem jako dodatek do obiadu
Mozna tez ugotowac w osolonej wodzie i polac zasmazka lub sosem holenderskim i do tego ziemniaczki z koperkiem i jajo sadzone mniam
KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Biale wrzucam do gotujacej,osolonej wody na 9-10min,zalezy od ich grubosci,zielone gotuje sie chyba 15min,ale nie jestem pewna, a do czego smak porownac..hm...chyba nie da sie do noczego jego porownac:p one maja bardzo delokatny smak,np.moj maz nie lubi bo dla niego maja za slaby smak,a ja uwielbiam;)
-
Dzien dobry

Ja tez dotarlam na wczorajsze warsztaty. Bylam z mezem i nawet mu sie podobalo. Jak Wasze wrazenia? Tak rozgladalam sie w nadziei, ze kogos rozpoznam, jednak nie jestem tak utalentowana jak mamamia
Jedyna znajoma buzia, byl kolega z podstawowki, ktorego lata nie widzialam 
My sie troche spoznilismy, bo mielismy problem z zaparkowaniem :p Na dzien dobry pomylilismy sale, mielismy trafic do 3-ki, a weszlismy do 1-ki
, zeby nie robic zamieszania, tak juz zostalismy ;)Akurat byl film o krwi pepowinowej - nuda. W sumie w kazdym bloku tematycznym drugi temat byl zdecydowanie bardziej interesujacy. Bardzo mi sie podobal temat chustonoszenia, moze dlatego, ze zawsze podobalo mie sie noszenie w chuscie i szczerze jestem jeszcze bardziej zafascynowana. No i nie wyglada, zeby to bylo jakies bardzo trudne
Babeczka opowiadajaca o karmieniu piersia - rewelacja, moglabym jej sluchac i sluchac, swietnie przedstawila temat. Kwestie pielegnacji maluszka, tez ciekawie opowiadala, pomimo, ze wystepowala pod patronatem j&j, to podobalo mi sie, ze nie uznawala tego za jedyny sluszny wybor - no i troche mi sie rozjasnilo i uporzadkowalo. Sadzilam, ze temat rytmu dnia dziecka bedzie ciekawszy, ale kobita czytajac opracowanie z laptopoa, zwyczajnie mnie usypiala, normalnie nie moglam sie skupic na niczym - porazka. Mialam wrazenie, ze nie usypiala tylko mnie 
Probek cala masa - w odroznieniu od mamami dostalam niebieska etykietke na szybe "LITTLE PRINCE ON BOARD" - chyba byly rozne
Moj maz zdecydowanie cierpial, ze dostalismy rozowa pieluszke flanelowa OMG, faceci :p
Ogolnie wrazenia bardzo pozytywne, do domu wrocilam niezwykle zmeczona, padlam jak mucha
Spalam do 9-tej 
Za tydzien wizyta - ciekawe co u naszego maluszka
Brzuchol przez ostagnie dni zdecydowanie wydelo i mam wrazenie, ze jest o polowe wiekszy niz jeszcze tydzien temu 
Milego, slonecznego dnia dziewczynki :*
futuremama, Weridiana, lys, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Szparagi sa super szczegolnie zielone za bialymi juz tak nie przepadam. Ja robie w piekarniku odcinam zgrubiale koncowki klade na papier do pieczenia obkladam maslem i zabkiem czosnku i do piekarnika na 15 min potem posypuje bulka tarta i pod grila na 5-10 min i jem jako dodatek do obiadu
Mozna tez ugotowac w osolonej wodzie i polac zasmazka lub sosem holenderskim i do tego ziemniaczki z koperkiem i jajo sadzone mniam
A jaki one mają w ogóle smak?do czego to porównać?
Amberla, dużo zdrówka dla Was. Ja normalnie się boję z rana tu zaglądać, bo co chwilę któraś w szpitalu, co się dzieje?!

-
futuremama wrote:gianna to daj znać, bo wielu zachwala szparagi a ja nigdy nie jadłam. Mąż też wczoraj zagadywał jak to ise właściwie je

też nigdy nie jadłam
w Lidlu mnie skusiły bo ładnie wyglądały
Nie wiem czy je lubię więc na pierwszy raz wrzucę je w tę potrawkę, żeby w razie co móc wybrac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 11:18
-
Psioszka nie wiem do czego porownac szparagi heheh ich smak jest delikatny szoaragowy:-)
nie bede Ci mieszala spróbuj sama jednym smakuje innym nie
psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Amberla, odpoczywaj, leż dzielnie, wszystko na pewno będzie dobrze:)
kurcze, masakra z tymi szyjkami... ja od rana się schizuję, że mi też się skraca
jak chodzę to ciągle mnie kłuje, położę się przechodzi... może to ucisk macicy na szyjkę czy coś w tym stylu ale weź wytłumacz kobiecie w ciąży
oby przeszło bo wizyta za ponad 2 tyg.
w brzuchu też co jakiś czas mnie coś zaciągnie, zaboli... ehh skąd wiedziec co jest normą a co powinno niepokoic, przecież każdy inaczej odczuwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 11:30
-
Gienna mam to samo. Co jakiś czas mnie zakluje gdzieś tam na dole, czasem w brzuchu, czasem w pochwie i tez od razu mam stracha, że coś złego się zaczyna dziać. Też mam wizytę za 2,5 tyg i bardzo juz odliczam dni. W ogóle panikara się zrobiłam, mąż mówi ze jak się nie uspokoje w końcu to urodze znerwicowane dziecko. No łatwo mu powiedzieć, madrala jeden
Ewa123