X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Córcia z kolei w zeszłym tygodniu była leniwa i doprowadzala mnie do paniki co drugi dzień. Za to od 3 dni skacze jakby się szaleju najadla :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

Ewa123
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś w planach leczo :) Pogoda za oknem cudna, a ja w pracy do 16 :(

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym :) wczoraj kupiłam szparagi i nie wiedziałam co z nimi zrobic więc znalazłam taki przepis, zobaczymy czy dobre :)

atdcpx9izbdly3tt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    u mnie 101cm (wcześniej coś koło 67) i +12kg, więc chyba wygrałam jeśli chodzi o kg hehe ;D

Ja miesiac temu mialam +10kg i od tego czasu nie wchodze na wage wiec pewnie bym wygrala gdybym sie tylko zwazyla, a wole zyc w blogiej nieswiadomosci :P

W ogold dzien dobry dziewczynki! ;)
    Ja juz oblecialam lumpeksy bo dzis -50% tyle ludzi, ze musialam uwazac na brzuch coby koszykiem nie dostac, ale zakupy udane upolowalam sobie czarne zwiewne, idealne na lato alladyny dlugosc 7/8 i bluzeczke z esmary odcinana pod biustem takim grubym sznurem jakby zeglarskim super to wyglada ;) No i firanke do pokoju Julki choc nie wiem czy nie bedzie za dluga, ale to maz bedzie skalal po drabinie jak wroci ;)
    Na obiadek krupnik i golabki z siekanej kapusty od mamuski ;) Dostalam walowe na 3 obiady wiec gotowanie odpada do czwartku :P
    Slonko tak prazy, ze ciezko wysiedziec na balkonie

• lys Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Ide powoli szykowac obiad.
    Dzisiaj kotlety schabowe, kalafior i ziemniaczki z koperkiem.

Oj ale bym zjadła taki zestaw :( jeszcze 25 minut do trzeciego pobrania i będę mogła coś zjeść. Takaaàaa głodna jestem masakrycznie. I mam reflux po tej glukozie.

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • futuremama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna to daj znać, bo wielu zachwala szparagi a ja nigdy nie jadłam. Mąż też wczoraj zagadywał jak to ise właściwie je :D

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    A ja dziś w planach leczo :) Pogoda za oknem cudna, a ja w pracy do 16 :(

Podziwiam, ja zdycham w domu jak mam coś zrobić- zadyszka, zmęczenie itd, nie wyobrażam sobie ,że zbieram się na 7 do mojej roboty i siedzę tam dniówkę- na prawdę szacun!
    A co do ciuchów, to wcz byłam na zakupach w Auchan- swoją drogą mają mega promocje, bo jakieś urodziny marketu są czy coś. Ale do rzeczy- wyhaczyłam super sukienko-tunikę za 30zł- jak dla mnie super, bo rozmiary duże, a mi ciężko coś znaleźć zwłaszcza w ciąży, i balerinki za 15zł- oczywiście szału jakościowego nie ma,ale na sezon będą do polatania.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    gianna to daj znać, bo wielu zachwala szparagi a ja nigdy nie jadłam. Mąż też wczoraj zagadywał jak to ise właściwie je :D

Ja co prawda zielonych nie jadlam,ale biale jem jak jest sezon bardzo czesto,uwielbiam!
    Gotuje ja a na patelni rozpuszxzam troche maselka i dodaje sezam,polewam tym szparagi,mniaam ;)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ja co prawda zielonych nie jadlam,ale biale jem jak jest sezon bardzo czesto,uwielbiam!
    Gotuje ja a na patelni rozpuszxzam troche maselka i dodaje sezam,polewam tym szparagi,mniaam ;)

Ja też nigdy nie jadłam,a chętnie bym spróbowała. Słyszałam,że ważny jest czas gotowania, bo przegotowane są nie do zjedzenia- więc ile to powinno trwać?! A prócz śmietany i masełka- tych dwóch sposobów, znacie jeszcze jakieś?
    Napiszcie do czego ich smak można porównać?!

bl9ci09kql96ri27.png

• Amberla Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. Witam się ze szpitala z oddziału. Jestem od dziś. Chcieli mnie położyć juz wczoraj ale na moja prośbe zgodzili się na rano, bo musiałam mamę i Pawła zorganizować do opieki nad Paula. Szyjka się skrocila jest między 26 a 28 mm wiec zastrzyki na plucka i lęki i rozkurczowe dostaję żeby nie bolał ten kręgosłup.... Książki do czytania wzięłam. Oj mam nadzieje że się nie zanudze na śmierć :)

psioszka11, Cassie, Weridiana, lys, KasiaeN., małaMyszka, Paula_071, zabka11, kasiuleek lubią tę wiadomość

• futuremama Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też już ciężko, zwłaszcza że teraz mało się dzieje ale ktoś musi być w biurze. Także czas się wlecze strasznie, ale teraz byle do końca maja :) Już niedługo :)

Kiedyś próbowałam zupę-krem szparagową i jakoś mi nie bardzo. Chyba bym musiała spróbować u kogoś kto potrafi je przyrządzić i wtedy ewentualnie sama próbować żeby ich nie zmarnować :D

Amberia to odpoczywaj. No gdzie te maluchy sie tak spieszą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 11:08

3i49o7esfkybvicx.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szparagi sa super szczegolnie zielone za bialymi juz tak nie przepadam. Ja robie w piekarniku odcinam zgrubiale koncowki klade na papier do pieczenia obkladam maslem i zabkiem czosnku i do piekarnika na 15 min potem posypuje bulka tarta i pod grila na 5-10 min i jem jako dodatek do obiadu
    Mozna tez ugotowac w osolonej wodzie i polac zasmazka lub sosem holenderskim i do tego ziemniaczki z koperkiem i jajo sadzone mniam

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biale wrzucam do gotujacej,osolonej wody na 9-10min,zalezy od ich grubosci,zielone gotuje sie chyba 15min,ale nie jestem pewna, a do czego smak porownac..hm...chyba nie da sie do noczego jego porownac:p one maja bardzo delokatny smak,np.moj maz nie lubi bo dla niego maja za slaby smak,a ja uwielbiam;)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Ja tez dotarlam na wczorajsze warsztaty. Bylam z mezem i nawet mu sie podobalo. Jak Wasze wrazenia? Tak rozgladalam sie w nadziei, ze kogos rozpoznam, jednak nie jestem tak utalentowana jak mamamia ;) Jedyna znajoma buzia, byl kolega z podstawowki, ktorego lata nie widzialam ;)
    My sie troche spoznilismy, bo mielismy problem z zaparkowaniem :p Na dzien dobry pomylilismy sale, mielismy trafic do 3-ki, a weszlismy do 1-ki ;), zeby nie robic zamieszania, tak juz zostalismy ;)Akurat byl film o krwi pepowinowej - nuda. W sumie w kazdym bloku tematycznym drugi temat byl zdecydowanie bardziej interesujacy. Bardzo mi sie podobal temat chustonoszenia, moze dlatego, ze zawsze podobalo mie sie noszenie w chuscie i szczerze jestem jeszcze bardziej zafascynowana. No i nie wyglada, zeby to bylo jakies bardzo trudne ;) Babeczka opowiadajaca o karmieniu piersia - rewelacja, moglabym jej sluchac i sluchac, swietnie przedstawila temat. Kwestie pielegnacji maluszka, tez ciekawie opowiadala, pomimo, ze wystepowala pod patronatem j&j, to podobalo mi sie, ze nie uznawala tego za jedyny sluszny wybor - no i troche mi sie rozjasnilo i uporzadkowalo. Sadzilam, ze temat rytmu dnia dziecka bedzie ciekawszy, ale kobita czytajac opracowanie z laptopoa, zwyczajnie mnie usypiala, normalnie nie moglam sie skupic na niczym - porazka. Mialam wrazenie, ze nie usypiala tylko mnie ;)
    Probek cala masa - w odroznieniu od mamami dostalam niebieska etykietke na szybe "LITTLE PRINCE ON BOARD" - chyba byly rozne ;) Moj maz zdecydowanie cierpial, ze dostalismy rozowa pieluszke flanelowa OMG, faceci :p
    Ogolnie wrazenia bardzo pozytywne, do domu wrocilam niezwykle zmeczona, padlam jak mucha :) Spalam do 9-tej ;)
    Za tydzien wizyta - ciekawe co u naszego maluszka :) Brzuchol przez ostagnie dni zdecydowanie wydelo i mam wrazenie, ze jest o polowe wiekszy niz jeszcze tydzien temu ;)
    Milego, slonecznego dnia dziewczynki :*

futuremama, Weridiana, lys, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Szparagi sa super szczegolnie zielone za bialymi juz tak nie przepadam. Ja robie w piekarniku odcinam zgrubiale koncowki klade na papier do pieczenia obkladam maslem i zabkiem czosnku i do piekarnika na 15 min potem posypuje bulka tarta i pod grila na 5-10 min i jem jako dodatek do obiadu
    Mozna tez ugotowac w osolonej wodzie i polac zasmazka lub sosem holenderskim i do tego ziemniaczki z koperkiem i jajo sadzone mniam

A jaki one mają w ogóle smak?do czego to porównać?

Amberla, dużo zdrówka dla Was. Ja normalnie się boję z rana tu zaglądać, bo co chwilę któraś w szpitalu, co się dzieje?!

bl9ci09kql96ri27.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no wlasnie,dol szparagow trzeba odciac no i trzeba je obrac,maja delikatna skorke,ale obierac zaczynasz pod glowka,glowki sie nie obiera;)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:

też nigdy nie jadłam :) w Lidlu mnie skusiły bo ładnie wyglądały :) Nie wiem czy je lubię więc na pierwszy raz wrzucę je w tę potrawkę, żeby w razie co móc wybrac :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 11:18

atdcpx9izbdly3tt.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka nie wiem do czego porownac szparagi heheh ich smak jest delikatny szoaragowy:-) :-) >:) nie bede Ci mieszala spróbuj sama jednym smakuje innym nie

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla, odpoczywaj, leż dzielnie, wszystko na pewno będzie dobrze:)

kurcze, masakra z tymi szyjkami... ja od rana się schizuję, że mi też się skraca :/ jak chodzę to ciągle mnie kłuje, położę się przechodzi... może to ucisk macicy na szyjkę czy coś w tym stylu ale weź wytłumacz kobiecie w ciąży :/ oby przeszło bo wizyta za ponad 2 tyg.
    w brzuchu też co jakiś czas mnie coś zaciągnie, zaboli... ehh skąd wiedziec co jest normą a co powinno niepokoic, przecież każdy inaczej odczuwa :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 11:30

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gienna mam to samo. Co jakiś czas mnie zakluje gdzieś tam na dole, czasem w brzuchu, czasem w pochwie i tez od razu mam stracha, że coś złego się zaczyna dziać. Też mam wizytę za 2,5 tyg i bardzo juz odliczam dni. W ogóle panikara się zrobiłam, mąż mówi ze jak się nie uspokoje w końcu to urodze znerwicowane dziecko. No łatwo mu powiedzieć, madrala jeden :/

Ewa123
‹‹ 980 981 982 983 984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ