X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A szparagi może tak odrobinkę podobne do fasolki szparagowej jakbym juz miała porównać do czegoś.. Chociaż to też nie to :P ja uwielbiam zielone z maselkiem i bułka tarta, gotuje ok 10 min i tez odbieram specjalna obieraczka cieniutko, bo skórka jest trochę wloknista. No i zdrowe, mają mnóstwo kwasu foliowego podobno :)

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede musiala sprobowac zielone szparagi,zawsze biale kupuje:p

Czyli zielone przyhotowuje sie tak samo jak biale tak?:)

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambrela kochana trzymaj sie tam dzielnie. Wszystko bedzie dobrze, no niestety czasami musimy wytrwac w warunkach szpitalnych, ale jestes dobrze przygotowana, poczytasz, wypoczniesz i szyjka sie na nowo wydluzy. Trzymamy za Ciebie kciuki.
    Ja raz na weselu jadlam biale szparagi w przystawce na zimno, takie zawijane w szynke. Byly okropne, jakies takie mdle, bez smaku - fuj. Wtedy pomyslalam, ze moze na cieplo, zrobione troche inaczej i wlasnie zielone, bylyby zdecydowanje lepsze, ale jakos do teraz nie odwazylam sie ich zrobic. Moze wlasnie jakbym zjadla u kogos dobrze zrobione, to bym je pokochala, ale jak na razie nie palam do nich cieplejszymi uczuciami :p

futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się rzuciłam ostatnio w Grecji na szparagi zielone w jakimś sosie, nawaliłam tego na talerz i zjadałam mały kawałeczek, jakoś mi nie podeszło. Zdecydowanie wolę fasolkę szparagową :) nie mogę się doczekać kiedy będzie

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na fasolkę tez czekam uwielbiam żółtą :) Mrożona jednak to nie to samo :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szparagi!!! Za mna chodza od wczoraj ;) Uwiebiam! A jeszcze z sosem maslowym mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm pycha!

Lys dasz rade ;)

Amberla odpoczywajcie!

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja..tez uwielbiam fasolke zolta!

A juz nie wspomne jak czekam na truskawki!

Koktaile,ciasta (biszkopt,bita smietana,truskawki,galaretka) o ja..jezyk na ziemi!!!

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Karolina, w zasadzie tak samo. Podobno nie trzeba ich odbierać, ale ja zawsze odbieram żeby włókien nie było :) i sprawdzam widelcem czy są miękkie

Ewa123
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla trzymam kciuki mocno!

A ja czekam na czereśnie i porzeczki :)

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawki , arbuz, maliny, jagody, młode ziemniaczki, bób - ciekawe czy zdążymy się najeść:)

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo truskawki to juz niedługo:) pamietam ze na dzien matki moja mama zawsze piekłą ciasto z truskawkami i galaretka:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla leż, odpoczywaj jak najwięcej.
    Już dużo nam nie zostało a dzidziusie rosną teraz szybko :)

Ja wczoraj cały dzień i całą noc miałam bóle brzucha, brzuch czułam wzdęty i jak balon jakby mi skóra się naciągała, wzięłam dwa espumisany rano nospe forte i 3 x magne b6 i dopiero dzisiaj rano mi ulżył ból.
    Bardzo się bałam bo pomyślałam co się dzieje że tak boli cały czas a do szpitala nie pojadę bo i tak dadzą mi nospe i tyle a przecież w zeszłym tyg byłąm na wizycie i wszystko było wporządku....

Teraz wyszłam na lekkie zakupy i troszkę tli brzuch ale usiadłam na ovu i mam nadzieję że przejdzie.

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia porzeczki moje ulubione mniam, jeszcze miesiąc i codziennie będę jadła:)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulek czasami takim osobom które kwestionuja wielkość brzuszka , że nie widać chciałoby się odpowiedzieć ze raka tez nie widać. Wiem że to nie na miejscu, nie jest moją intencją porównanie ciąży do choroby, jednak nie wszystko musi być widać jak złamaną nogę. Możemy być młodzi, a jednak bardziej potrzebujący niż np.osoba starsza.
    Ale ...my to wiemy...

Ewa zgadzam się z dziewczynami, że wielkość brzuszka może być różna i nie ma takiego znaczenia. Tak jak wcześniej napisałam , ważne jest czy w ogóle jest przyrost/zmiana w określonym czasie.

małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi smaka narobiłyście :D
    Bób tez uwielbiam i zawsze bez problemu tolerowałam - zobaczymy czy w tym roku doczekam i jak będzie :D
    Arbuzowi już nie mogę się oprzeć, młode ziemniaczki też się pojawiają powoli czyba czas zakupić i z koperkiem... mniam :D

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambrela odpoczywaj! Beda zakladac Ci cos na szyjke??

Mam pytanie, poszukuje zaslonek do pokoju Julki polaczenie szarego z rozem lub z bialym, ale nie umiem nic znalezc ciekawego. Moze, ktoras z Was kupowala cos podobnego i chce sie podzielic linkiem ;)?

• Laura Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś na obiad gotuję młode ziemniaczki z koperkiem, mizerie i jajko sadzone :)
    mizeria za mną od dawna chodzi ;)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesresnie tez uwielbiam :)

Bobu nie tkne na pewno, po ostatniej dawce tego zielonego paskudztwa mialam takie akcje zoladkowo-jelitowe ze podziekuje... mimo ze bylo pyszne.

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie macie pojecia jak mi sie chce mizerii..ale nie moge :/ w styczniu zjadlam kanapke z ogorkiem- odbijalo mi sie do tego stopnia ze prawie rzygalam,potem w marcu z nadzieja ze sie juz skonczylo zjadlam chlodnik- znowu mi sie odbijalo,w tamtym tygodniu zjadlam z 4 plasterki -znowu to samo:/ Pola nie lubi ogoreczkow :(

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba uszyje zaslonki we wzorze poscieli bo innego pomyslu nie mam ;) Bedzie bialo-szary zygzak

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ