SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się z laba. Właśnie wypiłam glukozę i czekam. Rzeczywiście smaczne to nie jest ale da się to wypić.
    Co do brzuszka to ja mam jakoś 87cm na wysokości pępka a dzidzia w zeszłym tyg miała 911 g.

nick nieaktualny, Ewa123, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W domu zmierze ile ja mam w brzuszku,ja rok temu wazylam jeszcze 3kg wiecej niz waze obecnie, schudlam ok 9-10kg i ta waga mi soe tak utrzymywala do teraz,myslalam ze w ciazy zacznie mi szybko rosnac,ale jednak jest ok:)
    No woec ja takie cyfry juz na wadze widzialam:p

w przed ciaza w talii mialam ok 70-72cm,ciekawa jestem.ile teraz,bo teraz brzuszek mam dosyc wysoko,wydaje sie byc wiekszy na wysokosci talii niz na wysokosci pepka taka dolepiona pilka :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 09:14

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja mam 98 brzuszka i 7 kg na plusie ;)
    Pogoda ładna ale później ma padać.
    Całą noc męczył mnie ból brzucha, dzisiaj już lepiej jak na razie nic nie boli :)

Ewa123, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Wy chudzinki! :)
    Ja mam 112cm , a mały tydzień temu ważył 1120.
    Kto mnie przelicytuje?:)
    Właśnie się pokłóciłam na spacerze z Panem o psie kupy- wrrr, ależ mnie zdenerwował!
    Ostatnio ludzie mnie bardzo drażnią...

magda sz, nick nieaktualny, kasiuleek, Laura, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho! :)

To i ja się zmierzyłam i też mam 112 cm i 10 kg na plusie.Ale mam 185cm wzrostu więc te kilogramy na szczęście się inaczej rozkładają ;)

I własnie miałam wizytę Pań z działu kontroli z ZUS. Dobrze, ze dziś a nie wczoraj bo by nas nie było. A tak odhaczyły i z głowy ;)

nick nieaktualny, niecierpliwa, Ewa123, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    Hej ho! :)

To i ja się zmierzyłam i też mam 112 cm i 10 kg na plusie.Ale mam 185cm wzrostu więc te kilogramy na szczęście się inaczej rozkładają ;)

I własnie miałam wizytę Pań z działu kontroli z ZUS. Dobrze, ze dziś a nie wczoraj bo by nas nie było. A tak odhaczyły i z głowy ;)

Żartujesz?!Tak bez zapowiedzi przyszły do domu? Coś pytały, sprawdzały?
    To idziemy łeb w łeb -też mam 10kg na plus.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 09:55

Weridiana, KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry w sloneczny wtorek
    W sobote smigamy na zakupy wyprawkowe juz nie moge sie doczekać
    Ja wlasnie sie zmierzylam i mam 106 w pasie a ile mialam wczesniej jejku nie wiem z 80 moze i ciut wiecej nie mierzylam sie :-) a i od poczatku ciazy 4.5 kg na plusie z czego 2 kg przez ostatni miesiac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 09:57

nick nieaktualny, Ewa123, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwcowki ruszyly na porodowki :)
    Coraz blizej Nas ;)

Weridiana, KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Tak, to ja:) Bardzo mnie ciekawi jak mnie rozpoznałaś:)
    Już ostatnio zwróciłam na Ciebie uwagę (na BM), bo miałaś bardzo ładną tunikę czy sukienkę (bodajże fuksja z szarym) :) i jakoś Cię wzrokowo zapamiętałam i nawet siedziałyśmy chyba na pierwszej części koło siebie na BM :) i wczoraj Cię rozpoznałam jako jedyną z poprzednich warsztatów :) [ może i jeszcze jakieś dziewczyny były ponownie, ale mi to umknęło]. Wiedziałam, że byłaś na obu, więc tak strzelałam :)miałam nawet w czasie zmiany sal zagadać, ale gdzies mi umknęłaś :P ja byłam na obu z koleżanką, więc może też skojarzysz :) a poza tym postaram się dziś zgrać zdjęcia z Rzymu i coś wrzucić :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry,
    Zmierzyłam się właśnie przed śniadankiem i jest 108, a wczoraj na wieczór było 115- musiało mnie po tym bigosie niezłe napompować bo w sumie to nawet trochę bolał mnie żołądek. Przed ciążą miałam 65 w talii w pasie to nie wiem. Wydaje mi się że to też zależy jak się mała ułoży, albo się wypnie i są dodatkowe cm albo się schowa.

Maja się ze mną drażni a ja zaraz zawaruję, wczoraj mało fikała, dziś w nocy nic, dziś o 5 się obudziłam i zaczęłam ją zaczepiać, dopiero jak poszłam siku i napiłam się wody to dała kilka kopów, zupełnie się przemieściła- zawsze czułam ją w z lewej strony na dole a teraz jakoś po środku bliżej kręgosłupa że czuje ją od środka ale po brzuchu nie widać.
    OOOO właśnie fiknęła- nie wiem dlaczego ale alarm ktoś włączył ten bombowy czy jak to się zwie..i chyba na ten dźwięk. Mam nadzieje że wojny nie ma bo mąż w pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 10:07

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda moj maly tez od wczoraj malo akywny. Dzieciaczki maja coraz mniej miejsca wiec nie ma co sie dziwic.

• magda sz Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i przyszedł materacyk z tygryska, kokos pianka lateks i wydaje się ok, sama się na nim położyłam na chwilę. Odpowiednio twardy. Siedzi już w folii w łóżeczku :) Dziś zamawiamy wózeczek i fotelik tylko barany ze sklepu nie potrafią mi powiedzieć który będzie pasował do wózka..:/ podsyłają mi same foteliki powyżej 600 zł :/ a są i tańsze z atestami i testami zderzeniowymi.

Drugi raz ten alarm...nie wiem o co chodzi

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 101cm (wcześniej coś koło 67) i +12kg, więc chyba wygrałam jeśli chodzi o kg hehe ;D

psioszka11, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    A i przyszedł materacyk z tygryska, kokos pianka lateks i wydaje się ok, sama się na nim położyłam na chwilę. Odpowiednio twardy. Siedzi już w folii w łóżeczku :) Dziś zamawiamy wózeczek i fotelik tylko barany ze sklepu nie potrafią mi powiedzieć który będzie pasował do wózka..:/ podsyłają mi same foteliki powyżej 600 zł :/ a są i tańsze z atestami i testami zderzeniowymi.

Drugi raz ten alarm...nie wiem o co chodzi

przed chwilą w DDTVN mówili, że to cwiczenia antyterorystów itp ;)

atdcpx9izbdly3tt.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Giana dzwoniłam do męża- przyjeżdzaj bo ruskie atakują. Ale mnie oświecił że alarm to jest jak jest przerywany a jak sygnał ciągły to odwołanie alarmu :D

gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide powoli szykowac obiad.
    Dzisiaj kotlety schabowe, kalafior i ziemniaczki z koperkiem.

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś pomidorowwa z makaronem, z wczoraj mam sznycelki i pewnie ogorek kiszony do tego:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze wybrac sie do sklepu i chyba pomidorowke zrobie a raczej krem z pomidorow z bazylia bo slubny zwyklej pomidorowki nie lubi taki wybredny

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie spaghetti bo zostało wczoraj. Za to na jutro robie ogórkowa z ryżem, a na drugie ziemniaczki, fasolka szparagowa bo juz widziałam i jakas rybka

Ewa123
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie makaron z tuńczykiem.

bl9ci09kql96ri27.png

‹‹ ‹ 979 980 981 982 983 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ