X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) W tej ciąży znacznie poszerzył mi się biodra w porównaniu do poprzedniej. Z Paulą miałam chude rączki chude nóżki i brzuch wywalony tylko jak piłka :P Teraz jest trochę bardziej proporcjonalnie.
    Powiedzcie mi dziewczyny, czy was też kręgosłup boli, czy tylko ja jestem taka felerna? Boli mnie jak cholera ostatnio a dziś to już szczyt :(

małaMyszka, magda sz, Neyla lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzwonila moja mamuska udalo jej sie kupic te dresiki ciazowe z Lidla i bodziaki i spodenki wiec wszystko co chciałam :-)

niecierpliwa, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po lekarzu i szkole rodzenia. Z dobrych wiadomości to dzidzia podwoila wage ma 980g:-) ale musze zrobic wyniki i w czwartek spowrotem do gina na przeplywy i jak mnie zobaczyl to od razu wyrok. Gestoza tak jak z synem :-( do tego spojenie sie rozchodzi, szyjka 2 cm i wpuszcza palec. Wiec w czwartek skierowanie na oddzial:-(

zabka11, Weridiana, małaMyszka, magda sz, mamasia lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulek - gratuluje udanych zakupów i wizyty:-) duzy chłopczyk z wasz ego synka:-)

5ylwia - śliczna sukienka:-)

Małamyszka -bedzie wszytsko dobrze, wiem ze to trudne, ale poczekaj az lekarze znajdą przyczynę, szkoda zebyś narażała siebie i synka na jakies niechciane choróbsko....

Amberla - pięknie wyglądasz:-) ja mam niewiele mniejszy brzuszek, pocieszyłaś mnie swoją fotką, bo juz myslałam ze jestem z nas wsyztskich największa (nawet magda sz ostatnio przystopowała;-) )

rybka - w twoim poście lubię tylko drugie zdanie. ojej przykro mi - a jakie masz objawy tej gestozy??? na oddział cie kłądą własnie w powodu gestozy czy szyjki? na taka szyjkę nie mogą założyć krązka???? trzymaj sie dzielnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 18:28

kasiuleek, Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 a jak poznal gestoze od razu , spuchlas bardzo ?
    odpoczywaj mamuska !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 18:22

małaMyszka lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to niedobrze :( będziesz miała zakładany szew na szyjkę? Co Ci zaproponowal? Z czego bierze się ta gestoza? Wiadomo co jest powodem?

Ewa123
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff w końcu udało mi sie zamówic witaminy na allegro i tą masc maltan na brodawki - trzeba będzie zacząć za miesiąc sie smarować ;-)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nawet nie potrafię sobie wyobrazić co czułyście stając się tyle czasu:(
    Nam udało się szybko. Pierwszego aniołka niestety straciliśmy na końcu 8 tc. Szpital, poronienie, pochówek- straszne przeżycie.
    Po 2 tyg zielone światełko i się udało:)
    Potem strach, pytania czy oby nie za szybko itd...
    Ale teraz każda z nas nosi swój mały cud po sercem i wierze ze będzie już dobrze!:)

zabka 11- gratuluje jest się czym chwalić!:)

lys- Tobie również gratuluje. Ja będę się stresować za tydzień ;/ uff... wszystko inne mnie ciekawi tylko nie nauka :P

Euforia- jestem z Was dumna! :)Bedze dobrze!

małaMyszka- oby mąż szybko do siebie doszedł. Mam nadzieje, ze to nic zaraźliwego. Uważajcie na siebie.

Sylwia- tez chce taka:) Bardzo fajna jest:P
    Też szukam sukienki. Za dwa tygodnie idziemy na wesele i żadna mi nie pasuje.Chyba zostawię sobie to na ostatnią chwile i będę musiała coś kupić. Za długo chodzić nie mogę to mam nadzieje ze szybko coś wybiorę:)

Na szczęście kupując legginsy otworzyłam je i wzięłam większe. I jeszcze w nie wchodzę;)

Laura, zabka11, lys, Weridiana, małaMyszka, magda sz, euforia, Neyla lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• futuremama Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko się melduje po wizycie, maluch waży 1109g. Na 3d widać jakby chciał piąstki zjeć (ma buźce i otwiera ją) także rośnie mały ssak. A co mnie jeszcze bardziej zaskoczyło jak się przyjrzy widać jak mruga powiekami.
    Jedynie gin mnie wkurzył, ale dobrze że już końcówka. Ogólnie badanie szybko że tak powiem poszło (wcześniejsze "genetyczne" były dużo dłuższe i dokładniejsze) a na koniec nagle zażyczył sobie 250zł (a zawsze było 200) bo oprócz USg robił inne rzeczy - szkoda że nie wymienił jakie;/
    Rybka a co robią pzy tej gestozie? Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze poszło a maluszek zdrowo w brzuszku rośnie.
    A w lidlu - tak jak myslałam - wymiecione równo. Chyba więcej chłopców się rodzi niż dziewczynek bo różowych rzeczy sporo. Kupiłam te turkusowe spodenki, grantowych już nie było. Legginsów ciązowych również brak. Na staniki się nie napalałam bo małe ale i tak jakieś marne B zostało ze 3 szt :D Jak wyjeżdżaliśmy to dostawa przyjechała, być może coś dowiozą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 18:37

Laura, kasiuleek, aaaaga, gianna88, Martucha86, Cassie, lys, małaMyszka, magda sz, Paula_071, Maniuś, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988- a po czym stwierdził ta gestoze?
    Dbaj o siebie, leż dużo i wypoczywaj.

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka napisz coś więcej co z tym szpitalem, z jakiego powodu i na jak długo będziesz musiała tam zostać?!
    Ja nie dotarłam na warsztaty MTJ, mąż jutro wieczorem jedzie w delegację do Niemiec i dziś ostatnie zakupy, pakowanie.Zawozi mnie też do rodziców do domu, pomimo tego,że ich nie ma i jego nie będzie to wolę siedzieć tam sama niż we Wro. W razie potrzeby bliżej są teście i przyjaciele.
    A chciałam Wam wspomnieć,że jedna z moich "przyjaciółek" się odezwała- oddali kasę co do grosza no i miała odwagę zadzwonić. Chciała też się spotkać i pogadać, ale właśnie jak pojadę do rodziców to będzie okazja.

lys, Weridiana, małaMyszka, magda sz, Paula_071, mamasia, Y lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gestoza czyli tzw zatrucie ciazowe najczesciej jest obciazeniem genwtycznym. Objawy to wzrost cisnienia, opuchlizna wzrost wagi wieczorem a po nocy spadek u mnie nawet 5 kg. Czestomocz po okresie spoczynku i dolki na skorze pod naciskiem. do szpitala wlasnie zwgl na ta gestoze do obserwacji i pomiaru ilosci moczu. A w czwartek z wynikami zglaszam sie na podglad dokladny szyjki i te przeplywy i zadecydujemy czy zakladamy krazek czy szew. Jutro do labolatorium i mam duzo odpoczywac.

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Ja tylko się melduje po wizycie, maluch waży 1109g. Na 3d widać jakby chciał piąstki zjeć (ma buźce i otwiera ją) także rośnie mały ssak. A co mnie jeszcze bardziej zaskoczyło jak się przyjrzy widać jak mruga powiekami.
    Jedynie gin mnie wkurzył, ale dobrze że już końcówka. Ogólnie badanie szybko że tak powiem poszło (wcześniejsze "genetyczne" były dużo dłuższe i dokładniejsze) a na koniec nagle zażyczył sobie 250zł (a zawsze było 200) bo oprócz USg robił inne rzeczy - szkoda że nie wymienił jakie;/
    Rybka a co robią pzy tej gestozie? Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze poszło a maluszek zdrowo w brzuszku rośnie.
    A w lidlu - tak jak myslałam - wymiecione równo. Chyba więcej chłopców się rodzi niż dziewczynek bo różowych rzeczy sporo. Kupiłam te turkusowe spodenki, grantowych już nie było. Legginsów ciązowych również brak. Na staniki się nie napalałam bo małe ale i tak jakieś marne B zostało ze 3 szt :D Jak wyjeżdżaliśmy to dostawa przyjechała, być może coś dowiozą :D
    no wlasnie tylko lezenie, pomiar wydalanego moczu, dieta bezsolna i kontrola wagi i cisnienia. Tyle mialam przy synu raczej nic sie nie zmienilo

małaMyszka, maaadzik1207 lubią tę wiadomość

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:
    rybka1988- a po czym stwierdził ta gestoze?
    Dbaj o siebie, leż dużo i wypoczywaj.
    po typowych objawach i czekamy na wyniki z moczu i krwi. bialkomocz jest wskaznikiem

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poważna sprawa ta gestoza. Mi się dzisiaj fatalnie oddycha, już sama nie wiem czy Leon mnie tak uciska i wszystkie wnętrzności mi się do góry podnoszą, ale to nie mój najlepszy dzień.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Laura Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja tez nie mam dobrego dnia dzisiaj, brzuch mnie boli i nawet nospa nie pomogła :(

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi cos w plecach na wysokosci korzonek ryplo, ze chodze zgieta w pol :/

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez sie ciezko oddycha...

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję wizyt! jak te nasze dzieciaczki szybko rosną :)

gestoza poważna sprawa :/ ale częste badania, kontrole lekarza i będzie wszystko dobrze, musi.

ja też dyszę jak lokomotywa, posprzątałam dziś mieszkanie, zrobiłam pranie, posprzątalam w paru szafkach i zajęło mi to cały dzień! normalnie to roboty na max pół dnia a ja ruchy zwolnione, nasapię się przy wszystkim. Coraz ciężej jest.

atdcpx9izbdly3tt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nadrobilam was po calym dniu.

Nie wiem co mialam ktorej odpisac.

Gratuluje udanych wizyt :) jutro moja kolej ;)

rybka trzymajcie sie zdrowo, bedzie dobrze!

euforia i jak po USG?

malamyszka zdrowka dla meza

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

‹‹ 975 976 977 978 979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ