X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu trzymam kciuki za Was, te nasze fasolki lubią nas straszyc, ale jak bije serduszko to wszystko dobrze :)

Co do nocnego podjadania to mam patent- wafle ryżowe zjem jeden o 4 i do 8 dam rade spać. Drugi wawel po przebudzeniu i jakoś idzie.

Lecę właśnie na zakupy po spodnie na gumce albo jakieś ciążowe z guma na brzuch. Wszystkie spodnie z guzikami odpadają...brzuch mnie boli bo tak gniota

gosia.b lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze:)

Mi gin na bóle brzucha powiedziała, żeby zapobiegawczo brać rano nospę, ale jakoś nie jestem przekonana do leków. Powiedziała, że jak nie chce nospy, to mogę brać magnez, że to też działa zapobiegawczo na skurcze. Któraś z Was bierze?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore aspargin.
    Witam sie:-) gosiu trzymam kciuki!!!!

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Ja wlasniew drodze powrotnej ze świąt. Czeka nas 4godz jazdy.krajobraz piekny, zimowy :)

Gosiu-bedzie wszystko dobrze!!!
    Paula-mnie tydzuen temu bolsl vrzuch i krzyż, ale nie brałam nic.pomagalo polezenie chociaż pol godz.
    Miru, magda-ja tez juz praktycznie chpdze tylko w getrach, wszystkie inne spodnie sa niewygodne ;)

Piszcie o mdlosciach-mnue dopadaja rano, ale po kubku gorącej herbaty jest nieco lepiej.zauwazylam ze szybko robie się głodna i wówczas od razu mnie mdli.

Przepraszam za błędy ale piszę z telefonu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 12:18

gosia.b, 0na88 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.b wrote:
    Hej kochane,
    Ja niestety w szpitalu - dostałam w nocy plamienia :( na szczescie na razie ustalo, a na USG bylo bijace serduszko ;)

Ale dalej strasznie się boję :(

Na pewno wszystko będzie dobrze! Trzymam kciuki!

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku dni strasznie się męczę ze złym samopoczuciem, mdłości dokuczają, najgorzej jak jestem głodna, czyli często bo apetyt zerowy. Wszystkie spodnie są niewygodne, muszę się wybrać na zakupy po jakieś sensowne legginsy, dresy itd. Niestety na razie energii brak.
    Jutro wizyta u gin i tylko o tym myślę, czy wszystko jest dobrze i zobaczę serduszko. Ta niepewność jest straszna :(

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzydal wrote:
    trzymaj się! wszystko będzie dobrze

ja właśnie zauważyłam brązowy śluz myślicie ze powinnam zadzwonić do lekarza?

Brzydal może lepiej zadzwoń.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie mam kiedy nadrobic. Zycze Wam milego dnia :*

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie rzadko kiedy zemdli, czasami tylko, na wymoty mnie nie brało ani razu:) cycki mi baardzo bolą i krzyż no i czesto mam zgage. Co do brzuszka-nie moge go wciągnąc;p tez chodze tylko w sukieneczkach i rajstopach albo tunikach+grube rajstopy albo legginsy bo inaczej nie ma sznas;p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzydal zadzwoń, pewnie będzie kazał brać duphastona albo luteine.

Kupiłam jeansy ciążowe, śmiesznie się w nich czuje ale nic nie uciska w h&M za 99 można spokojnie coś wybrać.

Jutro rozmowa z szefem i za razem pożegnanie, nie wiem czemu ale się stresuje. Dodam tylko ze jutro szef obchodzi urodziny wiec niezly prezent dostanie- kopertę a w niej L4 :)))

Uciekam robić pomidorowa :) naszło mnie na pomidory. Zjadłam tez loda z maka:)
    rano tylko dopadło mnie przytulanie z WC jak mylam zęby....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 14:28

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki co mam jedne spodnie z housa ktore sa wiazane w pasie no i leginsy.
    Nie da sie juz ukryc ze jestem w ciazy bo brzuszek niezaleznie od tego jak sie ubiore to odstaje.

Jade zaraz na zakupy po jakies leginsy i sweterki. Korzystam poki jestem w PL bo jednak tutaj wzgledem ubran jest taniej.

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuszka jeszcze nie ma w ogóle, mieszczę się w ciuchy bez problemu. Do pracy na szczęście noszę głównie sukienki, więc nawet jak się pojawi przez jakiś czas powinnam się obejść bez nowych ubrań. Już boli mnie głowa na myśl o konieczności kupienia ubrań ciążowych zgodnych z dress code w mojej firmie...

Gosiu, trzymaj sie i daj znać!

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, trzymaj się i odpoczywaj.

Witam nowe mamusie, ja też mam termin na 23.08.2015 :)

gosia.b, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzydak trzymam kciuki, ja tez sie marwie za kazdym razem kiedy cos sie dzieje, albo kluje. Ja za tydzien mam druga wizyte i kolejne USG. Oby fasolka byla juz duza

• gosia.b Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje za słowa otuchy ;) trzymamy sie dzielnie :)
    brzydal bedzie dobrze :)

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• Zetka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzydal, odpoczywaj, na pewno jutro będzie wszystko ok.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno najwięcej porodów jest w pełnie księżyca ta jest 10 sierpnia w 2015 wiec pewnie większość z nas wtedy pojedzie na porodowke :) słyszeliście coś o tym?

Co do bólów brzucha w ciąży to norma mnie bardziej boli z prawej strony, nie raz myślałam czy to nie wyrostek. Ma usg gin powiedział ze prawy jajnik produkuje progesteron z ciałka żółtego i powiedział ze mniej boleć nie będzie bo macica się powiększa będę czuła klucie rozpieranie. Jak czuje skurcze to nospe forte albo magne b6 bo tylko magne b6 to opatentowany lek a nie suplement jak reszta

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy bierzecie kwasy omega 3? Ja mam oeparol omega 3 plus Wit E zastanawiam się czy można to brać?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Ja mam bóle brzucha i kilka razy dziennie zwłaszcza po południu i wieczorem takie a'la skurcze, które na szczęście szybko mijają, biorę na to Magne B6 i parę razy wzięłam nospę. Trochę mnie to martwi ale mam tak już od ok 1.5 tygodnia i nie jest gorzej więc mam nadzieję, że to nic groźnego. Poza tym staram się dużo odpoczywać i nie przemęczać.

Brzydal i gosia, mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze i te paskudne plamienia szybko miną.

Magda ja też słyszałam, że w czasie pełni rodzi się więcej dzieci ;)

Co do kwasów omega to przed ciążą piłam tran Mollersa ale szczerze to teraz na myśl o nim robi mi się niedobrze, ale chyba pora do niego wrócić ;)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Dziewczyny, czy bierzecie kwasy omega 3? Ja mam oeparol omega 3 plus Wit E zastanawiam się czy można to brać?
    Na ulotkach omega3 są często informacje że nie jest wskazany dla kobiet w ciąży i karmiących wiec od razu jak zobaczyłam II kreski to przestałam go brać...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ