SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiu trzymam kciuki za Was, te nasze fasolki lubią nas straszyc, ale jak bije serduszko to wszystko dobrze
Co do nocnego podjadania to mam patent- wafle ryżowe zjem jeden o 4 i do 8 dam rade spać. Drugi wawel po przebudzeniu i jakoś idzie.
Lecę właśnie na zakupy po spodnie na gumce albo jakieś ciążowe z guma na brzuch. Wszystkie spodnie z guzikami odpadają...brzuch mnie boli bo tak gniotagosia.b lubi tę wiadomość
-
Gosiu, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze:)
Mi gin na bóle brzucha powiedziała, żeby zapobiegawczo brać rano nospę, ale jakoś nie jestem przekonana do leków. Powiedziała, że jak nie chce nospy, to mogę brać magnez, że to też działa zapobiegawczo na skurcze. Któraś z Was bierze?gosia.b lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Witajcie
Ja wlasniew drodze powrotnej ze świąt. Czeka nas 4godz jazdy.krajobraz piekny, zimowy
Gosiu-bedzie wszystko dobrze!!!
Paula-mnie tydzuen temu bolsl vrzuch i krzyż, ale nie brałam nic.pomagalo polezenie chociaż pol godz.
Miru, magda-ja tez juz praktycznie chpdze tylko w getrach, wszystkie inne spodnie sa niewygodne
Piszcie o mdlosciach-mnue dopadaja rano, ale po kubku gorącej herbaty jest nieco lepiej.zauwazylam ze szybko robie się głodna i wówczas od razu mnie mdli.
Przepraszam za błędy ale piszę z telefonu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 12:18
gosia.b, 0na88 lubią tę wiadomość
-
Ja od kilku dni strasznie się męczę ze złym samopoczuciem, mdłości dokuczają, najgorzej jak jestem głodna, czyli często bo apetyt zerowy. Wszystkie spodnie są niewygodne, muszę się wybrać na zakupy po jakieś sensowne legginsy, dresy itd. Niestety na razie energii brak.
Jutro wizyta u gin i tylko o tym myślę, czy wszystko jest dobrze i zobaczę serduszko. Ta niepewność jest straszna -
nick nieaktualny
-
Mnie rzadko kiedy zemdli, czasami tylko, na wymoty mnie nie brało ani razu:) cycki mi baardzo bolą i krzyż no i czesto mam zgage. Co do brzuszka-nie moge go wciągnąc;p tez chodze tylko w sukieneczkach i rajstopach albo tunikach+grube rajstopy albo legginsy bo inaczej nie ma sznas;p
-
Brzydal zadzwoń, pewnie będzie kazał brać duphastona albo luteine.
Kupiłam jeansy ciążowe, śmiesznie się w nich czuje ale nic nie uciska w h&M za 99 można spokojnie coś wybrać.
Jutro rozmowa z szefem i za razem pożegnanie, nie wiem czemu ale się stresuje. Dodam tylko ze jutro szef obchodzi urodziny wiec niezly prezent dostanie- kopertę a w niej L4))
Uciekam robić pomidorowanaszło mnie na pomidory. Zjadłam tez loda z maka:)
rano tylko dopadło mnie przytulanie z WC jak mylam zęby....Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 14:28
-
nick nieaktualnyJa poki co mam jedne spodnie z housa ktore sa wiazane w pasie no i leginsy.
Nie da sie juz ukryc ze jestem w ciazy bo brzuszek niezaleznie od tego jak sie ubiore to odstaje.
Jade zaraz na zakupy po jakies leginsy i sweterki. Korzystam poki jestem w PL bo jednak tutaj wzgledem ubran jest taniej. -
U mnie brzuszka jeszcze nie ma w ogóle, mieszczę się w ciuchy bez problemu. Do pracy na szczęście noszę głównie sukienki, więc nawet jak się pojawi przez jakiś czas powinnam się obejść bez nowych ubrań. Już boli mnie głowa na myśl o konieczności kupienia ubrań ciążowych zgodnych z dress code w mojej firmie...
Gosiu, trzymaj sie i daj znać!gosia.b lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Podobno najwięcej porodów jest w pełnie księżyca ta jest 10 sierpnia w 2015 wiec pewnie większość z nas wtedy pojedzie na porodowke
słyszeliście coś o tym?
Co do bólów brzucha w ciąży to norma mnie bardziej boli z prawej strony, nie raz myślałam czy to nie wyrostek. Ma usg gin powiedział ze prawy jajnik produkuje progesteron z ciałka żółtego i powiedział ze mniej boleć nie będzie bo macica się powiększa będę czuła klucie rozpieranie. Jak czuje skurcze to nospe forte albo magne b6 bo tylko magne b6 to opatentowany lek a nie suplement jak reszta -
Cześć dziewczyny
Ja mam bóle brzucha i kilka razy dziennie zwłaszcza po południu i wieczorem takie a'la skurcze, które na szczęście szybko mijają, biorę na to Magne B6 i parę razy wzięłam nospę. Trochę mnie to martwi ale mam tak już od ok 1.5 tygodnia i nie jest gorzej więc mam nadzieję, że to nic groźnego. Poza tym staram się dużo odpoczywać i nie przemęczać.
Brzydal i gosia, mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze i te paskudne plamienia szybko miną.
Magda ja też słyszałam, że w czasie pełni rodzi się więcej dzieci
Co do kwasów omega to przed ciążą piłam tran Mollersa ale szczerze to teraz na myśl o nim robi mi się niedobrze, ale chyba pora do niego wrócić
-
Zetka wrote:Dziewczyny, czy bierzecie kwasy omega 3? Ja mam oeparol omega 3 plus Wit E zastanawiam się czy można to brać?