SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
a mnie brzuch prawie przestał boleć w porównaniu z tym co miałam na początku
nie wiem czy to dobrze... czasem tylko zakuje lub zaboli jak szybko wstaję albo się z boku na bok odwracam...
magnez brałam przez ostatnie kilka miesięcy bo mi oko strasznie "skakało" ale nic nie pomagałoa teraz właśnie jak odstawiłam magnez to i oko się uspokoiło i skurcze prawie zniknęły
na mnie to chyba wszystko działa na opak
a mam do Was pytanie w którym tygodniu Wam się zaczęły wymioty? sie trochę martwie bo tylko czasem mnie mdli i czuje zapachy na które wcześniej nie zwracałam uwagi ale wymiotów nie mam żadnycha to już końcówka 6 tygodnia nie powinnam już mieć?
-
nick nieaktualny
-
Aska87 wrote:a mnie brzuch prawie przestał boleć w porównaniu z tym co miałam na początku
nie wiem czy to dobrze... czasem tylko zakuje lub zaboli jak szybko wstaję albo się z boku na bok odwracam...
magnez brałam przez ostatnie kilka miesięcy bo mi oko strasznie "skakało" ale nic nie pomagałoa teraz właśnie jak odstawiłam magnez to i oko się uspokoiło i skurcze prawie zniknęły
na mnie to chyba wszystko działa na opak
a mam do Was pytanie w którym tygodniu Wam się zaczęły wymioty? sie trochę martwie bo tylko czasem mnie mdli i czuje zapachy na które wcześniej nie zwracałam uwagi ale wymiotów nie mam żadnycha to już końcówka 6 tygodnia nie powinnam już mieć?
Niekazda z nas ma mdlosci czy wymioty, a nawet jesli mamy to w roznym natezeniu. Moja siostra przeszla dwie zdrowe ciazy zupelnie bez mdlosci nie ma sie wiec czym martwicAska87 lubi tę wiadomość
-
Właśnie na tym co ja mam to tez była wzmianka ze nie bardzo w ciąży.
A taki, jak myślicie?
http://www.aptekagemini.pl/mega-omega-3-60-kapsulek.html
Cassie, a co Ty lykasz?
Ja w ciąży z synkiem brałam chyba od drugiego trymestr prenatal dha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 20:31
-
Hej dziewczynki
pare godzin temu rozmawialam z moja kolezanka , mama 6 mc szkraba - ktora plec swojego dziecka poznala juz w 12 tyg na badaniu prenantalnym, ja mam je miec za 4 tygodniewiem ze to wczesnie i wieksze prawdopodobienstwo jest iz nie dowiem sie jeszcze - jednak mimo wszystko nie moge sie juz doczekac.... dopiero widzialam serduszko a tu za miesiac juz szansa poznania plci
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZetka tych witamin nie ma w Polsce.
Co kraj to inne firmy.
Ja tez przeszlam dwie zdrowe ciaze bez mdlosci i wymiotow. Widocznie taka juz moja natura
Odnosnie plci ze starszym synem dowiedzialam sie ze bedzie chlopak na ostatnim USG dwa tyg przed porodem wczesniej zwyczajnie sie nie dalo. Z mlodszym od pierwszego USG do ostatniego przed porodem mowili corka a urodzil sie syn. Mial wodniaka jader i siusiak byl zwinietyTeraz nie chce znac plci. Niech to bedzie jajko niespodzianka
no chyba ze lekarz powie cos podczas badania to niespodzianki nie bedzie.
-
magda sz wrote:Z tymi witaminami to tez zależy od wyników badań. Ja nic nie biorę, lekarz mówił żeby się na siłę nie faszerowac bo dzieci się przerosniete rodzą i trzeba cesarke. Mam jakieś prenatalne classic ale będę je brać może od 4 miesiąca
Jesteś w błędzie, czy Twój lekarz mówił o wadach cewy nerwowej? Bez suplementacji kwasem foliowym masz to zapewnione praktycznie jak w banku. Podejrzewam, że bierzesz Prenatal classic - jeżeli tak to ok bo tam jest odpowiednia dawka kwasu foliowego i innych witamin niezbędnych dla rozwoju dziecka. Co do ,,przerostu" dzieci to winna jest dieta a nie witaminy a witaminy niestety w dzisiejszych czasach są niezbędne bo żywność, którą jemy jest przez różnego rodzaju dodatki (pestycydy, GMO) uboga w witaminy i inne minerały czy kwasy ( ktoś wspominał o omega3 - lepszy jest tran z omega 3 bo jest naturalny niż samo omega3).Cassie lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Warto przed USG godzinke zjeść batonika i trochę coli wypić to się będzie ruszał i może coś da się podejrzeć
mam nadzieję że 27 stycznia coś zobaczę.
Coca coli też nie polecam w ciąży, zwłaszcza w pierwszym trymestrze ponieważ zawiera aspartam a to bardzo mutagenny środek więc nie ma sensu ryzykować zdrowiem dziecka. -
brzydal wrote:Hej, zadzwoniłam, lekarz kazał zwiększyć duphaston z 2 do 3 tabletek i jutro mam się pokazać na usg. Strasznie się boję
plamienie ustało ale brzuszek cały czas pobolewa
gosia.b i brzydal trzymam kciuki za Was!
Brzydal brzuszek ma prawo pobolewać we wczesnej ciąży, poleż, odpocznij, obejrzyj dobry film i wszystko będzie dobrzegosia.b lubi tę wiadomość
-
Kochane
Odnośnie kwasów omega to się nie wypowiem bo nie wiem.
co do coli to jestem przeciwnikiem.
ja się właśnie zastanawiam nad siemienuem lnianym czy wolno, bo mi bardzo pomaga na niestrawności. Sprawdzę jeszcze dla pewności.
Magda sz-slyszalam ze lekarze maja rozne opinie na temat witamin ale moim zdaniem lepiej zapobiegać niż leczyc.teraz żywność jest modyfikowana i przysłowiowa sałata nie na prawie zadnych wartości odzywczych.dlatego potrzebne sa witaminy w ciąży, bowiem nie możemy liczyc iż wszystko co potrzebne dziecku, dostarczymy w żywności-a szczególnie ważny jest kwas foliowy aby układ nerwowy rozwijał się poprawnie.
Właśnie wróciliśmy z basenu. Musiałam sie trochę poruszac po świątecznym obzarstwieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 22:40
Avensis, Cassie lubią tę wiadomość
-
Magda- no to lepiej zacznij brać kwas foliowy..Moim zdaniem jesteś nieodpowiedzialna skoro go nie bierzesz..
Ja jak tylko dowiedziałam się o ciąży kupiłam Femibion natal 1 - ma wszystko co trzeba dostarczyć maleństwu.
Przerost przez witaminy? :o
Twój lekarz jest niepoważny ;p Tak jak napisała Avensis-wina diety a nie witamin.
Cassie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMam kolezanke ktora tez byla zdania ze w kolejnej ciazy witamin kwasu itp nie potrzebuje bobsie zdrowo odzywia - jej syn ma rozszczep kregoslupa.
Robcie jak chcecie to wasza decyzja. Ja wole lyknac jedna witamine wiecej niz jedna za malo i do tego jesc zdrowo n8z potem pluc sobie w twarz ze nie zrobilam wszystkiego zeby dziecko bylo zdrowe.zabka11 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeszcze nie slyszalam zeby jakiekolwiek dziecko z powodu witamin bylo ponadwagowe... geny dieta wiek to jak najbardziej. Ale witaminy? To jakis absurd.
Diete warto uzupelniac w witaminy glownie dlatego ze to co jemy to chemia przetwarzana sztuczna modyfikowana zywnosc. Jesli ktos ma to szczescie ze ma mega ogrod i same szklarjie oraz caly wypas zwierzat to gratuluje odzywia sie zdrowo ale my miastowi niestety musimy lykac to co lekarze dla nas stworzyli czyli witaminy. -
Dziewczyny ja Wam powiem tak - kwas foliowy to oczywiscie konieczność i nie ma tu najmniejszej wątpliwości. A co do preparatów witaminowych to zarówno mój lekarz jak i koleżanki, która jest w tym samym tyg. ciąży powiedział że na witaminy jeszcze będzie czas.
-
Moja ginka też kazała mi tylko łykać kwas foliowy i zadbać o zdrowe odżywianie, powiedziała, że witaminy dodamy jeżeli w badanich wyjdą braki. Kwas foliowy kazała mi łykać jeszcze przed ciązą, jak powiedziałam, że chcemy się starać o dziecko.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015