X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    a mam do Was pytanie w którym tygodniu Wam się zaczęły wymioty? sie trochę martwie bo tylko czasem mnie mdli i czuje zapachy na które wcześniej nie zwracałam uwagi ale wymiotów nie mam żadnych :/ a to już końcówka 6 tygodnia nie powinnam już mieć?

Aska, ja już zaczęłam 8 tydzień a jak dotąd ani wymiotów, ani mdłości. Moja mama mi powiedziała, że w jednej ze swoich ciąż też nie miała w ogóle takich problemów, a mój brat urodził się w terminie jako modelowe niemowlę, więc mam się cieszyć, że mnie takie wątpliwe przyjemności omijają, a nie się martwić:)

Wyczytałam w książce "W oczekiwaniu na dziecko", że podobno 25% kobiet w ogóle nie odczuwa w ciąży mdłości, więc jesteśmy w mniejszości, ale zdecydowanie nie jedyne:)

Aska87, zabka11 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwas foliowy oczywiście biorę to podstawa ale inne witaminy kwasy dha itp to jak już to od drugiego trymestr. Kilku lekarzy pytałam się o witaminy i każdy odradzal i mówił o przerosnieciu i ze bierze się je wtedy kiedy są braki w organizmie. koleżanka myślała ze pomoże zarodkowi i brała witaminy jak tylko dowiedziała się o ciąży i poronila, jem dużo warzyw, owoców mam bardzo dobre wyniki i stwierdzam że nie ma potrzeby faszerowana się witaminami w tabletkach bo to też jest chemia. Co do coli to nie pije w ciąży ale jak się weźmie łyczka przed usg to się nic nie stanie. Wszystko trzeba z umiarem. Jemy pełno gorszych śmieci w jedzeniu i nawet o tym nie wiemy niestety :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 08:57

Daisy lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem złapało mnie zapalenie pęcherza :( Boli potwornie, a jedynie czym przeciwdziałam to dużą ilością płynów w tym woda z sokiem z cytryny:( Dzisiaj umówiłam się do internisty i urologa na wizytę... Martwię się o to moje maleństwo...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 ja juz je przeszłam w ciazy , piłam duzo wody z cytryna plus zajadalam sie żurawina... Jeszcze przed ciaza czesto lapalam zapalenie pecherza ginekolog powiedzial ze w czasie ciazy o infekcje jeszcze latwiej , wiec zapas zurawiny w szufladzie juz mam i podjadam co jakis czas.

co do witamin dziewczyny ja narazie tylko łykam kwas foliowy , narazie mam sie podobno wstrzymac z inna suplementacja do II trymestru chyba ze wyniki wyjda mi gorsze.
    Cole niestety popijam w malych ilosciach , papierosy poszly w odstawke , kawa , alkohol ale niestety bez coli mi ciezko.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Rozpisałyście się przez święta, a ja nawet nie miałam kiedy zaglądać. Co do witamin to biorę pregna plus. Ok odżywianie, zdrowa dieta... ale teraz w warzywach mało co tych witamin jest, ryb nie jem tak zawsze było - po prostu mnie odrzuca. Ostatnio mam problem z apetytem więc ogólnie jem niestety mało. Także wolę brać te witaminy przede wszystkim teraz, kiedy dla malucha to taki ważny czas. Z resztą w tych nie ma naładowane wszystkiego tylko jest kilka najważniejszych elementów.
    A mój mąż się struł albo jelitówka go złapała i noc z głowy. Zażartowałam, że teraz może trochę zrozumieć jak się czuję, ale był bardzo oburzony :D

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja dzisiaj wstalam z bolem glowy... dawno mnie juz glowa nie bolala...

Milego dnia Wam zycze

• Zetka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula zanim pójdziesz do lekarza to najlepiej zrobić badanie moczu. Ostatnio gin mi powiedział ze można brać urosept, ale to na mocne zapalenie nie pomoże. Daj znać co Ci powiedzą lekarze.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Paula zanim pójdziesz do lekarza to najlepiej zrobić badanie moczu. Ostatnio gin mi powiedział ze można brać urosept, ale to na mocne zapalenie nie pomoże. Daj znać co Ci powiedzą lekarze.

Wysłałam męża do laboratorium, za 1,5 h powinny już być wyniki. Mój teściu (internista) powiedział, żebym nie szła do urologa, bo jeszcze jakieś dziwne badania mi zleci które mogą być niebezpieczne dla płodu. Mówi, żebym leżała, dużo piła (zwłaszcza wody z cytryną) i wzięła żuravit lub urinal... Ale i tak muszę iść żeby dostać L-4.

Ja biorę tylko kwas foliowy (tzn do czasu aż dostałam zapalenia pęcherza).

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzydal, a coś się więcej działo?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

Również jestem szczęśliwą przyszłą mamusią. Termin porodu przypada na 17.08 :-))) Czy mogę dołączyć? :)

0na88, magda sz, gagat82, Meggi31, Cassie, zabka11 lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzydal trzymam kciuki, napisz później jak tam Twoja Fasolka :) będzie dobrze

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • gagat82 Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Hej a ja dzisiaj wstalam z bolem glowy... dawno mnie juz glowa nie bolala...

Milego dnia Wam zycze

U mnie z kolei ból głowy codziennie :( budzę się z bólem, wieczorem kładę się z bólem, jeszcze chyba nigdy mnie tak długo i mocno głowa nie bolała. Dzisiaj wizyta u lekarza, boję się .....

xnw4pc0zxn34idh4.png
  • gagat82 Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzydal wrote:
    Hej, ja wylądowałam w szpitalu. Na razie czekam w Izbie Przyjęć mają mi zrobić usg. Trzymajcie kciuki za maluszka :*

Trzymam kciuki - wszystko będzie dobrze :)

xnw4pc0zxn34idh4.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja po świętach dopiero mam czas zajrzeć a tutaj tyle się dzieje.

brzydal - mam nadzieję, że wszystko sprawdzą i okaże się że to nic poważnego, musi być dobrze:)

Luśka-RN witamy:)

Ja dzisiaj na 18 mam wizytę u ginekologa i już nie mogę się doczekać. A ostatnio źle się czuję. Ciągle jestem wzdęta, mdli mnie, ale wymiotów nie mam. I osłabiona jestem strasznie. Podejrzewam, że moje dolegliwości to efekt przejedzenia po świętach;)

iv09gu1r9swezozr.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh a ja byłam się kuć 23go i dziś miałąm mieć wyniki i od razu do gin miałam iść i dupa połowe wyników mi tylko w laboratorium dali reszta nie wiadomo kiedy wrrrr nie dość że płatne to jeszcze tak sobie w kulki lecą :/ do gin też nie pójde bo później mam iść za tydz znowu :/ i kolejne 300 zł w plecy ehhh :(
    do tego na tych wynikach co mi dali wyszło mi w moczu jakaś Bilirubina :/ i bakterie :/ miała któraś z Was coś takiego?

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzydal trzymam kciuki &&&

gagat przed ciaza mialam czeste migreny ale teraz juz ponad 2 miesiace mialam spokoj. Mam nadzieje ze szybko minie.

gagat82 lubi tę wiadomość

• futuremama Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzydal musi być dobrze, jestes pod opieka lekarzy zajmą się Toba i Maluszkiem:)
    Luśka-RN pewnie że tak :) Witaj w naszym gronie :)
    Aska87 ja bilurubiny nie miałam (to coś od wątroby nie tak) ale miałam bakterie. Gin mi powiedział, że jak nie ma leukocytów to spoko i urosept brać, dużo pic i dużo witaminy C.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • kis Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo :)

tak się zastanawiam czy załapię się jeszcze na sierpień czy raczej na wrzesień :P
    może za szybko myślę, ale trzeba być dobrej myśli a co! :)

Cassie, Daisy lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    do tego na tych wynikach co mi dali wyszło mi w moczu jakaś Bilirubina :/ i bakterie :/ miała któraś z Was coś takiego?

Zapalenie pęcherza, widzę, że nie tylko mnie to odpadło.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzydal <3

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ