SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Aska87 wrote:a mam do Was pytanie w którym tygodniu Wam się zaczęły wymioty? sie trochę martwie bo tylko czasem mnie mdli i czuje zapachy na które wcześniej nie zwracałam uwagi ale wymiotów nie mam żadnych
a to już końcówka 6 tygodnia nie powinnam już mieć?
Aska, ja już zaczęłam 8 tydzień a jak dotąd ani wymiotów, ani mdłości. Moja mama mi powiedziała, że w jednej ze swoich ciąż też nie miała w ogóle takich problemów, a mój brat urodził się w terminie jako modelowe niemowlę, więc mam się cieszyć, że mnie takie wątpliwe przyjemności omijają, a nie się martwić
Wyczytałam w książce "W oczekiwaniu na dziecko", że podobno 25% kobiet w ogóle nie odczuwa w ciąży mdłości, więc jesteśmy w mniejszości, ale zdecydowanie nie jedyne:)Aska87, zabka11 lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Kwas foliowy oczywiście biorę to podstawa ale inne witaminy kwasy dha itp to jak już to od drugiego trymestr. Kilku lekarzy pytałam się o witaminy i każdy odradzal i mówił o przerosnieciu i ze bierze się je wtedy kiedy są braki w organizmie. koleżanka myślała ze pomoże zarodkowi i brała witaminy jak tylko dowiedziała się o ciąży i poronila, jem dużo warzyw, owoców mam bardzo dobre wyniki i stwierdzam że nie ma potrzeby faszerowana się witaminami w tabletkach bo to też jest chemia. Co do coli to nie pije w ciąży ale jak się weźmie łyczka przed usg to się nic nie stanie. Wszystko trzeba z umiarem. Jemy pełno gorszych śmieci w jedzeniu i nawet o tym nie wiemy niestety
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 08:57
Daisy lubi tę wiadomość
-
Wczoraj wieczorem złapało mnie zapalenie pęcherza
Boli potwornie, a jedynie czym przeciwdziałam to dużą ilością płynów w tym woda z sokiem z cytryny:( Dzisiaj umówiłam się do internisty i urologa na wizytę... Martwię się o to moje maleństwo...
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 ja juz je przeszłam w ciazy , piłam duzo wody z cytryna plus zajadalam sie żurawina... Jeszcze przed ciaza czesto lapalam zapalenie pecherza ginekolog powiedzial ze w czasie ciazy o infekcje jeszcze latwiej , wiec zapas zurawiny w szufladzie juz mam i podjadam co jakis czas.
co do witamin dziewczyny ja narazie tylko łykam kwas foliowy , narazie mam sie podobno wstrzymac z inna suplementacja do II trymestru chyba ze wyniki wyjda mi gorsze.
Cole niestety popijam w malych ilosciach , papierosy poszly w odstawke , kawa , alkohol ale niestety bez coli mi ciezko.
-
Hej dziewczyny
Rozpisałyście się przez święta, a ja nawet nie miałam kiedy zaglądać. Co do witamin to biorę pregna plus. Ok odżywianie, zdrowa dieta... ale teraz w warzywach mało co tych witamin jest, ryb nie jem tak zawsze było - po prostu mnie odrzuca. Ostatnio mam problem z apetytem więc ogólnie jem niestety mało. Także wolę brać te witaminy przede wszystkim teraz, kiedy dla malucha to taki ważny czas. Z resztą w tych nie ma naładowane wszystkiego tylko jest kilka najważniejszych elementów.
A mój mąż się struł albo jelitówka go złapała i noc z głowy. Zażartowałam, że teraz może trochę zrozumieć jak się czuję, ale był bardzo oburzony -
nick nieaktualny
-
Zetka wrote:Paula zanim pójdziesz do lekarza to najlepiej zrobić badanie moczu. Ostatnio gin mi powiedział ze można brać urosept, ale to na mocne zapalenie nie pomoże. Daj znać co Ci powiedzą lekarze.
Wysłałam męża do laboratorium, za 1,5 h powinny już być wyniki. Mój teściu (internista) powiedział, żebym nie szła do urologa, bo jeszcze jakieś dziwne badania mi zleci które mogą być niebezpieczne dla płodu. Mówi, żebym leżała, dużo piła (zwłaszcza wody z cytryną) i wzięła żuravit lub urinal... Ale i tak muszę iść żeby dostać L-4.
Ja biorę tylko kwas foliowy (tzn do czasu aż dostałam zapalenia pęcherza).13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
Cassie wrote:Hej a ja dzisiaj wstalam z bolem glowy... dawno mnie juz glowa nie bolala...
Milego dnia Wam zycze
U mnie z kolei ból głowy codzienniebudzę się z bólem, wieczorem kładę się z bólem, jeszcze chyba nigdy mnie tak długo i mocno głowa nie bolała. Dzisiaj wizyta u lekarza, boję się .....
-
Hej dziewczyny ja po świętach dopiero mam czas zajrzeć a tutaj tyle się dzieje.
brzydal - mam nadzieję, że wszystko sprawdzą i okaże się że to nic poważnego, musi być dobrze:)
Luśka-RN witamy:)
Ja dzisiaj na 18 mam wizytę u ginekologa i już nie mogę się doczekać. A ostatnio źle się czuję. Ciągle jestem wzdęta, mdli mnie, ale wymiotów nie mam. I osłabiona jestem strasznie. Podejrzewam, że moje dolegliwości to efekt przejedzenia po świętach;)
-
heh a ja byłam się kuć 23go i dziś miałąm mieć wyniki i od razu do gin miałam iść i dupa połowe wyników mi tylko w laboratorium dali reszta nie wiadomo kiedy wrrrr nie dość że płatne to jeszcze tak sobie w kulki lecą
do gin też nie pójde bo później mam iść za tydz znowu
i kolejne 300 zł w plecy ehhh
do tego na tych wynikach co mi dali wyszło mi w moczu jakaś Bilirubinai bakterie
miała któraś z Was coś takiego?
-
nick nieaktualny
-
Brzydal musi być dobrze, jestes pod opieka lekarzy zajmą się Toba i Maluszkiem:)
Luśka-RN pewnie że takWitaj w naszym gronie
Aska87 ja bilurubiny nie miałam (to coś od wątroby nie tak) ale miałam bakterie. Gin mi powiedział, że jak nie ma leukocytów to spoko i urosept brać, dużo pic i dużo witaminy C. -
nick nieaktualny