SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Avensis wrote:Jesteś w błędzie, czy Twój lekarz mówił o wadach cewy nerwowej? Bez suplementacji kwasem foliowym masz to zapewnione praktycznie jak w banku. Podejrzewam, że bierzesz Prenatal classic - jeżeli tak to ok bo tam jest odpowiednia dawka kwasu foliowego i innych witamin niezbędnych dla rozwoju dziecka. Co do ,,przerostu" dzieci to winna jest dieta a nie witaminy a witaminy niestety w dzisiejszych czasach są niezbędne bo żywność, którą jemy jest przez różnego rodzaju dodatki (pestycydy, GMO) uboga w witaminy i inne minerały czy kwasy ( ktoś wspominał o omega3 - lepszy jest tran z omega 3 bo jest naturalny niż
samo omega3).
-
Czytam was i powiem ze na pewno z dwie naskocza na mnie bo kwadu nie biore i nie widze sensu. Pozwolcie ze kazda z nas bedzie decydowala o sobie i swoim maluszku a nie od razu piszecie " nieodpowiedzialna".
Daisy lubi tę wiadomość
-
Madzik kobietom hormony szaleją, sama szukam pretekstu czasem żeby się z mężem poklocic:) po prostu muszę
co do kwasu to biorę juz od maja jak planowałam odstawić tabletki anty. Każdy decyduje o sobie, jedna z koleżanek dowiedziała się o ciąży w 22 tyg wiec wszystko było już wykształcone a kwasu nie brała i córcia urodziła się zdrowa, kiedyś przecież o kwasie foliowy ludzie nie mieli pojęcia i rodziły się zdrowe dzieci. Są produkty które zawierają potrzebne witaminy, mnie ssie z głodu na przeróżne rzeczy domyślam się ze organizm sam się czegoś automatycznie domaga. Kwas foliowy tak ale inne witaminy można inna droga przyjmować niż tabletki, no chyba ze wszystko się wymiotuje tu trzeba się suplementowac.
Dziś miałam iść pożegnac się do pracy ale od rana wymiotowalam po wszystkim, pomogła herbata z imbirem i teraz uzupełniam to co wylądowało w wc...
Brzydal super ze wszystko ok:) fasolka chciała pewnie się pochwalić na usg jaka juz jest duza:) -
Jestem po wizycie u gina. Karta ciąży założona. Maluszek ma 10 mm, a jego serduszko bije 153/min
kamień spadł mi z serca. Data porodu wg OM 18.08.15, a wg usg 17.08.15.
Dowiedziałam się też, że jedna z moich torbieli to torbiel endometrialna i prawdopodobnie mam endometriozę, i szczęście że zaszłam teraz w ciążę, bo w przyszłości może być z tym problem.Cassie, Daisy, magda sz, Meggi31, zabka11, Aska87, gagat82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny[QUOTE=magda szkiedyś przecież o kwasie foliowy ludzie nie mieli pojęcia i rodziły się zdrowe dzieci. Są produkty które zawierają potrzebne witaminy, mnie ssie z głodu na przeróżne rzeczy domyślam się ze organizm sam się czegoś automatycznie domaga. Kwas foliowy tak ale inne witaminy można inna droga przyjmować niż tabletki, no chyba ze wszystko się wymiotuje tu trzeba się suplementowac.[/QUOTE]
Tak zgadza sie TYLKO kiedys nie bylo tyle modyfikowanej zywnosci i to co nasze mamy babcie jadly bylo pelnowartosciowe. To co my jemy teraz to albo chemia albo modyfikowane. A ile w tym witamin? Obawiam sie ze dolna granica normy.
lys ciesze sie
-
Witajcie dziewczyny, wpadam pogratulowac Wam wszystkim
Serdecznie tez gratuluje wszystkim moim kolezankom z owu ♡♡♡
Oj dziewczynki przesadzacie z niektorymi sprawami.
Po pierwsze kwas foliowy jest nie tylko w tabletkach do lykania, ale tez w produktach spozywczych. Mozna sobie zrobic badanie z krwi na kwas foliowy i wiedziec jak znaczny i czy w ogole ma sie niedobor.Dla przypomnienia ryz, sok pomaranczowy wyciskany, zoltka jaj, groszek i inne tego typu warzywka zawieraja kwas foliowy. Kiwi ma go dosc sporo, truskawki, banany, pietruszka. Te i inne produkty maja go na pewno wiecej niz 0.4mg ktore wiekszosc z nas przyjmuje w czasie ciazy
takze niepotrzebnie na siebie naskakujecie.
Coca cola. Czasami lekarz zaleca zjesc cos slodkiego lub wypic troszke czegos typu coca cola wlasnie po to zeby na usg moc zobaczyc ruszajace sie dziecko. To samo w pozniejszym etapie ciazy, przy liczeniu ruchow gdy dziecko juz zajmuje wiecej miejsca poleca sie to samo. Nie wydaje mi sie by kilka lykow coca coli mialo morderczy wplyw na nas czy nasze dzieci.Chyba zadna z nas nie wypija hektolitrow coca coli dziennie? Pomyslcie o innych gorszych rzeczach ktore maja zly wplyw, np trzymanie laptopa blisko brzucha. Osobiscie coli nie pije bo nie lubilam nigdy.
Nie robmy z ciazy choroby, to ma byc przyjemny czas i jak wiadomo kazdy z nas postepuje wedlug wlasnych zasad i wlasnego rozsadku, kazda z nas ma swoj rozum i niestosowne jest pisanie do kogos ze ktos jest nieodpowiedzialny. Co maja powiedziec dziewczyny, ktore wpadly i nie braly zadnych kwasow przed zajsciem? A co z tymi dla ktorych nie maja pieniedzy na takie wydatki, a na pewno takie dziewczyny istnieja (niekoniecznie na forum)?
Witaminki - zalecane sa od 2 trymestru ciazy, tak samo jak wiekszosc kremow do smarowania ciala dla ciezarnych. Bylam juz w jednej ciazy kilka dobrych lat temu i lekarze zawsze powtarzali to samo - ze od nadmiaru witamin rodza sie wieksze dzieci. A poza tym pamietajmy ze to co kupujemy w sklepach czy w aptekach jest bez recepty i sa to suplementy diety, a nie witaminy. Takze lepiej zajadac warzywa i owoce niz spedzac czas obrazajac sie nawzajem. Nalezy pamietac o dokladnych badaniach krwi w ciazy. Chyba kazda witamine mozna wybadac i jej stan w organizmie.
Jeszcze raz gratuluje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 16:52
Paula_071, kis, latte, magda sz, Amberla, Aga89 lubią tę wiadomość
-
Daisy wrote:Witajcie dziewczyny, wpadam pogratulowac Wam wszystkim
Serdecznie tez gratuluje wszystkim moim kolezankom z owu ♡♡♡
Oj dziewczynki przesadzacie z niektorymi sprawami.
Po pierwsze kwas foliowy jest nie tylko w tabletkach do lykania, ale tez w produktach spozywczych. Mozna sobie zrobic badanie z krwi na kwas foliowy i wiedziec jak znaczny i czy w ogole ma sie niedobor.Dla przypomnienia ryz, sok pomaranczowy wyciskany, zoltka jaj, groszek i inne tego typu warzywka zawieraja kwas foliowy. Kiwi ma go dosc sporo, truskawki, banany, pietruszka. Te i inne produkty maja go na pewno wiecej niz 0.4mg ktore wiekszosc z nas przyjmuje w czasie ciazy
takze niepotrzebnie na siebie naskakujecie.
Coca cola. Czasami lekarz zaleca zjesc cos slodkiego lub wypic troszke czegos typu coca cola wlasnie po to zeby na usg moc zobaczyc ruszajace sie dziecko. To samo w pozniejszym etapie ciazy, przy liczeniu ruchow gdy dziecko juz zajmuje wiecej miejsca poleca sie to samo. Nie wydaje mi sie by kilka lykow coca coli mialo morderczy wplyw na nas czy nasze dzieci.Chyba zadna z nas nie wypija hektolitrow coca coli dziennie? Pomyslcie o innych gorszych rzeczach ktore maja zly wplyw, np trzymanie laptopa blisko brzucha. Osobiscie coli nie pije bo nie lubilam nigdy.
Nie robmy z ciazy choroby, to ma byc przyjemny czas i jak wiadomo kazdy z nas postepuje wedlug wlasnych zasad i wlasnego rozsadku, kazda z nas ma swoj rozum i niestosowne jest pisanie do kogos ze ktos jest nieodpowiedzialny. Co maja powiedziec dziewczyny, ktore wpadly i nie braly zadnych kwasow przed zajsciem? A co z tymi dla ktorych nie maja pieniedzy na takie wydatki, a na pewno takie dziewczyny istnieja (niekoniecznie na forum)?
Witaminki - zalecane sa od 2 trymestru ciazy, tak samo jak wiekszosc kremow do smarowania ciala dla ciezarnych. Bylam juz w jednej ciazy kilka dobrych lat temu i lekarze zawsze powtarzali to samo - ze od nadmiaru witamin rodza sie wieksze dzieci. A poza tym pamietajmy ze to co kupujemy w sklepach czy w aptekach jest bez recepty i sa to suplementy diety, a nie witaminy. Takze lepiej zajadac warzywa i owoce niz spedzac czas obrazajac sie nawzajem. Nalezy pamietac o dokladnych badaniach krwi w ciazy. Chyba kazda witamine mozna wybadac i jej stan w organizmie.
Jeszcze raz gratuluje!ale widzę ze tez masz rozsądne podejście. Ja jestem przeciwnika tabletek, nawet jak bolała mnie głowa przed ciążą to unikalam, nie wierzę że witaminy umieszczone w proszku są zdrowe.
Fakt ze dzisiejsze warzywa są podejrzane ale można trafić na takie ogrodowe np na bazarach.Daisy lubi tę wiadomość
-
Hej ja też już jestem po wizycie. Maluszek ma 13 mm, serduszko bije i moja gin mówi, że wszystko w jak najlepszym porządku. Pozdrawiam.
Iys cieszę się, że u Ciebie też dobre wieści:)lys, magda sz, Cassie, gagat82, zabka11, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Witam,
mam do sprzedania 3 opakowania Duphastonu terminy do 05.2016 w cenie 28 zł za opakowanie oraz witaminy femibion natal 1 za 30 zł/op. Zainteresowanych proszę o kontakt, najlepiej mailowy [email protected] -
lys ja rozgladam sie caly czas za imieniem dla dziewczynki , bardzo bym chciala wlasnie dziewczynke - oczywiscie najwazniejsze zeby dziecko bylo zdrowo ale gdybym mogla miec jeszcze jedno zyczenia brzmialo by ono aby dziecko urodzilo sie dziewczynka
-
nick nieaktualny