SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej ja też dzisiaj po wizycie na tym etapie na razie wszystko dobrze serduszko bije fasolka maleńka 3,8 mm .Edka kochana bardzo mi przykro
gosia jak tam u Ciebie mam nadzieje że już wszystko ok i jesteś już w domku .Miłego dnia życzę wszystkim
0na88, lys, gosia.b, zabka11, Cassie, Edka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć,
Szalony dzień dziś miałam... najpierw pokonałam lizaniem cytryny mdłości i "jakoś" udało mi się przetransportować do pracy, powiedziałam szefowi o ciąży i o tym że dziś jest mój ostatni dzień, zareagował całkiem spoko, czego się nie spodziewałam. Później wizyta u lekarza, nakazał mi odstawić Duphastona bo sobotnie usg wyszło pięknie, ale przepisał Jodit czy coś takiego i witaminę D (ze względu że mam niedoczynność to ma działać wspomagająco. Termin między 10-14 sierpnia
to jeszcze tyyle czasu a mi się śnią już te małe rączki i stópki:) Podobno aviomarin działa na mdłości, któraś brała?
Gratuluje bijących serduszek)))
Cassie lubi tę wiadomość
-
Y wrote:Dziewczyny, badałyście tsh w ciąży ?
Ja badam co miesiąc, bo choruję na Hashimoto i niedoczynność. Ale nawet zdrowe osoby powinny sprawdzić poziom TSH i ft4, bo w ciąży jest większe zapotrzebowanie na hormony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 18:15
-
magda sz wrote:Cześć,
Szalony dzień dziś miałam... najpierw pokonałam lizaniem cytryny mdłości i "jakoś" udało mi się przetransportować do pracy, powiedziałam szefowi o ciąży i o tym że dziś jest mój ostatni dzień, zareagował całkiem spoko, czego się nie spodziewałam. Później wizyta u lekarza, nakazał mi odstawić Duphastona bo sobotnie usg wyszło pięknie, ale przepisał Jodit czy coś takiego i witaminę D (ze względu że mam niedoczynność to ma działać wspomagająco. Termin między 10-14 sierpnia
to jeszcze tyyle czasu a mi się śnią już te małe rączki i stópki:) Podobno aviomarin działa na mdłości, któraś brała?
Gratuluje bijących serduszek)))
W I trymestrze na pewno nie wolno brać aviomarinu. Z resztą ja jestem przeciwna wszystkim lekom w ciąży, chyba że jest to konieczne i zatwierdzone przez lekarza. -
Kochane wlasnie wrocilam od lekarza, mamy bijace serduszko, dzidzius ma 13 milimetrow, na mdlosci lekarka kazala kupic opaski lokomocyjne, ale nie te najtansze, tylko z jakis drozszych, chyba wyprobuje. Oprocz kwasu foliowego kazala bezwzglednie kupic jod. To juz drugi ginekolog ktory to zaleca.
lys, 0na88, magda sz, zabka11, Cassie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Y wrote:Nigdy nie miałam problemów z tarczyca, a tu wczoraj zbadałam i wynik 4. Powiedzcie mi, czy ginekolog może mi wypisać euthyrox czy nie obejdzie się bez wizyty u endokrynologa ?
jak chciałam skierowanie od rodzinnego do endo to mi powiedziała że gin też może wypisać ale że mam za niskie ! TSH 3,09 to nikt nie chce mi na razie nic dać na zbicie
Ofka wrote:Kochane wlasnie wrocilam od lekarza, mamy bijace serduszko, dzidzius ma 13 milimetrow, na mdlosci lekarka kazala kupic opaski lokomocyjne, ale nie te najtansze, tylko z jakis drozszych, chyba wyprobuje. Oprocz kwasu foliowego kazala bezwzglednie kupic jod. To juz drugi ginekolog ktory to zaleca.
a można kupić jod bez recepty? mi w aptece powiedzieli że wszystko na recepte -
Aska87 wrote:jak chciałam skierowanie od rodzinnego do endo to mi powiedziała że gin też może wypisać ale że mam za niskie ! TSH 3,09 to nikt nie chce mi na razie nic dać na zbicie
Jakiś niepoważny ten lekarz. Norma dla TSH w I trymestrze jest do 2,5. Ja bym poszła do innego lekarza po to skierowanie, albo w ogóle prywatnie do endo, bo na nfz pewnie mega długie terminy.