X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Blueberry1989 Znajoma

Wysłany: 30 grudnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam brazowe plamienia, bardzo lekkie tydzien temu i teraz cisza. Isc do lekarza z tym jak juz nie mam?

9c6bbbc0e8.png
    relgio4p4ro6cmm8.pngdqprk6nl7y7skt43.png
  • zasmucona Znajoma

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź, niech zobaczy czy coś się dzieje. Lepiej sprawdzić

f2w3skjo5q1u5oj6.png
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi się wydaje, że jak te plamienia były tydzień temu, to lekarz nic nie zobaczy. daleko masz do kolejnej wizyty umówionej?

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie zdanie o teście Pappa? Będziecie robić czy nie?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • latte Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też dzisiaj po wizycie na tym etapie na razie wszystko dobrze serduszko bije fasolka maleńka 3,8 mm .Edka kochana bardzo mi przykro :( gosia jak tam u Ciebie mam nadzieje że już wszystko ok i jesteś już w domku .Miłego dnia życzę wszystkim :)

0na88, lys, gosia.b, zabka11, Cassie, Edka lubią tę wiadomość

10 tc Aniołek [*] 25. 08. 2014r [link=https://www.suwaczki.com/]xnw4s65gehegfwcl.png[/link] f2w3k0s37vg8juz5.png ckaiskjo3a9ldh0r
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do testu Pappa , strasznie sie waham , ale w rodzinie mojego meza byl przypadek choroby genetycznej wiec chyba zdecyduje sie na wszystkie nieinwazyjne badania (z racji zwiekszonego ryzyka mam na te badania skierowania).

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam czy robić test Pappa czy nie. Ja najchętniej to bym zrobiła ten test Nifty, bo nie daje wyników fałszywie pozytywnych i jest pewny na 99%, ale cena jest kosmiczna.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, badałyście tsh w ciąży ?

• magda sz Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Szalony dzień dziś miałam... najpierw pokonałam lizaniem cytryny mdłości i "jakoś" udało mi się przetransportować do pracy, powiedziałam szefowi o ciąży i o tym że dziś jest mój ostatni dzień, zareagował całkiem spoko, czego się nie spodziewałam :). Później wizyta u lekarza, nakazał mi odstawić Duphastona bo sobotnie usg wyszło pięknie, ale przepisał Jodit czy coś takiego i witaminę D (ze względu że mam niedoczynność to ma działać wspomagająco. Termin między 10-14 sierpnia :) to jeszcze tyyle czasu a mi się śnią już te małe rączki i stópki:) Podobno aviomarin działa na mdłości, któraś brała?

Gratuluje bijących serduszek :))))

Cassie lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y wrote:
    Dziewczyny, badałyście tsh w ciąży ?

Ja badam co miesiąc, bo choruję na Hashimoto i niedoczynność. Ale nawet zdrowe osoby powinny sprawdzić poziom TSH i ft4, bo w ciąży jest większe zapotrzebowanie na hormony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 18:15

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Cześć,

Szalony dzień dziś miałam... najpierw pokonałam lizaniem cytryny mdłości i "jakoś" udało mi się przetransportować do pracy, powiedziałam szefowi o ciąży i o tym że dziś jest mój ostatni dzień, zareagował całkiem spoko, czego się nie spodziewałam :). Później wizyta u lekarza, nakazał mi odstawić Duphastona bo sobotnie usg wyszło pięknie, ale przepisał Jodit czy coś takiego i witaminę D (ze względu że mam niedoczynność to ma działać wspomagająco. Termin między 10-14 sierpnia :) to jeszcze tyyle czasu a mi się śnią już te małe rączki i stópki:) Podobno aviomarin działa na mdłości, któraś brała?

Gratuluje bijących serduszek :))))

W I trymestrze na pewno nie wolno brać aviomarinu. Z resztą ja jestem przeciwna wszystkim lekom w ciąży, chyba że jest to konieczne i zatwierdzone przez lekarza.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wlasnie wrocilam od lekarza, mamy bijace serduszko, dzidzius ma 13 milimetrow, na mdlosci lekarka kazala kupic opaski lokomocyjne, ale nie te najtansze, tylko z jakis drozszych, chyba wyprobuje. Oprocz kwasu foliowego kazala bezwzglednie kupic jod. To juz drugi ginekolog ktory to zaleca.

lys, 0na88, magda sz, zabka11, Cassie lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • latte Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja badałam wczoraj TSH i wyszło 2,425 µIU/ml a przed ciążą miałam w granicach 1,400 µIU/ml więc trochę się podniosło lekarz przepisał mi euthyrox N 25 jedną tabletkę rano .

10 tc Aniołek [*] 25. 08. 2014r [link=https://www.suwaczki.com/]xnw4s65gehegfwcl.png[/link] f2w3k0s37vg8juz5.png ckaiskjo3a9ldh0r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie miałam problemów z tarczyca, a tu wczoraj zbadałam i wynik 4. Powiedzcie mi, czy ginekolog może mi wypisać euthyrox czy nie obejdzie się bez wizyty u endokrynologa ?

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y wrote:
    Nigdy nie miałam problemów z tarczyca, a tu wczoraj zbadałam i wynik 4. Powiedzcie mi, czy ginekolog może mi wypisać euthyrox czy nie obejdzie się bez wizyty u endokrynologa ?

jak chciałam skierowanie od rodzinnego do endo to mi powiedziała że gin też może wypisać ale że mam za niskie ! TSH 3,09 to nikt nie chce mi na razie nic dać na zbicie :/
    Ofka wrote:
    Kochane wlasnie wrocilam od lekarza, mamy bijace serduszko, dzidzius ma 13 milimetrow, na mdlosci lekarka kazala kupic opaski lokomocyjne, ale nie te najtansze, tylko z jakis drozszych, chyba wyprobuje. Oprocz kwasu foliowego kazala bezwzglednie kupic jod. To juz drugi ginekolog ktory to zaleca.

a można kupić jod bez recepty? mi w aptece powiedzieli że wszystko na recepte :/

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą miałam tsh 0,82, na początku ciąży skoczyło do 2, kilka dni temu wynosiło już 3,88. Biorę teraz dawkę 75 euthyroxu, więc mam nadzieję że ładnie spadnie.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y ja mialam wynik 4,2 - i tak z racji tego ze bylo to przed samymi swietami ginekolog wypisal mi recepte na euthyrox 50. Ale bezwzglednie mam udac sie do endokrynologa najszybciej jak to mozliwe.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ASKA87 - norma dla kobiet w I trymestrze to max 2,5 . Dla kobiety nie ciezarnej norma w laboratorium w ktorym ja robilam bylo 4,20.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    jak chciałam skierowanie od rodzinnego do endo to mi powiedziała że gin też może wypisać ale że mam za niskie ! TSH 3,09 to nikt nie chce mi na razie nic dać na zbicie :/

Jakiś niepoważny ten lekarz. Norma dla TSH w I trymestrze jest do 2,5. Ja bym poszła do innego lekarza po to skierowanie, albo w ogóle prywatnie do endo, bo na nfz pewnie mega długie terminy.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys co ile robisz TSH ? ostatnie robilam 22 grudnia , i nie wiem czy 8 dni brania euthyroxu wystarczy aby wynik spadal.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ