SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) swieta,swieta i po swietach :)
    Mala Myszko gratuluje :) u mnie nasrepna wizyta 7 stycznia,mam nadzieje ze tez juz bedzie <3
    Na razie jestem na zwolnieniu przez wymioty do 4 stycznia ale mam przedluzac dopoki nie bedzie calkiem ok...
    Mam pytanko...bola Was krzyze???
    Pozdrawiam :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Angelika30 Debiutantka

Wysłany: 26 grudnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

2nn3skjoo31rb9dc.png
  • Avensis Koleżanka

Wysłany: 26 grudnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.b wrote:
    Avensis, a znasz przyczynę? u mnie poprzednia ciąża również obumarła w 9tc.
    Teraz tak się boję kolejnej wizyty, bo to będzie ten tydzień...

marzena - idź na zwolnienie, nawet się nie zastanawiaj - lepiej dmuchać na zimne. Ja poszłam od razu ze względu na wcześniejsze poronienie.

Zasmucona - witam i gratuluję :)

Niestety nie znam przyczyny, byłam w 9 tyg u gina i wszystko było w porządku, serduszko biło, dziecko rosło, a dwa tygodnie później okazało się, że serduszko przestało bić niedługo po badaniu ( bo wielkość dziecka była dokładnie taka sama jak w dzień badania) i musiałam pójść na zabieg.
    Ja mam wizytę w poniedziałek (7 tydzień) i też bardzo się boję, tym, bardziej, że dopadło mnie jakieś choróbsko i mam kaszel i boli mnie gardło, mam nadzieję, że to nie zaszkodzi dziecku.

• Avensis Koleżanka

Wysłany: 26 grudnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzen2210 wrote:
    Nie chcialam zostawiac nie smaku po sobie w pracy, ale moj szef tez jest psychiczny chce chyba mnie wykorzystac do maximum. Ja mam prace w spozywczaku i to sporym i gleboko sie zastanawiam nad zwolnieniem....tylko czy mu mowic ze ide na zwolnienie czy poprostu przyniesc i nie przejmowac sie niczym.

Nic nie mów szefowi, że idziesz na zwolnienie, bo później będzie mógł Ci robić problemy jak będziesz czegoś potrzebować. Idź do lekarza, powiedz, że pracujesz w spożywczym i musisz dźwigać ciężkie rzeczy, weź zwolnienie a szefowi powiedz, że lekarz kazał iść koniecznie na zwolnienie to idziesz.

małaMyszka gratulacje :-)

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wymiotujecie ? Ciekawa jestem czy mnie to ominie, czy jeszcze dopadnie;p
    Narazie bolą mi piersi, krzyz, jestem spiąca, co raz mnie cos kuje w jajnikach albo w podbrzuszu i to właściwie na tyle;p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Mnie strasznie boli w plecach, podbrzusze i piersi tez.
    Mdlosci nie mam jedynie zawroty glowy.
    Czuje jakbym miala zoladek bez dna ;) przy swiatecznym stole poszalalam :D
    A tak jedzenie moze lezec i pachniec i go nie rusze bo na nic nie mam smaka :)

Rodzina sie bardzo ucieszyla :) no za wyjatkiem tescia ale to bylo do przewidzenia (ten typ tak ma).

Kupilam nowa sukienke na Sylwestra tak w ktorej wygladam sexi ;)

No i odliczam dni do wizyty, wracam do domu 4tego a 6tego mam wizyte :)

Milego popoludnia!!!

• magda sz Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie mialyscie może plamienie po stosunku? Dziś z mężem cos nas napadlo i mimo że delikatnie było to dwie godz po zaczęłam plamić na brązowo i nawet mały skrzyp poleciał, biorę duphastona 2 dziennie po tym jak 2 tyg temu dostałam plamienia, niby z nadzerki ale profilaktycznie miałam brać dupka, mam nadzieje ze teraz tez z tej nadzerki ale takiego stres dostałam ze się popłakałam
    jutro o 11 mam usg trzymajcie kciuki, mam nadzieje ze fasola jest z nami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 20:21

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    U mnie mdlosci nadal. Mam juz dosc po malu:-(
    Trzymam kciuki za wizyty. Gratuluje malamyszka <3

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja..wlasnie sie dowiedziałam ze moja kolezanka jest w 5tyg+5 :D sie smiejemy ze spotkamy sie na porodówce :D

Ciesze sie strasznie :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ale jaja..wlasnie sie dowiedziałam ze moja kolezanka jest w 5tyg+5 :D sie smiejemy ze spotkamy sie na porodówce :D

Ciesze sie strasznie :)

Ja się dowiedziałam, że moja kuzynka też jest w ciąży i że też możemy się spotkać na porodówce:)

magda sz trzymam kciuki, będzie dobrze:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

Magda Sz - obstawialabym nadzerke , glowa do gory :) Daj znac po USG.

ufff.. dobrze ze te swieta sie juz koncza - oczy by jadly ale miejsca brak.

Ja w czasie ciazy zauwazylam ze moje libido spadlo drastycznie, wlasciwie seks moglby dla mnie nie istniec, szczegolnie ze caly czas powtarzam mezowi w kolko " uwazaj na moj biust " autentycznie jakby mnie urazil balabym sie odruchu bezwarunkowego ze po prostu bym go uszkodzila ;)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy zakaz na serduszkowanie do odwołania... Mamy straszną "chcicę" na siebie, ale jak zakaz to zakaz. Jakoś radzimy sobie inaczej np. przytulaniem i patrzeniem na siebie jak 10 lat temu hi hi hi hi zalotnie i niewinnie ...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakazany owoc lepiej smakuje:) mi libido tez spadło ale ostatnio była przerwa ze sama odczuwam ten głód no i męża mi trochę szkoda, przed ciążą było mega często a teraz...no ale trudno czego się nie robi dla fasolki :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na forum jest temat badań prenatalnych i testu pappa. Czy będziecie robiły te badania? Zdania są na ten temat podzielone. Po rozmowie z teściową zdecydowaliśmy że się wstrzymamy z tym badaniem. Nie wiem... Robić czy nie robić? Stresować się czy nie? Podobno i tak nie można niczego wykluczyć na 100% ani też potwierdzić w 100%. To tylko statystyczne wystąpienie lub nie danej choroby.

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej malaMyszka ,

ja dostalam skierowania na te badania z racji wystapienia w rodzinie meza przypadku choroby genetycznej. Z kolei moj lekarz prowadzacy rowniez jest sceptycznie nastawiony do tych badan - kilka jego pacjentel mialo w wynikach podwyzszone prawdopodobienstwo ze cos moze byc nie tak jednak u zadnej na szczescie sie to nie sprawdzilo.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po świętach

My jutro wracamy do domu. Czeka mnue sprzątanie bo w tyn roku robiny u nas sylwester-domowke w gronie znajomych.
    Poza tym zrobię badania ktire mi gin zleciła czyli morfologia micz glukoza wr i toxo.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :) libido mi spadlo rowniez ponizej zera... szkoda mi meza.
    Badan prenatalnych i testu papa robic nie mam zamiaru.

U Nas wszystko ok :)
    Milego popoludnia!

• Avensis Koleżanka

Wysłany: 27 grudnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Dziewczyny na forum jest temat badań prenatalnych i testu pappa. Czy będziecie robiły te badania? Zdania są na ten temat podzielone. Po rozmowie z teściową zdecydowaliśmy że się wstrzymamy z tym badaniem. Nie wiem... Robić czy nie robić? Stresować się czy nie? Podobno i tak nie można niczego wykluczyć na 100% ani też potwierdzić w 100%. To tylko statystyczne wystąpienie lub nie danej choroby.

Jeżeli dotrwam do 11 tygodnia to będę robić inwazyjne badania prenatalne ze względu na chorobę w rodzinie, co do testu Pappa to bardzo Wam go odradzam - ten test pokazuje tylko prawdopodobieństwo i może wpędzić w ogromny stres także nie ma sensu go robić ,,profilaktycznie". Ja znam osobiście dwa przypadki, jednej dziewczynie test Pappa wykazał duże prawdopodobieństwo wystąpienia zespołu Downa i dziewczyna urodziła zdrowego synka a druga znajoma odwrotnie, prawdopodobieństwo było nikłe a ma chore dziecko.

• magda sz Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest bijące serduszko:) 11 mm ma fasola :) popłakałam się z mężem na usg. Krwawienie było z nadzerki uff. We wtorek wszystkie te badania pierwsze. Mimo że od rana przytulam WC i nawet banan smakuje okropnie to uważam że to najpiękniejszy dzień jaki miałam w życiu :) lecę coś zjeść bo z głodu mam delirke mam nadzieje ze na dziś już koniec wymiotów.

małaMyszka, Cassie, lys, zabka11, kehlana_miyu, 0na88, Meggi31 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Jest bijące serduszko:) 11 mm ma fasola :) popłakałam się z mężem na usg. Krwawienie było z nadzerki uff. We wtorek wszystkie te badania pierwsze. Mimo że od rana przytulam WC i nawet banan smakuje okropnie to uważam że to najpiękniejszy dzień jaki miałam w życiu :) lecę coś zjeść bo z głodu mam delirke mam nadzieje ze na dziś już koniec wymiotów.
    Gratuluję!!!!
    Nasza fasolka ma 10 mm :D a ile masz uderzeń na minutę?

magda sz, Cassie lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ