X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) swieta,swieta i po swietach :)
    Mala Myszko gratuluje :) u mnie nasrepna wizyta 7 stycznia,mam nadzieje ze tez juz bedzie <3
    Na razie jestem na zwolnieniu przez wymioty do 4 stycznia ale mam przedluzac dopoki nie bedzie calkiem ok...
    Mam pytanko...bola Was krzyze???
    Pozdrawiam :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Angelika30 Debiutantka

Wysłany: 26 grudnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

2nn3skjoo31rb9dc.png
  • Avensis Koleżanka

Wysłany: 26 grudnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.b wrote:
    Avensis, a znasz przyczynę? u mnie poprzednia ciąża również obumarła w 9tc.
    Teraz tak się boję kolejnej wizyty, bo to będzie ten tydzień...

marzena - idź na zwolnienie, nawet się nie zastanawiaj - lepiej dmuchać na zimne. Ja poszłam od razu ze względu na wcześniejsze poronienie.

Zasmucona - witam i gratuluję :)

Niestety nie znam przyczyny, byłam w 9 tyg u gina i wszystko było w porządku, serduszko biło, dziecko rosło, a dwa tygodnie później okazało się, że serduszko przestało bić niedługo po badaniu ( bo wielkość dziecka była dokładnie taka sama jak w dzień badania) i musiałam pójść na zabieg.
    Ja mam wizytę w poniedziałek (7 tydzień) i też bardzo się boję, tym, bardziej, że dopadło mnie jakieś choróbsko i mam kaszel i boli mnie gardło, mam nadzieję, że to nie zaszkodzi dziecku.

• Avensis Koleżanka

Wysłany: 26 grudnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzen2210 wrote:
    Nie chcialam zostawiac nie smaku po sobie w pracy, ale moj szef tez jest psychiczny chce chyba mnie wykorzystac do maximum. Ja mam prace w spozywczaku i to sporym i gleboko sie zastanawiam nad zwolnieniem....tylko czy mu mowic ze ide na zwolnienie czy poprostu przyniesc i nie przejmowac sie niczym.

Nic nie mów szefowi, że idziesz na zwolnienie, bo później będzie mógł Ci robić problemy jak będziesz czegoś potrzebować. Idź do lekarza, powiedz, że pracujesz w spożywczym i musisz dźwigać ciężkie rzeczy, weź zwolnienie a szefowi powiedz, że lekarz kazał iść koniecznie na zwolnienie to idziesz.

małaMyszka gratulacje :-)

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wymiotujecie ? Ciekawa jestem czy mnie to ominie, czy jeszcze dopadnie;p
    Narazie bolą mi piersi, krzyz, jestem spiąca, co raz mnie cos kuje w jajnikach albo w podbrzuszu i to właściwie na tyle;p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Mnie strasznie boli w plecach, podbrzusze i piersi tez.
    Mdlosci nie mam jedynie zawroty glowy.
    Czuje jakbym miala zoladek bez dna ;) przy swiatecznym stole poszalalam :D
    A tak jedzenie moze lezec i pachniec i go nie rusze bo na nic nie mam smaka :)

Rodzina sie bardzo ucieszyla :) no za wyjatkiem tescia ale to bylo do przewidzenia (ten typ tak ma).

Kupilam nowa sukienke na Sylwestra tak w ktorej wygladam sexi ;)

No i odliczam dni do wizyty, wracam do domu 4tego a 6tego mam wizyte :)

Milego popoludnia!!!

• magda sz Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie mialyscie może plamienie po stosunku? Dziś z mężem cos nas napadlo i mimo że delikatnie było to dwie godz po zaczęłam plamić na brązowo i nawet mały skrzyp poleciał, biorę duphastona 2 dziennie po tym jak 2 tyg temu dostałam plamienia, niby z nadzerki ale profilaktycznie miałam brać dupka, mam nadzieje ze teraz tez z tej nadzerki ale takiego stres dostałam ze się popłakałam
    jutro o 11 mam usg trzymajcie kciuki, mam nadzieje ze fasola jest z nami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 20:21

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    U mnie mdlosci nadal. Mam juz dosc po malu:-(
    Trzymam kciuki za wizyty. Gratuluje malamyszka <3

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja..wlasnie sie dowiedziałam ze moja kolezanka jest w 5tyg+5 :D sie smiejemy ze spotkamy sie na porodówce :D

Ciesze sie strasznie :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ale jaja..wlasnie sie dowiedziałam ze moja kolezanka jest w 5tyg+5 :D sie smiejemy ze spotkamy sie na porodówce :D

Ciesze sie strasznie :)

Ja się dowiedziałam, że moja kuzynka też jest w ciąży i że też możemy się spotkać na porodówce:)

magda sz trzymam kciuki, będzie dobrze:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

Magda Sz - obstawialabym nadzerke , glowa do gory :) Daj znac po USG.

ufff.. dobrze ze te swieta sie juz koncza - oczy by jadly ale miejsca brak.

Ja w czasie ciazy zauwazylam ze moje libido spadlo drastycznie, wlasciwie seks moglby dla mnie nie istniec, szczegolnie ze caly czas powtarzam mezowi w kolko " uwazaj na moj biust " autentycznie jakby mnie urazil balabym sie odruchu bezwarunkowego ze po prostu bym go uszkodzila ;)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy zakaz na serduszkowanie do odwołania... Mamy straszną "chcicę" na siebie, ale jak zakaz to zakaz. Jakoś radzimy sobie inaczej np. przytulaniem i patrzeniem na siebie jak 10 lat temu hi hi hi hi zalotnie i niewinnie ...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakazany owoc lepiej smakuje:) mi libido tez spadło ale ostatnio była przerwa ze sama odczuwam ten głód no i męża mi trochę szkoda, przed ciążą było mega często a teraz...no ale trudno czego się nie robi dla fasolki :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na forum jest temat badań prenatalnych i testu pappa. Czy będziecie robiły te badania? Zdania są na ten temat podzielone. Po rozmowie z teściową zdecydowaliśmy że się wstrzymamy z tym badaniem. Nie wiem... Robić czy nie robić? Stresować się czy nie? Podobno i tak nie można niczego wykluczyć na 100% ani też potwierdzić w 100%. To tylko statystyczne wystąpienie lub nie danej choroby.

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej malaMyszka ,

ja dostalam skierowania na te badania z racji wystapienia w rodzinie meza przypadku choroby genetycznej. Z kolei moj lekarz prowadzacy rowniez jest sceptycznie nastawiony do tych badan - kilka jego pacjentel mialo w wynikach podwyzszone prawdopodobienstwo ze cos moze byc nie tak jednak u zadnej na szczescie sie to nie sprawdzilo.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po świętach

My jutro wracamy do domu. Czeka mnue sprzątanie bo w tyn roku robiny u nas sylwester-domowke w gronie znajomych.
    Poza tym zrobię badania ktire mi gin zleciła czyli morfologia micz glukoza wr i toxo.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :) libido mi spadlo rowniez ponizej zera... szkoda mi meza.
    Badan prenatalnych i testu papa robic nie mam zamiaru.

U Nas wszystko ok :)
    Milego popoludnia!

• Avensis Koleżanka

Wysłany: 27 grudnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Dziewczyny na forum jest temat badań prenatalnych i testu pappa. Czy będziecie robiły te badania? Zdania są na ten temat podzielone. Po rozmowie z teściową zdecydowaliśmy że się wstrzymamy z tym badaniem. Nie wiem... Robić czy nie robić? Stresować się czy nie? Podobno i tak nie można niczego wykluczyć na 100% ani też potwierdzić w 100%. To tylko statystyczne wystąpienie lub nie danej choroby.

Jeżeli dotrwam do 11 tygodnia to będę robić inwazyjne badania prenatalne ze względu na chorobę w rodzinie, co do testu Pappa to bardzo Wam go odradzam - ten test pokazuje tylko prawdopodobieństwo i może wpędzić w ogromny stres także nie ma sensu go robić ,,profilaktycznie". Ja znam osobiście dwa przypadki, jednej dziewczynie test Pappa wykazał duże prawdopodobieństwo wystąpienia zespołu Downa i dziewczyna urodziła zdrowego synka a druga znajoma odwrotnie, prawdopodobieństwo było nikłe a ma chore dziecko.

• magda sz Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest bijące serduszko:) 11 mm ma fasola :) popłakałam się z mężem na usg. Krwawienie było z nadzerki uff. We wtorek wszystkie te badania pierwsze. Mimo że od rana przytulam WC i nawet banan smakuje okropnie to uważam że to najpiękniejszy dzień jaki miałam w życiu :) lecę coś zjeść bo z głodu mam delirke mam nadzieje ze na dziś już koniec wymiotów.

małaMyszka, Cassie, lys, zabka11, kehlana_miyu, 0na88, Meggi31 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Jest bijące serduszko:) 11 mm ma fasola :) popłakałam się z mężem na usg. Krwawienie było z nadzerki uff. We wtorek wszystkie te badania pierwsze. Mimo że od rana przytulam WC i nawet banan smakuje okropnie to uważam że to najpiękniejszy dzień jaki miałam w życiu :) lecę coś zjeść bo z głodu mam delirke mam nadzieje ze na dziś już koniec wymiotów.
    Gratuluję!!!!
    Nasza fasolka ma 10 mm :D a ile masz uderzeń na minutę?

magda sz, Cassie lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ