X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również życze Wam wszystkim cudownych Świat :) Te są wyjątkowe bo mamy pod sercami nasze maleństwa, a następne będą jeszcze bardziej wyjątkowe bo będą już na świecie :) Także dużo zdrówka,dobrego samopoczucia..Wszystkiego najlepszego kochane ciężaróweczki :)!

Maniuś, Cassie, gosia.b, gagat82, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt kochane :)

Żabka, sprawdzę po Świętach bo nie pamiętam teraz, ale wynik tez był wątpliwy awidnosc tez wątpliwa wiec kazał mi się leczyć.

Cassie lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aby Święta były wyjątkowymi dniami w roku,
    by choinka w każdych oczach zalśniła blaskiem,
    By kolacja wigilijna wniosła w serca spokój,
    a radość pojawiała się z każdym nowym brzaskiem.
    By prezenty ucieszyły każde smutne oczy,
    by spokojna przerwa ukoiła złość.
    By Sylwester zapewnił szampańską zabawę, a kolędowych śpiewów nie było dość!
    Wszelkiej pomyślności życzy Natalia i Michał :D

Cassie, Maniuś, zabka11, Avensis lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Zeta ja też jestem po przebytej toxo. Ile masz igm ???ja w ubiegłym roku miałam 0,56 gdzie od 0,55 do 0,65 jest wynik wątpliwy. Mój zakaznik powiedział ze u mnie igm juz nigdy nie będzie ujemne i ze to jest dobry wynik i mogę się starać.

Ja mam igm 0,262, ale igg >650 i wczoraj pani gin wysłała mnie do lekarza chorób zakaźnych. Oczywiście dopiero po nowym roku pójdę bo teraz nie ma do kogo. Trochę mnie nastraszyła tym wynikiem, że to zdecydowanie za dużo. A Wy ile macie?
    Gin zrobiła mi też wczoraj usg, nie było jeszcze widać serduszka. Smutno mi się zrobiło, bo myślałam, że będę mieć piękny prezent na święta i jutro na obiedzie z rodzicami i teściami ogłosimy dobrą nowinę. Ale w obecnej sytuacji chyba się wstrzymamy :(

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Poradzcie proszę co mam zrobić.Jestem w 7 tyg ciąży, mam pracę fizyczną, o swojej ciąży powiedziałam już szefowi bo myślałam że będzie mnie traktował trochę ulgowo. Ale do tej pory nic się nie zmieniło, gania mnie jak zawsze.Wiadomo nie posadzi mnie na stołku, ale nawet dźwigać mi każe, dobrze że koleżanki mi pomagają.
    Chciałabym być w porządku do pracodawcy ale myślałam że będzie to inaczej wyglądało.
    Ustala mi nawet ze od marca mam isc na zwolnienie a umowe mam do 2018. Zastanawiam sie czy jak lekarz będzie proponował mi zwolnienie teraz w styczniu ( to będzie ok 9 tydz) czy brać czy poczekać do 13 tyg.Wymiotuję na razie tylko rano jak jestem głodna a tak się dobrze czuję.Co byście zrobiły na moim miejscu?

• magda sz Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie ryzykowała i poszła od stycznia, w ciąży nie wolno się przemęczać i dzwigać bez względu jaką ma się umowę czy na czas określony czy nie i czy się kończy czy nie. Dzidzi jest najważniejsze, powiedz szefowi że lekarz zabronił Ci pracy fizycznej i albo zmieni Ci zakres obowiązków albo jesteś zmuszona isc juz teraz na l4. Ja idę od stycznia choć siedzę przy biurku ale moja szefowa jest psychiczna i nie będę się denerwować :)

Malagosia lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :) milego swiatecznego popoludnia :*

• Paulina27 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avensis wrote:
    Chciałabym Was powitać ponownie. Może, niektóre z Was pamiętają, jeszcze niedawno się żegnałam bo wg wyników badań spadła mi beta ze 181 na 53, więc odstawiłam duphaston i czekałam na poronienie. Na następny dzień dostałam plamień, więc już byłam pewna, że po wszystkim. Po 4 dniach nadal plamiłam i to wydało mi się dziwne bo powinna była przyjść @... zrobiłam test ciążowy a tam dwie ciemne krechy! Powtórzyłam betę, która ,,urosła" do 279 jednostek, od razu zaczęłam brać duphaston i inne leki, ale zaczął mnie boleć lewy jajnik, więc pojechałam na pogotowie a tam gin mi mówi, że podejrzewa ciążę pozamaciczną bo na USG nic nie widać, boli mnie lewy jajnik i mam krwawienia a więc wszystko jasne. Kazał powtórzyć betę na następny dzień - powtórzyłam i urosła do 365 (tylko o 30% od poprzedniej) a więc byłam już na 90% pewna, że to ciąża pozamaciczna. Pojechałam dzisiaj do gina na USG mając tylko nadzieję, że znajdzie umiejscowienie tej ciąży pozamacicznej a tu się okazało, że ciąża jest tam gdzie trzeba i ma 8 mm, pokazał mi gdzie się złuszcza macica (ja to spowodowałam odstawiając duphaston) i że wszystko wygląda dobrze i że wg niego wyniki bety z tego konkretnego laboratorium są niewiarygodne, bo gdyby były to już dawno nie byłabym w ciąży. W tej chwili mam nauczkę, że wszystkie badania najpierw należy powtórzyć i to najlepiej w innym laboratorium zanim się (tak jak ja) odstawi leki w oparciu o same wyniki.

Gratuluję dobrze ze się udało bo ja mam puste jajo potwierdzone 3 razy i czekam na zabieg...ale super ze się udało! !!!!

• Avensis Koleżanka

Wysłany: 25 grudnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina27, bardzo mi przykro :-( sama poroniłam poprzednią ciążę w 9 tygodniu, więc wiem co czujesz, trzymaj się kochana.

marzena2210 - idź na zwolnienie, jak lekarz się dowie, że musisz dźwigać ciężary to nie powinien robić problemów a na zwolnieniu lekarskim na ciążę otrzymujesz 100% wynagrodzenia, więc po co się męczyć z ciężarami i ryzykować.

• zasmucona Znajoma

Wysłany: 25 grudnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na 4.08.2015r.

lys lubi tę wiadomość

f2w3skjo5q1u5oj6.png
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avensis wrote:
    Paulina27, bardzo mi przykro :-( sama poroniłam poprzednią ciążę w 9 tygodniu, więc wiem co czujesz, trzymaj się kochana.

Avensis, a znasz przyczynę? u mnie poprzednia ciąża również obumarła w 9tc.
    Teraz tak się boję kolejnej wizyty, bo to będzie ten tydzień...

marzena - idź na zwolnienie, nawet się nie zastanawiaj - lepiej dmuchać na zimne. Ja poszłam od razu ze względu na wcześniejsze poronienie.

Zasmucona - witam i gratuluję :)

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcialam zostawiac nie smaku po sobie w pracy, ale moj szef tez jest psychiczny chce chyba mnie wykorzystac do maximum. Ja mam prace w spozywczaku i to sporym i gleboko sie zastanawiam nad zwolnieniem....tylko czy mu mowic ze ide na zwolnienie czy poprostu przyniesc i nie przejmowac sie niczym.

• magda sz Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena ja mam taki plan: powiem szefowi i szefowej(szefostwo to małżeństwo...) o ciąży i zwolnieniu w sylwestra :) bo we wtorek mam wizytę u gina po zwolnienie.
    Tłumaczyć się nie zamierzam, powiem że jestem w ciąży i lekarz uznał że praca tu zagraża mojej ciąży i mam leżeć także mimo chęci pracowania jak najdłużej się da, dla dobra dziecka muszę wypoczywać więc chciałabym się pożegnać

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zobacze czy gin na pierwszej wizycie mi zaproponuje zwolnienie. Mam wizyte 5 stycznia

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znac co ci powiedza

• magda sz Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok:) z chęcią bym nagrała ta rozmowę i odtwarzala ją na poprawę humoru bo zostawiam ich z ręką w nocniku ale należy się im za 2 lata wykorzystywania...

Jak tam po swietach? Ja jestem głodna, takie mdłości mnie dopadly w wigilię rano ze masakra, teraz każdy poranek do południa to koszmar ale trzymamy się dzielnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 13:38

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem caly czas glodna. Mdlosci mam tylko jak jestem bardzo glodna, to rwie mnie chociaz mam pusto w brzuchu.

Ja tez nie bede sie litowac, dali mi w kosc przez ostatni czas.

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Jak mijają święta? ? U nas za stołem ech juz miete popijam po tym ciezkostrawnym jedzeniu. .
    ogólnie mdłości tylko rano.potem włącza mi się ssanie :)
    Prezent świąteczny w postaci nowiny o ciąży zachwycił i moją mamę i tesciow. A moja córeczka ucieszona bardzo, ciagle głaszcze mnie po brzuchu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 13:05

Cassie lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z kolei mdłości po jedzeniu, zjadam z apetytem a później mnie skręca ;)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy serduszko, które bije 127x/min... I jestesmy wg USG w 7w0d idealnie jak w suwaczku
    :D <3 :D <3
    Jestem najszczęśliwsza na świecie a M. aż roznosi z emocji :D <3 :D :-) ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 15:36

Maniuś, lys, zabka11, Cassie, magda sz, olusia24, Aga89 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ