SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga i brzydal
Moim celem nie było namawianie kogokolwiek, żeby jadł śledzie czy sushi - napisałam tylko, że kiedyś były inne zalecenia i jak najbardziej w tej ciąży również nie będę jeść surowego mięsa, ale jak już ktoś zjadł śledzia to niech nie martwi się na zapas bo to nie jest równoznaczne z tym, że od razu zachoruje na toksoplazmozę.Aga89 lubi tę wiadomość
-
Kochane
Jestem po wizyciewidziałam pięknego dzidziusia który ma 6mm i pięknie bijące serduszko
)))
Wrzucam wam fotkę: http://zapodaj.net/624e4eadd63f0.jpg.html
Ogólnie z usg wychodzi mi równo 6 tyg . ciąża, a nie tak jak wskazuje suwak 5tyd.3dni.
poza tym mam jakąś niewielka grzybica infekcje i dostałam nystatyne.
Mam zrobić morfologia mocz wr glukozę i toxo igm i kolejna wizyta 13stycznia.
Pytałam o wymrazana nadzerke i powiedziała ze to nie ma wpływu na działanie szyjki podczas porodu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 19:35
kehlana_miyu, lys, Paula_071, Pati Belgia, Aska87, Meggi31, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Cześć!
Ależ mi bolą piersi...
też macie tak ze nie mozecie wciągnąć brzucha?
Narazie bez żadnych mdłośći! Was juz dopadły?
Kkarolinaaaa, mam dokładnie tak samo - piersi bolą jak diabli, ale jak dotąd żadnych mdłości.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Hej ja tez jestem juz po wizycie. Wszystko jest ok. Dzidzia ma 5,6mm i serduszko pięknie bije. Do 12 tygodnia mam brać progesteron. Następna wizyta za 2 tygodnie. A z usg wynika, ze jestem w 6tyg i 3 dniu. I to by sie pokrywało z monitoringiem:-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 20:14
zabka11, lys, Avensis, Paula_071, kehlana_miyu, Aska87, Meggi31, Cassie lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, z okazji zbliżających się Świąt chciałam Wam życzyć przede wszystkim zdrowia, spokoju, dużo radości, aby te nasze ciąże przebiegały bezproblemowo, żebyśmy jak najmniej się stresowały i żeby na przyszłe święta były z nami nasze maleństwa.
Cassie lubi tę wiadomość
-
Zetka wrote:Z toxoplazmoza tez nie jest tak ze jak się zachoruje to już się uodparnia.Jestem tego przykładem. 6 lat temu w ciąży chorowalam i leczylam się rovamycyne cała ciąże. Teraz kilka mcy temu tak sobie zrobiłam igm i wyszły ponad normę. No i od lekarza z medycyny morskiej i tropikalnej znów dostałam antybiotyk i po przeleczeniu igm spadlo i mogłam się starać. Dodam że infekcja była swieza-potwierdzone awidnoscia.
A co do listeriozy, to myślałam że jest tylko w owocach morza i plesniuchach moich ukochanych.
Zeta ja też jestem po przebytej toxo. Ile masz igm ???ja w ubiegłym roku miałam 0,56 gdzie od 0,55 do 0,65 jest wynik wątpliwy. Mój zakaznik powiedział ze u mnie igm juz nigdy nie będzie ujemne i ze to jest dobry wynik i mogę się starać. -
nick nieaktualny
-
Hej czy moge dolaczyc
?
15.12 pierwszy pozytywny test,wczoraj pierwsze USG i pecherzyk 5,3cmPrzewidywany termin porodu 21.08.2015
Zycze Wan kochane zdrowych wesolych i spokojnych Swiatgosia.b, Meggi31, magda sz, małaMyszka, Cassie, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry kochane!
Gratuluję bijącychoraz witam nowe mamusie.
Życzę wszystkim, aby te Święta były wyjątkowe, pełne spokoju, ciepła, miłości i rodzinnej atmosfery
Wesołych Świąt!Maniuś, Cassie, gagat82, zabka11 lubią tę wiadomość