SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Migotkaa wrote:noo juz auto na ster takie co bedzie jezdził w środku ma obiecane, fotelik na rower, kiedys nawet chciał klocki lego zamawiać na allegro haha, mąż zgłupiał totalnie haha
zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
A myślałam że tylko mój ma bzika i jak tylko gdzieś jesteśmy to już ogląda jakieś autka, klocki itd. czym będzie się bawił z synem.
Wiecie o co chodzi... oni sami by się tym pobawili ale nie wypada, a przy dziecku mają pretekstLaura, aaaaga, Cassie, zabka11, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
gianna88 wrote:my też mamy łóżko 140 i jest spoko, najważniejsze dla mnie żeby kołdra była 200x220 co by sobie nie zabierac
My mamy dwie kołdry;) Ja nie znoszę jak ktoś/coś mnie dotyka jak śpię, więc muszę mieć dużo luzu. Ale zgadzam się, to pewnie kwestia przyzwyczajenianiecierpliwa, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Co za dzien. Wjebalo mi pol posta...u nas jakis kosmos, ale zaczne od najwazniejszego... po wizycie nasz Iwo ma kilogram, na kazdym usg jest ulozony inaczej. Tym razem posladkowo znowu. Ale on co dwa dni sie przekreca. W nocy mialam atak kolki nerkowej. Kuuuurrwaaaa myslalam ze umre. Bol niesamowity. dwie nospy i dwa paracetamole i po paru h (!) Puscilo. Maz sie wystraszyl. Moja kolezanka ktora trzy razy rodzila i miala kolke nerkowa mowi ze woli porod... a co do reszty, nie pisalam o tym sle moja siostra.postanowila odejsc od meza...ma kogos. Kazala sie wyprowadzic mezowi, cala afera, dwoje malych dzieci, 6 i 2 lata.... masakra jestem wykonczona, staram sie ja wspierac...
Paula_071, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
gianna88 wrote:my też mamy łóżko 140 i jest spoko, najważniejsze dla mnie żeby kołdra była 200x220 co by sobie nie zabierac
Ja sobie nie wyobrazam spania pod jedna koldraMy musimy miec kazdy swoj komplet
Cassie, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
chcebycmama wrote:Dziewczyny jak Wasze biusty?
Moj biust ciągle jest większy niż brzuszek.
Noszę juz rozmiar 80D, przed ciążą 75B.
Mam rozstępy na biuscie, ciągle rośnie... nic z niego nie wypływa.
Wczoraj krzywa cukrowa. Powiem Wam, że do przeżycia, ale tak mnie przeczyscilo po pół godziny, że szok...
jutro wyniki, wizyta we wtorek.
Co do wyprawki to ja zacznę kompletowac za miesiąc. Teraz remontem się zajmujemy.
Moskitiera przyszła, bardzo fajna, zamówiłam wczoraj kolejne 3.
Wczoraj też posadzilismy jeszcze 2 drzewka owocowe - czereśniebo poprzednia uschla, miała 17 lat.
Dziś pochmurno, a jutro warsztaty Mamo to ja))
Moj biust troszke urosl na poczatku ciazy, a teraz stoi w miejscu. Caly czas chodze w stanikach sprzed ciazy, ktore byly wczesniej mi troche za duzemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ofka gratulacje po wizycie
rośnie maluch. Mam nadzieję, że nie złapie Cię znowu kolka nerkowa, ale tez chcę ostrzec że mnie w przeciągu kilku dni złapało kilka razy. W szpitalu zalecili 3 razy dziennie no-spa po 2 tabletki, dużą ilość płynów i moja gin do zaleceń dodała 3 razy dziennie 1 tabletka żuravitu. Od razu mówię, że nie wolno ogrzewać w żaden sposób bolącej nerki. Powinno być też zrobione badanie ogólne moczu.
Współczuję sytuacji siostry.
Ofka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
gianna88 wrote:hehe wszystko kwestia przyzwyczajenia, ja nie wyobrażam sobie spania pod dwiema
u moich rodziców śpimy pod dwiema i źle mi zawsze z tymbo jak to się przytulic?
Wejść pod kołdrę męża;)gianna88, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
gianna88 wrote:hehe wszystko kwestia przyzwyczajenia, ja nie wyobrażam sobie spania pod dwiema
u moich rodziców śpimy pod dwiema i źle mi zawsze z tymbo jak to się przytulic?
my spaliśmy pod dwiema, ale denerwowało mnie przebieranie pościeli i to układanie rano obu kołder żeby jakoś łóżko wyglądało i kupiłam jedną dużą kołdrę 200x220 i teraz jest super. Łóżko mamy szerokości 160, ale mi trochę ciasno, ja też lubię mieć przestrzeń wokół siebie bo od męża za gorącodo tego jak Chanel się ładuje do łóżka to też musi być dla niej miejsce bo inaczej mąż ja nieświadomie kopie i szturcha
gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Ofka gratulacje po wizycie
rośnie maluch. Mam nadzieję, że nie złapie Cię znowu kolka nerkowa, ale tez chcę ostrzec że mnie w przeciągu kilku dni złapało kilka razy. W szpitalu zalecili 3 razy dziennie no-spa po 2 tabletki, dużą ilość płynów i moja gin do zaleceń dodała 3 razy dziennie 1 tabletka żuravitu. Od razu mówię, że nie wolno ogrzewać w żaden sposób bolącej nerki. Powinno być też zrobione badanie ogólne moczu.
Współczuję sytuacji siostry.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
U mnie cycki to masakra dwa staniki ktore sobie kupilam koniec marca lub na poczatku kwietnia jakos tak sa za male cyce jak donice i rosna nadal no i mam rozstępy
Czasami bola i nic z nich nie lecimałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ofka wrote:trzy razy dziennie po dwie nospy? Bralam jedna ide zerec druga w takim razie. Mocz jutro ide zrobic... znowu boli mnie brzuch...
Tak zalecili w szpitalu i tak brałam pierwsze kilka dni, a potem po 2-3 dniach brałam no-spę już tylko doraźnie. I ten żuravit też dobrze brać.
Jakby znów Cię złapała kolka to jedź do szpitala sprawdzić, czy ten ból nie wywołuje czynności skurczowych macicy, bo to może prowadzić do przedwczesnego porodu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 10:54
-
lys wrote:my spaliśmy pod dwiema, ale denerwowało mnie przebieranie pościeli i to układanie rano obu kołder żeby jakoś łóżko wyglądało i kupiłam jedną dużą kołdrę 200x220 i teraz jest super. Łóżko mamy szerokości 160, ale mi trochę ciasno, ja też lubię mieć przestrzeń wokół siebie bo od męża za gorąco
do tego jak Chanel się ładuje do łóżka to też musi być dla niej miejsce bo inaczej mąż ja nieświadomie kopie i szturcha
o tak, to gorąco bijące od męża to coś strasznego!szczególnie w ciąży! chwila przytulania i wyganiam go na jego stronę łóżka bo za ciepło
w ogóle ciągle mi gorącolys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny. Wpadłam na chwilkę sie przywitać. Mam mega doła bez jakiegoś wyraźnego powodu. Tzn dokładnie zdolowalo mnie kilka koniecznych opłat, a planowalam coś innego. Niby nic wielkiego, bywają wieksze problemy, ale caly czas chce mi się ryczec. Jutro ide na krzywą, musze dzisiaj kupić glukozę, ale nawet wizyta za tydzień nie poprawia mi nastroju. Bez sensu to wszystko.
-
gianna88 wrote:o tak, to gorąco bijące od męża to coś strasznego!
szczególnie w ciąży! chwila przytulania i wyganiam go na jego stronę łóżka bo za ciepło
w ogóle ciągle mi gorąco
Tak, mąż to istny generator ciepła. Ja bardzo bym chciała zasnąć np. wtulona w mężulka, ale nie ma takiej opcji, bo po 5 minutach zawsze mam wrażenie, że się ugotuję
A tak poza tym to ja na zmianę mam raz mi mega zimno, za chwilę mega gorąco i tak w kółko.
-
Pytanie do dziewczyn, ktore zdecydowaly sie na zakup fotelika maxi cosi - ktory model bierzecie??? Bo w sklepie, gdzie kupuje wozek jest tylko cabrio fix za 479 zl i facet stwierdzil, ze oni nie zamawiaja innych modeli maxi cosi 0-13 kg, bo tak na prawde nie roznia sie niczym od tych wozkowych fotelikow. Macie jakies sugestie na ten temat??