SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
niecierpliwa wrote:Pytanie do dziewczyn, ktore zdecydowaly sie na zakup fotelika maxi cosi - ktory model bierzecie??? Bo w sklepie, gdzie kupuje wozek jest tylko cabrio fix za 479 zl i facet stwierdzil, ze oni nie zamawiaja innych modeli maxi cosi 0-13 kg, bo tak na prawde nie roznia sie niczym od tych wozkowych fotelikow. Macie jakies sugestie na ten temat??
Jak to się nie różnią?Wózkowe foteliki nie są poddawane testom bezpieczeństwa, a maxi-cosi tak. Z tego co pamiętam to w tej kategorii 0-13kg maxi-cosi większość maxi-cosi ma ocenę w kategorii bezp. 4, oprócz maxi-cosi citi bo tam było chyba 3.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
0na88 wrote:http://www.tvn24.pl/ciekawostki-michalki,5/kobieta-zaczela-rodzic-w-samolocie-nie-wiedziala-ze-jest-w-ciazy,541891.html
taki artykulik z rana
Ja tam nadal nie mogę pojąć, jak kobieta może nie wiedzieć że jest w ciąży.0na88, magda sz, małaMyszka, Maniuś, Y lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:No on wlasnie twierdzil, ze mc citi i cos na p sa slabe jakosciowo i on nie poleca
na stronie fotelik.info możesz sobie sprawdzić jak zostały ocenione poszczególne foteliki w kilku kategoriach, oczywiście najważniejsza jest kategoria bezpieczeństwo.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
5ylwia wrote:O super ten wózek
podoba mi się ten materiał! Muszę wpisać go na listę. Ile waży?
Sama rama 7 kg gondola 4 kg ważył przy nas. Dla porównania z adamexem gdzie pisało 8 i 4 a w realu adamex rama 9,5 gondola 5.
Co do testów fotelików wózkowych to nam reż mówili że nie mają ze to badziewie itd. Teraz przy zamawiania wózka pan nam pokazał fotelik z bebetto z mocowaniem isofix i pokazał nam atest ze był testowany.
koszt 230 zł. A maxi coś ten podstawowy 399 zł.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Wymienili buty
:D
Co do spania, my mamy łóżko 160, kołde 200x220 i spi nam sie bardzo dobrze
Jak mozna nie wiedziec ze się jest w ciązy ! NO JAK !!?? przeciez ruchy dziecka,ciało się zmienia, brak miesiaczki tyle czasu nie skłonił nawet do wizty u ginekologa ? Jakiś głąb.mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Miru wrote:Sama rama 7 kg gondola 4 kg ważył przy nas. Dla porównania z adamexem gdzie pisało 8 i 4 a w realu adamex rama 9,5 gondola 5.
Co do testów fotelików wózkowych to nam reż mówili że nie mają ze to badziewie itd. Teraz przy zamawiania wózka pan nam pokazał fotelik z bebetto z mocowaniem isofix i pokazał nam atest ze był testowany.
koszt 230 zł. A maxi coś ten podstawowy 399 zł.
Tylko te atesty na wózkowych fotelikach to nie są testy bezpieczeństwa, tylko jakieś atesty że spełnia jakieś tam normy żeby mandatu nie było w razie kontroli. A nie poddają testom uderzeniowym tych fotelików, bo raz że się nie opłaca, a dwa pewnie miałyby kiepską ocenę.Aga89, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Mozna latac do 34.tyg ale jak mozna nie czuc? Przeciez ruchy dziecka to nie jelita, jak sie taka istotka 1.kg rozwala po brzuchu to nie da sie tego pomylic a co mowic po 34.tyg..
Ja spie na mezu, czasem spimy spoceni i mokrzy jak swinki bo cialo do ciala robi troche saune pod koldra ale uwielbiam czuc jego nagie cialo przy moim, nawet jak sie dupkami odwracamy do siebie to sie stykaja, albo trzymamy za rece. Maz bez cyca nie zasnie heheh, no zawsze kladzie dlon na piersi i tak zasypia jak dziecko, jak on sie tymi cycami podzieli z Maja to nie wiem. Od kad mieszkamy razem to moze 7 noce spalismy oddzielnie od 4 Lat i ciezko mi bez niego zasnacWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 11:33
małaMyszka, Maniuś, Neyla lubią tę wiadomość
-
Dla mnie biust nie zmienił sie w ogóle, nic a nic, staniki te same nosze i wcale nie są za małe :o Bałam się ze mi urosną bo mam własnie 75-80(zalezy od firmy) E, wiec balony
przez te cycory i tak ciezko mi bylo kupić dopasowane ubranie (żeby były dobre i w biuscie i w talii) duzo rzeczy które były dobre w talii to w biuscie za małe i na odwrót, bałam sie ze jak mi zaczną w ciązy rosnac to bede miała do ziemi, ale one juz swój limit wyczerpały
-
U mnie 75F było przed ciążą
teraz do pracy biorę te które luźniejsze a w domu to od razu w sportowe wskakuję i bezszwowy mam taki zwykły. Nie wiem jaki rozmiar do karmienia będę kupować
My będziemy mieli od znajomych cabriofix właśnie.
A teraz sie wkurzam na kochany US. Bo mąż i ja rozliczaliśmy sie w tym samym dniu. 15.03. On dostał kasę pod koniec kwietnia a u mnie cisza. Dzwoniłam do urzędu to ona mi info nie może przez tel udzielić. Na stronie w końcu mi sie udało wejść w moje rozliczenie (wcześniej cały czas był błąd) i jest że zarejestrowano moje zeznanie a cała reszta w realizacji. I co, teoretycznie mają czas do 15 czerwca więc muszę czekać. A liczyłam na nie teraz;/małaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Któraś kupiła termometr w Lidlu i jak ?
Ja kupiłam i wydaje się ok. Testowałam na sobie i na mężu. Bawiłam się nim, to i temperaturę herbaty sobie mierzyłamDoszłam do wniosku że przy monitoringu cyklu był potrzebny dokładny termometr. Wydaje mi się że każdy elektroniczny na podczerwień nie będzie idealnie dokładny. A ten z lidla o połowę tańszy niż ten z gemini
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 11:39
Paula_071, magda sz, kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Co do łóżka to my mamy 180 i uważam że jest jeszcze za małe
Zimą mamy kołdrę 200x220. A od wiosny śpimy juz pod osobnymi. Bo mój już śpi pod kołdrą letnią a ja jeszcze pod zimówką
Co do gwarancji w sklepie stacjonarnym a internetowym to zawsze warto zadzwonić do sklepu internetowego i dokładnie się dopytać. Ale mi się coś obiło o uszy że na każdy zakupiony przedmiot jest 24 miesięcy rękojmi z tytułu niezgodności towaru z umową (jakieś przepisy unijne). Także producent może dawać tylko 12 miesięcy gwarancji, ale sklep my kupujemy je w sklepie (a nie od producenta) i przysługuje nam 24 miesiące
-
Witamy się z NAN1
Mi piersi urosły do miseczki C wczesniej miałam b i pod biustem o 5 cm więcej.
Chcę zamówić na allegro staniki do karmienia ale się jeszcze waham czy nie podrosną do końca ciąży. Na razie nie rosną więcej....
Niech leci szybciej ten czas no
Już bym chciała żeby to był sierpieńniecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Miru wrote:Sama rama 7 kg gondola 4 kg ważył przy nas. Dla porównania z adamexem gdzie pisało 8 i 4 a w realu adamex rama 9,5 gondola 5.
koszt 230 zł. A maxi coś ten podstawowy 399 zł.
Na kazdej stronie pisze, ze sam stelaz 9 kg. Po co producent dokladalby sobie 2 kg?