X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia ale to slicznie wyglada! :) jej ale wam fajnie :)
    Kamila daj zdjecia calego pokoiku :P
    Amela ciesze sie ze u was wszystko dobrze :) fajnie ze juz niedlugo szkole rodzenia zaczniesz :D

Dostalam l4 bez problemu, wpisala bol plecow..
    Pogoda cudna, pozniej ide na lawke przed dom posiedziec i poczytam ksiazke :)

celia, Aggie, amela, Dodi lubią tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam, że któraś kupowała naklejki na ścianę. Powiedzcie czy je można potem spokojnie zdjąć i nie zostawiają plam?

Ruda super, że bez problemu dostałaś L4 :) Ja pomału zaczynam odczuwać zmęczenie siedzeniem w domu :P Muszę się jakoś lepiej zorganizować :)

Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chyba na ta chwile znalazlam faworyta wsrod wozkow :) ma wszystko czego oczekuje :) i cena jest bardzo atrakcyjna, opinia pochlebna :)

Uniwersalny wózek 2w1 Riko Nano 2014 opinie.
    Rzeczywista rynkowa cena najnowszego wózka wielofunkcyjnego Riko Nano waha się w przedziale 1430- 1630 zł i zależna jest od wielkości zestawu i kolorystyki. W rankingu wózków głęboko-spacerowych Riko Nano dzięki połączeniu bardzo korzystnej ceny z dużymi walorami funkcjonalnymi zajmuje wysokie miejsca.
    W ofercie polskiego producenta – marki Riko pojawił się w tym roku wyjątkowo imponujący wózek wielofunkcyjny – model Nano. Wózek może pochwalić się bardzo atrakcyjnym designem i fajną nowoczesną kolorystyką . Miłym zaskoczeniem jest fakt, że strona wizualna mimo iż bardzo atrakcyjna nie jest najmocniejszą stroną wózka Riko Nano. Przede wszystkim na pochwałę zasługuje wysoka jakość wykonania, dokładne wykończenie i na prawdę lekka i łatwa obsługa, co wśród wózków z tej półki cenowej wbrew pozorom nie jest takie powszechne.
    Wózek Nano podobnie jak większość modeli ma regulowane oparcie spacerówki, podnóżek oraz rączkę a także przednie koła skrętne z możliwością blokady. Dodatkowymi atutami wózka są : dosyć duża komfortowa gondola z regulowanym zagłówkiem, nowoczesna konstrukcja stelaża, odwracane siedzisko spacerowe oraz pompowane koła zapewniające wspaniałą amortyzację i pozwalające na jazdę w każdych warunkach. W opcji wózek można kupić z fotelikiem samochodowym.
    W zestawie z wózkiem znajdziemy: duży kosz na zakupy , dużą torbę, pokrowiec przeciwdeszczowy, moskitiera, przewijak, pompka do kół, pałąk oraz przykrycia na nóżki do spacerówki i gondoli.
    Podsumowując wózek oceniamy bardzo dobrze i mamy przeczucie, że w tym sezonie Nano może nieźle namieszać w branży wózków dziecięcych. Waga spacerówki 14,2 kg – standard. Cena zestawu spacerówka+ gondola 1430 zł – tanio.

http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-uniwersalny-riko-nano-2014-spacerowkagondola-kurier-gratis-p-17934.html

ten kolor mi sie podoba ale dla dziewczynki chyba nie pasuje:P chwilowo myslalabym o magenda albo cafe latte (jest tam opcja obejrzenia kolorow) powiedzcie co myslicie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 12:03

Ruda27, Moni&, celia, Magda2013, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, dostałam opierdziel z lekka, to jestem.

Pomimo tego, że jestem na bieżąco z każdym postem, to nie wiem co komu odpisać, to może egoistycznie zacznę od siebie :D

Skończyłam pracę, tzn. od rodzinnego lekarza mam zwolnienie do 12.05, ale wtedy też mam wizytę u ginki, to poproszę o zwolnienie już na dłużej, w końcu to 7 miesiąc, dziś wybił III trymestr, ileż można pracować, nie?
    Od swoich pracodawców dostałam super prezent na zakończenie współpracy - fotelik do karmienia, chicco czy jak to się pisze, wypasiony, drogi i matę edukacyjną taką na podłogę, też super fajna i droga, dam na końcu postu linka.
    Byłam na glukozie, dziwne mam te jednostki, nie takie jak Wy, ale z tego co widzę, to mam za mały cukier na czczo, będę w poniedziałek na wizycie, to się dowiem jak reszta.
    Co do wagi to u mnie jakieś 7 kg do przodu.
    Końcem maja jestem umówiona do ortopedy to się dowiem jaki rodzaj porodu mnie czeka.
    Poza tym rosnę sobie, na fb moje zdjęcie porównania wrzucone :)

I tak, przepraszam, że nie będę się zwracać bezpośrednio do każdej, ale w danym temacie.
    Skurcze łydek - nie mam za często, ale nie raz w nocy jak napnę mięśnie to mnie złapie, ught, boli. Ale nie biorę żadnych specyfików.
    Mebelki macie śliczne, pokoiki również, ja nie mam jeszcze nic w zasadzie przygotowane, nie bardzo wiem, czy mam się urządzać tu u siebie na górze, czy siostra P. zdąży się wyprowadzić do porodu, w co wątpimy, więc będzie trzeba tu organizować u nas, wyrzucić gdzieś nasze akwarium, akurat w to miejsce zmieści się łóżeczko, bo obydwa mają po 120cm długości.
    Przykro mi, że macie przejścia z Waszymi facetami. Oni tego nie rozumieją jak to jest być w ciąży, jak co chwilę coś dolega, hormony buzują. Ja z moim mam czasem spięcia, ale niewielkie i krótkie więc jest dobrze.
    Celia - super brzusio :) inne widziałam na fb to też takie piłeczki :)
    Witam nową sierpnióweczkę :)

http://www.agito.pl/krzeselko-chicco-pocket-lunch-red-wave-2534-974915.html?attr=1-481855 -> taki, ale biało szary
    http://www.agito.pl/bright-stars-sloneczny-plac-zabaw-9219-2533-653111.html?cid=5209 -> a taka mata ale safari :)

Ruda27, Moni&, celia, Magda2013, MILA, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie ladny wozek :) wazne zeby wam sie podobal :) kolor caffe latte ladny i szary :)
    Kajoni no witamy :P
    Super masz pracodawcow! Swietne prezenty sprawili :) fajnie ze krzeselko do karmienia ma regulowane oparcie, to jest bardzo wazne bo dziecko lubi sobie zasnac to mozna polozyc a nie trzeba od razu wyciagac go :)
    Fajnie ze juz nie pracujesz, odpoczywaj kochana i pisz tu z nami! :P

Aggie, Moni&, celia, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wooow Kajoni super szefostwo masz :D sie wykosztowali :D Ta mata jest super :DD Majka bedzie miala kacik w tematyce Safarii wiec bardzo mi sie podoba :) krzeslo podobne moja mama siostrze w prezencie kupila, ale jakiejs niemieckiej firmy z taka nakladka jak lezaczek :) poza kolorami to krzeselko wyglada tak samo :) siostra z tamtego zadowolona jest :)

Daria, tez sie zastanawialam nad szarym, ale taki smutny mi sie wydaje :P jakbym miala chlopca nie mialabym dylematu :P a za rozem osobiscie nie przepadam ale ten magenda ladny nawet :)

Moni&, Ruda27, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my pójdziemy pewnie jutro do sklepu wózki pooglądac po wizycie. przynajmniej ja tak planuje:P
    Kajoni a masz krzywy kręgoslup czy jakies inne problemy ze idziesz do ortopedy? w sumie to wiekszosc ludzi ma jakies skrzywienie kregoslupa, ja mialam kiedys nosic gorset ortopedyczny ale nie nosilam niestety, uparte dziecko ze mnie bylo no i skrzywienie zostako. na razie nie narzekam na bole kregoslupa, mam nadzieje ze bede mogla rodzic sn, nie rozmawialam jeszcze o tym z lekarzem. z kolei dobrze by bylo ponyslec o wizycie u ortopedy i sie skonsultowac ale na wizyte sie czeka kilka miesiecy:/
    co do naszego tematu poloznej po porodzie to nie jest to automatyczne tylko trzeba zglosic przychodnie zdrowia do jakiej chcemy zapisac nasze dziecko i szpital wysyla tam domumenty, ale znowu nie kqzda przychodnia ma taki komfort ze polozna przychodzi do domu.

Agi fajny ten wozek, duzy plus to waga:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 12:21

Ruda27, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie, weż pod uwagę, że musisz do tego wózka jeszcze fotelik dokupić, a to jeszcze z 600 zł dodatkowe. Ja trafiłam na taką promocję, że przy zakupie wózka dawali fotelik maxi-cosi za 199 zł, który normalnie kosztuje 600 zł. Jedynym ograniczeniem był kolor, ale nie jest zły, taki fioletowo- błękitny, więc pasuje do dziewczynki i chłopaka. Nie ma też co się rzucać na róż i niebieski, lepiej może coś uniwersalnego, łatwiej będzie odsprzedać.
    Jakby ktoś chciał, to promocja z tymi fotelikami jest w sklepie http://www.sklep-tosia.pl/

Aggie lubi tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • positive Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja tak na szybko... dzisiaj kolejna wizyta o 16 i już czuję się jakbym miała za chwilę zemdleć..

ze strachu brakuje mi oddechu...

proszę trzymajcie za nas kciuki.... nadrobię jak wrócę ...

buziaki....

pekinka82, celia, MILA, mala_mi, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agpast to super promocja! 200 to nie duzo za fotelik a na maxi cosi to chyba wiekszosc poluje:) ladne imie dla synka wybralas,Michalek:) mi sie tez podoba ale juz sa Michaly w rodzinie:P

Monis
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    positive slonce bedzie dobrze przeciez czujesz corcie a ostatnio na wizycie juz bylo ok:) trzymam mocno kciukasy:*

Monis
    8b9686f91d.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brata Michała, ale to już inne nazwisko więc nie przeszkadza:) co do tego maxi-cosi to podobno jeden z najbezpieczniejszych i co ważne pasuje do większości wózków po zakupieniu adapterów.

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agapast mi tez sie podoba Michal :) co do fotelika, to ja mam jeden, nie potrzebuje zeby przypinac do wozka bo i tak nie jezdze autem, wiec tu dodatkowy koszt odpada :)

Positive, kochana spojrz na swojego avatara i Twoj nick :* badz dobrej mysli, bo wszystko jest dobrze :)

Ruda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie swietny wozeczek,jeden i drugi ladny kolor. Mi osobiscie bardzo sie podoba takie zestawienie rozu z szarym. A szary wcale nie jest smutny-przyczepisz jakies maskotki albo grzechotki i bedzie kolorowo :) Chce taki podobny kupic.

Kajoni-ale Ci mila niespodzianke szefostwo zrobilo :)

Co do poloznej to ja sie chyba przejde kiedys do przychodni i sie spytam jak to wyglada.

Aggie, celia, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive czekamy na wiesci <3 powodzenia ! nie stresuj sie :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive Kochana będzie wszystko dobrze! !!!

Zupełnie zapomniałam przywitać się z nowa Mamusią :-*

Magdus2013 mój mąż jeszcze troszkę okazuje sympatii-weźmie mnie za rękę, powie kocham ale jak on chce najbardziej! ! Heh

Nie wziął dziś tel. do pracy i jest cisza :-)
    Żyje dzisiejszą wizyta i posluchaniem <3

Byłam dzisiaj pochodzić po centrum handlowym kupic tacie prezent. Tak mi się slabo w empiku zrobilo...po raz pierwszy...

A poza tym jestem meeega senna....ech to pech :-)

Magda2013, celia, Dodi lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie kurcze ale jak patrze na ta cene-1429 zl to moja miesieczna wyplata by nie starczyla ! ale za 362 euro to stac by mnie bylo juz po tygodniu pracy w Holandi na ten wozek (licze tez tygodniowke meza) :/

Aggie lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu ja patrze w funtach :) tutaj wozki sa okropnie brzydkie i drogie, powiedzmy taki ktory wizualnie mi podpasuje za sam stelaz z gondola 1000 funtow oO toc to smiech na sali, i uwierz ze nic specjalnego te wozki! Ja mam w planach na wozek do 500 funtow wydac, ale oczywiscie im mnie zaplace tym lepiej, wtedy cos innego mozna malej kupic :) kurcze sie napalilam na ten wozek :P myslicie ze ten kolor "malachi" to dla chlopca? on taki zielonkawy :P i dostawa do uk nie najdrozsza :) 25 euro? :D

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w polsce sa jeszcze becikowe?

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie jest- 1000zl
    Kurcze ciezki wybor :P mi sie podobaja te dwa kolory o ktorych wczesniej pisalysmy,gdyby to byla cena za 3w1 to bym sie chyba zdecydowala na ten wozek. Ja chcialam do 1500zl dac za wozek. Wiem ze tez moi rodzice cos doloza i pewnie babcia :P ale nie wiem ile.

Quendi to rowniez czekamy na wiesci :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
‹‹ 1003 1004 1005 1006 1007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ