Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDaria w brzuszku jest wiecej o 2cm wzgledem wczesniejszego tygodnia - jesli dobrze zmierzylam..
A Ty mi smak robisz tym arbuzemchyba gdzies kupie jak bede na spacerze bo nie wyrobie
Agapast ja mam skurcze chyba te przepowiadajace - brzuch twardnieje na kilka sekund i puszcza - to nie boli mnieRuda27, Moni& lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No ja się troszkę wystraszyłam, te skurcze mam często, tak z 7-10 razy dziennie, dostałam magnez do łykania ale nie wiem czy pomaga...Generalnie gin powiedziała mi, że jeśli ona nie widzi zmiany w szyjce to nie ma się co martwić. Najgorzej jak mnie złapie ten skurcz kiedy gdzieś akurat idę, do jak się wyleguję na kanapie wystarczy, że zmienię pozycję i ustępuje.
I mamy zakaz dotykania brzucha, żeby nie wywoływać tych skurczy.
Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 -
Witaj agapast super, że do nas trafiłaś
Zasilisz armię chłopców i może się nawet wyrównało?
Pekinka przykro mi ogromnie, że chłop przysparza Wam dodatkowych stresów
My też się czasem kłócimy, ale ciąża przyspiesza godzenie. Zawsze mu przypominam, że dziecko wszystko czuje i jakoś tak obojgu przechodzi.
Camille piękny już brzuszekU mnie też już całkiem okazały, i jak Daria zastanawiam się czy na końcówce będę w stanie normalnie chodzić
Mala_mi śliczna ta Twoja księżniczkaMoja też cały czas przytulała się do łożyska, nijak nie eksponując buźki
Ja jeszcze nad wózkiem się nie zastanawiałam. Początkowo mieliśmy wziąć od znajomych. Niestety to jest tylko głęboki, więc i tak za chwilę trzeba by było inwestować w spacerówkę. Chyba więc kupimy standardowo 3w1.
Dziewczyny wiecie jak długo dziecko może jeździć w takiej spacerówce z wózka 3w1?Ruda27, pekinka82, Camille87, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCelia dawno sie nie chwlailas swoim brzuszkiem
pokazalabys sie
Ja mysle ze zalezy to od spacerowki i dziecka, ale ok 2-3 lata.. Pozniej juz dziecko dosc sporo wazy i lepiej zwykla parasolke kupic
Agapast no wlansie tez kiedys slyszalam zeby nie glaskac brzuszka.. Ja to robie notorycznie, ciezko sie pohamowac.. Tzn czytalam w normalnej ciazy mozna, ale jesli zagraza wczesniejszy porod to zeby tego nie robic.. Wiec mysle ze mogeWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 09:27
celia, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczynki
Quendi...to możemy sobie podać rękę... Ja w nocy przez te stresy spać nie mogłam. Miałam też krótki skurcz, że czułam wszystkie wiązadła.. Nie był to mega ból, ale się obudziłam. Nie wiem czy temu mojemu minie czy nie. Ma ciężką sytuację w domu,ale ja też jestem i jestem z nim w ciąży. Ale facet to facet
Aggie...Współczuję z pracą...ale Twoje zdrówko i dziecka jest najważniejsze i już
Agapast.... też mam często skurcze,ale są bezbolesne... bardziej czuję dyskomfort tego twardniejącego brzucha
Kamilka....No inkubatorek masz ślicznyOkrąglusi
Idealny
Ruda27, Camille87, celia, Quendi, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRuda27 wrote:Hahaha Kamila sorki
No to brzuszek rosnie sobie powoli
Ja chyba tez mam te skurcze, ale nie zawsze je zauwazeczasami dotkne brzucha i jest twardy i zaraz juz nie..
No chyba powoliza tydzien mam wizyte i badanie 30tygodnia
mam nadzieje ze synek rozwija sie prawidlowo, jesli tak to brzuszek moze rosnac powoli
moze rozstepow unikne hihi
A co do skurczy to ja nawet czuje jak sie zbliza - na dole czuje ucisk jakby dzidzia tam sie ulokowala i zaraz juz caly brzuch twardy, ale tez szybko przechodzipekinka82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamila napewno sie rozwija prawidlowo
mialas juz tyle usg i zawsze wychodzi wszystko dobrze wiec juz tak zostanie
Musze sie bardziej przyjrzec swojemu cialu, moze tez mam te skurcze a ja tego nie zauwazam nawet
Pekinka mam nadizeje, ze szybko roziwazenie nieporozumienia ze swoim i sie wam ulozy..Camille87, pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Celia- czekamy na foto brzuszka
Lecę na zakupyMuszę odreagować nieprzespaną noc...
Dzisiaj mam wizytę ..jadę po L4... i może uda się wyżebrać USG
Całuski dla Was i dziękuję , że jesteściecmok :*
Ruda27, kada24, Camille87, Aggie, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja o tych skurczach nic nie wiem
Ale sie pochwale bo Majeczka coraz czesciej i mocniej puka. Darek mowi ze nieraz w nocy sie przytuli to ja czuje
dzis mnie obudzila kopniakami, i okazalo sie ze glodna jestem
jak tylko zjadlam monte to ucichla
Najfajniej jest jak tak z zaskoczenia mocno kopnie
az krzyknee (nie z bolu oczywiscie), piekne uczucie
Dziewczyny mam problem ze skupieniem sie dziscos mialam do Darka mowic i wylecialo ze lba, mialam Wam cos konkretnego napisac, no pusty baniak
jakas taka rozkojarzona jestem
moze to zmeczenie?
Camille87, celia, pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość
-
hej.
Wróciłam z majowki...poklocona ze swoim i musialam odreagowac pare dni...ale wchodzac tu nie wiedzialam, ze nie tylko ja mam teraz gorszy czas...
Lanusia bardzo Ci wspolczuje ze musisz to przechodzic w ciazy...ale dziewczyny juz wszystko napisaly. Nie wymysle nic innego, madrzejszego, masz dla kogo zyc, Twoja coreczka musi byc Twoim oczkiem w glowie i nie daj soba pomiatac. Jestes za mloda i za madra.
Kada ciesze sie ze pojechalas do tego lekarza i ze wyszlo wszystko okey, ale oszczedzaj sie!! zdrowka zycze.
Ruda, juz pisalam na fb ze super zdjecia ...wygladasz pieknie, body dla Natanielka, a tak naprawde dla jego taty jest obledne
a Twoja spodnica jest swietna
musze chyba tez leciec zobaczyc bo w portkach na lato to troche kicha.
Mala Mi, swietne zdjecie
Quendi mnie tez ciagna wiezadla co jakis czas, najczesciej jednak po lewej stronie, nie martw sie. Ale ciesze sie z Twoich ruchowprzyjemnie co?
Agapast witamdobrze napisalas ze lepiej pozno niz wcale
PEKINKA TY BLYSZCZYKOWY MANIAKU5 blyszczykow...?? wow
dobra jestes
ja sie kocham osatnio w pomadce baby lips z maybelline. Przykro mi ze u Ciebie tak sie dzieje... kurcze i to akurat teraz kiedy razem powinniscie sie cieszyc ciaza... cholerni faceci!! tylko wziac bazuke i napier... !!!
Camilka, ale Ci pieknie brzuszek wywalilosuper
Pekinka powodzenia na wizyciemam nadzieje ze zrobi Ci usg
i po nieprzespanej nocy bedzie chwile szczescia.
Dobra, nadrobilam, lece sie szykowac, do banku i moze wstapie po jakis ciuszek dla malej
Magda2013, Ruda27, Camille87, celia, pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość
-
Quendi moj maz jest taki jak Twoj-wiem ze mnie kocha,ale mi tego nie mowi,nigdy mnie nie przytuli sam od siebie...tylko w lozku jak nikt nie widzi...o zrobieniu jakiegos masazu moge zapomniec
Jak idziemy na dworzu to za reke sie nie trzymamy ani pod pache tez go nie moge wziasc bo gada ze mu kurtke sciagam
Jest chyba wstydliwy w tych sprawach. Moze dlatego ze pochodzi z rozbitej rodziny i babcia go wychowywala? Nie wiem jak mam to sobie wytlumaczyc.
Sory dziewczyny za taki postpekinka82 lubi tę wiadomość
-
Pekinka powodzenia
Camille swietnie wygladaszladny brzuszek
Ja sie dzis zwazylam i tak-w przedpokoju 67,za chwile 68 a w kuchni 69 i potem znowu w przedpokoju 66kuzwa co za porabana waga,nie wiem co mam wpisac.
Dziewczyny kusiscie tym arbuzem,chyba kupie w sobote jak pojedziemy na zakupy z moim.
Sluchajcie mam pytanie-bedziecie w swojej przychodni powiadamiac ich ze jestescie w ciazy? chodzi o to zeby po porodzie polozna przychodzila do domu.pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość