X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie dobrze ze nie idziesz! Odpoczywaj ile wlezie..
    Agapast dobre z tymi kremami :P
    Ja w sumie musze wam powiedziec ze ten moj krem na cellu pomogl :) jakos mniej go widze.. Albo pod takim swiatlem patrze :P

Camille87, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria w brzuszku jest wiecej o 2cm wzgledem wczesniejszego tygodnia - jesli dobrze zmierzylam..
    A Ty mi smak robisz tym arbuzem :-( chyba gdzies kupie jak bede na spacerze bo nie wyrobie ;)

Agapast ja mam skurcze chyba te przepowiadajace - brzuch twardnieje na kilka sekund i puszcza - to nie boli mnie :-)

Ruda27, Moni& lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Kamila sorki :P
    No to brzuszek rosnie sobie powoli :)

Ja chyba tez mam te skurcze, ale nie zawsze je zauwaze :P czasami dotkne brzucha i jest twardy i zaraz juz nie..

Camille87 lubi tę wiadomość

• agapast Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się troszkę wystraszyłam, te skurcze mam często, tak z 7-10 razy dziennie, dostałam magnez do łykania ale nie wiem czy pomaga...Generalnie gin powiedziała mi, że jeśli ona nie widzi zmiany w szyjce to nie ma się co martwić. Najgorzej jak mnie złapie ten skurcz kiedy gdzieś akurat idę, do jak się wyleguję na kanapie wystarczy, że zmienię pozycję i ustępuje.
    I mamy zakaz dotykania brzucha, żeby nie wywoływać tych skurczy.

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • celia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj agapast super, że do nas trafiłaś :) Zasilisz armię chłopców i może się nawet wyrównało? ;)

Pekinka przykro mi ogromnie, że chłop przysparza Wam dodatkowych stresów :(
    My też się czasem kłócimy, ale ciąża przyspiesza godzenie. Zawsze mu przypominam, że dziecko wszystko czuje i jakoś tak obojgu przechodzi.

Camille piękny już brzuszek :) U mnie też już całkiem okazały, i jak Daria zastanawiam się czy na końcówce będę w stanie normalnie chodzić :P

Mala_mi śliczna ta Twoja księżniczka :) Moja też cały czas przytulała się do łożyska, nijak nie eksponując buźki ;)

Ja jeszcze nad wózkiem się nie zastanawiałam. Początkowo mieliśmy wziąć od znajomych. Niestety to jest tylko głęboki, więc i tak za chwilę trzeba by było inwestować w spacerówkę. Chyba więc kupimy standardowo 3w1.
    Dziewczyny wiecie jak długo dziecko może jeździć w takiej spacerówce z wózka 3w1?

Ruda27, pekinka82, Camille87, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia dawno sie nie chwlailas swoim brzuszkiem :P pokazalabys sie :)
    Ja mysle ze zalezy to od spacerowki i dziecka, ale ok 2-3 lata.. Pozniej juz dziecko dosc sporo wazy i lepiej zwykla parasolke kupic :)

Agapast no wlansie tez kiedys slyszalam zeby nie glaskac brzuszka.. Ja to robie notorycznie, ciezko sie pohamowac.. Tzn czytalam w normalnej ciazy mozna, ale jesli zagraza wczesniejszy porod to zeby tego nie robic.. Wiec mysle ze moge :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 09:27

celia, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :)
    Quendi...to możemy sobie podać rękę... Ja w nocy przez te stresy spać nie mogłam. Miałam też krótki skurcz, że czułam wszystkie wiązadła.. Nie był to mega ból, ale się obudziłam. Nie wiem czy temu mojemu minie czy nie. Ma ciężką sytuację w domu,ale ja też jestem i jestem z nim w ciąży. Ale facet to facet :/

Aggie...Współczuję z pracą...:( ale Twoje zdrówko i dziecka jest najważniejsze i już <3

Agapast.... też mam często skurcze,ale są bezbolesne... bardziej czuję dyskomfort tego twardniejącego brzucha :/

Kamilka....No inkubatorek masz śliczny :) Okrąglusi :) Idealny :)

Ruda27, Camille87, celia, Quendi, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Hahaha Kamila sorki :P
    No to brzuszek rosnie sobie powoli :)

Ja chyba tez mam te skurcze, ale nie zawsze je zauwaze :P czasami dotkne brzucha i jest twardy i zaraz juz nie..

No chyba powoli :-) za tydzien mam wizyte i badanie 30tygodnia :-) mam nadzieje ze synek rozwija sie prawidlowo, jesli tak to brzuszek moze rosnac powoli ;-) moze rozstepow unikne hihi B)

A co do skurczy to ja nawet czuje jak sie zbliza - na dole czuje ucisk jakby dzidzia tam sie ulokowala i zaraz juz caly brzuch twardy, ale tez szybko przechodzi :-)

pekinka82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila napewno sie rozwija prawidlowo :) mialas juz tyle usg i zawsze wychodzi wszystko dobrze wiec juz tak zostanie :)
    Musze sie bardziej przyjrzec swojemu cialu, moze tez mam te skurcze a ja tego nie zauwazam nawet :P

Pekinka mam nadizeje, ze szybko roziwazenie nieporozumienia ze swoim i sie wam ulozy..

Camille87, pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny wspolczuje przebojow z facetami :-(
    Mam nadzieje ze jeszcze sie wam pouklada :*

Celia wlasnie pokaz brzuszek :D

• kada24 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja kupilam ARBUZA az 2,5kg hehe bede wszamac go ehhe a jak on pachnie pieknie mmmmmmmmmmmmm

Ruda27 lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia- czekamy na foto brzuszka :)

Lecę na zakupy :) Muszę odreagować nieprzespaną noc...
    Dzisiaj mam wizytę ..jadę po L4... i może uda się wyżebrać USG :)

Całuski dla Was i dziękuję , że jesteście <3 cmok :*

Ruda27, kada24, Camille87, Aggie, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka powodzenia! Czekamy pozniej na wiesci :) no i udanych zakupow :D ja tez dizsiaj sobie pojade a co sie bede :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanych zakupow Pekinka :-)
    Hehe wyzebrac usg :P oby sie udalo!

Ja sie szykuje i zaraz spadam na spacer :D

• Aggie Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o tych skurczach nic nie wiem :P Ale sie pochwale bo Majeczka coraz czesciej i mocniej puka. Darek mowi ze nieraz w nocy sie przytuli to ja czuje :) dzis mnie obudzila kopniakami, i okazalo sie ze glodna jestem :P jak tylko zjadlam monte to ucichla :P Najfajniej jest jak tak z zaskoczenia mocno kopnie :D az krzyknee (nie z bolu oczywiscie), piekne uczucie :)

Dziewczyny mam problem ze skupieniem sie dzis :( cos mialam do Darka mowic i wylecialo ze lba, mialam Wam cos konkretnego napisac, no pusty baniak :P jakas taka rozkojarzona jestem :P moze to zmeczenie?

Camille87, celia, pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka powodzenia :)

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.
    Wróciłam z majowki...poklocona ze swoim i musialam odreagowac pare dni...ale wchodzac tu nie wiedzialam, ze nie tylko ja mam teraz gorszy czas...
    Lanusia bardzo Ci wspolczuje ze musisz to przechodzic w ciazy...ale dziewczyny juz wszystko napisaly. Nie wymysle nic innego, madrzejszego, masz dla kogo zyc, Twoja coreczka musi byc Twoim oczkiem w glowie i nie daj soba pomiatac. Jestes za mloda i za madra.

Kada ciesze sie ze pojechalas do tego lekarza i ze wyszlo wszystko okey, ale oszczedzaj sie!! zdrowka zycze.

Ruda, juz pisalam na fb ze super zdjecia ...wygladasz pieknie :), body dla Natanielka, a tak naprawde dla jego taty jest obledne :) a Twoja spodnica jest swietna :) musze chyba tez leciec zobaczyc bo w portkach na lato to troche kicha.

Mala Mi, swietne zdjecie :)

Quendi mnie tez ciagna wiezadla co jakis czas, najczesciej jednak po lewej stronie, nie martw sie. Ale ciesze sie z Twoich ruchow :) przyjemnie co?

Agapast witam :) dobrze napisalas ze lepiej pozno niz wcale :)

PEKINKA TY BLYSZCZYKOWY MANIAKU :D 5 blyszczykow...?? wow :) dobra jestes :) ja sie kocham osatnio w pomadce baby lips z maybelline. Przykro mi ze u Ciebie tak sie dzieje... kurcze i to akurat teraz kiedy razem powinniscie sie cieszyc ciaza... cholerni faceci!! tylko wziac bazuke i napier... !!!

Camilka, ale Ci pieknie brzuszek wywalilo :) super

Pekinka powodzenia na wizycie :) mam nadzieje ze zrobi Ci usg :) i po nieprzespanej nocy bedzie chwile szczescia.

Dobra, nadrobilam, lece sie szykowac, do banku i moze wstapie po jakis ciuszek dla malej :D

Magda2013, Ruda27, Camille87, celia, pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi moj maz jest taki jak Twoj-wiem ze mnie kocha,ale mi tego nie mowi,nigdy mnie nie przytuli sam od siebie...tylko w lozku jak nikt nie widzi...o zrobieniu jakiegos masazu moge zapomniec :( Jak idziemy na dworzu to za reke sie nie trzymamy ani pod pache tez go nie moge wziasc bo gada ze mu kurtke sciagam :/ Jest chyba wstydliwy w tych sprawach. Moze dlatego ze pochodzi z rozbitej rodziny i babcia go wychowywala? Nie wiem jak mam to sobie wytlumaczyc.
    Sory dziewczyny za taki post :/

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka powodzenia :)
    Camille swietnie wygladasz :) ladny brzuszek ;)
    Ja sie dzis zwazylam i tak-w przedpokoju 67,za chwile 68 a w kuchni 69 i potem znowu w przedpokoju 66 :/ kuzwa co za porabana waga,nie wiem co mam wpisac.

Dziewczyny kusiscie tym arbuzem,chyba kupie w sobote jak pojedziemy na zakupy z moim.

Sluchajcie mam pytanie-bedziecie w swojej przychodni powiadamiac ich ze jestescie w ciazy? chodzi o to zeby po porodzie polozna przychodzila do domu.

pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to gdzie sie nasza lista zapodziala ?

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
‹‹ 1001 1002 1003 1004 1005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ