X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • MILA Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada, Daria dobranoc :-)

Agapast witaj :-)

Ruda27 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwaaaaaa!!!!! Znow mi sie post skasowal nosz :/ :/

Pekinka przykro mi :/ ja nie wiem co sie dzieje z tymi facetami :/ jak tak mozna?????
    Kobieta w ciazy a on co?! Do jasnej cholery faceci to beznadziejny gatunek mam nadzieje ze moj syn taki nie bedzie...

Daria zgaga po arbuzie bo za duzo zjadasz ;-) przy zgadze powinno sie jesc male porcje ale wiem ze przy arbuzie to nie wchodzi w gre ;-) mam to samo - napcham sie a potem reflux i zgaga..

Dobranoc wam! :*

Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• Quendi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!

Ja już na nogach-chociaż może jak małż wyjdzie to się położę na godzinkę :-)

Pekinciu ja też mam ostatnio przygody z mężem...przestałam się tym martwić. On często zapomina że jestem w ciąży, nasza miłość dała nam cud życia naszego Synka i czasami jak mi coś powie lub zrobi bezsensu drakę to aż szkoda słów. Jak go poproszę że potrzebuje więcej ciepła, przytulania i mówienia miło to słyszę że go zmuszam....:-( znam mojego męża charakter, ma takie swoje jazdy które po jakimś czasie przechodzą-ale ja będąc w ciąży nie mam siły ich przeżywać. ...

Dzisiaj chciałabym usłyszeć serduszko <3 Już nie wracam do pracy ....

Miłego dnia Kochane

celia, pekinka82, MILA lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)

Quendi powodzenia na wizycie :-)

Mnie pies obudzil eh maz w lazience a ten wariuje :/

• kada24 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja :) w nocy zlapal mnie skurcz lydki wrrrrr myslalam ze oszaleje apotem reke zdretwiała he

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierzesz Kada te wszystkie leki??

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! :)
    Jakos niezbyt pospalam, ciagle sie w nocy wierce :/
    Quendi przykro mi ze z mezem masz takie akcje.. Naprawde czasami faceci sa bezmyslni.. Moj rano dzwonil ale ja nie odbieram.. I planuje wyjsc z domu ze jak wroci to mnie nie bedzie.. Jak moj synek zacznie zas wykazywac mniejsza aktywnosc to ukatrupie meza, bo to przez stres jaki nam serwuje :/

Kamila pewnie nie powinnam duzo jesc, jesli wystepuje u mnie zgaga, ale jak dotychczas mialam pare razy to przeboleje.. Z arbuza nie zrezygnuje hahaha :P zwlaszcza ze juz jest taki slodki to chyba bede codziennie takie ilosci pochlaniala :P

Jakie plany dzisiaj laseczki?
    Ja musze isc do lekarza po l4, mam nadzieje ze da mi bez problemu :) i bede tak je ciagnela az mnie wezwa na komisje :P

Kada wspolczuje skurczy lydek kurde :/ ja sie boje ze bede miala, a to najgorsze co moze byc.. Juz czuje jak mi dziwnie stopa idzie i od razu wyginam palce do gory...

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila czekamy na relacje z wagi i brzuszka :)

Camille87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Kamila czekamy na relacje z wagi i brzuszka :)

Haha temat dnia ;-)
    No wiec na wadze 0,6kg wiecej, a w sobote bylo 0,2 kg wiecej :-)
    Co do brzuszka to nie wiem sama czy dobrze mierze :-( bo w jednym miejscu jest wiecej niz ostatnio a w innym mniej wiec juz sama nie wiem..

Wczoraj mialam taka chcice na czekolade ze o 21 poszlam do sklepu po snicersa :P
    W sklepie sie walneli snicers 50g - 1,45zl a ten podwojny 75g - 1,35zl :P

Daria co do arbuza to zupelnie sie z Toba zgadzam :-) jak jeszcze jest taki slodki i chrupiacy to ja pol moge na raz zjesc :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 08:42

Ruda27, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hhaha z tym snikersem dobre :P

Wiesz co juz masz ladny spory brzuszek :) widac jak rosnie :)
    Nawet widac duza roznice ze zdjeciem w awatarze :P piekny jest :)
    Zmierzylas z w tym miejscu gdzie najwiecej brzuszka? W najszerszym zmierz :) napewno jest juz wiecej, ile? :)
    Waga super, teraz juz tak pewnie zostanie :)
    Ja jutro juz 8 zobacze z przodu buuuu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 08:48

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja tez dzis slabo pospalam :( mala byla bardzo nisko i naciskala na pecherz:( rece mi spuchly dzis masakrycznie, jak parowy palce wygladaja. Dzis do pracy, a na 2:30 do poloznej... nie chce mi sie isc do pracy, ale glupio mi dzwonic do nich ze chora czy cus :( kuzwa mloda szprycha jeszcze ani jednej pelnej zmiany nie zrobila, ciagle chora ciagle zle sie czuje, a mi od poczatku kontraktu dwa razy sie zdarzylo (raz zwolnilam sie ze strasznym bolem glowy - na samym poczatku) i raz zlapalam grype i jeden dzien mi braklo do wyzdrowienia...

Pekinka strasznie wspolczuje, moj czasem zapomina sie, i mimo ze przed ciaza sie nie klocilismy teraz sie zdarza... no coz hormony nasze i mysle ze facet jakos tez to przezywa a potem jakies dziwne akcje wychodza...

Dzien sloneczny, dla mnie do doopy :(

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! wczoraj 3 razy post sie mi skasowal, wkur*** sie i poszlam spac.
    do lipca/sierpnia to z 500 stron jeszcze zrobimy:) a moze i 1000 jak potem beda takie emocje:P
    ja mam ten sam problem z wozkiem bo mieszkamy na 3 pietrze. maz do pracy wiec musialabym sama znosic wozek, tesciowa po 60 wiec tez juz nie te sily. na klatce na dole nie zostawie bo sie sasiedzi rzucaja jak ktoa wozek zostawial caly czas, w piwnicy boje sie ze sa szczury bo trutka wylozona jest wiec w gre wchodzi ewentualnie wnoszenie wozka na noc do domu. zreszta to tez jest jakies silowe cwiczenie a bedziemy chcialy schudnac co nie?:P
    Daria pisalas tyle o arbuzie i w nocy mi sie snil taki soczysty mmm. ja czekm az bedzie sezon arbuzowy, wtedy nie dosc ze pyszne slodkie to jeszcze tanie beda. na razie nie kupuje tych sflaczalych zgnilkow z biedronki.
    mialam okres niedawno ze mialam zgage codziennie, nawet jak sie tylko wody z rana napilam a teraz na szczescie nic. moze mleko? gdzies czytalam ze troche pomaga przy zgadze.
    powodzenia na dzisiejszych wizytach! ja czekam z niwcierpliwoscia do jutra:D i nie wiedziec czemu znowu sie bede stresowac lekko:P
    u mnie dzisiaj slonko swieci:)
    a wczoraj zjadlam na kolaje pize domowej roboty, pychotka:) a maly byl tak aktywny ze moj maz kilka razy poczul porzadne kopniaczki:)

Ruda27, celia, pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Kobiety. widzę, że wiele z Was ma problem jak będzie targała wózek na górę, ja mieszkam na parterze, ale przy zakupie też patrzyłam na wagę, co prawda ostatecznie kupiłam x-landera pulse, który najlżejszy nie jest ale składa się do dosyć małych rozmiarów, a jeśli chodzi o lekkie wózki podobno Adamex Jogger Sport Alu jest leciutki, tak czytałam, niestety nie było go w sklepie a mąż uparł się na tego x-landera.
    Ja boję się zgagi, więc jak tylko coś zjem siedzę pół godziny wyprostowana a jak się położę i poczuję choć troszkę, że mnie pali od razu siadam na baczność.
    I skurcz łydki też mnie czasem w nocy złapie. ehhhh ciąża to taki piękny stan...:)
    a czy któraś z Was ma takie skurcze macicy przepowiadające?

Ruda27, Camille87, pekinka82 lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka sliczny brzuszek <3 a waga tez dobra :)

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie przykro mi z ta praca.. Wspolczuje :(
    Ja tez powinnam dalej robic, ale ide lekarza i ona pisze mi zwolnienie np bol plecow albo choroba.. Juz nie zamierzam pracowac..
    Trzymaj sie!

Aggie, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilcia piekny masz brzusio, widac jak rosnie!
    ja sie nawet wyspalam, ale co chwile sie budzilam na siku i zmiana pozycji troche meczaca bo brzuch ciagnie. w ogole wczoraj bylismy na spacerze i juz mi bylo ciezko gdy dochodzilisny do domu, brzuch mnie ciągnął strasznie a jeszcze niedawno 2 razy dluzsze spacery wytrzymywalam.
    Kamila teraz to ja bym zjadla cos slodkiego hehe:P

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia hahah to mialas sen :P
    Ja juz arbuza z lodowki wyciagnelam, zeby nie byl zimny i tak za 2 h zaczne jesc hahah

Agapast to jak na parterze mieszkasz to fajnie, nie masz takiego problemu :)
    Moj wozek bedzie dosc ciezki, spacerowka ok 15 kg. Ale plus ze sie go bardzo sklada jednym guzikiem :)

Ide sniadanko zrobic :)

Moni&, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agapast nie przywitalam sie z Toba. fajnie ze do nas dolaczylas! a bedziesz miala chlopca czy dziewczynke? albo nie pisalas albo ja nie doczytalam wczoraj:)
    Agus szkoda ze musisz wybierac albo pracowac krocej albo dluzej na macierzynskim siedziec:/ juz kiedys pisalam ze w Pl to jest duzy plus (szkoda ze jedyny plus w tym kraju)ze mozna siedziec rok na macierzynskim no i l4 bez problemu mimo ze ciąże od poczatku przechodze dobrze ale charakter pracy na to nie pozwala. ale jeszcze troche. ustaw sobie suwaczek do konca pracy zobaczysz jak Ci szybko zleci:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 09:06

Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria, nie ide dzis, nie mam sily, plecy mnie bola, powiem poloznej dzis o tym, bo ja mialam wczesniej problemy z plecami, 3 tyg w domu lezalam na bardzo silnych lekach i mimo to katorga, nie chce sie doprowadzic do takiego stanu. Bo sie nie rusze w ogole, a przeciez nie wolno brac silnych lekow mi teraz. I tak powinnam miec 100% platne na takim zwolnieniu ze dzwonie i mowie ze chora.

Monis masz racje z tym suwaczkiem :) ustawie sobie taki :D

Ruda27, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& u mnie też chłopak. Jak czytam, że dziewczyny jeszcze pracują, to podziwiam, ja mam pracę za biurkiem a już od stycznia na zwolnieniu siedzę, popadam w kompleksy, że takim obibokiem jestem, ale pocieszam się, że do 67 lat to zdążę się napracować. Poza tym nakładanie tych kremów przeciwko rozstępom jest takie czasochłonne, że nie wyrobiłabym się do roboty hehe.
    Koniecznie muszę dziś męża wysłać po arbuza, narobiłyście mi ochoty:)

celia, Ruda27, Camille87, Aggie, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
‹‹ 1000 1001 1002 1003 1004 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ