X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla z tych koszul co podalas linki to bardziej podobaja mi sie te kolorowe..nie ta w owieczki :)

Ja przytylam ok 10 kg jak narazie. Licze ze do 16kg dobije i na tym koniec :P a dzisiaj mi sie snilo ze na brzuchu wyszedl mi fioletowy, gruby rozstep :D tak jak by mi skora pekla hehe
    Ruda a co kupujesz ? :) same kosmetyki ?

A jutro musze jechac ze samochodem do naprawy bo mi sie zrobila dziura na rurze wydechowej,ale nie bedzie tak zle bo tata zalatwil po znajomosci u kolegi i wyjdzie tylko 20 zl za robote :D

amela, Moni&, MILA, nick nieaktualny, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Fiołek Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, a wiesz jak ja nie mogę się doczekać?! Kurcze, ja się nawet nie mogę doczekać wizyty, bo wiem, że zobaczymy wtedy naszą małą Tosię :)

Moni& lubi tę wiadomość

Kocham Cię, Tosieńko!
    p19u9n73a9aifqwx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to przytylas idealńie :) ja juz ok 14... :/ wiec ciekawe do ilu dobije
    A kupowac bede kosmetyki i inne takie pielegnacyje rzeczy, aspirator do noska, nozyczki, szczoteczka, butelka.. Te rzeczy dla mamusiek po porodzie.. Mala liste zrobilam co jak i gdzie i bede o nasteony krok do przodu za 2 tygodnie :)

Kamila ile sie czeka na te rzeczy z apteki? Wiem ze juz tlumaczylas komus, ale ja wtedy nie myslalam o tym.. Musze sie zarejestrowac zamowic i odbieram w dowolnej aptece? I place przy odbiorze tak? Kurde nie ma tam sudocremu no trudno..

Dodi lubi tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna olek, muzulmanka rozjebala mnnie na plecy! sorry za wyrazenie, ale same byscie padly! Stoje za baba w kolejce w sklepie, na oko kole 40 nie wiecej. Ja mam w reku jeszcze zakupy typu kocie zarelko, kanapka, chleb, jajka, i mi troche niewygodnie, a ta sie produkuje do sprzedawczyni czego chce, mi juz slabo ale nic.. ehh w koncu ma placic, pieniadze sierocie polecialy i mi wskazuje ze cos poturlalo sie pod wozek (zapakowany przy kasie z przecenami) i mnie puka jakby chciala zebym jej podala oO to nic ze u mnie ciaza jest baaardzo widoczna, nie robi to na niej wrazenia, mowie jej grzecznie z przeproszeniem ze nie podam bo mam zakupy w reku i przez brzuszek nie zegne sie az tak, a ona dalej mnie puka i wskazuje na ta przekleta monete (zeby nie bylo ze jakiejs duzej wartosci bo 20 pensow!) no chyba oszalala! powtarzam ponownie ze nie dam rady tam sie wcisnac a ona chyba slowa nie kumala. W koncu jedna z pracownic jej podala, to ta wychodzac jeszcze mnie potracila :/ jebnieta krowa :/ sie lajzy juz za bardzo panosza :/

MILA, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ciesze sie ze wszystko w porzadku ze synusiem :)

Amela tez ladne te koszule sa :) ja kupilam sobie dwie do karmienia z krotkim rekawkiem. Sa troche podobne, ale to nic.. Rozmiar M. Zaraz wrzuce fotke.

Ale do porodu nie mam nic tak naprawde. Chyba ze wezme jakas stara i ja potem wywale. Nie bede chyba kupowac nowej..

Moni&, amela, nick nieaktualny, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na ost wizycie mialam 8na +, teraz to juz bedzie ponad 9, albo 10:P
    kazda z nas sie juz nie moze doczekac, oj niedlugo beda emocje na.forum hehe:)

Magda2013, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie napewno nie umiala po angielsku i nie rozumiala.. U nas tu tez laza i nie rozumieja ani slowa.. Tylko po swojemu gadaja..

Aggie lubi tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauwazyc chcialam jeszcze ze ja nigdy rasistka nie bylam... ale oni wywoluja we mnie takie emocje ze az mi wstyd :(

Monis duzy Kacperek juz jest :D chyba prawidlowo? U nas nie mierza, takze nie mam pojecia ile mala wazyla przy 20tyg, sie dowiem dopiero jak urodze :P

Moni&, celia, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ja zamowilam wieczorem a rano juz o 9.30 dostalam smsa ze towar juz na mnie czeka :P placisz przy odbiorze. Ja nawet nie musialam podawac nr zamowienia tylko podalam jej nazwe pierwszego produktu,bo powiedziala ze po tym najszybciej znajdzie. Nie wiem jak bedzie u Ciebie. No i musisz wybrac jakas apteke ze swojego wojewodztwa.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Fiołek Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się wydaje, że oni tylko tak udają, że nie rozumieją, a tak na prawdę kumają wszystko o co chodzi. Tak im po prostu wygodniej...

Aggie lubi tę wiadomość

Kocham Cię, Tosieńko!
    p19u9n73a9aifqwx.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ale na litosc boska, brzucha nie rozumie? Toc widac na odleglosc ze ja ciezarna jestem :P w pracy sie smieja ze wygladam jakbym gotowa na porodowke byla... ehh ja tez nie zrozumiem wszystkiego, tzn wszystkich slow, ale ja juz jej na "migi" pokazywalam :/ bez kultury babsztyl jeden i tyle...

Magda2013, nick nieaktualny, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga co za baba bezczelna

Aggie, celia, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Aggie niestety to inna kultura.. Bez wychowania czesto.. Nie ma co sie przejmowac takimi ludzmi

Aggie lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcialam kupic ostatnio tez takie przybory toaletowe dla malej i m.in. szczotke to wlosow. A moj maz mowi- a jak sie urodzi lysa ? no i w koncu nie kupilam. Ale kiedys jak pojade sama to kupie. Nie bede po porodzie latac za szczotka.
    A jaka jest najlepsza szczotka do wlosow dla niemowlaka? orientuje sie ktoras ?

Dodi lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Daria :) Ok zjadlam pyszne panini z kurczakiem, mozzarela i pesto, teraz robie sobie nalesniki z resem i rodzynkami :P i truskawki karmelizujace sie juz na mnie czekaja, po czym pewnie legne padne ogladajac tv :) :D a pogoda barowa :P

nick nieaktualny, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia jakas delikatna i miekka z naturalnego wlosia.. :P ale nie wiem jaka najlepiej moze jakas mama podpowie :)

• amela Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni wrzuć fotke koszuli :-) ja do porodu kupilam takie zwykle najtańsze z allegro żeby nie bylo szkoda później wyrzucić:-) :-)
    Aggie co za baba, jako kobieta powinna zrozumieć ze jesteś w ciąży !!
    Ja dziś tez muszę z doz.pl zamówić witaminy bo juz mi się skonczyly, DARIA zazwyczaj dostarczają tego samego dnia albo nnastepnego . :-)

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • kada24 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z wlosia i najlepiej miec i choc dziecko luse trzeba po kapieli czesac zeby cieieniuchy nie maily

nick nieaktualny, MILA, Dodi, positive lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• agapast Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie, jakie pyszności, aż głodna się zrobiłam...ja mam dziś w planach szparagi w cieście francuskim z szynką, gadali o tych szparagach w dzień dobry tvn, to kupiłam, pierwszy raz, nigdy wcześniej nie robiam

Dodi, positive lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze komus cos sie przyda z tej stronki :)
    https://dzidziusiowo.pl/ciaza-i-porod/wyprawka

Aggie ale masz rarytasy :)
    Anita dziekuje za odpowiedz, to mam czas z zamowieniem, moze wrzuca znowu sudocrem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 15:09

amela, nick nieaktualny, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 1018 1019 1020 1021 1022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ