X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla z tych koszul co podalas linki to bardziej podobaja mi sie te kolorowe..nie ta w owieczki :)

Ja przytylam ok 10 kg jak narazie. Licze ze do 16kg dobije i na tym koniec :P a dzisiaj mi sie snilo ze na brzuchu wyszedl mi fioletowy, gruby rozstep :D tak jak by mi skora pekla hehe
    Ruda a co kupujesz ? :) same kosmetyki ?

A jutro musze jechac ze samochodem do naprawy bo mi sie zrobila dziura na rurze wydechowej,ale nie bedzie tak zle bo tata zalatwil po znajomosci u kolegi i wyjdzie tylko 20 zl za robote :D

amela, Moni&, MILA, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Fiołek Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, a wiesz jak ja nie mogę się doczekać?! Kurcze, ja się nawet nie mogę doczekać wizyty, bo wiem, że zobaczymy wtedy naszą małą Tosię :)

Moni& lubi tę wiadomość

Kocham Cię, Tosieńko!
    p19u9n73a9aifqwx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to przytylas idealńie :) ja juz ok 14... :/ wiec ciekawe do ilu dobije
    A kupowac bede kosmetyki i inne takie pielegnacyje rzeczy, aspirator do noska, nozyczki, szczoteczka, butelka.. Te rzeczy dla mamusiek po porodzie.. Mala liste zrobilam co jak i gdzie i bede o nasteony krok do przodu za 2 tygodnie :)

Kamila ile sie czeka na te rzeczy z apteki? Wiem ze juz tlumaczylas komus, ale ja wtedy nie myslalam o tym.. Musze sie zarejestrowac zamowic i odbieram w dowolnej aptece? I place przy odbiorze tak? Kurde nie ma tam sudocremu no trudno..

Dodi lubi tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna olek, muzulmanka rozjebala mnnie na plecy! sorry za wyrazenie, ale same byscie padly! Stoje za baba w kolejce w sklepie, na oko kole 40 nie wiecej. Ja mam w reku jeszcze zakupy typu kocie zarelko, kanapka, chleb, jajka, i mi troche niewygodnie, a ta sie produkuje do sprzedawczyni czego chce, mi juz slabo ale nic.. ehh w koncu ma placic, pieniadze sierocie polecialy i mi wskazuje ze cos poturlalo sie pod wozek (zapakowany przy kasie z przecenami) i mnie puka jakby chciala zebym jej podala oO to nic ze u mnie ciaza jest baaardzo widoczna, nie robi to na niej wrazenia, mowie jej grzecznie z przeproszeniem ze nie podam bo mam zakupy w reku i przez brzuszek nie zegne sie az tak, a ona dalej mnie puka i wskazuje na ta przekleta monete (zeby nie bylo ze jakiejs duzej wartosci bo 20 pensow!) no chyba oszalala! powtarzam ponownie ze nie dam rady tam sie wcisnac a ona chyba slowa nie kumala. W koncu jedna z pracownic jej podala, to ta wychodzac jeszcze mnie potracila :/ jebnieta krowa :/ sie lajzy juz za bardzo panosza :/

MILA, Camille87 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ciesze sie ze wszystko w porzadku ze synusiem :)

Amela tez ladne te koszule sa :) ja kupilam sobie dwie do karmienia z krotkim rekawkiem. Sa troche podobne, ale to nic.. Rozmiar M. Zaraz wrzuce fotke.

Ale do porodu nie mam nic tak naprawde. Chyba ze wezme jakas stara i ja potem wywale. Nie bede chyba kupowac nowej..

Moni&, amela, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na ost wizycie mialam 8na +, teraz to juz bedzie ponad 9, albo 10:P
    kazda z nas sie juz nie moze doczekac, oj niedlugo beda emocje na.forum hehe:)

Magda2013, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie napewno nie umiala po angielsku i nie rozumiala.. U nas tu tez laza i nie rozumieja ani slowa.. Tylko po swojemu gadaja..

Aggie lubi tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauwazyc chcialam jeszcze ze ja nigdy rasistka nie bylam... ale oni wywoluja we mnie takie emocje ze az mi wstyd :(

Monis duzy Kacperek juz jest :D chyba prawidlowo? U nas nie mierza, takze nie mam pojecia ile mala wazyla przy 20tyg, sie dowiem dopiero jak urodze :P

Moni&, celia, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ja zamowilam wieczorem a rano juz o 9.30 dostalam smsa ze towar juz na mnie czeka :P placisz przy odbiorze. Ja nawet nie musialam podawac nr zamowienia tylko podalam jej nazwe pierwszego produktu,bo powiedziala ze po tym najszybciej znajdzie. Nie wiem jak bedzie u Ciebie. No i musisz wybrac jakas apteke ze swojego wojewodztwa.

Camille87 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Fiołek Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się wydaje, że oni tylko tak udają, że nie rozumieją, a tak na prawdę kumają wszystko o co chodzi. Tak im po prostu wygodniej...

Aggie lubi tę wiadomość

Kocham Cię, Tosieńko!
    p19u9n73a9aifqwx.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ale na litosc boska, brzucha nie rozumie? Toc widac na odleglosc ze ja ciezarna jestem :P w pracy sie smieja ze wygladam jakbym gotowa na porodowke byla... ehh ja tez nie zrozumiem wszystkiego, tzn wszystkich slow, ale ja juz jej na "migi" pokazywalam :/ bez kultury babsztyl jeden i tyle...

Magda2013, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga co za baba bezczelna

Aggie, celia, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Aggie niestety to inna kultura.. Bez wychowania czesto.. Nie ma co sie przejmowac takimi ludzmi

Aggie lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcialam kupic ostatnio tez takie przybory toaletowe dla malej i m.in. szczotke to wlosow. A moj maz mowi- a jak sie urodzi lysa ? no i w koncu nie kupilam. Ale kiedys jak pojade sama to kupie. Nie bede po porodzie latac za szczotka.
    A jaka jest najlepsza szczotka do wlosow dla niemowlaka? orientuje sie ktoras ?

Dodi lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Daria :) Ok zjadlam pyszne panini z kurczakiem, mozzarela i pesto, teraz robie sobie nalesniki z resem i rodzynkami :P i truskawki karmelizujace sie juz na mnie czekaja, po czym pewnie legne padne ogladajac tv :) :D a pogoda barowa :P

Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia jakas delikatna i miekka z naturalnego wlosia.. :P ale nie wiem jaka najlepiej moze jakas mama podpowie :)

• amela Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni wrzuć fotke koszuli :-) ja do porodu kupilam takie zwykle najtańsze z allegro żeby nie bylo szkoda później wyrzucić:-) :-)
    Aggie co za baba, jako kobieta powinna zrozumieć ze jesteś w ciąży !!
    Ja dziś tez muszę z doz.pl zamówić witaminy bo juz mi się skonczyly, DARIA zazwyczaj dostarczają tego samego dnia albo nnastepnego . :-)

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • kada24 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z wlosia i najlepiej miec i choc dziecko luse trzeba po kapieli czesac zeby cieieniuchy nie maily

Camille87, MILA, Dodi, positive lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• agapast Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie, jakie pyszności, aż głodna się zrobiłam...ja mam dziś w planach szparagi w cieście francuskim z szynką, gadali o tych szparagach w dzień dobry tvn, to kupiłam, pierwszy raz, nigdy wcześniej nie robiam

Dodi, positive lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze komus cos sie przyda z tej stronki :)
    https://dzidziusiowo.pl/ciaza-i-porod/wyprawka

Aggie ale masz rarytasy :)
    Anita dziekuje za odpowiedz, to mam czas z zamowieniem, moze wrzuca znowu sudocrem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 15:09

amela, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 1018 1019 1020 1021 1022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ