X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita no wlaasnie mi ta druga tez sie bardziej podoba ale tak jak tu ktos napisal i moj maz tez ze taka malo ciazowa :/ napisalam do nich wiadomosc zeby podali dlugosc :-)

Kurde jak Ty malo wazysz! Ja waze praktycznie 10kg wiecej od Ciebie :O Jezuuuu
    Fiolek co do ksiazek to ja tez jestem ciekawa bo zadnej nie mam a z checia bym kupila :-)

amela, Dodi lubią tę wiadomość

• Fiołek Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ciążę i pierwsze chwile po porodzie to polecam "W oczekiwaniu na dziecko" A. Eisenberg. Mało obrazków, dużo czytania i bardzo potrzebnych informacji :)

Camille87 lubi tę wiadomość

Kocham Cię, Tosieńko!
    p19u9n73a9aifqwx.png
  • Fiołek Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wszyscy mówią, że mam bardzo mały brzuszek, jak na 28 tc. Zaczęłam się zastanawiać, a pewnie zaraz zacznę się martwić (taka kolej rzeczy u mnie ;p) Do tej pory przytyłam 3 kilo...

Kocham Cię, Tosieńko!
    p19u9n73a9aifqwx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolek ilosc przybranych kilogramow nie jest wprost proporcjonalna do wagi dziecka ;-)
    Ciesz sie ze tak malo przybralas, moja siostra w drugiej ciazy tez bardzo malo tyla a pod koniec wrecz chudla a corka 4kg! :O
    Zreszta pewnie lada dzien zacznie Ci mocniej brzuszek rosnac bo dzidzia zaczyna tluszczyku nabierac ;-)

Dodi lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka waze faktycznie mniej niz Ty ale ja przed ciaza wazylam 56 wiec przyrost jest chyba prawidlowy 11 kg na plusie ;)
    Ja obawiamsie tego ze po porodzie za szybko zlece z wagi i brzuszek moze mi troche obwisnac ;/ ale mam nadzieje ze tak nie bedzie!

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze jesli smarujesz brzuszek to skora jest elastyczna na tyle aby po porodzie mogla wrocic do wczesniejszego stanu :-) tak mi sie wydaje, choc tez obawiam sie obwislej skory o.O

amela lubi tę wiadomość

• Fiołek Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że Dzidzia jest prawidłowych rozmiarów! Za tydzień idę do lekarza, więc się wszystko okaże.
    Amelko, na obwiśnięty brzuszek są sposoby - raczej żeby go nie mieć. Stosuj dobre kremy nawilżające dla kobiet w ciąży. Zwiększają elastyczność i zapobiegają rozstępom...

amela, Camille87 lubią tę wiadomość

Kocham Cię, Tosieńko!
    p19u9n73a9aifqwx.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiołek, pokazuj brzuszek, plisss, mnie tez mówią, że mam zbyt mały, muszę porównać:) chociaż mały nie mały pedicure ciężko się robi żeby dzieciaczka nie uciskać, chyba na następny już pójde do kosmetyczki.

Ogólnie jak widzę gdzieś dziewczynę w ciąży to gapię się na brzuch i porównuję do swojego:)

Aggie, Camille87, celia, Dodi, positive lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • amela Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieje ze nas to nie spotka :-). Smaruje juz nawet 3 razy dziennie. U mnie dzidzia pewnie tez pod 4 kg będzie :-). Zobaczymy za miesiąc ile będzie ważyć :-)

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Fiołek Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agapast, na razie zdjęcia nie mam, ale mogę się zmierzyć...

Kocham Cię, Tosieńko!
    p19u9n73a9aifqwx.png
  • Fiołek Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W najszerszym miejscu - ok. 1,5 cm pod pępkiem - mam 94 cm

Kocham Cię, Tosieńko!
    p19u9n73a9aifqwx.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiołek, ja mam 91, podobno u wysokich osób brzuch najpierw rośnie do góry, poźniej do przodu. mam 172 wzrostu, więc myślę, że to dlatego. a Ty wyoka jestes?

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ciesze sie ze wiyta super! Malutki juz moze wazyc tyle :) moj byczek wazyl w tamten czwartej juz ok 1200 g :) jest starszy o okolo tydzien :)
    Dzieki Monia za mile slowa :*

Anitka Ty to i tak laseczka mega jestes :)

Fiolek to ja mam duuuuzo wiecej w obwodzie brzuszka haha :)

Ja pewnie tez bede miala flaka, mimo ze smaruje to nie wierze ze wroci on to plaskosci.. Bede musiala cwiczyc, cwiczyc i cwiczyc :)
    Fiolek to czekamy na wiesci po wizycie za tydzien :) napewni z dzidzia jest dobrze! W koncu kopie nie :)

Moni&, amela, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie rozmawiam z siostra i zrobilam sobie liste co i jakie mam kupic :) jakos poprawilo mi to humor :) czuje sie hmmm bardziej zorganizowana haha :P wiem po co i gdzie pojde :) juz doczekac sie nie moge :) wiem to glupie, wiekszosc z was juz to ma, ale mnie to ucieszylo i sie chcialam pochwalic :P

Camille87, celia, Dodi, positive lubią tę wiadomość

• Fiołek Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 168 cm wzrostu, więc do najniższych nie należę. Siostra mojego męża też jest w 28 tc, a przy niej wyglądam jak ździebełko ;)
    Dam znać, jak będę po wizycie. Na ten dzień zaplanowałam wiele rzeczy - po wizycie (mam na 15) umówiłam się w 3 miejsca po odbiór zakupionych na Allegro ciuszków :) Ciekawe, czy będą takie, jak na zdjęciach... Będzie to mega męczący dzień (do tej pory jestem leżąco-siedząca, nie wolno mi lazić za wiele)

Kocham Cię, Tosieńko!
    p19u9n73a9aifqwx.png
  • Fiołek Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda - ja jeszcze fizycznie nie mam nic! Zamówiłam sobie paki ciuszkow i teraz albo czekam na przesyłki albo właśnie we wtorek sama 3 z nich odbiorę...

Kocham Cię, Tosieńko!
    p19u9n73a9aifqwx.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde czytam czytam i końca ni ma ha ha ha

już zapomniałam co chciałam napisać :-P

Fiołek ja w kwestii książek nie pomogę :-P ale kusi mnie ta książka "w oczekiwaniu na dziecko" ciekawa jestem czy mają w bibliotece bo kupowac raczej nie mam zamiaru, tym bardziej ze w sumie nie wiem ile będę miała czasu na czytanie :-P

Kada bidna ta twoja mała :-(

mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Fiołek Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila, ja w każdym razie polecam. Dużo fajnych wiadomości, a czytania jest dużo...

Kocham Cię, Tosieńko!
    p19u9n73a9aifqwx.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nawet nie wiem jak to Ona zrobila eh

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez ciekawi ta ksiazka w oczekiwaniu na dziecko, bede sie musiala wybrac do biblioteki moze bedzie:)
    teraz zobaczylam dokladnie to zdjecie z parametrami to synus wazy juz 1163 g wiec duzy jest:) jeju jeszcze 3 miesiace juz sie nie moge doczekac :D

Ruda27, Aggie, Camille87, celia, Dodi, positive lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
‹‹ 1017 1018 1019 1020 1021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ