X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja musze wybyc na jakies male zakupy, a mam takiego lenia ze az wstyd :P

Ruda27, Camille87 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym Daria poczekala z nospa... mnie wczoraj tak podbrzusze bolalo jak ze spaceru wracalam :/ ale polozylam sie i przeszlo.. :-)
    Ja mam tez pustki w lodowce na obiad nic nie mam :/
    Poprosilam meza zeby po pracy do sklepu zajechal bo mam takiego lenia ze nawet mi sie do sklepu wyjsc nie chce :P

Dodi, Ruda27, Kajoni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie witaj w klubie leniwcow :P

Aggie lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka ma noge w szynie gibsowej eh złamana 4 kość stodstopia

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Aggie Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kada to niedobrze :( Biedna mala :(

Camille ale ja musze wyjsc bo D. dzis 12 stki robi :( a co najwazniejsze musze konto sobie doladowac :P

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Fiołek Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Dawno mnie nie było tutaj i juz chyba nie nadrobię zaległości. ostatnio zaszyłam się w fotelu i przeczytałam 2 książki o ciąży i porodzie :)

Rzucam temat: najlepsza, Waszym zdaniem, książka o wychowaniu niemowlaka i dziecka (w pierwszych miesiącach życia, do roku, półtora...)

Czekam na propozycje :)

MILA, celia lubią tę wiadomość

Kocham Cię, Tosieńko!
    p19u9n73a9aifqwx.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24, podziwiam mamuśki w ciąży z małymi dziećmi, a do tego z małymi dziećmi z gipsem to już w ogóle...i współczuję zarazem.
    Fiołek, świeżo upieczona mama, moja znajoma, twierdzi, że jej 2tygodniowe dziecko jest idealne od tygodnia,bo od tygodnia czyta i stosuje "Bobas- istrukcja obsługi", nie wiem czy to zasługa książki czy może urodziła sobie idealne dziecko:)

MILA, Dodi lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszlam to sobie wszyscy poszli :(

Wszystko nadrobilam,przeczytalam-
    Kada-gratulacje studnioweczki :) Ruda Tobie 3 trym :P a pozostalym dziewczynon kolejnego tyg. :)(sorki juz nie spamietalam kto i ktory tydzien zaczyna :P )

Co do picia to bylam ostatnio wkurzona tez na cos a moj maz mowi ze mam sobie wypic to przynajmniej humor mi sie poprawi :D
    Kasienka omg ponad 5000 zl za naprawe ? jeju...kurcze za to by mozna kupic samochod.
    Dodi ,Mala mi ladne lozeczka :)
    Kada no nieciekawie z ta noga...dobrze ze pojechaliscie do szpitala..
    Positive piekne imie :)

Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolek ja nie mam pojecia..nie czytam ksiazek bo mi sie zaraz spac chce. Wczoraj zaczelam czytac jedna bo dostalam od kolezanki i przeczytalam raptem 4 strony i niestety ale musialam sie skimnac :P

To samo mam jak czytam gazety-zaraz mi sie spac zachciewa hehe

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj jak sie polozylam to Maja tak sie zaczela wiercic,przekrecac,przesuwac i tak mnie kopnela ze az normalnie podskoczylam w tym lozku :D prawie oczy mi wyszly na wierzch. Jaka ona ma sile juz. Myslalam ze mi brzuch rozerwie :D Potem dostala czkawki i w nocy chyba o 2 :P czkala ze nie moglam usnac :D

Aggie, Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia moj tez tak pare razy uderzyl ze w szoku bylam, az zabolalo :D ale fajnie :)
    Mnie moj nie budzi kopńiakami, albo ja nie wiem ze sie budze przez kopńiaki haha

Kada kurde biedna mala :( dobrze ze pojechaliscie..

Fiolek my czytamy ksiazke "jak wychowac szcżesliwe dziecko" John Medina. Polecam :) fjanie sie ja czyta i widac madra ksiazka :)

Dodi lubi tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu ja od dwoch dni takie mocne pojedyncze czuje :P zwlaszcza jak jestem glodna :P I tez w sumie ciagla moja Maje czuje :P sie rozbrykalo mi dziecie :D A ja nie umiem odroznic czkawki albo moja jej nie miewa :P

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju nadrobic Was pare godzin to masakra, 20 minu jak nic hehe:P

Daria kochana ty mi nie chrzan o swojej wadze ze najwiecej przytylas bo naprawde po Tobie nie widac tych kg! zgrabniutka mamusia, kazda ciezarna zazdroscilaby Ci figury. ciesz sie ze malenstwo zdrowo rosbie, bo to przeciez chłop to duzo wazy hehe:D a i gratuluje 3 trym:)

Positive sliczny brzuszek. a Alicja to piekne imie:)

Mila dobrze ze juz jestes po glukozie:)

japier mialam cos napisac a zapomnialam a na smartfonie nie chce mi sie stron wracac:P
    w kazdym razie ja po wizycie, wszystko ok, wody plodowe ok,.lozysko ok, maluszek jest ulozony glowka w dol, jest starszy o tydzien, wg usg 28 tc i data porodu na 4 sierpnia:)
    jestem mega przeszczesliwa :) maly tez sie cieszy bo kopie i kopie:P
    a M teraz przyniosl nosidelko sasiedzi nam dali:)
    a sie.naczekalam dzis bo lekarz sie spoznil 45 min. wazenia dzis nie bylo, lekarz stwierdzil ze wystarczy raz w miesiacu bo ja mam wizyty co 2 tygodnie, stwierdzil ze patrzac na mnie napewno nie przytylam za duzo od ost wizyty tylko w normie wiec spoko:)
    spotkalam kolezanke z pracy, w ciazy i ma cesarke w weekend juz.

Camille87, Ruda27, Magda2013, celia, Dodi, positive, Kajoni lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wlasnie pytalam o twardnienie brzucha to powiedzial ze jesli nie zdarza sie czesto to jest calkowicie normalne

Monis
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was mamusie :)

W konu dzis troche cieplej, mozna wyjsc i powygrzewac sie troszeczke ;)
    Kamilka ja zamowilam sobie dwie koszule z krotki rekawem a jedna wlasnie na ramiaczka, mysle ze sierpien bedzie goracy takze i taka koszulka nam sie przyda. Ta druga co wkleilas linka mi sie bardziej podoba ;)
    ja zamowilam sobie taka:
    http://allegro.pl/s-m-koszula-nocna-ramiaczka-do-karmienia-szpitala-i4184422811.html
    Daria gratuluje III trymestru ;D
    Positive bardzo ladne imie wybralas :) bardzo mis ie podoba ;)
    Co do wagi to w poniedzialek u gina wazylam rowno 68 kg takze jakos chyba troche waga mi przystopowala
    Celia jak tam po pierwszym spotkaniu w szkole rodzenia ?

Camille87, Magda2013, celia, Dodi, positive lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia super ze wszystko ok! A Kacperek rosnie jak na drozdzach ;-) znasz jego wage?

A mnie naszlo na smazony makaron i teraz mi niedobrze, co mi do lba przyszlo? :/

Moni& lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do piwa to ja przed ciaza lubilam piwo a teraz jak powacham to mi smierdzi:P ostatnio tylko karmi sie napilam pol szklanki na urodzinach:)

Monis
    8b9686f91d.png
  • Fiołek Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agapast i Ruda, dzięki za odpowiedź na temat książek. Zaraz sobie oblukam w necie jakie są ceny i czy są dostępne te książeczki :)
    Madziu, mnie też dzidzia czasem tak z zaskoczenia kopnie w żebra, że aż podskakuję :) To jest niesamowite uczucie, prawda? Na razie nie boli, więc przyjemne ;)

Kocham Cię, Tosieńko!
    p19u9n73a9aifqwx.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie powiedzial mi jaka waga, na zdjeciu ktore dostalam z wymiarami jest cos 1 kg ale wydaje mi sie ze to chyba za duzo:P pozniej to przejrze jeszcze

Monis
    8b9686f91d.png
  • Fiołek Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio odwiedziła nas moja rodzinka (rodzice i siostry) i pili winko... Jejkuś, ale miałam ochotę na choćby lyczek! (cóż, musze sie przyznać, że zamoczyłam usta)

Kajoni lubi tę wiadomość

Kocham Cię, Tosieńko!
    p19u9n73a9aifqwx.png
‹‹ 1016 1017 1018 1019 1020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ