X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • agapast Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeezu, człowiek troche pośpi a tu już tyle stron napisanych, gaduły z Was mamuśki.
    Ja miałam o 6 kopy, które oznaczają "mama dawaj jeść" i później mogłam jeszcze pospać jak mały się najadł. i tak w zasadzie codziennie, nie da się go oszukać:)
    widzę, że niektóre mają kryzys związany z wagą, moja koleżanka napisała mi wczoraj, że najważniejsze żeby dzieciaczki były zdrowe, a boczki to zrzucimy i tego się trzymajmy!

Dodi, Camille87, Ruda27, pekinka82, celia lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_mi super to połączenie komody z łóżeczkiem :) nie spotkałam się jeszcze z czymś takim chyba :D wow też tam będziesz rodziła to super.... liczę na relację zaraz po porodzie :P no i fajnie, że termin cc masz już ustalony, więc odliczamy razem z Tobą :) a do jakiego lekarza chodzisz jak można wiedzieć? ktoś ze szpitala rozumiem?

mala_mi lubi tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi fajne to łóżeczko- jakie wymyślne ;-)
    Klara cudne imię!

Niebieska się odezwała na fb była na urlopie w borach tucholskich, wszystko gra u niej..
    A tak w ogóle to przejrzałam forum żeby też pokasować swoje zdjęcia i tyle dziewczyn się przewinęło które teraz się nie odzywają że szok..
    marderkowa pamiętam nie wiem co u niej..
    a ninkapa?

Dodi, mala_mi lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agapast nie ma spania jak chcesz uczestniczyć w życiu forum hehe (taki żarcik) :P wiem sama po sobie, że jak się tu rano nie odezwę to potem już kapa :D

no i Tobie gratuluję 27 tc ;)

agapast lubi tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi to samo lozeczko chcialam :) ono jest cudne :) ale cena nie mala 1200 zl.. Jakbym miala swoje lokum to inaczej by bylo, ale ze my jakos na wariackich papierach to niie oplaca nam sie.. Jest boskie :) i ta szafeczka z tylu zeby powiesic ubranka mega praktyczna :)

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zachwyciłam się tym łóżeczkiem od pierwszego wejrzenia :) Potem już żadne inne mi się aż tak nie podobało ;)
    Dodi, chodzę do dr Kozy - fantastyczny lekarz, odkryłam go rok temu i już nie zamienię na innego ;) A Ty do którego?

Dodi, celia lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi super wyglada to lozeczko :) I cudne imie, Klara :D

Dodi, dziekuje :D Fajnie jest miec kogos kto wybral tak samo i moze ocenic :D cieszy mnnie to bardzo, ten malachit mi sie podobal tez w sumie, na laptopie kolor wychodzil miedzy zielenia a niebieskim, a na tel zielony, wiec nie bylam pewna, bo to taki uniwersalny :) Siwy mi sie podoba jak pisalam, opcja super kocyka od mamy tez fajna, ale! zima i tak nie bedzie widac tego kocyka :( i az szkoda... A obczajalas wykonczenia? Ja mam zboczenie i pewnie bym patrzyla jak materialy zszyte itd :P

Woohoo wlasnie dostalam wiadomosc ze mojego Darka bratu urodzil sie kolejny syn :D 50 cm 3200 g zdrowy :D PS Oni starali sie ponad 10 lat o dziecko, in vitro, hormony nic nie pomagalo, poddali sie, i maja juz dwuletniego synka a teraz drugi :) :D ale super, co?

Ruda27, MILA, Kajoni, Camille87, mala_mi, Dodi, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Aggie, in vitro nie pomogło a natrualnie zaszli?? :)
    Ile podejśc in vitro mieli, wiesz może?

Ja zjadłam kaszke i nic mi się nie chce :/
    U nas deszcz więc ze spacerku nici :(

Kurde nie mogę się zdecydować na tą koszulę, którą wybrać :P
    obie mi się podobają ale obawiam się że ta z owieczkami pod koniec ciąży może być za ciasna :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 11:21

Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aggie gratuluję ciociu!!!

mała_mi już dawno wypatrzyłam to łóżeczko.. też się w nim zakochałam... ale że łóżeczka nie ma na liście odpuściłam...

Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi bardzo fajne połączenie tego łóżeczka z komodą :-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie, ale cudowne wieści tu przynosisz :) fantastycznie, że tak im się poszczęściło :)

Mila, Ty tą kawką na fb kusisz to ja Wam smaczek zrobię i napiszę, że od poniedziałku opierdzielam się murzynkiem :D wyszedł boski, niebo w gębie :D

Agapast, gratuluję 27 tygodnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 11:23

Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Kajoni ja właśnie znalazłam Twój przepis i go sobie skopiowałam :P chyba też zrobię :D tylko jajka musiałabym kupić..

Dodi, Kajoni lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi wrote:
    Dodi, chodzę do dr Kozy - fantastyczny lekarz, odkryłam go rok temu i już nie zamienię na innego ;) A Ty do którego?

Ja chodze do dr Nowosielskiego - trafiłam do Niego z polecenia znajomej, która urodziła w styczniu i też do Niego chodziła, ale na prenatalne. Tak też zaczęłam a że mój gin mnie wkur...wił masakrycznie to postanowiłam się przenieść do tego. Na chwilę obecną nie narzekam i mam nadzieję, że będzie ok ;) Nazwiska Twojego lekarza nie znam, ale cieszę się, że sobie chwalisz i trafiłaś w dobre ręce <3

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka mieli 3 podejscia z in vitro oO masakra, ja nawet nie chce wyobrazac sobie co przezywali, ale udalo sie naturalnie, maja dwoch zdrowych chlopakow i to najwazniesze

Dodi, Camille87, celia lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni, a lekarz zabronił Ci picia kawy? ja piję codziennie jedną z mlekiem i pani doktor mówi,ze w takich ilościach można. kiedyś piłam 2-3 więc teraz to dla mnie taki szczególny moment, robię sobie kawę bardzo starannie, nie jakieś tam zalanie wodą hehe, mleczko podgrzane, cukier brązowy, na wypasie i później pije sobie wolniutko jakby to był jakiś rarytas:)

Dodi, Aggie, celia lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie ja już jakiś czas temu go oglądałam, ale z tego co pamiętam wykończony jest bardzo dobrze i chyba nie może być inaczej bo byłam z moim a on też dużą uwagę zwraca na detale i wykończenia a ten wózek również przypadł mu do gustu i jedziemy po niego pewnie z początkiem czerwca :) Malachit wydawał mi się takim turkusem i wstępnie zakochałam się w nim dopóki nie zobaczyłam próbnika, ale poszukam jeszcze ewentualnie w takim kolorze bym naocznie mogła go ocenić w całości :)

super wiadomość że szwagrowi kolejne dzieciątko się urodziło i jak tu ufać lekarzom hehe skoro wszystkie próby wcześniej zawodziły a tu proszę druga niespodzianka, spłodzona naturalnie, rewelacja!!!

Camille87, Aggie lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie pytam, bo moi znajomi są po 3 próbach in vitro i też nic i tak sobie pomyślałam że może i im by się udało naturalnie ;-) tylko że lekarze to stanowczo wykluczają :/

Aggie lubi tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    camille ja też mam koleżankę która ma dwie córcie... jedna z in vitro... druga poczęta naturalnie... jak moja koleżnaka pojechała na wstępne badania do drugiego in vitro okazało się że jest w ciąży... a ponoć u nich było to w 100% niemożliwe...
    cuda się zdarzają...

Ruda27, Kajoni, Dodi, Camille87, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im lekarze tez wykluczali naturalnym sposobem :) poddali sie, juz sie nie starali, i jak sie udalo to nie mogli uwierzyc. Udalo im sie dwa razy zajsc na in vitro, ale poronila niestety :( po ostatnim poddali sie, za duzo bolu. Ale teraz ile radosci :) Oni byli dla mnie takim obrazem ze i nam sie uda :) u nas lekarze nic nie wykluczyli, wiec szanse byly duze. Nigdy nie wiadomo kiedy los sie do nas usmiechnie :) Ale racja jest ze jak bardzo sie cche i nastawi sie psychicznie to nic z tego. U nas w ostatnim cyklu DArek chorowal, i tez juz stwierdzilam ze "po ptokach" a tu taka niespodzianka :)

Dodi, jakby widziala ten zielony to poprosze o opinie :D Jesli chodzi o kolor jest bardzo niezdecydowana :P podoba mi sie rozowy (a fanka tego koloru nie jestem), ten malachit na tel, siwy i bezowy :P Prawie wszystkie lol :P

Kajoni, Dodi, Camille87, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille - powodzenia, mój to już się kończy. Dwa kawałki i po placku ;(

Agapast, mogę pić kawę :) tylko dupska mi się ruszyć nie chce żeby iść ją zrobić :) ale chyba się zmobilizuję i pójdę. Choć teraz to pijam zbożową, bo rozpuszczalna mi się skończyła. A teść ostatnio przyniósł jakąś kawę BIO, parzoną (niestety), która jest bez kofeiny :O W końcu trzeba dużo pić. Mam ostatnio takiego smaka na wino, że szkoda słów. Ehh...

idę na taras (z tą kawką z przyprawą do kaw i deserów) potarmosić psa za uszkiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 11:48

Dodi, Camille87, celia lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
‹‹ 1014 1015 1016 1017 1018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ