X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • MILA Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też 9 kg na plusie :-P

ale widzę że zadna z was wykresu wagi nie prowadzi ????

Dodi, pekinka82 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi Ty z nadwaga???? Przeciez Ty chuda jestes?!

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie premium skonczyło i wszystko mam poblokowane :/

• MILA Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jak mi się chce spać !!!!!!!!

pekinka82 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda no niestety z nadwagą :/ jeśli się sugerujesz fotkami z fb to nieaktualne :( tak jak pisałam już kiedyś problemy z wagą zaczęły się od czasu zdiagnozowanej celiakii i potem było już tylko gorzej ....

Mila czyli na plusie mamy tyle samo, ale ja o kilka dni za Tobą hehe
    a wykres wagi prowadzę tylko nie udostępniam, bo nie będę sobie wstydu przy szczypiorkach robić :D

Ruda łózeczko będzie takie z pościelą w kolorze ecru: 6cc6a00979847859m.jpg

a tu jeszcze raz fota wybranego przeze mnie wózka o którym pisałam Aggie :D
    9f4555b2bc24f0dem.jpg w rzeczywistości jest jasny więc nie wydaje mi się, żeby dla dziewczynki nie był dobry ;)

Aggie, Camille87, Ruda27, pekinka82, MILA, mala_mi, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy to ranne ptaszki jestescie... :) Ja niedawno wstałam śniadanie zjadłam i Was nadrobiłam :) A humor mam do bani.... od wczoraj. Naprawa naszego samochodu wyniosla 5300 a ja zamarlam jak to uslyszalam. szok. Miala bym tyle rzeczy dla dziecka :/ ehh... Ale coz...
    Mam nadzieje ze dzis przyjdzie łózeczko i bedzie mozna je juz poskladac :D nie moge sie doczekac :)
    Miłego dnia <3

pekinka82 lubi tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodi i jedno i drugie mi się podoba

Dodi lubi tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co myśliscie o koszuli do szpitala na ramiączkach?
    Bo znalazłam dwie fajne ale nie wiem czy nie lepiej z rękawkiem... ?

amela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka co wy macie za auto i co się zepsuło że tyle naprawa was wyniosła?? :O jeśli mogę spytać of course ;)

• positive Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jedną spadkową... ale sama za nimi nie przepadam bo mam spory biust i nie chcę by mi się cycuchy wylewały...

Dodi, Camille87 lubią tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńko masakra z tym kosztem!!! jeśli już tyle wsadziliście w auto to oby Wam teraz bezawaryjnie dlugo posłużyło ;) jak to mówią pieniądz rzecz nabyta? hę.....

Positive dziękuję :)
    Mnie się też wszystko podoba co dziewczyny kupujecie więc miło jest popatrzeć za każdym razem :D

Kamila tutaj chyba juz rodzące muszą się wypowiedzieć choć mnie samej nie wydaje się, żeby to była jakaś ogromna różnica tym bardziej, że będziemy rodzić jak już będzie ciepło a przynajmniej tak być powinno ;)

Camille87, Kasieńka:) lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada, gratuluje studniowki! Przykro mi ze coreczka cierpi :(

Mila, gratuluje 25 tyg :D

Lanusia, gratuluje III trymestru :D i powodzenia z nauka! Wierze, ze zdasz na 5+ :P :D

Was nadrobic jak czlowiek sobie pospi to masakra :P Dzis tez nie ide do pracy, o! Plecy mnie dalej bola, co ja sie bede przemeczac i lozka scielic :P Ze zlych nowin, rozdzielaja mnie i moja kolezanke :( Przylapali ta mloda na wylegiwaniu sie w trakcie pracy i zamiast wywalic na zbity pysk to rozpiepszaja fajna pare :( no coz, zycie, i tak bym popracowala z Karen tylko do 22/06 i koniec, ale przykro bo fajnie razem.

Dodi, kochana, ja szary ogolnie lubie :) ale tu w uk ciagle pada, i jest tak smutno tu i nie moge sie zdecydowac. A powiedz mi, czy Ty juz widzialas z bliska, dotykalas itd? Bo ja nie mam takiej mozliwosci i bede w ciemno kupowac. Poza tym ze filmik byl zachecajacy i opinie, to ciezko tak bez macania :P A i sliczne lozeczko :)

Positive, ladny masz brzuszek :) sie niczym nie przejmuj.

I nie wiem co jeszcze mialam pisac bo za duzo naskrobalyscie z rana :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 10:08

MILA, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńko ale was skasowali... matko...

Dodi ja też lubię oglądać zakupy innych... sama łóżeczko mam po córce bez rewelacji... ale przeżyjemy... nad wózkiem jeszcze myślimy...

a nie wiem czy wam pisałam że prawdopodobnie będziemy mieli Alicję ...

Camille87, Aggie, Ruda27, Dodi, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka, ja mam super wygodna na ramionczka koszule, i nie ma jakiegos duzego dekoldu, ladnie biust trzyma i w niej stale spie :P i pewnie w niej pojade rodzic :P Wezcie pod uwage, ze podobno jak juz zacznie sie porod robi sie strasznie goraco (moze nawet jeszcze skurczy nie byc) a u nas w szpitalu jest jak w saunie wiec bede wolala miec cos lzejszego :) zreszta i tak bede w sali z moim i siostra, a polozna napatrzyla sie :P

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo spodoboały mi się te dwie koszule:
    http://allegro.pl/koszulka-na-ramiaczka-ciazowa-l-xl-i4182016099.html
    http://allegro.pl/koszula-do-karmienia-ciaza-cornette-paski-l-i4194613002.html

ale nie wiem czy będą ok.. ja cycochów dużych nie mam więc i problem odpada :D

Ruda27, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi z jaka waga zaczynalas i przy jakim wzroscie? Ja jak Cie widze jak piszemy to wlasnie z tym zdjeciem profilowym, taka laseczka :)
    Lozeczko sliczne, z ta jasna posciela sie swietnie prezentuje! :)

Kamila ja nie wiem, ale mysle jak dodi, ze mozna miec to w koncu bedzie lato.. Chociaz jedna napewno sie przyda :) (szybciej sie cycuszka wyciagnie) :P

Aggie to pospalas :) ale dobrze ze do pracy nie idziesz :) odpoczywaj!

Ja dalej w pizamie pod koldra :) tak do 12-13 poleze a co mi tam :D korzystam poki moge :P wczoraj posprzatalam, obiad zostal bo szanowny malzonek nie zjadl tego co zeobilam, wiec mam tez na dzisiaj :P

Camille87, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive..Brzuszek słodki :)

Kasieńka...przecież ta naprawa to koszt innego , dobrego, używanego autka :/ Co to za mechanik ? Lub aż tak poważna była awaria samochodu, że tyle wyniosła naprawa?
    Ja muszę uzbierać 1000zł by wysłać swoje furto do naprawy ..... :/

Camille87, Dodi, positive, Magda2013 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive ja nie przypominam sobie, Alicja ladne imie :) chyba jeszcze nie mamy w naszym gronie :)
    Kamila sliczne koszule, zwlaszcza ta 2 mi sie podoba, taka slodka :) i wcale nie musi byc tylko na ciaze :D

Camille87, positive lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria, gratuluję III trymestru! Coraz nas więcej, coraz bliżej!! Juhu!

Pekinka, ale masz z tymi błyszczykami! Ja odkąd prowadzę spis wydatków i zarobków to strasznie mi żal wydawać na "pierdoły", więc już dawno nie mam nowej torebki, cieni do powiek czy jakiegoś ciucha.

Kada, gratuluję 100-dniówki! Ja swoją przegapiłam i wchodzę na belly kiedyś i patrzę, że 96 dni do porodu, heh

Lanusia, trzymam kciuki za sesję! teraz wiesz, masz dwie głowy, dwa mózgi, więc dasz radę! Masz pomoc :D

Dodi, fajnie, że napisałaś o tym szpitalu, ja o tym nie wiedziałam. Jednak wczoraj chciałam poczytać coś o szpitalu w którym myślę rodzić, to uuu.... opinie do czasu porodu rewelacja, a po porodzie... buu, że kobieta sama sobie zostaje, dopominać się trzeba o wszystko, a wychodząc do domu nic nie mówią co i jak należy robić i też należy pytać o wszystko samej. Boję się, eh... chyba muszę się rozglądnąć za innym szpitalem, zapytam na wizycie, który mi poleca.
    Oglądałam to łóżeczko co wybrałaś :) ja dostałam od znajomej, więc tylko muszę dokupić materac, bo pościel już kupiłam :)

Positive, ja kupiłam koszulę do karmienia, rozmiar M. A wygląda jak 3XXX :D i super masz brzusio!

Mila, dobrze zrobiłaś w przychodni. Ja też bym się upomniała, bo przecież jesteśmy w ciąży i siedzieć na głodzie kilka godzin jest dla nas niezdrowe mocno i nie wiadomo co mogłoby się wydarzyć w drodze do domu. I gratuluję 25 tygodnia!

Nie wytrzymam tych Waszych tematów o wadze...!!!!

Jej, Kasieńka, ale cena! Ło matko!

Camille, ja osobiście wybieram z rękawami, bo ja nie lubię jak mi zimno. Do spania w domu też zawsze coś z rękawami. A swoją drogą, to ile Tobie się przesunął termin, że wypadasz teraz na lipiec a nie na sierpień?

Mój synalek kopie jak szalony, fantastycznie mi się wczoraj ruszał brzuch, a pod ręką czułam normalnie przesuwające się kończyny (chyba). Co najmniej 3 cm mi się brzuch podnosił w tych wypychanych miejscach <3

pekinka82, Ruda27, mala_mi, positive, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila mi tez sie podoba ta druga z guziczkami :) super jest :)

Positive, sliczne imie wybralas :)

Camille87, positive lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
‹‹ 1012 1013 1014 1015 1016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ