X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • MILA Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też 9 kg na plusie :-P

ale widzę że zadna z was wykresu wagi nie prowadzi ????

Dodi, pekinka82 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi Ty z nadwaga???? Przeciez Ty chuda jestes?!

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie premium skonczyło i wszystko mam poblokowane :/

• MILA Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jak mi się chce spać !!!!!!!!

pekinka82 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda no niestety z nadwagą :/ jeśli się sugerujesz fotkami z fb to nieaktualne :( tak jak pisałam już kiedyś problemy z wagą zaczęły się od czasu zdiagnozowanej celiakii i potem było już tylko gorzej ....

Mila czyli na plusie mamy tyle samo, ale ja o kilka dni za Tobą hehe
    a wykres wagi prowadzę tylko nie udostępniam, bo nie będę sobie wstydu przy szczypiorkach robić :D

Ruda łózeczko będzie takie z pościelą w kolorze ecru: 6cc6a00979847859m.jpg

a tu jeszcze raz fota wybranego przeze mnie wózka o którym pisałam Aggie :D
    9f4555b2bc24f0dem.jpg w rzeczywistości jest jasny więc nie wydaje mi się, żeby dla dziewczynki nie był dobry ;)

Aggie, Camille87, Ruda27, pekinka82, MILA, mala_mi, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy to ranne ptaszki jestescie... :) Ja niedawno wstałam śniadanie zjadłam i Was nadrobiłam :) A humor mam do bani.... od wczoraj. Naprawa naszego samochodu wyniosla 5300 a ja zamarlam jak to uslyszalam. szok. Miala bym tyle rzeczy dla dziecka :/ ehh... Ale coz...
    Mam nadzieje ze dzis przyjdzie łózeczko i bedzie mozna je juz poskladac :D nie moge sie doczekac :)
    Miłego dnia <3

pekinka82 lubi tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodi i jedno i drugie mi się podoba

Dodi lubi tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co myśliscie o koszuli do szpitala na ramiączkach?
    Bo znalazłam dwie fajne ale nie wiem czy nie lepiej z rękawkiem... ?

amela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka co wy macie za auto i co się zepsuło że tyle naprawa was wyniosła?? :O jeśli mogę spytać of course ;)

• positive Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jedną spadkową... ale sama za nimi nie przepadam bo mam spory biust i nie chcę by mi się cycuchy wylewały...

Dodi, Camille87 lubią tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńko masakra z tym kosztem!!! jeśli już tyle wsadziliście w auto to oby Wam teraz bezawaryjnie dlugo posłużyło ;) jak to mówią pieniądz rzecz nabyta? hę.....

Positive dziękuję :)
    Mnie się też wszystko podoba co dziewczyny kupujecie więc miło jest popatrzeć za każdym razem :D

Kamila tutaj chyba juz rodzące muszą się wypowiedzieć choć mnie samej nie wydaje się, żeby to była jakaś ogromna różnica tym bardziej, że będziemy rodzić jak już będzie ciepło a przynajmniej tak być powinno ;)

Camille87, Kasieńka:) lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada, gratuluje studniowki! Przykro mi ze coreczka cierpi :(

Mila, gratuluje 25 tyg :D

Lanusia, gratuluje III trymestru :D i powodzenia z nauka! Wierze, ze zdasz na 5+ :P :D

Was nadrobic jak czlowiek sobie pospi to masakra :P Dzis tez nie ide do pracy, o! Plecy mnie dalej bola, co ja sie bede przemeczac i lozka scielic :P Ze zlych nowin, rozdzielaja mnie i moja kolezanke :( Przylapali ta mloda na wylegiwaniu sie w trakcie pracy i zamiast wywalic na zbity pysk to rozpiepszaja fajna pare :( no coz, zycie, i tak bym popracowala z Karen tylko do 22/06 i koniec, ale przykro bo fajnie razem.

Dodi, kochana, ja szary ogolnie lubie :) ale tu w uk ciagle pada, i jest tak smutno tu i nie moge sie zdecydowac. A powiedz mi, czy Ty juz widzialas z bliska, dotykalas itd? Bo ja nie mam takiej mozliwosci i bede w ciemno kupowac. Poza tym ze filmik byl zachecajacy i opinie, to ciezko tak bez macania :P A i sliczne lozeczko :)

Positive, ladny masz brzuszek :) sie niczym nie przejmuj.

I nie wiem co jeszcze mialam pisac bo za duzo naskrobalyscie z rana :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 10:08

MILA, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńko ale was skasowali... matko...

Dodi ja też lubię oglądać zakupy innych... sama łóżeczko mam po córce bez rewelacji... ale przeżyjemy... nad wózkiem jeszcze myślimy...

a nie wiem czy wam pisałam że prawdopodobnie będziemy mieli Alicję ...

Camille87, Aggie, Ruda27, Dodi, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka, ja mam super wygodna na ramionczka koszule, i nie ma jakiegos duzego dekoldu, ladnie biust trzyma i w niej stale spie :P i pewnie w niej pojade rodzic :P Wezcie pod uwage, ze podobno jak juz zacznie sie porod robi sie strasznie goraco (moze nawet jeszcze skurczy nie byc) a u nas w szpitalu jest jak w saunie wiec bede wolala miec cos lzejszego :) zreszta i tak bede w sali z moim i siostra, a polozna napatrzyla sie :P

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo spodoboały mi się te dwie koszule:
    http://allegro.pl/koszulka-na-ramiaczka-ciazowa-l-xl-i4182016099.html
    http://allegro.pl/koszula-do-karmienia-ciaza-cornette-paski-l-i4194613002.html

ale nie wiem czy będą ok.. ja cycochów dużych nie mam więc i problem odpada :D

Ruda27, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi z jaka waga zaczynalas i przy jakim wzroscie? Ja jak Cie widze jak piszemy to wlasnie z tym zdjeciem profilowym, taka laseczka :)
    Lozeczko sliczne, z ta jasna posciela sie swietnie prezentuje! :)

Kamila ja nie wiem, ale mysle jak dodi, ze mozna miec to w koncu bedzie lato.. Chociaz jedna napewno sie przyda :) (szybciej sie cycuszka wyciagnie) :P

Aggie to pospalas :) ale dobrze ze do pracy nie idziesz :) odpoczywaj!

Ja dalej w pizamie pod koldra :) tak do 12-13 poleze a co mi tam :D korzystam poki moge :P wczoraj posprzatalam, obiad zostal bo szanowny malzonek nie zjadl tego co zeobilam, wiec mam tez na dzisiaj :P

Camille87, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive..Brzuszek słodki :)

Kasieńka...przecież ta naprawa to koszt innego , dobrego, używanego autka :/ Co to za mechanik ? Lub aż tak poważna była awaria samochodu, że tyle wyniosła naprawa?
    Ja muszę uzbierać 1000zł by wysłać swoje furto do naprawy ..... :/

Camille87, Dodi, positive, Magda2013 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive ja nie przypominam sobie, Alicja ladne imie :) chyba jeszcze nie mamy w naszym gronie :)
    Kamila sliczne koszule, zwlaszcza ta 2 mi sie podoba, taka slodka :) i wcale nie musi byc tylko na ciaze :D

Camille87, positive lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria, gratuluję III trymestru! Coraz nas więcej, coraz bliżej!! Juhu!

Pekinka, ale masz z tymi błyszczykami! Ja odkąd prowadzę spis wydatków i zarobków to strasznie mi żal wydawać na "pierdoły", więc już dawno nie mam nowej torebki, cieni do powiek czy jakiegoś ciucha.

Kada, gratuluję 100-dniówki! Ja swoją przegapiłam i wchodzę na belly kiedyś i patrzę, że 96 dni do porodu, heh

Lanusia, trzymam kciuki za sesję! teraz wiesz, masz dwie głowy, dwa mózgi, więc dasz radę! Masz pomoc :D

Dodi, fajnie, że napisałaś o tym szpitalu, ja o tym nie wiedziałam. Jednak wczoraj chciałam poczytać coś o szpitalu w którym myślę rodzić, to uuu.... opinie do czasu porodu rewelacja, a po porodzie... buu, że kobieta sama sobie zostaje, dopominać się trzeba o wszystko, a wychodząc do domu nic nie mówią co i jak należy robić i też należy pytać o wszystko samej. Boję się, eh... chyba muszę się rozglądnąć za innym szpitalem, zapytam na wizycie, który mi poleca.
    Oglądałam to łóżeczko co wybrałaś :) ja dostałam od znajomej, więc tylko muszę dokupić materac, bo pościel już kupiłam :)

Positive, ja kupiłam koszulę do karmienia, rozmiar M. A wygląda jak 3XXX :D i super masz brzusio!

Mila, dobrze zrobiłaś w przychodni. Ja też bym się upomniała, bo przecież jesteśmy w ciąży i siedzieć na głodzie kilka godzin jest dla nas niezdrowe mocno i nie wiadomo co mogłoby się wydarzyć w drodze do domu. I gratuluję 25 tygodnia!

Nie wytrzymam tych Waszych tematów o wadze...!!!!

Jej, Kasieńka, ale cena! Ło matko!

Camille, ja osobiście wybieram z rękawami, bo ja nie lubię jak mi zimno. Do spania w domu też zawsze coś z rękawami. A swoją drogą, to ile Tobie się przesunął termin, że wypadasz teraz na lipiec a nie na sierpień?

Mój synalek kopie jak szalony, fantastycznie mi się wczoraj ruszał brzuch, a pod ręką czułam normalnie przesuwające się kończyny (chyba). Co najmniej 3 cm mi się brzuch podnosił w tych wypychanych miejscach <3

pekinka82, Ruda27, mala_mi, positive, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila mi tez sie podoba ta druga z guziczkami :) super jest :)

Positive, sliczne imie wybralas :)

Camille87, positive lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
‹‹ 1012 1013 1014 1015 1016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ