X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • MILA Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :-)

Kada gratulacje stódnióweczki :-)

Dodi a gdzie będziesz rodzić?

Jestem już po glukozie. Wypiłam i żyję bez żadnych problemów ;-) Ale mam smaka na kawę latte mmmmmmm W sumie głodna jestem :-p Ale wkurzyłam się bo dzwoniłam się pytać rano (a to prywatna przychodnia) o której muszę być i mówiłam ze musze miec test z glukozy co jest kur...a oczywiste że jestem w ciązy i po glukozie czeka mnie 2 godz siedzenia i czekania.
    Przyjeżdzam a tu kolejka a baba mi daje numerek 12 :-O posiedziałam trochę a tu kolejka jak krew z nosa sie posówa :-P Czuję jak mi już niedobrze, więc stwierdziłam ze w dupie mam i nie będę czekać kolejnej godziny na pobranie krwi i kolejnych 2 godzin na kolejne pobranie po glukozie bo tu padnę na pysk. Weszłam do pokoju pobrań i mówię że ja tu nie wysiedzę do numerku 12 i dziwię się że kobiety ciężarne nie są przyjmowane poza kolejnością, bo gdybym wiedziała że jest taki problem to pojechałabym to laboratorium do którego zawsze jeżdżę i już o 7.oo byłabym po wszystkim. W sumie to kobita mnie przyjęła i pobrała krew poza kolejnością. Nie o to chodzi że przyszła księżniczka tylko gdyby nie to że czeka mnie wizja siedzenia tu przez kolejne dwie godz. to bym czekała ale nie w takiej sytuacji :-P Kur...a nigdy człowiek nie korzysta z żadnych przywilejów, stwierdziłam ze sie muszę odezwac bo dlaczego nie do cholery :!!!! :-P

Daria gratulacje III trym :-D A z tymi kilogramami to nie jest tak bo ty jesteś 3 tyg przede mną więc oczywiste że będziesz więcej ważyć. Ja do dzisiejszego ważenia szłam równo z wykresem , no ale dzisiaj ciut już przekroczyłam :-P
    MNie akurat bardzo zalezy na utrzymaniu dobrej wagi , wiem że przejmuję się tym bardziej niż reszta, ale to dlatego że mam już w tej sprawie doświadczenie i rygorystyczne podejście do tego tematu.

I ZACZYNAMY 25 TYDZIEŃ yupiiii :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 09:23

Dodi, positive, Ruda27, Camille87, Aggie, mala_mi, Magda2013, Moni&, celia lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do apteki to czytałam ze najtańsza jest gemini

http://www.aptekagemini.pl/

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Daria doz.pl :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive tez wlasnie o niej slyszalam. Kolezanka tam zawsze zamawia..
    Sprawdzam na tym doz i wcale nie jest tak tamio.. Np krem mustella na rozstepy 150 ml kosztuje 104 zl! A mozna znalezc juz za 60-70...

Mila i dobrze zrobilas! U nas do glukozy kobiety w ciazy poza kolejka.. Tzn ja tak poszlam bo mnie babka zawolala, ale nie wiem czy dlatego ze w ciazy czy ze 2 h musialam pozniej czekac a zamekali wczesniej :P
    Mila wiem ze Ty sie trzymasz z waga :) ja to w ogole sie nie licze co jem, jem na co mam ochote.. I nie doluje mnie ze tyle przytylam, ale to porownywanie bo wypadam przy was okropnie :P

Dodi, MILA, Moni& lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a to nie wiem o ktorej Kama pisala :-/

Mila ja zamierzam rodzic na Lubinowej a Ty? Chyba juz kiedys pisalas ale mi umknelo ;) kurde unas tez chyba nie ma informacji, ze ciezarne poza kolejka i cos czuje ze moze byc u mnie dym!

A powiedzcie mi czy lekarz rodzinny moze wystawicskierowanie na glukoze m.in?
    Wogole kur...wa nie rozumiem tekstu: jakk chodzi Pani prywatnie do lekarza to zabadania trzeba placic wrrr... A gdzie sa kurna moje skladki :-/

MILA, Camille87 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila gratuluje rowniez 25tygodnia ;) jesli chodzi o wage to ja staram sie byc rozsadna, ale jak widac moj organizm nie chce ze mna wspolpracowac i taka tez rodzinna tendencja, wiec chyba nie bede sobie tym glowy zawracac ....

Ruda27, MILA lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:

A powiedzcie mi czy lekarz rodzinny moze wystawicskierowanie na glukoze m.in?
    Wogole kur...wa nie rozumiem tekstu: jakk chodzi Pani prywatnie do lekarza to zabadania trzeba placic wrrr... A gdzie sa kurna moje skladki :-/

No właśnie to jest nasz polska polityka :/ nie dość że służba zdrowia jest tak beznadziejna że trzeba chodzić prywatnie i kupe kasy za to wydawać, to jeszcze za badania. Tak jakby to miała być kara dla nas że chodzimy prywatnie :/
    Ja bym odp że to że chodzę prywatnie to moja sprawa i moge chodzi nawet do 10 prywatnych lekarzy, a ten lekarz jest i tak od wystawienia skierowania jak dupa od srania :/

Dodi lubi tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi ja się wybieram na Bonifratów. Faktycznie już o tym pisałysmy :-P też mi wypadło z głowy :-)

Ja dzisiaj zapłaciłam za badania 77 zł. :-S Masakra !!!! ja zawze się dziwię gdzie cholera idą te nasze składki. Człowiek zapierdziela i zarabia i płaci wszystko co trzeba a prawda jest taka, że wszędzie jak już muszę chodzę prywatnie bo prędzej człowiek umrze niż sie do specjalisty dostanie :-P Córka jest już w takim wieku że mało choruje, ale jak trzeba pójśc do dermatologa czy laryngologa to nawet nie pytam o terminy z NFZ bo wiem co usłysze :-P To jest straszne !!!

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny waga wadze nie równa... ja przytyłam niecałe 2-3 kg... ale wydaje mi się że wyglądam okrutnie grubo...

bo przy tej samej wadze liczy się też wzrost... wyższe mają lepiej co tu kryć...

mila też bym tak zrobiła... zważywszy że musiałaś czekać na pomiar po 2 godz...
    u nas kobiety z obciążeniem glukozą wchodzą poza kolejnością... bo lab jest krótko czynne ...

Dodi, Ruda27, MILA lubią tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria właśnie- gratuluje III trymestru!! :D Mila Tobie 25 tygodnia :D
    a z tą apteką to ja nie wiem, ja zawsze miałam duuużo taniej niż w normalnej aptece, krem na rozstępy gerbera był tańszy nawet niż na allegro..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 09:40

Ruda27, Dodi, MILA, Magda2013 lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    No właśnie to jest nasz polska polityka :/ nie dość że służba zdrowia jest tak beznadziejna że trzeba chodzić prywatnie i kupe kasy za to wydawać, to jeszcze za badania. Tak jakby to miała być kara dla nas że chodzimy prywatnie :/
    Ja bym odp że to że chodzę prywatnie to moja sprawa i moge chodzi nawet do 10 prywatnych lekarzy, a ten lekarz jest i tak od wystawienia skierowania jak dupa od srania :/

Kamila padlam po tym porownaniu hehehe :D
    Jedt chyba dokladnie tak jak piszesz, ale musze poszukac bo kiedys kumpela podeslala mi stronke z ministerstwa zdrowia jakie badania naleza sie kobiecie w ciazy... Nosz kurde po porodzie trzeba by tym ch.... fakture zbiorcza za 9m-cy badan wyslac.... Masakra normalnie

Camille87 lubi tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tragicznie to wygląda... a jak już się nawet cudem dostaniesz do specjalisty to weź wyciągnij od niego skierowanie na jakieś konkretne badania...

MILA lubi tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila co racja to racja ale o tym to mozemy sobie chyba tylko pogadac :|

O tym szpitalu nie slyszalam, ale pewnie jestes obeznana juz i wiesz gdzie uderzyc ;)

no i kolejne pytanie: czy Wy sie wybieracie zobaczyc szpital przed porodem tak jak sugeruje belly?

Zapomnialam sie pochwalic, ze zamowilam wczoraj lozeczko bo mi sie zal zrobilo, ze juz tyle macie :P

Positive Ty tylko tyle od poczatku ciazy przytylas? .... Ja tez do wielkoludow nie naleze :]

Ruda27 lubi tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ale zaczynałam z nadwagą więc wiesz... nie ma się czym chwalić...

ja porodówkę widziałam przy pierwszym porodzie... ;-)

mam nadzieję że uda mi się urodzić o czasie w tym samym szpitalu...

jak nie to ie będę miała możliwości obejrzenia sal porodowych w szpitalu specjalistycznym...

Dodi, Ruda27, MILA lubią tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra chodziła prywatnie i robiła wszystkie zalecane badania, jak w ostatnim trymestrze zaczeła chodzić na nfz tak nagle żadne badania już potrzebne nei były :/ chore :/

• Dodi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    positive wrote:
    tak ale zaczynałam z nadwagą więc wiesz... nie ma się czym chwalić...

ja porodówkę widziałam przy pierwszym porodzie... ;-)

mam nadzieję że uda mi się urodzić o czasie w tym samym szpitalu...

jak nie to ie będę miała możliwości obejrzenia sal porodowych w szpitalu specjalistycznym...

Ja niestety też z nadwagą i +9kg buuuu....
    heheh no tak, zapomniałam, że nie wszystkie tutaj to pierworódki :P
    ja myślę, że wszystko się jeszcze zakończy zgodnie z planem i za taki rozwój sytuacji u Ciebie Positive trzymam kciuki <3

1995fd7a4d57bc6e.png
  • MILA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    positive wrote:

bo przy tej samej wadze liczy się też wzrost... wyższe mają lepiej co tu kryć...

...

Święta racja :-D zawsze to mówię :-)

Dodi lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Moja siostra chodziła prywatnie i robiła wszystkie zalecane badania, jak w ostatnim trymestrze zaczeła chodzić na nfz tak nagle żadne badania już potrzebne nei były :/ chore :/

i bądź tu mądry człowieku.... jak nie zrobisz tak źle :/
    temat rzeka normalnie!

Camille87 lubi tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi ja bede chciala zobaczyc szpital.. W lipcu bede dzwonila do poloznej ktora bedzie sie mna opiekowala i ona mnie oprowadzi :)
    Positive mimo ze z nadwaga zaczynalas to 2-3 kg to malutko :) super!

Dodi pokaz lozeczko :)

Kamila tak porownuje to raz w tej jest taniej raz w gemini.. W doz.pl jest lepiej z wysylka, bede musiala to przekarkulowac

Dodi, Camille87 lubią tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też tak to widzę ... chodzę i prywatnie i na NFZ... masakra... gdyby nie moje wyproszenie to nic by mi nie robili poza morf i moczem raz na kwartał...

Dodi lubi tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ