X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba Positive nie pisałaś o imieniu :) Alicja cudne imię!!

Daria no właśnie ta z owieczkami taka słodka ;-)
    Tylko na aukcji nei ma podanej długości hmm muszę do nich napisać :)

positive lubi tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie zaczal 26 tydzien :D przegapilabym :P

pekinka82, Ruda27, Dodi, positive, Magda2013 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Kasieńka co wy macie za auto i co się zepsuło że tyle naprawa was wyniosła?? :O jeśli mogę spytać of course ;)

volkswagen touareg a zepsul sie walek rozrzadu czy cos... a zeby to naprawic to trzeba silnik sciagac chyba bo niema jak dojsc... ja tam sie nie znam dokladnie... ale nie kupujcie tych aut bo kurewsko drogie w utrzymaniu (ze juz tak brzydko powiem) :/ mowie mezowi zeby go sprzedac ale gdzie tam... nie da sie tknac bo nie powiem jezdzi sie dobrze :)

Camille87, Dodi, positive lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi przecudne to łóżeczko z tym wystrojem :-)

Aggie gratuluję 26 tc :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 10:23

Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    Camille, ja osobiście wybieram z rękawami, bo ja nie lubię jak mi zimno. Do spania w domu też zawsze coś z rękawami. A swoją drogą, to ile Tobie się przesunął termin, że wypadasz teraz na lipiec a nie na sierpień?

Ja niby też nie lubię jak mi zimno, ale będziemy rodzić w lato więc może zimno nie będzie :) ja pamiętam jak leżałam w szpitalu pod koniec lipca z obumarłą ciążą to się gotowałam a na sali leżała ze mną ciężarna i ona cały czas spocona przy oknie siedziała :/

Ja wg om miałam termin na 3 sierpnia, ovu mi tak wyliczyło chyba ze względu na póżną owulację, wg usg termin mam na 29 lipca, ale kto to wie kiedy urodzę :) ? Na ostatnim usg synek był trochę mniejszy więc już sama nie wiem - czas pokaże :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka:) wrote:
    volkswagen touareg a zepsul sie walek rozrzadu czy cos... a zeby to naprawic to trzeba silnik sciagac chyba bo niema jak dojsc... ja tam sie nie znam dokladnie... ale nie kupujcie tych aut bo kurewsko drogie w utrzymaniu (ze juz tak brzydko powiem) :/ mowie mezowi zeby go sprzedac ale gdzie tam... nie da sie tknac bo nie powiem jezdzi sie dobrze :)

Uuuuu, współczuje, mój były szwagier miał to samo auto, kupe kasy za niego dał a jak elektronika zaczęła siadać to sprzedał za bezcen byleby się pozbyć bo już kasy nie miał na naprawy :/

Wysłany: 7 maja 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mechanik z tych troche drozszych ale za to na samochody z jego naprawy nigdy nie bylo zazalen... wiec mam nadzieje ze u nas tez juz sie samochod dluugo nie zepsuje bo czesci drogie i chcac wymienic trzeba wszystko rozbierac bo nie ma jak dojsc... ehh

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalach jest strasznie goraco, zwlaszcza jak sa noworodki.. Wiec my sie tam bedziemy smazyc.. Okna nie beda otwierane przeciez bo to malenstwa beda kolo nas lezec..
    Napewno jakas na ramiaczkach sie nie zmarnuje :)
    Aggie gratuluje 26 tygidnia! :)

Kasienka mi sie strasznie to auto podoba, rozwazalismy je z moim, ale za duzo pali wiec tu nas odrzuca :P

No z terminem nigdy nie mozna byc pewnym :P ja co wizyte mam inny termin.. Od 29.07-1.08. Wg om to 6.08 ale maly jest wiekszy o ponad tydzien :) licze ze urodze juz ok 20 lipca :P szkoda ze meza nie bedzie wtedy ze mna w polsce, bo by moze "pomogl" w przyspieszeniu :P :P

Camille87, Dodi, Kajoni lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka mi się to auto bardzo podoba :-D

f2wlwn15lxmguqd1.png

Wysłany: 7 maja 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila no ładne jest i jezdzi sie super tylko drogie w utrzymaniu... samo ubezpieczenie placimy 1600 bo mąz młody i nie ma znizek :)

Camille87, pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auto faktycznie jest łądne, ekskluzywne wręcz a komfort jazdy już w ogóle wymiata :) ale faktycznie dużo pali i jest drogi w utrzymaniu :(

Daria haha, liczysz że urodzisz ok 20 lipca? ;-) hehe my sobie możemy planować a dzidzie i tak wyjdą jak będą miały na to ochotę :P

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wrote:
    A mi sie zaczal 26 tydzien :D przegapilabym :P

Gratuluje :D

Aggie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Auto faktycznie jest łądne, ekskluzywne wręcz a komfort jazdy już w ogóle wymiata :) ale faktycznie dużo pali i jest drogi w utrzymaniu :(

Daria haha, liczysz że urodzisz ok 20 lipca? ;-) hehe my sobie możemy planować a dzidzie i tak wyjdą jak będą miały na to ochotę :P

Oj ja to wiem kochana :P chodzi mi ze licze, ze mam taka wielka nadzieje :P bede sie starala przyspieszyc porod roznymi sposobami.. A wiadomo ze co bedzie to bedzie.. Nawet moge rodzic 10.08 :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno lepiej urodzić trochę przed terminem niż po terminie i ja też życzyłabym sobie wcześniejszy poród :) ale to tak śmiesznie napisałaś jakby to już zaplanowane było ;-)

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pewnie cc. To kto wtedy wybiera termin?

Camille87 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Na pewno lepiej urodzić trochę przed terminem niż po terminie i ja też życzyłabym sobie wcześniejszy poród :) ale to tak śmiesznie napisałaś jakby to już zaplanowane było ;-)

Hehe nie nie :P licze ze tak bedzie, ale co zaplanuje moj synek i kiedy bedzie chcial przyjsc to juz inna historia :)

Kajoni chyba lekarz ustala termin nie?

Kajoni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje że lekarz wybiera termin cc..

Kajoni lubi tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no wymiatacie niemożliwie.... chwila nieuwagi i sru znowu tyle do nadrobienia :D

Aggie szkoda, że rodzielają Cię z koleżanką ale z drugiej strony już niedużo pracy Ci zostało, więc jakos sobie poradzisz myślę :)
    Apropo wózka to widziałam, macałam, pojeździłam nieco po sklepie i mnie sie bardzo podoba. Łatwy w demontażu, ładnie obszyta rączka, duża gondola i bardzo dobrze osłonięta, aluminiowa rama, no i nie skrzypi jak inne wózki.... Mam nadzieję, że ja będę zadowolona i Ty również. Zastanawiałam się jeszcze nad malachitem, ale w rzeczywistości tzn. na próbniku wyszedł jako zielony, więc odpada :/ Odnośnie aury w UK to się zgodzę, że jeszcze szary wózek bardziej skomponuje się z pogodą niż z całą resztą, więc może warto to trochę rozświetlić by Majka prezentowała się świetnie ;)
    no i gratuluję 26 tc of kors :D

Mila senkju :)

Positive Alicja bardzo ładne imię :) a jeśli chodzi o wyprawkę to napewno się ze mną zgodzisz że nieco inaczej jest przy pierwszym dziecku a trochę inaczej przy każdym kolejnym, więc napewno byłaś tak samo podjarana kupując calkiem nowe rzeczy dla pierwszej córci ;)

Kamila koszulki fajne, ale ta druga to jakoś tak mało ciążowo wygląda mimo to, ze jest do karmienia :D chyba wszystko zaczyna mi się kojarzyć z wielkimi rozmiarami jak worki na śmieci hehehe

Ruda ja mam 164cm wzrostu i startowałam z 70 kg :/ chcę mieć równie śliczną wyprawkę jak Wy :) nie no mnie się też podoba a łóżeczko ciemne ze względu na to, ze w sypialni mamy takie meble a póki co Amelka będzie z nami tam ulokowana ;) Tobie to dobrze leniuszku :P ja się wczoraj trochę narobiłam i znowu mnie dzisiaj plecy napierniczają wrrr...

Kajoni no tak mi sie właśnie przypomniało, ze było takie info na belly a faktycznie może lepiej wiedzieć gdzie się wybieramy oczywiście jeśli taka możliwość istnieje by się rozejrzeć. Pewnie jak zapytasz bo polecą Ci jakiś dobry i sprawdzony szpital, więc trzymam kciuki za dobry wybór :) To łózeczko podobało mi się chyba najbardziej a Ty fajnie, ze musisz już tylko materac dokupić.

mala_mi, Kajoni, Aggie lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, dajcie już spokój z porównywaniem wagi! Wiem, że tycie nie jest fajne, ale taki urok ciąży. Byle tylko nie pofolgować sobie na jakieś 30kg, bo wtedy naprawdę może być ciężko ze zrzucaniem, ale z kilkunastoma kilogramami musimy się liczyć. RUDA, nie panikuj, bo na fotce wyglądasz fantastycznie - uwierz nam, przecież nie ja pierwsza Ci o tym mówię! :)
    Mi się Wasze brzuszki bardzo podobają, zwłaszcza to, że każdy jest inny :)

Camilko, myślę, że te koszule spokojnie możesz kupić. Latem będą idealne.

Positive, chciałam napisać coś pocieszającego, ale wiem, że żadne słowa nie uspokoją Twoich lęków. Sama bym była przerażona, więc rozumiem łzy i strach. Pamiętaj jednak, że najważniejsze, że lekarze zdiagnozowali co jest nie tak i będą to mieli pod kontrolą - to naprawdę ogromny plus całej tej sytuacji. Będąc pod stałym monitoringiem jest szansa, że nie urodzisz za wcześnie. Mocno trzymam kciuki za Twoją kruszynkę.
    Imię śliczne. Też je chcieliśmy dla małej, ale bliscy znajomi w marcu nazwali tak swoją córę, a że osobiście nie chciałabym, by ktoś z otoczenia "skopiował" mój wybór to zdecydowaliśmy się na Klarę.

DODI, mebelki super :) Uwielbiam patrzeć na Wasze zakupy i porównywać wybory. My zdecydowaliśmy się na połączenie łóżeczka z komodą (taki kombajn łącznie z przewijakiem), bo mamy bardzo mały pokoik dla małej. http://www.drewnostyl.eu/produkty/lozeczko-120x60-pasodoble-_1280x768_.jpg
    A poza tym Dodi ja też będę rodziła na Łubinowej. W poniedziałek lekarz ustalił mi termin cc na 8 sierpnia i o ile nic się nie pomiesza to już odliczam właśnie do tego konkretnego dnia :) :) :)

Macie jakiś kontakt z Niebieską? Może na fb? Bo jakoś dawno się nie odzywała. A jeszcze dłużej, bo chyba od lutego, nie widziałam wpisów Marderkowej, pamiętacie ją?

Dodi, Camille87, Ruda27, MILA, pekinka82, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się Dodi, wygląda mało ciążowo bo modelka bez brzucha :P
    Ale jak sprawdziłam wymiary to xl teraz byłby ok, później może być bardziej opięta, ale ja myślę, żeby kupić do szpitala po porodzie wtedy brzuszka już nei będzie :)

Dodi lubi tę wiadomość

‹‹ 1013 1014 1015 1016 1017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ