Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Camille87 wrote:Kasieńka co wy macie za auto i co się zepsuło że tyle naprawa was wyniosła??
jeśli mogę spytać of course
volkswagen touareg a zepsul sie walek rozrzadu czy cos... a zeby to naprawic to trzeba silnik sciagac chyba bo niema jak dojsc... ja tam sie nie znam dokladnie... ale nie kupujcie tych aut bo kurewsko drogie w utrzymaniu (ze juz tak brzydko powiem)mowie mezowi zeby go sprzedac ale gdzie tam... nie da sie tknac bo nie powiem jezdzi sie dobrze
Camille87, Dodi, positive lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKajoni wrote:Camille, ja osobiście wybieram z rękawami, bo ja nie lubię jak mi zimno. Do spania w domu też zawsze coś z rękawami. A swoją drogą, to ile Tobie się przesunął termin, że wypadasz teraz na lipiec a nie na sierpień?
Ja niby też nie lubię jak mi zimno, ale będziemy rodzić w lato więc może zimno nie będzieja pamiętam jak leżałam w szpitalu pod koniec lipca z obumarłą ciążą to się gotowałam a na sali leżała ze mną ciężarna i ona cały czas spocona przy oknie siedziała
Ja wg om miałam termin na 3 sierpnia, ovu mi tak wyliczyło chyba ze względu na póżną owulację, wg usg termin mam na 29 lipca, ale kto to wie kiedy urodzę? Na ostatnim usg synek był trochę mniejszy więc już sama nie wiem - czas pokaże
-
nick nieaktualnyKasieńka:) wrote:volkswagen touareg a zepsul sie walek rozrzadu czy cos... a zeby to naprawic to trzeba silnik sciagac chyba bo niema jak dojsc... ja tam sie nie znam dokladnie... ale nie kupujcie tych aut bo kurewsko drogie w utrzymaniu (ze juz tak brzydko powiem)
mowie mezowi zeby go sprzedac ale gdzie tam... nie da sie tknac bo nie powiem jezdzi sie dobrze
Uuuuu, współczuje, mój były szwagier miał to samo auto, kupe kasy za niego dał a jak elektronika zaczęła siadać to sprzedał za bezcen byleby się pozbyć bo już kasy nie miał na naprawy -
A mechanik z tych troche drozszych ale za to na samochody z jego naprawy nigdy nie bylo zazalen... wiec mam nadzieje ze u nas tez juz sie samochod dluugo nie zepsuje bo czesci drogie i chcac wymienic trzeba wszystko rozbierac bo nie ma jak dojsc... ehh
-
nick nieaktualnyW szpitalach jest strasznie goraco, zwlaszcza jak sa noworodki.. Wiec my sie tam bedziemy smazyc.. Okna nie beda otwierane przeciez bo to malenstwa beda kolo nas lezec..
Napewno jakas na ramiaczkach sie nie zmarnuje
Aggie gratuluje 26 tygidnia!
Kasienka mi sie strasznie to auto podoba, rozwazalismy je z moim, ale za duzo pali wiec tu nas odrzuca
No z terminem nigdy nie mozna byc pewnymja co wizyte mam inny termin.. Od 29.07-1.08. Wg om to 6.08 ale maly jest wiekszy o ponad tydzien
licze ze urodze juz ok 20 lipca
szkoda ze meza nie bedzie wtedy ze mna w polsce, bo by moze "pomogl" w przyspieszeniu
Camille87, Dodi, Kajoni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAuto faktycznie jest łądne, ekskluzywne wręcz a komfort jazdy już w ogóle wymiata
ale faktycznie dużo pali i jest drogi w utrzymaniu
Daria haha, liczysz że urodzisz ok 20 lipca?hehe my sobie możemy planować a dzidzie i tak wyjdą jak będą miały na to ochotę
Dodi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCamille87 wrote:Auto faktycznie jest łądne, ekskluzywne wręcz a komfort jazdy już w ogóle wymiata
ale faktycznie dużo pali i jest drogi w utrzymaniu
Daria haha, liczysz że urodzisz ok 20 lipca?hehe my sobie możemy planować a dzidzie i tak wyjdą jak będą miały na to ochotę
Oj ja to wiem kochanachodzi mi ze licze, ze mam taka wielka nadzieje
bede sie starala przyspieszyc porod roznymi sposobami.. A wiadomo ze co bedzie to bedzie.. Nawet moge rodzic 10.08
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCamille87 wrote:Na pewno lepiej urodzić trochę przed terminem niż po terminie i ja też życzyłabym sobie wcześniejszy poród
ale to tak śmiesznie napisałaś jakby to już zaplanowane było
Hehe nie nielicze ze tak bedzie, ale co zaplanuje moj synek i kiedy bedzie chcial przyjsc to juz inna historia
Kajoni chyba lekarz ustala termin nie?Kajoni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nie no wymiatacie niemożliwie.... chwila nieuwagi i sru znowu tyle do nadrobienia
Aggie szkoda, że rodzielają Cię z koleżanką ale z drugiej strony już niedużo pracy Ci zostało, więc jakos sobie poradzisz myślę
Apropo wózka to widziałam, macałam, pojeździłam nieco po sklepie i mnie sie bardzo podoba. Łatwy w demontażu, ładnie obszyta rączka, duża gondola i bardzo dobrze osłonięta, aluminiowa rama, no i nie skrzypi jak inne wózki.... Mam nadzieję, że ja będę zadowolona i Ty również. Zastanawiałam się jeszcze nad malachitem, ale w rzeczywistości tzn. na próbniku wyszedł jako zielony, więc odpadaOdnośnie aury w UK to się zgodzę, że jeszcze szary wózek bardziej skomponuje się z pogodą niż z całą resztą, więc może warto to trochę rozświetlić by Majka prezentowała się świetnie
no i gratuluję 26 tc of kors
Mila senkju
Positive Alicja bardzo ładne imięa jeśli chodzi o wyprawkę to napewno się ze mną zgodzisz że nieco inaczej jest przy pierwszym dziecku a trochę inaczej przy każdym kolejnym, więc napewno byłaś tak samo podjarana kupując calkiem nowe rzeczy dla pierwszej córci
Kamila koszulki fajne, ale ta druga to jakoś tak mało ciążowo wygląda mimo to, ze jest do karmieniachyba wszystko zaczyna mi się kojarzyć z wielkimi rozmiarami jak worki na śmieci hehehe
Ruda ja mam 164cm wzrostu i startowałam z 70 kgchcę mieć równie śliczną wyprawkę jak Wy
nie no mnie się też podoba a łóżeczko ciemne ze względu na to, ze w sypialni mamy takie meble a póki co Amelka będzie z nami tam ulokowana
Tobie to dobrze leniuszku
ja się wczoraj trochę narobiłam i znowu mnie dzisiaj plecy napierniczają wrrr...
Kajoni no tak mi sie właśnie przypomniało, ze było takie info na belly a faktycznie może lepiej wiedzieć gdzie się wybieramy oczywiście jeśli taka możliwość istnieje by się rozejrzeć. Pewnie jak zapytasz bo polecą Ci jakiś dobry i sprawdzony szpital, więc trzymam kciuki za dobry wybórTo łózeczko podobało mi się chyba najbardziej a Ty fajnie, ze musisz już tylko materac dokupić.
mala_mi, Kajoni, Aggie lubią tę wiadomość
-
Oj, dajcie już spokój z porównywaniem wagi! Wiem, że tycie nie jest fajne, ale taki urok ciąży. Byle tylko nie pofolgować sobie na jakieś 30kg, bo wtedy naprawdę może być ciężko ze zrzucaniem, ale z kilkunastoma kilogramami musimy się liczyć. RUDA, nie panikuj, bo na fotce wyglądasz fantastycznie - uwierz nam, przecież nie ja pierwsza Ci o tym mówię!
Mi się Wasze brzuszki bardzo podobają, zwłaszcza to, że każdy jest inny
Camilko, myślę, że te koszule spokojnie możesz kupić. Latem będą idealne.
Positive, chciałam napisać coś pocieszającego, ale wiem, że żadne słowa nie uspokoją Twoich lęków. Sama bym była przerażona, więc rozumiem łzy i strach. Pamiętaj jednak, że najważniejsze, że lekarze zdiagnozowali co jest nie tak i będą to mieli pod kontrolą - to naprawdę ogromny plus całej tej sytuacji. Będąc pod stałym monitoringiem jest szansa, że nie urodzisz za wcześnie. Mocno trzymam kciuki za Twoją kruszynkę.
Imię śliczne. Też je chcieliśmy dla małej, ale bliscy znajomi w marcu nazwali tak swoją córę, a że osobiście nie chciałabym, by ktoś z otoczenia "skopiował" mój wybór to zdecydowaliśmy się na Klarę.
DODI, mebelki superUwielbiam patrzeć na Wasze zakupy i porównywać wybory. My zdecydowaliśmy się na połączenie łóżeczka z komodą (taki kombajn łącznie z przewijakiem), bo mamy bardzo mały pokoik dla małej. http://www.drewnostyl.eu/produkty/lozeczko-120x60-pasodoble-_1280x768_.jpg
A poza tym Dodi ja też będę rodziła na Łubinowej. W poniedziałek lekarz ustalił mi termin cc na 8 sierpnia i o ile nic się nie pomiesza to już odliczam właśnie do tego konkretnego dnia
Macie jakiś kontakt z Niebieską? Może na fb? Bo jakoś dawno się nie odzywała. A jeszcze dłużej, bo chyba od lutego, nie widziałam wpisów Marderkowej, pamiętacie ją?
Dodi, Camille87, Ruda27, MILA, pekinka82, Magda2013, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny