X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • positive Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie wierzyłam że nam się udało... zrobiłam z 10 testów...

a teraz wózki i ubranka już oglądam... matko ;-)

wyobraźcie że moja pralka przestała właśnie prać... a na dworze lunęło... taki żarcik ze strony pogody...

Ruda27, Camille87, Aggie, Dodi, celia lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni, łączę się z Tobą w bólu, coś mi się ostatnio ubzdurało czerwone martinini z lodem...więc zrobiłam mężowi drinka i napiłam się ze 3 łyki, pyszne było:) czasami się też łyka piwka napiję, mam nadzieję, że nikt nie pomyśli, że jakaś patologia haha

Camille87, Kajoni lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • positive Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój M wczoraj stwierdził że ja się chyba napić muszę... bo u tych wszystkich patologii zdrowe dzieci się rodzą...

Ruda27, Kajoni, Dodi, MILA lubią tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mega chcicę na wino :( raz tylko mini łyczka od męża wzięłam a tak to nic..
    Positive z tą pogodą to się nazywa złośliwość rzeczy martwych :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 11:57

positive, Kajoni, Dodi, Magda2013, MILA lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, wychodzi na to, że my wszystkie mamy jakieś zapędy do alko :D
    Byliśmy ostatnio u znajomych i polał kolega jakieś wino domowej roboty, żeby mój zgadł z czego zrobione. A ja zamoczyłam język, ale tylko o ile, połechtałam delikatnie kubki smakowe, do gardła nie doleciało, bo zbyt mało, ale się okazało, że jest z wiśni i z czarnej porzeczki. Oh matko, jakie to było dobre!!!

Positive, co się pralce stało?

Nie potarmosiłam psiaka bo śpi. Ehh... mnie też zbiera coś senność.

Dodi, Magda2013, MILA, celia lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam zdradze ze piwa nie pilam od dobrych kilku lat :P i ostatnio moj wypil sobie dwa piwa, i taki seksowny mi sie wydawal ten zapach ze szok, a do tego zachcialo mi sie samej napic piwa. Nic nie ruszylam nawet lyka :P

Kajoni, Dodi, Camille87 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja alkoholu też nie tykam... raz czy dwa wziełam łyka od M. ale nigdy za piwem nie przepadałam ...

kajoni nic ... jak skończyła prać lunęło i teraz czekam bo nie mam gdzie prania rozwiesić...

Camille87 lubi tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja piwa nie lubię. Śmierdzi dla mnie od zawsze. Nawet nie lubię mojemu dawać buzi jak wypije piwo bo mi śmierdzi :D ja w sumie to średnio za alkoholem, a jak już to słodkie, tylko słodkie - malibu, słodkie (białe) wino, wiśniówka z sokiem bananowym (o żesz, ale sobie zrobiłam smak), takie tam wszystkie lekkie słodkie trunki.

Dodi, Aggie, Camille87 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    positive wrote:
    ja alkoholu też nie tykam... raz czy dwa wziełam łyka od M. ale nigdy za piwem nie przepadałam ...

kajoni nic ... jak skończyła prać lunęło i teraz czekam bo nie mam gdzie prania rozwiesić...

Aha! Ja myślałam, że pralka stanęła bo się coś zepsuło. Z dwojga złego lepsze to że leje, niż jakby miała się zepsuć :D

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wina nie lubie, piwo pilam baaardzo rzadko.. W ciazy mialam moze 2 razy smaka i tylko pare lykow lacznie zrobilam :)
    Jakos dziwnie mnie ciagnie w macicy na dole.. Takie uczucie nie do opisania.. Jakby mnie bolalo, hmm cos moze jak w okres ze tam na dole sie czuje :/ juz wczoraj tak mialam.. Moze powinnam wziac nospe

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Ja wina nie lubie, piwo pilam baaardzo rzadko.. W ciazy mialam moze 2 razy smaka i tylko pare lykow lacznie zrobilam :)
    Jakos dziwnie mnie ciagnie w macicy na dole.. Takie uczucie nie do opisania.. Jakby mnie bolalo, hmm cos moze jak w okres ze tam na dole sie czuje :/ juz wczoraj tak mialam.. Moze powinnam wziac nospe

Ja tak miałam dziś w nocy jak się obudziłam. To znaczy myślę, że tak. Uhh, nie było to przyjemne, ale poszłam spać dalej i jak się obudziłam, to już przeszło.

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    Ja tak miałam dziś w nocy jak się obudziłam. To znaczy myślę, że tak. Uhh, nie było to przyjemne, ale poszłam spać dalej i jak się obudziłam, to już przeszło.

Moze to przez to ze sie wszystko powieksza dalej.. Wlasnie dziwne takie uczucie.. Ale juz jakby przechodzi..

• positive Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda a bardzo cię boli?

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    positive wrote:
    ruda a bardzo cię boli?
    To nawet tak nie boli ale takie dziwne uczucie. Jakby cos tam sie dzialo. Wsadzilam koldre miedzy nogi polezalam i lepiej.. Dotykalam brzucha to nie wydawal sie duzo twardszy moze na sekundke wiec nie wiem czy to taki skurcz czy co.. Glupia z tym jestem

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Moze to przez to ze sie wszystko powieksza dalej.. Wlasnie dziwne takie uczucie.. Ale juz jakby przechodzi..

też mi się tak wydaje, bo ciągle rośniemy. Czasem mnie boli jak za długo nie siusiam albo zbyt długo leżę w jednej pozycji, najczęściej na plecach z poduchami pod grzbietem i z wyprostowanymi nogami.

relgi09k4o218c6j.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh mamuśki, nie wiem jak Wy, ale mnie taka senność bierze, że muszę się położyć. Normalnie oczy mi się zamykają. Nie wiem czy to pogoda, czy po tej kawie, czy to, że w nocy mało spałam, czy to, że zwykle koło południa dopada mnie kryzys i chce mi się spać...? :D będę później :) tak myślę przynajmniej, bo jak małż wróci mamy jechać na zakupy, bo mam pustostan w lodówce :D

Ruda27 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda poczekaj z nospą jak nie przejdzie do godz to weźmiesz

ja też uciekam bo mam masę roboty...

do później/jutra...

Dodi lubi tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się zmywam na spotkanie z położnymi :)

do wieczora zapewne :*

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do pozniej dziewczyny! Ja biore sie za serial haha
    Positive przeszlo wiec narazie nie biore :)
    Milego dnia wam! ;)

Dodi lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila u mnie tez ciezarne wchodza bez kolejki na glukoze. Jak jakas laska wyszla z pokoju to weszlam od razu i sie spytalam czy mozna bez kolejki i mnie wpuscila. Łaski nie robia. Dobrze ze sie upomnialas o swoje :)

Kurcze mam chyba 7 stron do nadrobienia :P ide czytac dalej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 12:34

MILA, celia, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
‹‹ 1015 1016 1017 1018 1019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ